Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cane

őstag

válasz W666W #2935 üzenetére

Ha esetleg rám (is) vonatkozna amit írtál, annyit elmondok, hogy comodo tűzfalat használok a 2.x verzió óta, ahogy jött ki új egyből feltettem. Ismerem a funkcióit, lehetőségeit, be tudom állítani, konfigurálni. A gépemet kb. 3 hete telepítettem újra, kb. csak addig voltam tűzfal + windows update nélkül amíg azokat le nem töltöttem az oldalakról. Nem indítok el semmilyen .exe, vagy bármilyen más gyanús állományt, főleg olyanokat nem, amelyeket nem én töltök le. Még a levelezőm is "paranoid módban" fut, gyanús oldalakat nem látogatok és ész nélkül sem kattintgatok ha egy oldalon vagyok: csak azt nyitom meg ami érdekel, nem hagyom hogy egyik linkről a másikra pattogjak. A windows csak azon szolgáltatásai futnak, amelyek feltétlenül szükségesek, minden más tiltva van, továbbá a gépet nem egy csoport használja, így tudom milyen programok lettek telepítve és azok vírusmentesítését ezt megelőzőleg ellenőriztem az a squared free-vel (tudom, nem megfelelő viszont nem is jelzett találatot). Ezt csak úgy leírtam, bár nem tartom magam informatikai gurunak, de azért jól elboldogulok a szoftverekkel és szánok rájuk annyi időt, hogy megismerjem.

• blattida

nagyúr

Mindegy, hogy mennyire érthetően magyarázza el a d+, mert az átlagos felhasználónak az sem lenne jó, ha annyira informatív és átlátható lenne az értesítése, mint az online armor-é.
    Egyszerűen a HIPS, mint olyan, nem az átlagos felhasználóknak való, ugyanis az átlagos felhasználó egyrészt túlságosan buta, másrészt rohadtul nem érdekli az ilyesmi, harmadrészt pedig még a józan paraszti eszét sem használja, mert csuklóból mindent engedélyez, függetlenül attól, hogy fogalma sincs arról, hogy mit fog eredményezni.

A legtöbb júzernek egy atombiztos, teljesen automatikus rendszervédelem kell, aminek használatához lehetőleg még klikkelni és olvasni se kelljen.

Ezért használ a legtöbb felhasználó nortont.

• Narxis

nagyúr

Ettöl eltekintve azért még mindig lehetne a Defense+ "felhasználóbarátabb" mert még mindig kis túlzással ürismeretek kellenek ahhoz hogy egy Defense +értesítést minden felhasználó pontosan tudjon értelmezni / mármint a figyelmeztetéseket

Igen, pontosan ezért nem lesz a Comodo az átlag emberek védelmi programja és ötletem sincs, hogyan lehetne megmagyarázni érthetőbben a figyelmeztetéseit mivel a többség azzal sincs tisztában, hogy mi az a registry vagy fájl vagy autorun.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés