Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcfly82
tag
válasz Flashget #33847 üzenetére
"Egyébként a közszolgálatiakat miért feles csatornákra rakják? (121,5, 128,5 és 135,5) több tévének is gondot jelent hangolásnál."
Mert ezt még nem szabályozta be törvény/kormányrendelet/NMHH nem úgy, mint a csatornák sorrendjét. Ezekkel a feles frekikkel lehet védekezni a közszolgálati csatornák ellen
-
mcfly82
tag
Szolgálati közlemény: Veresegyházon napok óta nagy erőkkel vezetik az optikát. Marha gyorsan haladnak.
-
mcfly82
tag
Sziasztok! Az illetékeseknek szól: érdemes lenne az összefoglalót frissíteni, bővült a Digi Online kínálata.
-
mcfly82
tag
válasz PeterPH #46611 üzenetére
Akkor én nem egészen értem ezt a törvénymódosítást.
A hűségidő alatt eddig sem emelhettek árat a szolgáltatók. A hűség végével pedig eddig is a listaárra emelhették, az ember pedig felmondhatta minden következmény nélkül. Ha ez a módosított törvényben is így lesz, akkor pontosan mi is változik? -
mcfly82
tag
válasz PeterPH #46616 üzenetére
Oké, elolvastam. Bár nem egészen értem, hogy jön ide a tervezet, semmi köze nem lett a végleges szöveghez...
Tervezet: "(6) Ha a felek a határozott időtartamú előfizetői szerződésben megállapodtak a szerződés lejártát követő új előfizetői szerződés feltételeiről, az új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak az új előfizetők részére határozott időtartamra kínált szerződési feltételeknél, ide nem értve a korábban internet-előfizetéssel nem rendelkező előfizetők részére kínált kedvezményes szerződési feltételeket."
Végleges szöveg: "(6) A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél."
Nem a tervezetet nem értem, hanem a végleges szöveget.
Magyarul, sokak véleménye szerint ugyanúgy fölmehet listaárra a hűség után a havidíj, mint eddig. Kérlek, ezt magyarázd meg, hogy hol lett EBBEN a dologban változás?
(Amúgy elolvastam az egész módosítást, és látom, hogy mik változtak.)Ennek az egésznek akkor lenne értelme, ha a hűség lejárta után nem emelhetnék meg a havidíjat. Mert ha megemelik (értsd: elveszik a kedvezményt), az az "előfizetőre nézve hátrányos"... nem?
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
válasz PeterPH #46618 üzenetére
Na, erre a gumicsont megerősítésre vártam mert így szerintem is az. Amúgy ezt az első pár hónap olcsóbb dolgot már most is csinálja pár szolgáltató, hűségidős szerződésnél. Valami ilyesmi lesz a trükk, hogy alá tudjanak majd iratni hűséget úgy, hogy ők se járjanak rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
válasz csababarca #47137 üzenetére
Gyári visszaállítás is megvolt?
-
mcfly82
tag
válasz poli27 #47424 üzenetére
'Megtiltaná a kormány, hogy a tévészolgáltatók megváltoztassák, milyen csatornák elérhetőek az egyes csomagjaikban... [ ] ...ha a mostani tervezetből kész törvény lesz, akkor az előfizető azonnali hatállyal, jogkövetkezmények nélkül felmondhatná a határozott időtartamra szóló szerződését ebben az esetben.'
Ez nekem nem teljesen világos.
A jelenlegi Eht szerint: „(2c) Amennyiben a szolgáltató a határozott időtartamú előfizetői szerződés időtartama alatt egyoldalúan módosítja a műsorterjesztési szolgáltatás keretében kínált csatornák összetételét, akkor az előfizető az értesítéstől számított 45 napon belül, azonnali hatállyal további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződést.”Akkor mi ebben az újítás, mi változna e tekintetben?
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
Sziasztok! Másik fórumból:
"Na! Csak lesz valami!
Talált a tv egy csomó új csatornát!
Van sport2HD, Spektrum HD, Spektrum home"
Valaki rá tudna erre nézni? Én melózom, csak este tudom megnézni, de érdekelne, hogy siessek-e haza -
mcfly82
tag
Na, van már hivatalos kommüniké is:
"A mai naptól a Spektrum Home is felkerül a DIGI kábeles és műholdas terjesztési platformjára, melynek köszönhetően országszerte már több mint 3 millió háztartásban lesz elérhető a csatorna kínálata.De nem csak az új műsoroknak örülhetnek a nézők, hiszen szintén mától a Spektrum és a Sport2 adását is HD minőségben élvezheti a közönség.
A DIGI előfizetői június 18-től egy megújuló Spektrum Home-mal találkozhatnak, vagyis a jól megszokott lakberendezéssel, és kertészettel foglalkozó műsorok mellett bekerülnek családdal, kisállatokkal, egészséggel és utazással kapcsolatos programok is, sőt D. Tóth Kriszta népszerű beszélgetős műsora, az Elviszlek magammal is képernyőre kerül vadonatúj részekkel.
A Spektrum nézői pedig mostantól tökéletes minőségben nézhetik a természettel, tudománnyal és technológiával foglalkozó programokat, de a sportrajongók is örülhetnek, hiszen a többi között hamarosan a Bundesliga és az NFL meccseket is HD minőségben követhetik a Sport2 műsorán."
-
mcfly82
tag
válasz Watt25 #49899 üzenetére
Ha már témaösszefoglaló... aktualizáltam a Digi Online listát, 4 adó hiányzott. Névsorba rendezve, HD adások félkövérrel kiemelve.
Ha ez így jó, javaslom az összefoglalóban frissíteni1. AMC
2. Comedy Central
3. COOL TV
4. DIGI Animal World HD
5. DIGI Film (csak Digi Film előfizetés esetén elérhető)
6. DIGI Life HD
7. DIGI Sport 1 HD
8. DIGI Sport 2 HD
9. DIGI Sport 3 HD
10. DIGI World HD
11. Discovery Channel
12. Duna HD
13. Duna World HD
14. Eurosport 1 HD
15. Eurosport 2 HD
16. Fem3
17. Film+
18. H!T Music
19. HISTORY
20. Humor+
21. Izaura TV
22. Kiwi TV
23. LiChi TV
24. M1 HD
25. M2 HD
26. M4 HD
27. M5 HD
28. Minimax
29. Mozi+
30. MTV Hungary
31. Music Channel
32. Nat Geo HD
33. Nat Geo Wild HD
34. Nickelodeon
35. Paramount Channel
36. Prime
37. RTL II
38. RTL Klub
39. RTL Spike
40. Spektrum
41. Sport 1
42. Sport 2
43. Super TV2
44. TLC
45. TV Paprika
46. TV2 HD
47. Viasat History
48. Viasat Nature
49. Zenebutik[ Szerkesztve ]
-
-
mcfly82
tag
válasz trec12 #51321 üzenetére
Pedig nem emelkedhet. Erről szól az új törvény.
Pontosan ezért csinálja minden szolglátató - most már a Digi is az új csomaggal - hogy az első x hónap olcsóbb, utána listaár. Mert ha kifut a hűség, maradhat a listaár.
De mint fentebb írtam, én tavaly október 4-én kötöttem egy év hűséggel, a mostani októberi számla pedig végig a kedvezményes árral számol. Annyival több csak, hogy idén október 4-től számlázzák a plusz Smart CAM-et meg Digi Film (bocs, Film Now)-t is, mert az egy évig ingyen volt.
De a szolgáltatás díja nem emelkedett, pedig a szuperkedvezményes 3000 Ft-os csomagom van. -
mcfly82
tag
válasz trec12 #51323 üzenetére
Szerintem akkor sem emelkedhet az ár, mert nem az van a törvényben, hogy a 'mindenkori listaáron kapja az előfizető', hanem hogy hűség után nem kaphatja rosszabb feltételekkel.
Az ilyen 'jóáronragadt' ügyfelekkel tehát egy dolgot tehet a szolgáltató - talán ebben, vagy másik fórumban volt is erről szó - felmondja a szolgáltatást. Ez nagyon rossz fényt vetne rájuk, de más fegyver nincs. Persze ezt majd szépen teszik, felajánlanak egy 'személyre szabott kedvezményt', ami kb ugyanaz, mint az aktuális akciójuk. Ha elfogadod, maradhatsz. Nagyjából ez várható, szerintem... -
mcfly82
tag
Olvastam a törvényt, és így értelmeztem.
Oké, nem állítom, hogy így van, de szerintem így van.
Különben miért csinálná az összes szolgáltató, hogy csak az első x hónap olcsóbb? Azelőtt a hűség végéig volt olcsóbb.Szerk: megtaláltam Paal fórumtárs hozzászólását, szépen kifejti amit én is írok.
https://m.prohardver.hu/tema/digi_kabel_tv-digitalis_adas/hsz_51237-51237.html[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
Nem másoltam ide valóban (mobilról írok, BKV, átszállás, így kissé macera kikeresni). De te megtetted, köszi
Viszont te pedig arra nem válaszoltál, hogy ha nem a törvény és az olcsón beragadó ügyfelek miatt, akkor miért változtatott mostmár az összes nagyobb szolgáltató az 'első pár hónap kedvezményes' módszerre?Amúgy meg az nem hátrányosabb egy előfizetőnek, ha emelkedik a havidíj? Ezért értelmezem így a törvényt. De úgysem mi döntjük el
Azért vicces, hogy egy törvényen 'vitatkozunk'. Ez nem minket minősít...
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
Te pedig itt hagytad le a lényeget: "határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott.."
Tehát az új, határozatlan szerződés nem lehet rosszabb. Ha a hűségidő alatt kaptál kedvezményt, nem vehetik el, mert akkor az efinek már rosszabb. Ennyi. Legalábbis az én olvasatomban.
És úgy látszik, a szolgáltatókéban is, mert emiatt nem emelnek hűség után (legalábbis nálam nem, és még sok más efinél sem).
De úgy látom, nem tudlak erről meggyőzni, úgyhogy részemről nem erőltetem tovább ezt a kérdést. -
mcfly82
tag
válasz rothfb #51362 üzenetére
Kívánom, hogy ne tudd meg, milyen az, amikor dönteni kell, hogy kaját veszel vagy fűtesz.
Nagyon közeli családtagomnál (apósoméknál) volt ilyen helyzet nem is régen. Ott nem 1-2 ezer, de pár százas is számít havonta. Nem tokaji aszút isznak... És igen, Digi előfizetésük van, mert az egyetlen szórakozási lehetőségük (nyilván 'elektronikus', mert persze lehet olvasni, rejtvényt fejteni is) a tévé.
Csak azért írom le, mert nagyon háborogsz, hogy mit képzelünk, hogy itt a fórumban ilyenekről írunk. Nem tudom, miért zavar ez téged, de mindegy is. Csak fogadd el, hogy van akinek számít. -
mcfly82
tag
válasz szabogabor10 #51465 üzenetére
Akkor viszont nagyon megtévesztő az amazonos termék leírása, ugyanis az egyik képen azt mutatja, műholdashoz is jó (az ugye GHz felett megy), cat 5e/6 kábellel...
Valóban nem próbáltam, csak olvastam róla korábban.
Nem akartam megtéveszteni a fórumtársat, köszönöm, hogy szóltál! -
mcfly82
tag
válasz Intruder2k5 #51509 üzenetére
De bizony volt.. nekem konkrétan az van.
De ezt korábban már többször is írtam:
ITT
ITT
És más is, pl:
ITT[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
válasz =Thor= #51690 üzenetére
Szerintem volt Film Now (született Digi Film) kedvezményed, két évig ingyen adták. Az pont 300 Ft emelkedés. Arra ugyanis nem vonatkozik a kedvezmény, azt grátisz adták. Nekem is emelkedett hűség után ezzel, meg az ingyenes Smart Cammal, ígybhavi 500-al. De az nem az előfizetési alapdíj, hanem plusz eszköz vagy csomag, ezért számlázhatják.
-
mcfly82
tag
válasz =Thor= #51694 üzenetére
Ok, akkor nem a Digi Film.
Szerintem jogosan, mert nem a kedvezményedből vettek el, hanem egy áremelés - amit hűség alatt nem hajthattak be - miatt lett több (úgy emlékszem ez a műsordíjas emelés volt, ami nem a Digi saját hasznát növeli, hanem egy 'külső körülmény változása'.) -
mcfly82
tag
Napi spíler legfrissebb:
[link] -
mcfly82
tag
válasz vitezlejszlo #53508 üzenetére
Szia!
Már nem kell ügyeskedni felmondással, simán lehet újrakötni.Azt kell mérlegelnetek, hogy:
1. mennyire használja a vezetékes telefont, és kiket hív (mennyi a mobilhívás, mennyi digis vezetékes szám, stb.)
2. Van-e olyan csatorna a Diginél, ami a Flipnél nincs (pl. Digisportok), és kell-e ez neki. Illetve hány tévékészüléket használ.
3. Net esetén, ha nem torrenthuszár akkor bőven jó neki, amit a Flip ad.
A Digi egy év hűséggel, a FULL kedvezménnyel havi 5250-re jön ki + box(ok) ára, a Flip havi 4000+box(ok).
Ezeket mérlegeljétek, hogy megér-e havi ~1250 Ft felárat a Digi.
-
mcfly82
tag
RENDKÍVÜLI KTV HÁLÓZAT KARBANTARTÁS - Országos
Tisztelt Ügyfeleink!
Munkatársaink 2019.03.28-án 02:00 - 05:00 között a kábeltévés országos hálózatunk rendkívüli karbantartási munkálatait végezik, ezért analóg ktv és digitális ktv szolgáltatásban kiesés várható.
Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
-
mcfly82
tag
válasz Luissimo #54499 üzenetére
Így van. Én tegnap adtam le a Savoyában egy Smart CAMet és egy HD boxot, de sztem senki ne rohanjon emiatt fejvesztve oda, mert már tuti kiadták. Egy fél füzet tele volt írva a várólistásokkal. Lassan egy szívátültetés is hamarabb megy, mint eszközt kapni a DIGItől...
-
mcfly82
tag
válasz SanyiFeri13 #54917 üzenetére
Az nem az M3?
-
mcfly82
tag
Érkezik a Dikh TV, HD-ban is. Mint egy falat kenyér...
Forrás: DIGI ÁSZF -
mcfly82
tag
válasz szabogabor10 #58063 üzenetére
Persze, logikus, amit írsz. De sajnos néha tényleg durván hazudoznak, simán lehet, hogy "megelőzze még a műholdas gondolatát is" alapon bedobta. NEM ÁLLÍTOM, hogy így van, de 100% kizárni sem lehet..
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest