Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mi történik egy netes csalás után?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekegsm
őstag
válasz Siffredi #7226 üzenetére
Hat, 3583 megabyte a lathato. XP alatt mind a 4GB, Ubuntu alatt is.
Majd kiprobalom az SP1-et, hatha segit a bajon, ha nem, akkor beszerzek egy 64biteset, infoim szerint az Ultimate-nal hasznalhatom mindketto valtozatot, ha mar megvan a kulcsom.
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
kekegsm
őstag
válasz Steven21 #7284 üzenetére
Az Intel Turbo Memory, vagyis Flash Cache Modul, nincs osszefuggesben a grafikus kartyaval. BIOS-ban kell lenni ra valaminek, engedelyezni kell.
Windowsban: Sajatgepen jobb gomb, kezeles, azon belul lemezes meghajtok (asszem igy van a magyar winben, es ha ott latsz egy fel gigas merevlemezt, aminek nincsen betujele (nincs hozzarendelve meghajto betujel), akkor benne van.
-
kekegsm
őstag
válasz rumos14 #7344 üzenetére
1. Matt kepernyonek nem annyira elenkek a szinei, es sajat tapasztalat szerint jobban "negativosodik" oldalrol nezve (nem tudom, hogy hivjak ezt)
2. Ne is haragudj, de nem tamogatom az otleted a "hazi", azaz lopott es illegalis windows telepitese ugyeben. Torvenytelen, pofatlansag, csalas, valmint neked sem lesz tul jo, mert frissiteni nem tudod. Ha mar nem akarsz oprendszert venni hozza, akkor tegyel ra egy Linuxot.
-
kekegsm
őstag
válasz #16820480 #7352 üzenetére
Es azt se felejtsuk el, hogy igazsag szerint van egy vam arra, ami az USA-bol jon...
Zerga: Miert rendelnenek az USA-bol? Ugyis Europaban gyartjak...
fwgoze: A "hazi" windows az tuti nem tisztaszoftver... En sem vagyok szent, de amit hasznalok rendszeresen, azt termeszetesen megveszem.
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
válasz #16820480 #7356 üzenetére
Most atomjaira szedve nezzuk a notebookot? Egyebkent Intel proci/halokartya/chipset/alaplap itt keszul [link]
, burkolat es billentyuzet es Expresscard slot itt keszul [link],
Winyo nagy resze itt keszul [link] es [link],Szval a fel gep itt keszul, es ez meg csak az Irorszagi gyartas. A felvezetouzem is lassan beindul Lengyelorszagban is, AMD gyartasa Nagy Britanniaban es Drezdaban folyik...
Az akkum speciel japan. Kepernyo Samsung (korea), memoria Hynix volt, most Samsung (Korea).Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
kekegsm
őstag
Bocs, de egy atlagfelhasznalonak mukodik. millio egy ember hasznalja nap mint nap, internet, office, filmet nez, stb. Siman csak fel lett telepitve. Es aki nem ert hozza, annak minden oprendszer mukodese problemat okoz. Egyebkent sokkal konnyebben megtanuljak a laikusok, mint az XP-t.
Most az, hogy te tuningolni akarod, gyorsabbat akarsz belole faragni, az mar nem az egyszeru felhasznalas kategoria.
-
-
kekegsm
őstag
1. Igazad van. Van otthon egy gepem, amin nemhogy a Vista, de meg az XP sem fut. Csak az egyszeru Commodore Basic. nem ertem, miert nem volt jo, miert kellett tovabbfejlodni.
2. Es ezeknek az embereknek a Vista problemat okoz, az XP pedig nem? De hulyek, Linuxot nekik!
-
kekegsm
őstag
DMA problema lehet. Sajatgep, jobbgomb, tulajdonsagok, hardver, eszkozkezelo, IDE ATA/ATAPI vezerlo, Elsodleges IDE vezerlo (vagy csatorna), jobbgomb, tulajdonsagok, beallitasok. Itt legyen DMA-n mindketto.
ugyanez a masodlagos vezerlovel is.(remelem kb passzolnak a cimszavak, en angol windows-t hasznalok)
Olvasas is megakasztja?
-
kekegsm
őstag
Probald ki a Vista alatt is. Nekem a Vostro1500 2:56-ot bir XPvel, 3:20 Vistaval.
Egyebkent lehet 800 ala menni a procival, feszultseg a kulcsszo.Kepernyo: Nem kontrasztos, nem telt szinekrol beszeltem, hanem elenkekrol. Egyebkent olyan elenk es kontrasztos es telt soha nem lesz, mint a fenyes kijelzon. Ez optikai dolog.
Rumos: mivel a Vostro es az Insp1520 ugyanaz alkatreszileg, ezert nyugodtan hasznalhatod a Vostrohoz adott XP drivereket.
Biosban allitsad be ATA modra a winyot AHCI vagy micsoda helyett, mukodni fog[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
1. Aero-t ki is lehet kapcsolni. XP se megy olyan sokat, ha minden szarral tele van telepitve.
2. Nem tudom hogyan csinalja, de ahany tesztet lattam, mindenhol a Vista nyerte az akkuversenyt. Nekem is tovabb birja.
3. Egy jo minosegu, jol beallitott matt kijelzot hasonlitasz egy rossz minosegu, rosszul beallitott fenyeshez? Hidd el, ha mindketto jol van beallitva, es ugyanazon a szinten vannak minosegileg, akkor a fenyes lesz elenkebb. Ez optika, fenytan. Az enyemen is elenkek, persze mihez kepest. Lehetne elenkebb is.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
kekegsm
őstag
Jaj, nem kell ez a szegeny szerencsetlen szamitogepvasarlo duma. Anno az XP-vel is ugyanez volt, elotte a Win98 is, elotte a Win95-el. Mennyit olvastam akkor rola, hogy ez sosem fog elterjedni, mert nics aki megfizesse azt a boduletesen sok (es akkor meg baromi draga) memoriat. (1992ben 486DX2/66 procis gepembe a 4x1MB volt 60ezer forint.)
De ha meg visszamesz az idoben picit, amikor eloszor elkezdtek PC-t forgalmazni, mindenki rohogot rajta, hiszen 4-5x annyi volt, mint egy C64. Aztan valahogy megis elterjedt.
Es van otthon ismerosom, akik boltot/szakuzletet/szervizt csinalnak. Nem garazsceg, hanem rendes, beveteleik 80% cegek, halozatok, stb. De szerinte a maszek vasarlok ketharmada izomjatekgepet vesz, pont par napja beszelgettem vele, minden masodik vasarlo 4magos procit vesz, minimum 2GB memoriat (probalta nekem elsozni az 512-es modulokat), es brutalis videokartyat.Notebookoknal mas a helyzet, tudom, mert az emberek csak annyit latnak, hogy olcsobb a noti, es veszik, mert cool. Persze a hasznalhato noti draga. De azt mar nem nezik, hanem megveszik az elso 99.999Ft+epresnyaloka FuSi-t (amihez azert adnak Vistat, mert a hozza nem ertoknek csak ezzel a kulcsszoval lehet elsozni), aztan sipolnak utanna hogy szar. Ez a boltok hibaja, nem szabadna nekik 512-vel gepet eladni, hanem legalabb 1GB-vel, (de a boltok, ha tehetnek, meg a fele fenyerot is kisporolnak belole, hogy olcsobb legyen 2 forintal), meg a vevoke, akik nem neznek utanna, hogy mit vegyenek, jobbik esetben megkerdezik a Rozsika huganak kisfiat, mert o mar latott szamitogepet az altalanosban, es mar harmadikas, szoval biztos tudja. Nagyon ritka az, aki idejon, vagy mas szakemberhez megkerdezni, mit is kellene venni. Egyebkent a Vista ezerszer biztonsagosabb, mint az XP, (nem irom le miert, mert esetleg valami amator hacker beprobalkozna nalam, es hatha megis sikerul), de kerlek hidd el, tenyleg az, Sokkal gyorsabb az esetek 80%-ban (masolasnal szorakozik neha), tovabb birja akkurol, kevesbe porgeti a venti/kevesbe hangos, jatekok nagy reszenel gyorsabb volt nalam, nincs BSOD, vagyis meg nem lattam, szoval ugy mindosszesen nagyon bevalt. Es egyetlen dologbol kell sok, memoriabol, ami meg manapsag semmi penz (cegnel egy T40-es Thinkpadon is Vista van, ha jol emlekszem 1.4-es a proci, 20GB winyoval, Intel GMA900, es teljesen normalisan megy rajta. Fel kellett boviteni, most 1GB van benne, de nincs gondja.)
Szoval azok, akik megveszik a 70-80-100ezres gepet cerkaval (vennek meg nyomtatoval, ha mar ott a szamitogep, ne ceruzazzanak), meg Celeron processzorral, meg Vistaval, azok aldozzanak meg ra 5ezer Ft-t, amiert bar nemcsak 512, hanem 1GB memoriat kapnak. Vagy aldozzanak 3000-et egy masik 512re. De 10.000ert mar a 2GB DDR2 667MHz SODIMM is befigyel
[ Szerkesztve ]
-
-
kekegsm
őstag
válasz kisninja #7517 üzenetére
A Mediadirect gomb alapesetben a windows ala feltelepitett program mdirect.exe fajljat inditja.
Namarmost hiaba adunk meg linket vagy batch file-t neki (atnevezve persze), nem mukodik. Ezert en csinaltam egy linket a mediadirect alkonyvtarabol a firefox eze-jere mutatva, majd ezt beletettem egy onkicsomagolo rarba. Ha kell, elkuldom neked az allomanyt. Innentol azt inditja. (persze ha fut a windows. Ha nem fut, akkor nem csinal semmit)Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
kekegsm
őstag
válasz kisninja #7520 üzenetére
Kuldom.
Kozben itt a leiras, ami alapjan csinaltam:
I created a single self extracting RAR file and named it MDIRECT.EXE to confifure the MediaDirect button on the Dell laptops.
i created a RAR archive and name the RAR file MDIRECT.RAR
The contents of this archive is the shortcut to the program i want to launch, say FIREFOX.EXE
i decide to rename it "mdirect.lnk" but you can use to original shortcut namecreate an SFX with the following ADVANCD options.
Under General
in Setup Programs, put the shortcut name in the field for Run after extraction
Under Mode,
check Unpack to temporary folder
select Hide All and Overwrite AllIt will name the EXE the same as the RAR, copy the MDIRECT.EXE into mediadirect folder
C:\Program Files\Dell\MediaDirectThe only drawback might be the it may litter your TEMP folder with temp RAR files. It should delete them when you QUIT the program.
If someone can refine this, by all means.
Itt meg egy forum, mas megoldassal:[link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elite: Dangerous
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Építő/felújító topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- 10. gen ultrabook szép állapotban 80k-ér eladó!
- Asus ROG Strix G713 /Ryzen 7 4800H/16GB DDR4/512GB SSD/RTX 3050/Beszámítás.
- HP Zbook 17 G4,4K UHD,i7-7820HQ,32GB,256GB SSD+1TB HDD,P3000 6GB VGA,WIN11
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest