- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Filmezéshez pont a 72 (71,928) ajánlott, ami ugye háromszorosa a 24-nek (23,976-nak).

-
vond
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hát, hozzá kell adni egyéni felbontásokat. Nincs most előttem a felület (én már egy jó ideje nem használom), de úgy emlékszem, elég egyértelmű. Felveszel egy 1920x1080-as felbontást 75 Hz-es képfrissítéssel.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nem tudom, kell-e még, de felhúztam Drive-ba a két régi .inf fájlt, a HSM és a WonderCsabo félét is.

(#5082) rasotamas: CRU-val nem próbáltad?
_____________________Én meg épp most tervezem eladni a jó kis 2311-esemet. Életem egyik legjobb vétele volt annak idején. Majdnem 9 évig szolgált, és még most sincs semmi baja, de vettem egy AOC Q3279VWFD8-at, és nem akarom, hogy itt porosodjon a Dell. Inkább használja még valaki, amíg lehet. Körbekérdezek az ismerettségi körömben, hátha kell valakinek.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
lordjancso
üzenetére
Úgy rémlik, univerzálisak, igen.
A felette lévő DVI és DP driver-eket is WonderCsabo készítette, ha jól emlékszem. Aztán később HSM kolléga is írt egyet. -
vond
MODERÁTOR
válasz
lordjancso
üzenetére
Próbáld ki alatta ezeket, hátha működik valamelyik.

"WonderCsabo-féle driver más tárhelyen
HSM-féle driver"Ezek az én tárhelyemen vannak (és lesznek is).
-
vond
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hali!
Az én tárhelyemen még fent van.
Betettem már régen az összefoglalóba, ott megtalálod.
-
vond
MODERÁTOR
Kérdezz be a monitoros topikba, de szerintem azt fogják mondani, hogy nem.

"én nagyon szeretem, a legjobb döntésem volt megvenni ami a pc alkatrészek vásárlását illeti" Én ugyanígy vagyok vele. Ez a monitor egy legenda. Hihetetlen, hogy 50 ezer alatt hozzá lehetett jutni annak idején.

-
vond
MODERÁTOR
Hali!
A saját tárhelyemen még fent vannak:
A linkeket betettem az első hozászólásba is.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Gr3GoRi
üzenetére
Épp ezt akartam mondani.
Ha nem kell valami progi miatt és/vagy nem hoz számodra semmi pluszt a Win8, akkor állj vissza a hetesre. Főleg, ha azon eddig minden tökéletesen működött.Én sem használok még egyik gépemen sem nyolcast. Majd ha korlátokba ütközök a hetessel, akkor váltok.

-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Bone123
üzenetére
eBay-en láttam 30 dollártól felfelé ilyen 2-3 portos DVI átkapcsolókat. Azokat esetleg megpróbálhatod. Magyarhonban ritkább az ilyen cucc, s drágább is, ahogy nézem, olyan 30 ezer környékéről indulnak. Persze lehet, hogy találsz olcsóbban is. De így meg már aztán végképp az új videókártya lenne a legésszerűbb választás.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Bone123
üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a DP»HDMI ilyen árban csak ebben az irányban megoldott. Visszafelé komolyabb (drágább) cuccra van szükség. Valamit olvastam is a miértjéről, de már nem emlékszem rá.

Úgyhogy szerintem nem lesz jó, de azért várd meg valami hozzáértőbb emberke válaszát is.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Bone123
üzenetére
Egy HDMI»DVI kábellel minden gond nélkül ráküldheted a STB videó jelét. A HDMI»DP ilyen irányban horror áron elérhető, visszafelé meg ugye nem lenne jó.
"Általános" megoldás ilyen felállásnál, hogy a PC megy DisplayPort-on, a STB/konzol/egyéb HDMI-s forrás meg DVI-on, a hang meg egy külön eszközre.
-
vond
MODERÁTOR

Nem vagyok monitor szakértő, de azért egy kalap alá venni a TN-t és az e-IPS-t, az elég megmosolyogtató...

De most akkor nem a Nikon topic-ban írták?
No és mijaza "kontrasztátfogás"? Én úgy tudom, hogy ezt inkább az arány szóval szokták összekötni, arra alapozva, hogy hogyan viszonyul egymáshoz a fehér- és a feketeszint...
Nomeg ugye tele van a világ olyan h-IPS, meg s-IPS monitorokkal amik profik ugyan, de kontrasztarányban lehet hogy szanaszéjjel veri őket egy e-IPS-es, vagy akár Urambocsá' egy TN paneles kijelző...
-
vond
MODERÁTOR
Szerintem a 71 az a 71,928 (3*23,976), csak a windows lefelé kerekíti... Nézz meg egy 23,976 fps-es filmet MPCHC-ben, Ctrl+J-vel, hogy sima-e a vonal, vagy van-e benne ugra-bugra...
Azt nem tudom, hogy most nVidia-n miért lett két beállítás is (az AMD csak 72 Hz-ével szemben), ugyanazt a drivert tetted most is fel?
Mondjuk ha csak a 71,928 megy, az még a jobbik eset, úgyis az kell a folyamatos filmezéshez...

-
vond
MODERÁTOR
Valamiért (ki tudja, miért) újrakezdték a revíziók számozását a Dell-nél, ezért írtam, hogy az új A00-ások már jobbak és nem is PWM-esek...
A kontrasztarány/feketeszint meg úgy általánosságban azért jobb a 2311-esen... Bár az én 2312-esem is nagyon jó ilyen téren, sőt...
950:1-hez környékén van az én példányomon, és az otthoni 2311-es is 0.12 - 0.13 körüli feketével rendelkezik a kalibrált ~120 cd/m2 mellett...Az meg abszolút egyénfüggő, hogy kit mennyire zavar a PWM-es háttérvilágítás-szabályzás... Te szerencsés vagy, ha egyáltalán nem zavar... Olyan nagyon engem sem, bár azért látom a különbséget a kicsit régebbi, PWM-es U2412M és a nem PWM-es U2312HM között itt az irodában... Kkellemesebbnek érzem az utóbbit...

-
vond
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch
üzenetére
Rev.A06-osak, meg az új A00-ásak már nem PWM-esek...

Oázis'ban és 'Guruban is már csak ilyeneket kapni...Nekem semmi gondom nincs vele, pedig napi 9-10 órát ülök az A06-os U2312HM előtt a munkahelyen, aztán otthon 3-4-et (hétvégenként még többet) a U2311H előtt... Szép nyugodt képe van az újabbnak is, összességében majdnem olyan jó, mint az elődje...
Persze azért az otthoni monitor jobb... Mélyebb a fekete (jobb a kontrasztarány), kicsit lejjebb lehet szabályozni a fénysűrűséget, jobban lefedi az sRGB színteret, és persze sokkal jobban is néz ki...

Természetesen mindkettő kalibrálva van...
Én teljesen jól elvagyok velük egész nap...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Krisz1000
üzenetére
Igen, a fénycsövek teljesítménye idővel gyengül...
Bár a 2 évet elég gyorsnak érzem...Egyébként hol használod a monitort, a strandon, verőfényes napsütésben?

A 80-100-as fényerő brutál sok...Nekem is lassan két éves lesz, és bizony megvételkor és most is tökéletesen megfelel a 0 és 20-25 közötti brightness érték... Ennél magasabb már nem lenne kényelmes a szememnek, és természetesen egészséges sem...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
blambun
üzenetére
Jó lesz ez így, ne aggódj... Jobb megoldás nincs erre az egészre... S szerintem nagyon sokan használják így akár itt a péhán is...
A DP még jobb is, mint a DVI, de nagyrészt olyan dolgokban, amikre Neked nem lesz szükséged...
S igen, hangot is tud "vinni", de azzal nem kell törődni, hogy most lesz-e hangtovábbítás, vagy nem...
-
vond
MODERÁTOR
Egy új (A00-ás) revíziós U2412M-re végülis érdemes lenne lecserélni (mondom ezt szintén U2311H tulajként)...
Számtalan előnye mellett egyedül a natív felbontás melletti alternatív frekvenciák (50/71/72 Hz) hiányát lehet felhozni hátrányként... Ha eddig is megvoltál ezek nélkül, akkor ezután sem fognak hiányozni...
Kapnál pluszban jobb színtér lefedettséget, nagyobb felbontást, "magasabb" képarányt, PWM mentes háttérvilágítás-szabályzást, mélyebb feketét/jobb kontrasztarányt, és alacsonyabb minimum fénysűrűséget... Asszem, nem hagytam ki semmi fontosat sem...

-
vond
MODERÁTOR
válasz
mclaren777
üzenetére
Kicsitt "mosott" lesz, de szerintem vállalható...
Én MMH6-ot próbáltam iHD3000-rel, s egész jó volt...
Fogd úgy fel, hogy kapsz AA-t ingyér'...

-
vond
MODERÁTOR
Bár semmit nem számít, de HSM fórumtárs álláspontján vagyok...

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Lespaulka001
üzenetére
Megpróbálhatnád kikapcsolni a finomgörgetést és a hardveres gyorsítást FF-ban...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Lespaulka001
üzenetére
Pedig az lenne az igazi, ha vennél egy 3 ezer forintos DP kábelt...
Ég és föld a különbség...Ettől függetlenül lehet, hogy valami más (is) okozza ezt a "szaggatást"...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
jaqdraco
üzenetére
Hali!
Márhogynemenne...

Nézd meg ezt a hozzászólást, aztán ez alapján aktiváld a drivert...
Aktiválás után lehet, hogy kell egy restart is...
-
vond
MODERÁTOR
Jelenleg nem tudok olyan integrált videóvezérlőről, amivel mennének ezek a nem natív képfrissítési frekvenciák...
Bár AMD FM1/FM2-vel még nem próbáltam, de az biztos, hogy Intel fronton sem az első (iHD), sem a második (iHD2000/3000), sem a harmadik generációs (iHD2500/4000) IGP-nél nem működik...

Ez engem is nagyon érzékenyen érint... Mivel játszani nem játszok, bőven elégséges az IGP-s megoldás, de közben procierő az kell (ezért Intel (egyelőre)), viszont ezzel meg nem megy az 50/71/72Hz...
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
- Ami a színeket illeti, igen, nagyjából úgy látod...
- Szerintem nem...Egyedül a fényerősséghez szabad hozzányúlkálni (bizonyos keretek között), attól függően, hogy mennyi környezeti fény van a helyiségben... Ha nagyon világos van, akkor tolhatsz rajta felfelé, de ha pl. sötét van, akkor akár nullára is leveheted...
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
radi8tor
üzenetére
Természetesen a legtökéletesebb akkor lesz, ha egy-az-egyben beviszed a géped, vagy legalább a videókártyádat... De a két ajánlott budapesti boltban pl. megoldják úgy is, hogyha megadod a VGA-d típusát, s ők beszereznek egyet...
Egyébként már akkor is bőven kielégítő eredményt nyújt a kalibrálás, ha nVidia vagy AMD vonalra végzik el... Így ha maradsz a fő vonalon, akkor nem feltétlen kell minden új GPU vásárlásnál újrakalibrálni... De természetesen sosem árt...

Kalibrálás után kapsz egy ICC profil-t, amit aktiválnod kell az operációs rendszeredben... A monitoron beállított értékekhez pedig ajánlott nem hozzányúlni... Max. a fényerőt lehet állítgatni a környezeti fényviszonyokhoz igazodva (ha mondjuk túl sötét, vagy túl világos van)...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
chatran
üzenetére
Példát most hirtelen nem tudok mutatni, de szerintem biztos van olyan DVI elosztó, amin van kettő vagy akár több bemenet is (esetedben a PS3-nak és a PC-nek), és kapcsolgathatsz rajta, hogy melyik jelet küldje ki az egy darab kimeneten (ami a monitorba van csatlakoztatva)...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
chatran
üzenetére
Hali!
EZ már csillagászati ár?
A többi GTX560Ti-hez képest sem vészes szerintem...Esetleg egy kapcsolgatható DVI elosztó?
És igen, az AMD videókártyákon sűrűbben van DP...
Én is csatlakozok franc0-hoz, vegyél inkább egy DisplayPortos HD7850-et (hacsak nem kell mindenáron nVidia, pl. a CUDA miatt)... Erősebb és kevesebbet is fogyaszt...
-
vond
MODERÁTOR
Ebben már nem nagyon tudok segíteni... De kávézz be a belvárosba, biztos sok helyen kapni ilyet, vagy ha nem olyan sürgős, akkor rendeld meg párszáz forintos Pick-Pack pontos átvétellel (ha van a közeledben)...
Szerintem így is sok mindent adnak a monitorhoz... Van nem egy olyan gyártó, aki még DVI, vagy éppen 220V-os kábelt sem mellékel... Azt meg azért nem várhatjuk el szerintem, hogy mindenféle csatlakoztatásra felkészülve legyen D-SUB»D-SUB, DVI»D-SUB, DVI»DVI, HDMI»DVI, DP»DP, miniDP»DP kábel is a csomagban... Azért ez erős lenne...

A kedvemért odabiggyesztenél a profilodban egy "H" betűt a Dell U2311 után? Csak hogy pontosak legyünk...
Köszi! 
-
vond
MODERÁTOR
Nem, eleinte a 72Hz még tényleges 72Hz volt... Asszem 2010 végén, 2011 elején készült a 71,928Hz-es változat... Nem vagyok benne biztos, de EZ talán az lehet...
Mondjuk lehet, hogy Te is ezt használod már, vagy valami hasonlóan jót, csak valami más problémád van, nem tudom...

-
vond
MODERÁTOR
válasz
kucseranor
üzenetére
Szerintem sem a VGA a rossz...
De ki-be húzogatás és dugogatás helyett nem elég, ha ki- és bekapcsolod a monitort? Általában így működni szokott... -
vond
MODERÁTOR
válasz
kucseranor
üzenetére
Ez sajnos ilyen... Hivatalosan nem tudja a 71/72/75 Hz-et... Ez csak extra... Ami mellett sajnos előfordulhatnak ilyen kellemetlenségek... És egy szót sem szólhatunk miattuk...
Kikapcsolás » Bekapcsolás nem segít?
Ezt Tőled is kérdezem, flash-...
-
vond
MODERÁTOR
Nem szeretnél, vagy nem tudsz DVI-n csatlakozni? Csak mert kb. tökmindegy, hogy ezt használod, vagy a DP-t... Max. speciális esetekben, komoly felhasználói területen, vagy nagyon nagy felbontás mellett lehet rá szükséged...
Egyébként ez a DP » HDMI átalakítósdi csak ebben az irányban működik, legalábbis ezekkel az emberi árú átalakítókkal...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
maxika2004
üzenetére
Igen, és most a Speciális»Monitor pontban kipipálva a nem támogatott frekvenciák elrejtését sem jelennek meg az alternatív frekvenciák?
Az is lehet egyébként, hogy az XP-vel lesz a gond (nem biztos)...
(#4322) HSM: Kösz az infót!
Bízzunk benne, hogy összekapják magukat Intelék, és virítanak valamit ezügyben... 
-
vond
MODERÁTOR
Hmmm... Érdekes...
Én is ezzel szívtam Intel HD 3000 kapcsán... Lehet, hogy beszéltünk is róla...

De most már nem is foglalkozom vele... Többet ér nekem az, hogy kisebb a fogyasztás, meg a zaj, mint hogy 72Hz-en filmezzek heti 1x-2x...Nekem egyébként megjelentek az alternatív frekik, de nem tudtam működésre bírni őket » black screen... Ez elég nagy gáz az Intelnek, meg is írtam nekik (ugyanígy írtam 10 éves VGA példát is), de nem nagyon érdekli őket... Pedig nem kerülne sokba javítani a hibát...
S attól tartok driverfix sem lesz hozzá, ahogy a hozzáállásukat ismerem...

-
vond
MODERÁTOR
Csatlakozom Speed(R)-hez, annyi kiegészítéssel, hogy az U2311H 6-bit + AFRC, míg a 2209WA valós 8 bites... Mondjuk óriási különbség nincs, nem is nagyon fogod észrevenni... Azt viszont igen, hogy mennyivel jobb lesz a kontraszt, s ezáltal a fekete mélysége, valamint mennyivel jobban le tudod majd szabályozni a fénysűrűséget... S nem utolsó sorban a 2311-est meg lehet küldeni 50/71/72/75 Hz-cel is...

Egyébként jó lenne az U2412M is, nagyobb felbontás, nagyobb munkaterület, 16:10-es képarány, sRGB-ben kb. ugyanazt tudja, mint a 2311-es, a kontrasztja, feketéje talán még jobb is picit, viszont nem megy 60Hz-en kívül más frissítéssel...
Ez pedig abszolút így van a 2311-el kapcsolatban: "Ha nem tetszik..azonnal elviszik, keresett darab..de szerintem adj neki esélyt, be fog jönni..."

-
vond
MODERÁTOR
Pár tíz hozzászólással lejjebb/feljebb...
A lényeg annyi, hogy a 2312-es is egy nagyon jó monitor, nincs sok különbség köztük... De ha még tudsz venni 2311-est (főleg ennyiért), akkor én azt választanám... Ha elég lenne 22" is, akkor meg nézz rá az U2212HM-re...

A 2311-es - sajnos - valóban kifutott...
-
vond
MODERÁTOR
A végeredményt tekintve nem sok minden... Mindkettő nagyon jó monitor...

- A 2311-es CCFL, a 2312-es LED háttérvilágítású, ennek ellenére fogyasztásuk nagyjából hasonló (talán a ledesnek pár wattal kevesebb)...
- A 2311-esnek kicsit magasabb a kontrasztaránya » jobb a feketéje, alacsonyabbra állítható a minimum fényereje, viszont a 2312-esnek jobb az input lag-je (de a 2311-esé is abszolút megfelelő)...
- A fénycsövek miatt a háttérvilágítás PWM szabályzása egyenletesebb a 2311-esnél, de általánosságban a 2312-esnél sem zavaró (akit meg zavar, az valószínűleg a 2311-esnél is érzékelni fogja)...
- A CCFL miatt az U2311H-nak egy hangyányit jobb a gamut-ja...
- Mindkét kijelzőt meg lehet küldeni natív felbontásban 50, 71 és 72 Hz-es driverrel... a 75 (DVI: 74,6) Hz-et viszont csak a 2311-es bírja...
- A 2311-es szögletesebb, a 2312-es lekerekített formavilággal rendelkezik, anyag- és összeszerelési minősége mindkettőnek dícséretes...
Talán nem hagytam ki semmit sem...

Ha megfelelne 22" is, akkor esetleg vess egy pillantást az U2212HM-re is... Ő ott is domborít, ahol a 2312-es kicsit gyengébben teljesít, ráadásul még olcsóbb is pár ezerrel...

-
vond
MODERÁTOR
Hát, ha gondolod, hívd fel őket, és kérdezz rá... De nagy reményt ne táplálj, hogy tudnak neked adni új 2311-est... Mondjuk a használt is abszolút jó, ha nincs semmi baja, és van rá gari...
(#4204) Nyugdíjas: Nem, szerintem Ő arra a boltra értette a megjelenést... Mármint, hogy beugrott a MG mellé... De szerintem bug lesz az...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
cipofuzo87
üzenetére
Szívesen!

De azt azért tudd, hogy ez a mókmákolás messze nem hoz tökéletes eredményt képileg... Ha esetleg kalibráltattad a kijelzőt, akkor meg egyenesen hazavágja az egészet...
Ha ennyire zavar, és bevállalod a fentieket, akkor hajrá... De én a Te helyedben inkább belőném egy normális brightness értékre (0-tól 20-30-40-ig), és megpróbálnék együtt élni a halk sípolással... Nomeg valami kis alapzajt izzítanék be mellé, mint pl. zene, TV, film, házventi pörgés, madárcsicsergés, az asszony trécselése, stb...

-
vond
MODERÁTOR
válasz
cipofuzo87
üzenetére
A háttérvilágítás PWM szabályzóját hallod... Csak 100% brightness-en szűnik meg teljesen... Az meg ugye tudjuk, hogy mennyire egészséges...

Ez sajnos ilyen... Ha semmi más zaj nincs a házban és nagyon fülelek, akkor én is hallom, de azért bőven együtt lehet élni vele...

De ha nagyon meg akarod szüntetni (és hosszabb időre bevállalod a nagyobb fogyasztást, valamint a fénycsövek valószínűleg rövidebb élettartamát), akkor tedd fel 100-as fényerőre/fénysűrűségre és a videóvezérlőben próbáld meg redukálni a brightness-t... Bár ahogy nézem, Te is IGP-vel tolod... Nem tudom, hogy annak a vezérlőjében van-e lehetőség ilyeneket állítgatni...
-
vond
MODERÁTOR
Kösz, hogy Te is ránéztél!

Asszem volt fent annak idején ez a driver is, csak ugye azúta jöttek ki újak, amiben jópár dolgot javítottak, fejlesztettek, stb... Ettől függetlenül ha lesz egy kis időm szőrözni vele, akkor megpróbálom...

(#4133) El Kebir: Azért gondolkodom továbbra is Intelben (pl. IB), mert csak procit kellene cserélnem (persze el lehet adni a lapot is)... Egyébként nem a semmiért vettem annak idején i3-2105-öt, hisz a hasonló árban lévő AMD LIano-k a közelébe sem érnek nyers processzor erőben, illetve sokszor nagyon jól jön a villámgyors Intel QuickSync videó-transzkódolásnál... A FullHD 60Hz-el meg próbálunk együtt élni... Nem olyan egetverően zavaró (főleg amennyi filmet nézünk a monitoron), de azért mégiscsak jobb lenne, ha menne 72Hz-en...

-
vond
MODERÁTOR
Hali!
A sokadik e-mail váltás után is csak ezzel a két linkkel tudtak szolgálni: 1 2
Ahogy én értelmezem, ezekkel nagyjából kitörölhetjük... De azért nézzetek rá Ti is, lgysz...Nem vagyok angol professzor, de azért szerintem maximálisan érthetően leírtam és körüljártam a problémánkat (így, többesszámban, mert ahogy keresgéltem a neten, sokaknak jelent ez gondot)... Hiába említettem meg, hogy emiatt biztos, hogy jópáran elfordulnak az Intel IGP-s megoldásától, hisz pl. nem a semmiért nem akartam (tudtam) én sem venni diszkrét VGA-t, még ha az adott esetben csak egy budget, 10k-s cucc is lett volna... Plusz pénz, plusz fogyasztás, plusz hely, esetenként plusz zaj, stb...
Megemlítettem nekik azt is, hogy azért az elég nagy gáz, hogy a 10+ éves ős-Radeonom csont nélkül viszi az 50/72/74,6 Hz-et, ez a 2011-es Intel cuccos meg kifekszik tőle... Nem nagyon hatotta meg őket...
Amennyire kivettem a tech. support szavaiból, ez hiba valószínűleg csak hardveresen javítható... Pedig de jó lenne, ha nem így lenne...
Abban tudok még reménykedni, hogy az Ivy Bridge cumókban már javítva lesz (a sok másik mellett), és gond nélkül vinni fogja ezeket az alternatív frekiket... Nomeg abban, hogy lesz pénzem legalább procit cserélni (az alaplap elvileg még megfelelő lesz)...
-
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
Nálam a kalibrált érték (120 cd/m2-re) 23-as brightness... De gyakorlatilag majdnem mindig 0-án használom... Ha erős a fény a szobában, vagy nagyon fontos, hogy minden szín és árnyalat 100%-ig a helyén legyen, csak akkor tolom fel 23-ra... Éjjel, két monitor mögötti kislámpa mellett még épp elmegy a 0-ás fénysűrűség... Ha huzamosabb ideig kell világos felületeket bámulnom (és ez nem fontos, hogy színhelyes legyen), akkor néha még a kontraszthoz is hozzányúlok, leveszem 70-re, 65-re, ott még elenyésző a kontrasztvesztés, viszont sokkal kevésbé fárasztja a szememet...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
netseft
üzenetére
Hali!
Kösz, hogy válaszoltál!
Örülök, hogy nem vagyok egyedül...Én órákat töltöttem már nyomozással, de sehogy sem tudtam megoldást találni. Azóta már felkerestem az Intel Support-ot is egy részletes leírással. Most arra várok, hogy emberi lénnyel diskurálhassak, mert az előre megírt támogatási cuccokkal sokra nem megyek...
Mert bizony nem igazán szeretnék emiatt külön videókártyát venni. Direkt azért választottam az Intelnek ezt a megoldását, hogy ne kelljen diszkrét VGA-kkal vackolnom... Játszani úgysem játszok, az IGP tökéletes lenne minden célra, keveset fogyaszt, nincs hangja, nem foglal helyet a házban, stb., stb...
De ez az 50/71/72/75 Hz es baki nem túl kellemes... Leginkább a 23,976 fps-es filmeket szeretném 60Hz helyett 72Hz-en nézni...
Bízom benne, hogy szoftveresen orvosolható lesz a probléma, mondjuk az egyik leendő driverben...
Majd megírom, hogy mire jutottam velük...
Reméljük a legjobbakat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Crimson Desert
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- LG 32UR500-B IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 4ms / FreeSync
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest