- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kraz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Rap, Hip-hop 90'
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4149 üzenetére
Persze, az Intelnél be lehet állítani az arányt, ezt elfelejtettem.Ha a szorzót nem lehet akkor az órajelet emeld és akkor emelkedni fog a ram órajele is. Ha nem tudsz emelni a procin csak akkor próbálj több feszt adni neki és ha így sem megy akkor meg kell nézni egy másik gépben a ramokat, hogy ott mit produkálnak.
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4147 üzenetére
Szerintem magas az órajel és ezért az arányod 1:1, amíg az arányon nem tudsz változtatni addig a memória órajele megegyező lesz a cpu belső órajelével. A szorzót magasabbra és órajelet alacsonyabbra venném és hogy mennyi fesz, hát mivel nem egyformák az alaktrészeink ezért csak azt írom le amit én használtam: cpu - 1.56V , ram - 2.3V.
Nekem se volt ez a beállítás stabíl ezért most csak 936MHz-en mennek a ramok, nem bírja a procim a magasabb órajelet.Jó szórakozást!
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4143 üzenetére
Miért akarod 5-5-5-15-re állítani, mikor minnél kisebb értéken megy annál gyorsabb a ram?
Az hogy mennyi az órajele a memóriának sokban függ a proci órajélétől (belső, külső) és a szozótol, hogy milyen arányban van a dram:fsb (pl.: cpu/7 vagy cpu/6)!
Nekem a 800-as ramok alapon 5-5-5-18-on van de értem már el 1000 MHz-et is húzással.
És az sem mindegy, hogy mennyi feszt adsz a memóriának. De ezekkel sok-sok órát kell kísérletezni, hogy a legjobb és stabil beállításokat érd el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- Battlefield 6
- One mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Építő/felújító topik
- Revolut
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Autóhifi
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus B85M-Plus + I3-4130 Processzor
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB Black CSAK KIPROBÁLVA VOLT! 2ÉV GARI VAN RÁ
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest