Új hozzászólás Aktív témák

• maceee3

csendes tag

Üdv mindenkinek!

Hosszas keresgélés és próbálkozás után majdnem feladtam a Nokia BH-102 Skype-al való használatát.Végül sikerült rájönnöm a megoldásra és ezt most megosztom veletek.
    Szóval, első körben kell nekünk ugye egy Nokia BH-102 és egy Bluetooth-os vevő.Az én esetemben ez egy USB dongle (CSR típusú) de nektek lehet laptopba integrált is.Legyen a Skype is feltelepítve a gépünkön.
    Ha ezek meg vannak töltsük le és telepítsük fel a Bluesoleil nevű progit.Én most a legújabbat töltöttem le, (6.4.289.0 verzió) igaz csak trial verzió, de ez gondolom nem sok mindenkinek okoz problémát. ;]
    A kiegészítő Bluesoleil VoIP plugint is leszedhetjük hozzá, ez egy kis segédalkalmazás a használathoz.Ha ezeknek a telepítésével végeztünk indítsuk el a progit.(alul a tálcánál a kis kék bt ikonnak kéknek kell lennie, ez jelenti azt, hogy felismerte a program a hardveredet, aztán jobb klikk rá és Display Classic view. Ekkor előjön a progi klasszikus nézete.
    Most vehetjük elő a headsetünket amely kikapcsolt állapotban kell, hogy legyen!Tehát nem villog rajta a kis kék led a töltő csatinál. A progiban jobb klikkel rányomunk a nagy sárga gombra :K és SEARCH DEVICES majd a headseten egyből folyamatosan lenyomva tartjuk a gombot (kb 7-8 mp-ig)ekkor gyorsan elkezd villogni a kis kék LED és ha mákunk van a progiban láthatjuk, hogy megtalálta a fülest. Közben is rá nyomhatunk a Search Devices-re ha nem menne elsőre.Ha megvan és magától nem ajánlaná fel a progi, párosíthatjuk az eszközt.Ezt úgy tehetjük meg hogy a progiban jobb klikk a fülesre és PAIR! A jelszó 4 db nulla de gondolom ezt mindenki vágja.Aztán Connect és megvagyunk :DD .Valószínűleg a gépünk telepíteni fog közben egy-két drivert stb. Ezután célszerű újra csatlakozni mert nem biztos hogy elsőre menni fog!Aztán GO a skype-ra és a hangbeállításoknál lecsekkolhatjuk, hogy a mikrofon, hangszóró BT-ra van e állítva.Itt le is tesztelhetjük.Remélem mindent leírtam és segít majd ez a kis TUTorial.
    Sok sikert mindenkinek!!!

Új hozzászólás Aktív témák