Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
Új hozzászólás Aktív témák
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb
üzenetére
Persze, az Intelnél be lehet állítani az arányt, ezt elfelejtettem.Ha a szorzót nem lehet akkor az órajelet emeld és akkor emelkedni fog a ram órajele is. Ha nem tudsz emelni a procin csak akkor próbálj több feszt adni neki és ha így sem megy akkor meg kell nézni egy másik gépben a ramokat, hogy ott mit produkálnak.
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb
üzenetére
Szerintem magas az órajel és ezért az arányod 1:1, amíg az arányon nem tudsz változtatni addig a memória órajele megegyező lesz a cpu belső órajelével. A szorzót magasabbra és órajelet alacsonyabbra venném és hogy mennyi fesz, hát mivel nem egyformák az alaktrészeink ezért csak azt írom le amit én használtam: cpu - 1.56V , ram - 2.3V.
Nekem se volt ez a beállítás stabíl ezért most csak 936MHz-en mennek a ramok, nem bírja a procim a magasabb órajelet.Jó szórakozást!
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb
üzenetére
Miért akarod 5-5-5-15-re állítani, mikor minnél kisebb értéken megy annál gyorsabb a ram?
Az hogy mennyi az órajele a memóriának sokban függ a proci órajélétől (belső, külső) és a szozótol, hogy milyen arányban van a dram:fsb (pl.: cpu/7 vagy cpu/6)!
Nekem a 800-as ramok alapon 5-5-5-18-on van de értem már el 1000 MHz-et is húzással.
És az sem mindegy, hogy mennyi feszt adsz a memóriának. De ezekkel sok-sok órát kell kísérletezni, hogy a legjobb és stabil beállításokat érd el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új asus rog crosshair x870e hero garancias! AKÁR FÉLKONFIGKÉNT!
- HP Omen Kingston HyperX Fury 2x8GB 3733MHz DDR4 kit
- Corsair Vengeance RGB RS 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz C18 Memória!
- --- KISHIBÁS --- AM4 alaplap Asrock B550m HDV Egyik ram slot nem megy! Ingyen FOX
- ASUS ROG STRIX X670E-E GAMING WIFI - Garancia 2026.05.15.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M PRO i5 9600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB NZXT Source 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő