- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4149 üzenetére
Persze, az Intelnél be lehet állítani az arányt, ezt elfelejtettem.Ha a szorzót nem lehet akkor az órajelet emeld és akkor emelkedni fog a ram órajele is. Ha nem tudsz emelni a procin csak akkor próbálj több feszt adni neki és ha így sem megy akkor meg kell nézni egy másik gépben a ramokat, hogy ott mit produkálnak.
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4147 üzenetére
Szerintem magas az órajel és ezért az arányod 1:1, amíg az arányon nem tudsz változtatni addig a memória órajele megegyező lesz a cpu belső órajelével. A szorzót magasabbra és órajelet alacsonyabbra venném és hogy mennyi fesz, hát mivel nem egyformák az alaktrészeink ezért csak azt írom le amit én használtam: cpu - 1.56V , ram - 2.3V.
Nekem se volt ez a beállítás stabíl ezért most csak 936MHz-en mennek a ramok, nem bírja a procim a magasabb órajelet.Jó szórakozást!
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4143 üzenetére
Miért akarod 5-5-5-15-re állítani, mikor minnél kisebb értéken megy annál gyorsabb a ram?
Az hogy mennyi az órajele a memóriának sokban függ a proci órajélétől (belső, külső) és a szozótol, hogy milyen arányban van a dram:fsb (pl.: cpu/7 vagy cpu/6)!
Nekem a 800-as ramok alapon 5-5-5-18-on van de értem már el 1000 MHz-et is húzással.
És az sem mindegy, hogy mennyi feszt adsz a memóriának. De ezekkel sok-sok órát kell kísérletezni, hogy a legjobb és stabil beállításokat érd el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Goddess of Victory:Nikke
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged