Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1851) Delfi válasza snowdog (#1848) üzenetére


Delfi
tag

"Természetes hogy nem szól, hiszen minden külön könyvtár külön adatbázis. "

Szerintem félreértetted, a kérdés(és a válasz) arra vonatkozott, hogy ha az 2-es számú könyvtárból átmásolok valamit az eredeti(egyes számú) könyvtárba, akkor szól-e az addon, hogy duplikátumot próbálok meg elhelyezni.
De közben még az is eszembe jutott, hogy csak bonyolítaná az életemet, hogy a 2-es könyvtárból nem feltétlenül _új_ könyvet vennék át, hanem csak egy formátumot, amit a calibrében most is másképp kezelünk, hiszen formátumot a metaadatokban adsz hozzá.

Viszont ha már úgyis régóta használsz ilyeneket, akkor biztos használtad már a hálózati megosztást is. Ott megjelenik az összes könyvtárad egyesével és választanod kell?
A külföldi könyveimet gondoltam új könyvtárba tenni, csak még sohasem jutottam el odáig, mert épp elég gondom van a magyarokkal is :)

[ Szerkesztve ]

(#1852) Phülöp válasza Delfi (#1851) üzenetére


Phülöp
addikt

A "Find duplicate" add-on nem röptében vizsgálja a duplikátumokat, hanem külön ikonként létezik a menüsávban, rákattintva megnyílik egy csomó beállítási lehetőség és az indítógomb, vagyis manuálisan tudod csak ellenőrizni, hogy létezik-e több példány ugyanabból a könyvből.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1853) snowdog válasza Delfi (#1851) üzenetére


snowdog
veterán

Lehet hogy félreértettem, mert a kérdés is félreérthető volt, illetve rosszul lett feltéve, csak szándékosan átsiklottam felette.

- Van a két könyvtár között átjárhatóság? Másolhatok ide-oda, ha igen, akkor lefut-e a duplikáció elleni addon és szól, ha ugyanazt a könyvet akarom bemásolni?

Szerintem félreértetted, a kérdés(és a válasz) arra vonatkozott, hogy ha az 2-es számú könyvtárból átmásolok valamit az eredeti(egyes számú) könyvtárba, akkor szól-e az addon, hogy duplikátumot próbálok meg elhelyezni.

Tehát akkor részletesebben, és pontosabban megválaszolva. Két könyvtár között csak abból a szempontból van átjárás, hogy közöttük lehet könyveket másolni, vagy mozgatni (ekkor az eredeti helyen törli a könyvet).
Ezen kívül nincs átjárás, például a kereső is csak a megnyitott könyvtárban tud keresni. Ugyan ez igaz a Find Duplicates add-on-ra is. Csak az éppen megnyitott könyvtárban nézi meg, hogy vannak-e dupla könyvek. És ezt nem automatikusan végzi, hanem csak akkor ha megnyomjuk a gombot. Korábban nem akartam ennyire részletesen belemenni, ezért írtam, hogy az add-on nem tud különböző könyvtárakban egyidőben vizsgálódni.

Arra van lehetőség, hogy könyvtárak közötti másolásnál, mozgatásnál ellenőrizze, hogy az új könyv már létezik, vagy sem. De ezt nem méret, hanem szerző és cím alapján vizsgálja. Ezt a vizsgálatot opcionálisan lehet a beállításokban kiválasztani (tehát ekkor nem az add-on vizsgálja, ez beépített szolgáltatás).

Viszont ha már úgyis régóta használsz ilyeneket, akkor biztos használtad már a hálózati megosztást is. Ott megjelenik az összes könyvtárad egyesével és választanod kell?

Valóban használtam, de nem alkalmaztam. Ez azt jelenti, hogy nekem sohasem volt hálózaton megosztott könyvtáram, de valaki viszont velem megosztotta a sajátját, ezért tudok a kérdésedre válaszolni. Igen, a különböző könyvtárak közötti választást felajánlja, mint az az alábbi képen látható (két könyvtár)

(#1854) Delfi válasza Phülöp (#1852) üzenetére


Delfi
tag

Most lehet, hogy másik addonról beszélünk, de én amikor behúzok egy új könyvet azonnal szól, ha már van olyan című. Felsorolja, hogy gipsz jakab, róka béla és luc gizi is rendelkezik a tavasz című könyvvel, biztosan be akarom tenni ezt az újat is?

(#1855) Delfi válasza snowdog (#1853) üzenetére


Delfi
tag

Hmm, akkor lehet, hogy egyszer ezt beállítottam(megnéztem, nincs ez bepipálva, viszont addont sem találtam erre)? Mindenesetre nekem ez jelenik meg új könyv behúzásakor:

Köszönöm a részletes válaszod.

Phülöp: Most jut eszembe, már tudom melyik addonra gondolsz, valamikor régen kipróbáltam, de végül nem használtam. Igen, azt kézzel kellett elindítani és akkor ment végig a könyvtáron.

[ Szerkesztve ]

(#1856) snowdog válasza Delfi (#1855) üzenetére


snowdog
veterán

Igen, a képen látható ablak jelenik meg, ha már létező könyvet akarunk a könyvtárba másolni.

Még egy lehetőségről tudok, mikor automatikusan vizsgálja a duplákat, bár nem hiszem hogy automatikusan adnád hozzá a könyveket.

Ha ez a check box sincs bejelölve, akkor most hirtelen nem tudom, hogy könyvek hozzáadásánál miért vizsgálja a duplákat.

Viszont az előbb tévesen írtam, hogy az add-on nem tud könyvtárak között duplákat keresni. Most hogy jobban megnéztem a beállításait, rátaláltam hol lehet beállítani a különböző könyvtárakban történő összehasonlítást.

[ Szerkesztve ]

(#1857) Delfi válasza snowdog (#1856) üzenetére


Delfi
tag

Nem, ott sincs bejelölve és jól gondoltad, hogy nem adok hozzá automatikusan könyveket.
De a lényeg az, hogy teljesen jól működik, persze ha olyan könyvet adok hozzá, aminek nem tudja beolvasni a címet, akkor előfordulhat dupla, de azok kibuknak amikor épp valamiért nézem a szerzőket.

(#1858) snowdog válasza Delfi (#1857) üzenetére


snowdog
veterán

Ez érdekes. Végeztem egy kísérletet. Mint a korábbi képeimen látható volt, nálam sincs egyik check-box sem bejelölve, ennek ellenére ha ugyan azt a könyvet kétszer másolom a könyvtárba, akkor nálam is megjelenik a figyelmeztető ablak. Most nekiállok megkeresni, hogy mi váltja ki az ablak megjelenését. Ha megtalálom az okát, akkor ide írom.

(#1859) snowdog válasza Delfi (#1846) üzenetére


snowdog
veterán

Azt hiszem akkor maradok annál, hogy Total Commanderben ellenőrzöm, hogy azonos-e vagy sem.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy a könyvtárban van-e két olyan könyv, ami méretre teljesen azonos, akkor ezt a Calibre-ben a Find Duplicates add-on-nal is megtudod nézni. A keresés megindítása előtt válaszd a Binary Compare opciót.

(#1860) Delfi válasza snowdog (#1859) üzenetére


Delfi
tag

Hopp ez érdekes, akkor ezt mindenképpen ki kell próbálnom, mert le tudom vele szűkíteni a kézzel ellenőrizendő fájlok mennyiségét! :)

(#1861) snowdog válasza snowdog (#1858) üzenetére


snowdog
veterán

Azt hiszem megtaláltam a megoldást. :)

Úgy tűnik a duplikáltak ellenőrzését hozzáadásnál alapból és mindig ellenőrzi. De ha egy a könyvtárban már létező könyvet ismét hozzá szeretnék adni a könyvtárhoz, és ekkor ne jelenjen meg a figyelmeztető ablak, akkor erre egy új opciót kell létrehozni.

Mikor a képen látható műveletet beállítom, akkor duplikáláskor nem jelenik meg a figyelmeztető ablak.

[ Szerkesztve ]

(#1862) Met


Met
nagyúr

Sziasztok!

Átmozgatnám a könyvtárat a dropbox mappába, amit létrehozott a pocketbox.
De calibre, version 3.33.1
HIBA: Nem üres: Kérem válasszon egy üres mappát, a megadott nem üres: C:\Users\Met\Dropbox\Apps\Dropbox PocketBook

Természetesen üres a mappa, pc-n is és dropbox weboldalán nézve is.
Ilyenkor mit lehet tenni?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1863) snowdog válasza Met (#1862) üzenetére


snowdog
veterán

Szia!

Esetleg nincs benne rejtett fájl?

(#1864) Met válasza snowdog (#1863) üzenetére


Met
nagyúr

Szerinted nem néztem azt is? :U

Úgy sikerült megcsinálni hogy PB-al létre hozattam a könyvtárat, leállítottam a Dropbox-ot, ekkor engedte áthelyezni a könyvtárat, felszinkronizáltam Dropbox-ba.
Így már a PB is le tudta tölteni.

Mintha a futó Dropbox miatt nem tudná áthelyezni csak nem azt írja hogy más folyamat használja a könyvtárat hanem hogy nem üres :W

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1865) drmotto


drmotto
őstag

Segítsetek légyszi.
Ha a bal oldalon a szerzőknél valamelyik betűre kattintok, akkor eddig csak azokat mutatta amik azzal a betűvel kezdődnek, míg most minden szerző látszik, csak kiemeli az adott betűhöz tartozókat más színnel. Hogy lehetne visszaállítani ezt?

(#1866) snowdog válasza drmotto (#1865) üzenetére


snowdog
veterán

Ha a Beállítások/Keresés-nél az alábbi képen a bekeretezett rész előtt pipa van a check-box-ban, akkor vedd ki!

(#1867) drmotto válasza snowdog (#1866) üzenetére


drmotto
őstag

Köszi. Az a lehetőség elkerülte a figyelmemet, pedig feltúrtam az egészet.

(#1868) escsé


escsé
tag

Sziasztok!

A mű duplán szerepel, de nem azonos formátumban. Szeretném egy bejegyzésnek a művet, mind két formátummal.
"Fájl hozzáadása a kiválasztott könyvbejegyzéshez" a megoldás, vagy van más?

(#1869) Delfi válasza escsé (#1868) üzenetére


Delfi
tag

Mentsd ki az egyiket, majd a másikon ->metaadatok ->új formátum hozzáadása. jobbra fent a zöld ikon a pluszjellel.

(#1870) faki_ válasza Delfi (#1869) üzenetére


faki_
senior tag

Vagy mindkettő kijelölése után jobb klikk > metaadatok > könyvek összevonása.

(#1871) escsé válasza faki_ (#1870) üzenetére


escsé
tag

Köszönöm mindkettőtöknek.

(#1872) snowdog


snowdog
veterán

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a Calibre-ben Content server működtetéséhez.

Addig jutottam, hogy a Calibre-ben amit kellett beállítottam, így a belső hálózaton látom a könyvtáraimat. Viszont a netről nem érem el a gépemet. A routeremben létrehoztam egy Forwarding/Virtual servers-t, lekértem a saját IP címemet, beírtam mögé a 8080 port címet, de nem látom kívülről a gépet. És így persze a Calibre-t sem. A router egy TP-LINK TL-WDR4300.

(#1873) escsé válasza snowdog (#1872) üzenetére


escsé
tag

Másik hálózatról próbáltad? pl.: mobilnet.

[ Szerkesztve ]

(#1874) G.F. válasza snowdog (#1872) üzenetére


G.F.
aktív tag

Portforwardot kell csinálnod a 8080-as portra. [link]
Milyen neted van?Esetleg nem NAT-olt az ip-d?

[ Szerkesztve ]

-gf-

(#1875) snowdog válasza G.F. (#1874) üzenetére


snowdog
veterán

Sziasztok!

Másik hálózatból, tehát kívülről most nem tudom megnézni, mert nincs mobilnet-em, vagy egyéb lehetőségem.
Belementem a router setup-jába, és a Forwarding/Virtual Servers-hez beírtam a képen látható adatokat. A felső sorban az van írva, hogy a működéshez engedélyezni kell a NAT-ot, ez nálam valamiért már eddig is engedélyezve volt.

Azért ezeket az értékeket adtam meg, mert ezeket írta ki a Calibre.

Egyébként DIGInet, nincs állandó IP címem. Ha megnézem az IP címem, és mögé írom a :8080-at, akkor sem érem el a Calibe-t. Illetve egy idő múlva ezt írja: "A webhely nem érhető el A(z) xx.xx.xx.xx túl hosszú ideje nem válaszol."

[ Szerkesztve ]

(#1876) G.F. válasza snowdog (#1875) üzenetére


G.F.
aktív tag

ha megnézel el ip-lekérdező oldalt, ugyan az az ip, mint a routerban? Mert ha nem, natolva vagy a diginél, ennek a megszüntetését az ügyfélszolgálathoz telefonálva kérheted, és kiveszik a natból.

[ Szerkesztve ]

-gf-

(#1877) snowdog válasza G.F. (#1876) üzenetére


snowdog
veterán

Ha jól értelmezem, akkor nem ugyan az.

A router-ben a Status/WAN/IP Address: után egy 100-al kezdődő cím van, míg ha lekérem neten (www.ipaddress.com), akkor 92-el kezdődik.

Akkor ez lehet a probléma. Ha a szolgáltató kivesz a NAT mögül, annak számomra milyen káros következménye lehet?

[ Szerkesztve ]

(#1878) snowdog válasza G.F. (#1876) üzenetére


snowdog
veterán

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és azt mondták még a mai napon kikapcsolják a NAT-ot. Meglátom mi lesz utána. :)

(#1879) G.F. válasza snowdog (#1875) üzenetére


G.F.
aktív tag

Kipróbáltam, nálam megy, bár én a digi routerében csináltam meg a portforwardot, mert nálam a tp-link csak úgymond a lan portot osztja...

-gf-

(#1880) G.F. válasza snowdog (#1877) üzenetére


G.F.
aktív tag

Nincs káros következménye. A Digi azért ad ilyen natolt ip-ket, hogy takarékoskodjon. Így egy ip-re több felhasználót tehet...

-gf-

(#1881) snowdog válasza G.F. (#1880) üzenetére


snowdog
veterán

Köszönöm a segítséget! :R

(#1882) snowdog válasza snowdog (#1878) üzenetére


snowdog
veterán

Kivették a NAT mögül a gépemet, és minden rendben működik! :C :C :C

(#1883) prod59


prod59
csendes tag

Állítólag lehetséges a könyvlista nézetet olyanra állítani, hogy a könyvek borítóját mutatja. Tudna segíteni, hogy ezt holtalálom a beállításokban?

(#1884) hampidampi válasza prod59 (#1883) üzenetére


hampidampi
senior tag

Jobb oldalt alul a státusz soron a Kinézet gomb.
Ott válaszd a Borító rácsnézet-et

[ Szerkesztve ]

(#1885) Met


Met
nagyúr

Hogy tudok egy prc szerkeszteni?
Szerző Calibre-ben Jo Nesbø, viszont ha az olvasó ablakban a könyv metadatait megnézem Jo Nesbo van írva, így a PocketBook-on két szerző van.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1886) snowdog válasza Met (#1885) üzenetére


snowdog
veterán

Ha a Calibre-ben a "Metaadatok" gombot megnyomod, akkor a "Szerző(k):" és a "Szerző rendezési forma:" tartalma azonos? Ha nem akkor írd át őket egyformára, illetve nyomd meg a "Szerző rendezési forma:" felirat előtti gombot (rajta zöld nyíl jobbra).

(#1887) Met válasza snowdog (#1886) üzenetére


Met
nagyúr

Calibre-ben minden ok, egy szerző is van, Jo Nesbø, akkor látni a szerzőnél a rossz elnevezést ha duplán rákattintok a címre, bejön az olvasóablak, ott a metadatoknál a Jo Nesbo van.
Az olvasón így van egy Jo Nesbø 13 könyvvel és egy Jo Nesbo 1 könyvvel.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1888) hampidampi válasza Met (#1887) üzenetére


hampidampi
senior tag

Tudnál képet berakni a rossz és a jó szerzőről?

(#1889) Met válasza hampidampi (#1888) üzenetére


Met
nagyúr

Este igen.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1890) Met válasza hampidampi (#1888) üzenetére


Met
nagyúr

(#1891) snowdog válasza Met (#1890) üzenetére


snowdog
veterán

A Calibre-vel konvertáld át PRC-ből AZW3-ba (ha megnyílik a konvertálás ablak, abban nézd meg a szerző neve hogyan jelenik meg). Kíváncsi leszek, hogy ezt követően az AZW3 megnyitása után az olvasóban mi jelenik meg. Gyanítom a prc lehet talán az oka, de ez csak egy tipp.

(#1892) hampidampi válasza Met (#1890) üzenetére


hampidampi
senior tag

A 3. kép alapján ez egy prc file. A könyve illesztett információk nem tudom mivel/hogyan készültek, de biztos nem a Calibre-rel, az ugyanis nem tud prc-t készíteni, max mobit. Ráadásul a könyvbe illesztő jacket sem ilyen oldalt generál az alap Calibre beállításokkal.
Egy újra konvertálás már bele rakná a kívánt infókat a jacket template alapján.

(#1893) Met válasza hampidampi (#1892) üzenetére


Met
nagyúr

Azzal kezdtem a kérdést hogy Hogy tudok egy prc szerkeszteni? :)

snowdog Átkonvertáltam AZW3-ba, így már jónak tűnik az olvasó ablakban is. Viszont dropbox sync után összekavarodtak a könyvek az olvasón, pl. lettek ismeretlen szerzők.
Calibre-ben minden rendben van.
Formáztam az olvasó belső memóriáját majd újra sync de továbbra is össze vannak kavarodva.

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1894) hampidampi válasza Met (#1893) üzenetére


hampidampi
senior tag

Ah, valóban. Ebben az esetben a válasz, hogy prc-t nem tudsz szerkeszteni. Ahhoz tényleg másik formátumba kell konvertálni. Viszont ha PocketBook olvasód van, AZW3 helyett inkább az epub lenne praktikusabb. Előbbit ugyanis a PB-ok nem olvassák.

(#1895) snowdog válasza Met (#1893) üzenetére


snowdog
veterán

A kavarodást nem értem, mert ha az olvasód nem kezeli az AZW3 formátumot (bocs, az előbb erre nem figyeltem), akkor legfeljebb ezt a formátumot nem látja. De ettől a többi nem kavarodhatna össze.

Ha a könyvet szerkeszteni is szeretnéd, akkor valóban célszerű epub formátumba konvertálni, mert azt a Calibre beépített szerkesztőjével (ezért javasoltam az AZW3 formátumot, mert az a másik formátum amit kezel), vagy a Sigil programmal is szerkesztheted.

[ Szerkesztve ]

(#1896) Met válasza snowdog (#1895) üzenetére


Met
nagyúr

Én sem értem, szerzők szerint rendezve van 20 könyv ismeretlen szerzőnél amit ha megnézek ott vannak az írók.
Nesbo van a J és N betűnél is.
Calibre-ben minden rendben van és dropboxba sem keveredtek össze a dolgok.
A AZW3-ból konvertáltam mobi-t vagy epub-ot már nem emlékszem, töröltem a AZW3-at de úgy is megmaradt a kavarodás.

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1897) repro


repro
tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a metadatok ablakban a megjegyzés résznél a beírt szöveget hogyan lehet úgy beállítani, hogy mindig sorkizártként jelenjen meg, ne pedig balra rendezetten? Ne kelljen mindig az egész szöveget kijelölni és úgy sorkizárttá tenni.

Előre is köszönöm

(#1898) snowdog válasza repro (#1897) üzenetére


snowdog
veterán

Szia!

Szerintem ezt nem lehet előre definiálni. De ha mégis, akkor a megoldás engem is érdekel. :)

(#1899) snowdog válasza snowdog (#1898) üzenetére


snowdog
veterán

Megjegyzem a teljes szöveg kijelölése csak egyetlen gombnyomás.

Ha meg már létező megjegyzéseket szeretnél csoportosan sorkizárttá tenni, akkor ez segíthet. [link]

(#1900) longhair


longhair
csendes tag

Sziasztok.
Tanácsra lenne szükségem. Alcor Mythled ebook olvasóm van, és Calibre-vel rendezem a gépen a könyveket, és azzal is másolom az olvasóra, Epub formátumot használok.
Némelyik könyvnél a címében dupla szóköz kerül a fájl nevében "A Vorostorony kincse - Hollos Korvin Lajos.epub", de a metaadatoknál nincs, nem is tudom hogyan kellene javítani. Ez az olvasón "A ?Vöröstorony kincs" kinézetben jelenik meg.
A másik kérdésem, hogy ahiába adom meg egy sorozat nevét, és az adott könyv sorozaton belüli számát, az olvasón nem jelenik meg. Igazából mintha a metaadatokból semmi sem menne át.

Köszi a segítséget
Zsolt

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.