- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁÁÁ én is várom, remélem, holnap válaszolnak a boltból, hogy van e. Ha más nem berendelem, azt majdcsak megjön.
Hát lesz mit megtanulnom az fix... Inkább a Basic része mozgat, mint a játékok. Amúgy a Joy meg jó lesz a pc gamekhez is akár... Hiszen USBs. Így két dolog egy csapásra.Majd megkereslek privátban. ha nem baj

-
Lord Myn
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Nem baj, most majd tudsz egy MAXI-vel nosztalgiázni. Én az THEA1200-esemet várom nagyon (elvileg júniusban érkezik), egy Amiga 1200-es mindig is nagy vágyam volt, még akkor is amikor jóval erősebb PC-im voltak már.
-
hát én 2004 ben jöttem ki a kóterból. Móricz Zsigmond Műszaki Szakközép! Akkor érettségiztem meg szakmáztam.
Hát Pascal volt nekünk még a suliban. Talán Delphi a vége fele. C+ -t csak nézegettük.
Ill még HTML vol. mondjuk azt szerettem nagyon. Hát álltalánosban még nem volt gépem. mikor szakközépbe kerültem akkor volt még először 484 DX2-66 os Siemens Nixdorf. Arról váltotam PIII ra majd később kicsit mikor a suliból kijöttem előtte lett egy AMD Barton 2500+ os elég jó gépem. Utána egy kicsivel és azóta csak notik tömkelegével.Már totál elfelejtettem a programozást.
Pár évet lehúztam félig a szakmámban, notebook eladó, pc szerelő, dolgoztam mint fejlesztés tesztelő, aztán a HP nak dolgoztam notik és szervekkel egy keveset. Meg a végén még a Nissan nak weboldal és ilyesmi. Azóta sajnos eléggé kiestem a dologból.
-
Lord Myn
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
A Plus/4 valamivel fejletebb volt Basic szinten (V3.5), így azon jobb volt programozni, ráadásul beépített assembly monitor is volt rajta, a csúcs akkoriban - 8-biten - a C-128 volt ilyen szempontból (csak kicsit későn érkezett).
'96 körül 5.-es voltál? No offense, de idősebbnek gondoltalak... (én akkor érettségiztem és már javában 486-on nyomtuk, programozás meg Pascal volt meg C++, ma már ezek is viccesek) -
-
Lord Myn
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Természetesen, gyerekként nagy BASIC ninja voltam, bár az alap 2.0-ás elég puritán, szóval érdemesebb valami Simon's Basic-et vagy jobbat betölteni. Igen, a Spectrum-on is van Basic, de egy kicsit más, ráadásul ott a gombokhoz vannak társítva a parancsok, kicsit nehézkesebb (számomra) a bevitele.
De a legjobb feeling-je a kompetitív vagy co-op játékoknak van két joystick-kel, USB-n van mindkét típushoz többezer játékom, úgyhogy 1-1 ilyen retro estén van miből válogatni, ráadásul amikor a gyerekek még kicsik voltak, ők is megismerhették a Wizard of Wor-t vagy International Karate-t, nem csak a GTA-t...
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Szerk.
Bár most nézem a Spectrumban is van basic
De a C64 nél maradok egyelőre. Csak várom a bolt válaszát van e belőle ténylegesen. -
-
Lord Myn
őstag
Nekem, a "funkcionális" replikákból van az otthoni múzeumban: THEC64 (maxi), THESPECTRUM és előrendeltem a THEA1200-at is, tudom, hogy nem teljesen olyan, mint az igaziak, de a feeilingje meg van mindegyiknek.
A feleségemnek gyerekként Spectrum-ja volt, nekem meg Commodore, így újra élhetjük ezt.
Amit sajnálok, hogy nincs rajtuk analóg hangkimenet, mert így csak TV-re vagy olyan monitorra lehet kötni őket, amin van hangszóró (vagy fejhallgató kimenet).
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Igen tisztában vagyok a két gép különbségével. Ugye az Ultimate arra van kihegyezve hogy a régi hardvereket is full kezelje. Csatlakozó szinten is pláne.
-
ergoGnomik
aktív tag
A "The C64" egy emulátort futtató, ARM alapú, kártya méretű számítógép. Ha emulátort akarsz futtatni, ahhoz felesleges venned egy ilyet, megy a PC-den is. (Régebben olvastam, hogy egy régi VICE változatot használnak és "természetesen" megsértik a GPL-t. Azóta nem tudom mi a helyzet.)
A Ultimate C64 egy FPGA-ban újra implementált hardver számos bővítéssel. Ha nem ragaszkodsz az eredeti vashoz, de komolyan úgy gondolod hogy neked kell egy 64-es, akkor szerintem ezt kell venni. Persze az árak tükrözik, hogy mi micsoda. -
-
Zolaash
senior tag
A The C64-ből létezik mini és maxi, nekem az utóbbi van. Teljes méret, működő billenccsel.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Crimson Desert - Középpontban a harcrendszer és a karakterfejlődés
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- További aktív témák...
- Cudy LT500D Dual Band 4G/LTE Wi-Fi router / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Playstation 4 FAT 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell Latitude E7250,12.5",HD,i5-5300U,8GB DDR3,256GB SSD,WIN10, LTE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Próbáltad azt a részét?