- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- SCYROX V8 gamer egér
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
-
Valamivagyok
tag
Az emberek sok e-szemetet termelnek. Nekem a "fontos" tárhely évente pár gigával növekszik, pedig én is fotózok/videózok. Ez a 4K-ba videózgatunk meg 128MPx-be sorozat fotózza a semmit egy faxság. Én is hallottam már ezt a sztorit. Montam neki, hogy szelektálj, erre a válasz, hogy "ennyit, hogyan". Na akkor ezek fontos dolgok? Ha átnézni se akarja az alkotásait?
-
tibaimp
nagyúr
Nem tér ki a hír külön erre, bár szerintem fontos lenne! Ránéztem a hivatalos oldalra és a 30TB-os CMR, a 32, 36TB-os modellek viszont SMR rögzítési technológiát használnak!
[link]A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Mr.Skynet
senior tag
Csak példaként mondtam a külső rack-et 3,5" esetén, mert én azt látom, hogy nagyon sok embernél ez a megoldás, de azonnal leharaptátok a fejemet
, egyébként nekem van nas-om 2004 óta, igaz akkor még egy Pentium 2-es "roncs" lett kinevezve nas-nak és letöltő gépnek meg ftp szerónak, de az akkoriban inkább csak egy kísérleti projekt volt, hogy hogyan lehetne csökkenteni a villanyszámát, hogy ne a Prescott magos áram zabáló pörögjön 0-24 órában 150Wh-al... (jelenleg egy olcsó kis 4 fiókos Asustor AS1004 v2 dobozkám van amit itt vettem az aprón, értékeléseim között meg is találja bárki)
Főként az ismerősi kör és kollégák kapcsán merül fel ez állandóan, de már ilyen heti 1-2 alkalommal jön ez elő, hogy kinőtték az usb vinyót, mit csináljanakMindig abban reménykedek, hogy csak valami TV-re kötött 1-2TB-os vinyót nőttek ki, esetleg bemondom a frankót, hogy töröljön le 1-2 sorozatot
, de számtalanszor 3-4TB vinyókról beszélnek rogyásig családi videókkal képekkel pláne manapság amikor már 256-512GB telókkal rohangál mindenki 4K-ban videóznak és 1TB/teló/fő/év adatot termelnek és ugye mit mondhatnék hát az űrtechnikát, hogy kell egy NAS... "az meg mi?"
Viszont gondolhatjátok, hogy az 1500Ft-os Temus 2,5" usb rack után letérdel mindegyik amikor bemondok mondjuk az 50-ezres NAS árát (hogy ne mondjak drágábbat) és mostanában sokaknál látom azt, hogy bizony ők erre az egészre akarnának legfeljebb ennyit költeni, de akkor már legyen benne egy 40 ezres vinyó is ugye...
Szóval szerintem lenne igény a 2,5" nagyobb vinyókra, csak ez valahogy 15+ éve feledésbe merült sajnos. 4TB ssd bolti újan ~100 ezerért kicsit borsos még mindig. -
nuke7
veterán
minek külső rack-es 3,5 winyo?
ezt gépbe kell tenni.
hordozni meg jó az ssd is átmenetileg, laptop-ba is sssd-t kell tenni, teljesen egyértelmű, már nem is tudom mikor láttam utoljára HDD-t laptopban...
archiválásnál meg szintén nem hurcolod, oda is tökmindegy a méret...[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Én NAS-on tárolom az adataimat, ahol mindegy, hogy mekkora a winyó mérete, lehetne 5,25" is.
Fent van a szekrény tetején két éve, már nem is emlékszem, h milyen típusú winyó van benne.Mindenhonnan elérhető, nem kell dugdosni sehova.
A fontos adatokat pedig felhőben tárolom, mert abból kevés van, elfér ott bőven.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
mikromanus
veterán
Felesleges. A HDD előnye a több hely olcsóbban mint az SSD. A gépházba belefér a 3,5-es is. Oprendszerre ott kicsiben az SSD, adattárolásra "nagyban" meg a HDD. A kisebb kiterjedés (2,5) kisebb tároló kapacitást jelentene és/vagy magasabb költséget. Így hosszú távon kérdéses a megtérülés.
(amúgy meg a kisebb sugarú lemezek nem egyenes arányúak tároló kapacitásban. Tudod. MInt a pizza. A 17 cm-es nem a 32 cm-es fele területű)
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
tibaimp
nagyúr
Az 3-5TB-os 2,5 colos HDD inkább 15mm vastagak! [link]
Amúgy, igazad van, lehetne ezt a méretet is tovább fejleszteni, csak gondolom annyira kicsi rá a kereslet, hogy nem éri meg, illetve ez miatt is drága. Például 1-2TB méretben az SSD jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Mr.Skynet
senior tag
Szuper, hogy fejlődik a 3,5", ami jóformán már "csak" adatközpontokban meg nas-okban szempont (értem én, hogy ez a piac jelentős hányada), régen azért minden háznál minden gépbe legalább 1db 3,5 hdd ugye...
De miért nem lehet ~15 év után esetleg 2,5" méretbe is átvinni a technológiai fejlődést
Tényleg mindenki egy kis méretű tégla kaliberű 12V külső tápos 3,5" külső rack-es vinyót használ mindenhez ha el akar férni? És ezekből is lehetőleg legalább +1db-ot tart backup-nak. Vagy 10+ TB-nyi adatot felhőbe tesznek az emberek xy éves díjért cserébe és az azon tárolnak adatokat (?), mondjuk a 6-8 éves TV-ről nem nagyon érem el akkor...
2,5" méretben még mindig 5TB -nál tartunk 5db tányérral, 12,5mm magasságban tehát pl. a legtöbb notiba ugyan úgy nem fér bele, de azért legalább 45-50 ezerért adják azt az 5TB-ot vagy akár 60-ért is, pl. 2TB esetében gyakorlatilag inkább vegyen mindenki ssd-t de már lassan a 4TB esetén is inkább fizesd ki az ssd felárát, ha csak nem folyamatos írásra kell...
Én személy szerint nagyon csalódott vagyok, hogy pl. nincs 2,5" 1-2 tányéros 2-4TB vinyó 7mm magasságban, vagy mondjuk 3 lemezzel 9,5mm magas 6TB-os és 12,5mm magasságba bele lehetne pakolni 10TB-ot is. -
Kinder
senior tag
Száguldunk.
Nem rossz méretek ezek, és ha majd 12 tányérral jön a 6 TB / tányéros, azaz 72 TB-os, az sem lesz semmi.
Remélem, az SSD is tartja a lépést.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az új Mozaic 3+ megoldások 2 és 6 TB-nyi extra tárhelyet kínálnak az elődhöz viszonyítva.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Fujifilm X
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Avowed teszt
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok