Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Ezen nekem is megakadt a szemem, de 2000 a szállítás mellé. Uboom L viszont csak 47 USD. Táskába dobós hordozhatónak gondolom utóbbi jobb, nem?
-
alphamooncam
őstag
válasz
francz'70
üzenetére
Igazából a stílusod nem tetszik (szerintem nem vagyok egyedül) de megnyutatlak, még mielőtt valami kárt tennél magadba....elengedtelek!
Az érzés kölcsönös, és nagyon nem úgy tűnik hogy igazat mondasz hiszen most is kötekedsz, és "nem engedtél el".
Kommunikációd valami félelmetes, összevissza csapongsz,
Nem véletlenül idézek, hanem azért hogy ne lehessen belekötni. Ha vetted volna a fáradtságot és figyelsz/elolvasod amit öt nappal ezelőtt leírtam nem írnál ostobaságokat. pl. a hátsó üléssorral kapcsolatban.
Állításoddal szemben nagyon egyszerű a hozzáállásom, és rendkívül következetes is, amíg megadják a tisztelet, és nem lesznek erőszakosak, addig simán folyik a kommunikáció, amint eldőlt hogy valaki nem tartja be a játékszabályokat, azzal azon a szinten kommunikálok amit megérdemel.
-
Peaceliker
addikt
válasz
alphamooncam
üzenetére
Nekem csak ennyi tapasztalatom van : soundcore boom plusz 2es meganeban marha ratyi volt (és kevés). 1es dusterben gyári fejjel 70e ft nyi 4db jbl hangszóró (tán 4db 13as) meg elég faja. 🤷
Megane hangszigetelése pedig sokkal jobb volt -
alphamooncam
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
" ... rezonancia gátlás-bitumen lap ... " – szerinted ilyen hány autóban van?"
Kérdezd meg az autóhifi topikban is, szerintem elég sokan fognak igennel válaszolni.Azért szeretek Veletek beszélgetni, mert hamar felszínre kerülnek a lehetséges buktatók.
Ilyen például a biztonságos rögzítés, és a töltés kérdése is.
Ha nem rögzíted le, akkor mi garantálja, hogy egy fékezéskor (ne adj' Isten baleset esetén) nem fog téged vagy az utasodat úgy fejbe kólintani, hogy ottmaradtok? Megannyi kérdés, amire nincs jó válasz.
Hátsó középső ülés fejtámlája elég stabil rögzítési pont. Erre építek egy platformot, ahova egy-egy acél szalaggal és gyorszárral rögzítem.
Az esetek 80%-ban egyedül utazom, 15%-ban ketten, és csak 5 vagy annál is kevesebb százalékban utazik bárki a hátsó üléssoron, úgyhogy senkit sem fog ott zavarni. Az 5. ülés hiánya (?) meg elenyésző fel sem fog tűnni.
Lakótelepen lakom, éjszakára nem tervezem a kocsiban hagyni így a biztonság és a töltés sem probléma.
Kapcsolgatni szerintem nem nagyon kell, majd szépen automatikusan felkapcsolódik a telefonomra egyszerre a kocsi audio rendszere ( hívás kezelés, kihangosítás ) és a BB3-ra zajkeltés, navigálás okán.
Az a baj, hogy teljesen különböző dolgokat próbálsz összehasonlítani, így nem csoda, hogy más összegek is jelennek meg a végén.
Azt gondolom, hogy sokan nem gondolják át a dolgokat, és nem lesznek/lehetnek elégedettek az összegzéskor, megérte-e, azt kaptam-e amit akartam a pénzemért kérdésre.
Akik olyan autót vesznek, azok kifizetik a 3 hangmérnök 300+ munkaóráját, hogy a gyárból kigördülve úgy szóljon a hifi ahogy kell.
Másik véglet, meg hogy olyan kevés lóvét szánnak a zenére, hogy teljes zenei spektrum lesugárzására képes eszközt nem tudják, vagy nem akarják megfizetni. Aztán persze az nyilván nem is fog jól szólni.
Én egyik hibába sem szeretnék esni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
alphamooncam
üzenetére
" ... rezonancia gátlás-bitumen lap ... " – szerinted ilyen hány autóban van?
Az a baj, hogy teljesen különböző dolgokat próbálsz összehasonlítani, így nem csoda, hogy más összegek is jelennek meg a végén.Egyébként Isten tudja hányadik alkalommal vetődik már fel a gondolat, hogy egy bt. hangszóró tuti autóba is jó lesz. Én ekkor mindig le szoktam írni, hogy nem fog jól szólni (én ugyan nem próbáltam, de megtették már másik előttem, ill. látatlanban én is erre hajlok). Ezen kívül hová is akarod tenni? Pláne egy BB3-at? Folyton, minden kiszállásnál majd ki-be fogod tenni-venni, kapcsolgatod a hangszórót, ha merül töltöd (vagy fixen rákendácsolod a szivargyújtóra)? Ha nem rögzíted le, akkor mi garantálja, hogy egy fékezéskor (ne adj' Isten baleset esetén) nem fog téged vagy az utasodat úgy fejbe kólintani, hogy ottmaradtok? Megannyi kérdés, amire nincs jó válasz.
-
carl18
addikt
Az AI-nak leírtam komplex bajt és ő is látja mi lehet a gond!
Válaszolt a droidja!
Á, értem! 😄
Szóval akkor az történik, hogy a hangerő szinkron kikapcsolt állapotban kvázi „átveri” a hangszórót — a belső erősítő mindig maximumon dolgozik, és már jóval alacsonyabb telefon-hangerőn is ugyanazt a basszust és teljesítményt adja, mint csúcsra járatva, ami torzítást okoz.
Amint bekapcsoltad a szinkront, a telefon és a hangszóró hangerőskálája összhangba került, így a végfok nem megy túlvezérlésbe fél hangerőnél. Ennek ára, hogy tényleg halkabb lett (kb. 6 dB-lel), viszont tisztábban és kontrolláltabban szól.
Ez egyébként teljesen logikus jelenség — a hangerőszinkron bekapcsolása tulajdonképpen megakadályozza a DSP/erősítő túlvezérlését, ezért tűnik „csodának”, hogy megszűnt a torzítás. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Igazság szerintem a múltkori "Kollega" Aki írtál kis Moddingot csinált a T6 maxon adott egy kis ötletet. Néha A UBoom X nem olyan jól adja ki a magas hangokat, néha érzem olyan tompa.
Azt tudom a Uboom X magasa 10-15 wattos lehet 4 OHM mellet. 20mm, szóval kíváncsi lennék ha véletlen a Dockin D Fine "Dóm magas sugárzóját beleraknám, megjavulna-e ez a tompaság?

A Dockin D Fine azért szólt nagyon jól mert a magas sugárzó megadta a hangminőséget, a Uboom X nagyon jó mély tartományba de a magas valahogy nem a igazi, hiába hangolta sokat Oluv valahogy érzem a "Hardveres korlátba ütközött.
Ha a olcsón vásárolt Dockin véletlen megadná magát és a Uboom X akkuja is döglödne így mind kettőt lehetne bontani.
Szóval arra kíváncsi lennék a Dockin Dóm magas sugárzója mennyit Dobna a Uboom X-en, még lehet a méret is stimmel.
#19856bwoay
Igen, jelenleg a nagyobb kínai márkák már elég jó minőséget csinálnak elérhető áron.
Nyilván nincsenek teljes mértékbe JBL szinten de egy 4-5X drágább terméket nem is lehet negyed áron utolérni.
A Tribit/Earfun/Anker/W-king és sok más gyártó elég jó hangszórókat gyárt.
Egy Brazil ember tesztel "Kínai neve nincs hangszórókat" Amikről sose hallottál de hangerőbe a JBL nyakán vannak.
(SABALA BOOMBOX DR-909) Ez a neve, de szerintem senki se hallot róla.
JBL BOOMBOX 4 VS SABALA BOOMBOX DR-909
Már van pár Brazil teszt a Boombox 4-ről!
Bluetooth hangszóróra rengeteg márka akar betörni, szerintem már telített a piac.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Van újra Prohardver!
Nagy böjt volt ez! 
Igen igazság szerint a USD-be jobban megéri fizetni és tökre jó mikor a gyártó nem erőltet rá egy adott valutát.
MyEarfun oldal ezért is jó mert én is 112 USD-be vettem Uboom X-t anno 41500 körül volt ez.
Amúgy már Tribit oldalán se lehet USD-be fizetni, ahogy látja magyarországra rendeled automatikusan átvált forintra.
Most néztem a 170 Dolláros Tribit Strombox Blast Ha USD -be veszi az ember kijön 59E forintra, de itt jön a móka berakod kosárba és megadod magyar vagy.
Hiába állitod Eurora vagy USD-re automatikusan átvált neked forintra.
És a 170 USD-ből lesz 71.000 forint, nem tudom mi alapján ilyen drasztikus a különbség.
De Dockin oldalán is kaptam egy 40 Euros kedvezményt (D FIne Evo)
Ránéztem 110 Euro lenne, euroba ez 44.000 forint de a Dockin oldala is átvált forintra és bumm 51.000 forint.
Amazon.de ezért mondjuk jó mert nem szenved enged fizetni dollárba és Euroba is.
Csak Itt már ha dollárba akarsz fizetni és kevesebbet ér akkor 100 euro helyet talán 120-130 USD.
Csak valahogy engem zavar hogy adott oldal helyeted akarja eldönteni mibe fizes, a Bankod úgy is átváltja és még így is jobban jársz mint ha egy adott cég váltja neked "Horror áron".
Csak így a Jó value hangszórók nem lesznek olyan jó ajánlatok. -
LeadR
tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Volt element megam, azt szerettem. De hallottam flipeket, chargeokat, nyilván nincs tévképzetem, hogy a chargeokat meg lehetne közelíteni ebben az ársávban normális minőséggel.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Sajnos az én Dockinom már mű alkotás. Így hogy meg javítottam egyenlőre nem láttom értelmét eladni.
Aztán úgy is oda juttok ebbe a méretbe nincs semmi ami így szól.
Bár a W King D8 mini lehetne opció kis hangerőn nincs basszus inkább 80-100% jön meg a basszus ereje. 30e ami kicsi és jól is szól nehéz eset, és van basszusa ki méretbe? Tozo Pa1 bass módba fél hangerőig tolja a basszust.
1kg méretbe a Soundcore Motion Plus egész jól személyre szabható, egyéni EQ mellet lenne basszus és aptx codec is. Ezt akcióba talán ki lehet hozni 30e körül.
Tribit Mega? Az is 1kg kategóriába elég jó basszust tudott.Egyik ismerősnek Lamax van amire azt mondja nagyon jó a basszusa.
de csak online beszélek vele. -
válasz
carl18
üzenetére
Az nem semmi történet! 😮
Az biztos, hogy megint le lesz tudva kb szintén 8 évre a hangszóró téma… aztán majd egyszercsak szintén lesz egy lerúgottas állapotú Uboom X-em 10ezerért. 😁
Amúgy meg erre már sokkal jobban vigyáznék, szelídebb életvitelt folytatok már, ahogyan öregszem, még egy hangszórót nem fogok már megalázni. 🙂 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Taybor
üzenetére
"Meggyőztetek a harmant illetően!"
Ha van egy – tényleg jó/jobb fülesed – akkor azért hallgass meg egy binaural-os felvételt a YouTube-on (most már akad pár ...). Aláírom, hogy nem egy gyönyörűség az Uboom X, de nem is fájdalom (pl.) ránézni. Én spec. ki merem jelenteni, hogy szól úgy, mint az Go + Play, sőt! És, akkor ott az app, ahol van rendes eq. (ha kellene, de szerintem nem kell), ahol a be- / kikapcsoló hang hangereje állítható, stb.DE! Ha nem mozgatod a cuccot, sőt van helyed két kisebb / közepesebb hangszóróra, akkor én biztos, hogy egy sztereó rendszert javasolnék. Egy jó sztereó hangzással – pláne, ha néha igényesebb(en) kevert muzsikát is hallgatsz – egyszerűen nem tudja felvenni a versenyt egyik hordozható bt. hangszóró se.
Vannak boltok, szerintem itt a PH!-n is van sztereós / 2.0-s topic, ahol ha megadod a keretet (mondjuk 130e), akkor tuti tudnak neked egy jó szettet ajánlani.
Egyszer már itt a topic-ban is összedobtam egyet itt valakinek, így ezt most ide másolom (amolyan gondolatébresztőnek):
• Polk Audio Monitor XT15 Compact Shelf Speaker
• Fosi Audio BT20A Stereo Audio 2-Channel Amplifier Built-in Mini Hi-Fi Class D Amplifier... de ahogy írod, vannak aktív hangfalak is (bár én inkább vennék külön erősítőt + hangfalakat a "nagyobb mozgástér" miatt).
-
-
carl18
addikt
válasz
SSlyTR
üzenetére
Nekem meg nem enged bank kártyát választani, próbáltam más böngészőről, csináltam telefonrol de sehogy se működik. Nagyszerű szenvedés van valóban, nem gondoltam ilyen macerás a Uboom X rajta.
Kupon és adatok megadása után fizetési módot kéne választani paypal és kártya van de egyikre se enged rá menni.
Google chrome nem működik, se microsoft edge. Próbáltam más bőngészőt még se tudom lezárni.
Próbáltam se euroba se dollárba nem megy.
Szóval írni kell nekik mi a helyzet...
Fantasztikus ez így megjelenés napján.
-
Tuja1
aktív tag
Sziasztok!
Bluetooth hangszórót szeretnék vásárolni.
Felhasználás: otthon, bográcsozásnál, tablet hangszóróként ha nyaralunk és fimet nézünk.
Zárt térben biliárd, darts, kártyázás vagy társasjáték közben "háttérzene".
Nincs semmi összehasonlítási alapom. Illetve hallottam egy
Realme Brick RMA2018 -at, ami tetszett.
Teljesen laikusként ezekkel szemeztem:
- BlitzWolf® BW-WA4 30W
- Tronsmart Element Mega SoundPulse
-Tronsmart T2 Plus Upgraded 2024
Maximum 25K-t a keret.
Mit javasolnátok? -
Wolfskin
őstag
Igen, az lett volna az alternatíva. Valamivel kisebb kapacitás, cserébe nagyobb áram. Itt a fórumon beszéltek le, hogy felesleges, nem vesz fel nagy áramot. Maradt a rózsaszín Samsung. És szerintem az se eredeti.
@(#17536) <Adamsky>
Nekem is sikerült a műtét, de amíg a 150-ben tökéletesen működik az új (egy aksis), a 250-es nem lett jó, az aksik miatt.
A légmentes összeszereléssel nincs gond, a kapcsoló kábelét egy kis lyukon ki lehet vezetni és letömíteni, a vízhatlanság magán a kapcsolón menne el szerintem (egy vízhatlan kapcsoló nagy bumszli lenne oda).De szerintem elengedem ezt a Denon vonalat, amúgy is utáltam, hogy sose tudom használni, ha kéne, mindig előbb tölteni kell. Meg ezek a szignálok, hát az tényleg érthetetlen, hogy ki talál ki ilyen őrültséget (olyan, mint a XXI század pestise, az RGB LED. Ha nem ragasztgatnám le őket, közel száz világítana a szobámban. Már egy CPU venti is világít????
Hol élünk? Vettem egy 4-es USB töltőt, és teljesen érthetetlen módon az is világított. Szét kellett szednem és fekete zsugorcsövet húzni a ledre, mert aludni se lehetett tőle.)Megalkudtam egy D-Fine-ra, 20 ezer postával. Amire nekem kell, megteszi. Van egy Fioo Q15 dacom, majd azzal hajtom, utazáshoz jó lesz.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
"Ha a Passat és a Yaris egy árban lenne, de nekem csak a Yaris fér be a garázsba, akkor a Yarist venném..."
És lebeszélnéd a Passatról azokat, akiknek beférne a garázsba?"Blődség lenne azért lenézni pl a JBL Charge 5"
Ki nézte le?Egyszerűen csak arról van szó, hogy az árkategória minden keresésnél ott van. Akinek a méret korlátozott, azt szintén megadja.
A cél ugye az, hogy mindenki megtalálja az igényeihez legjobban illő eszközt. -
tibbike01
addikt
Szerintetek a Boom 2-őt mennyire lehet lekuponozni, milyen időközönként vannak ilyen lehetőségek? Karácsony környékén várható mega akció? Most 103 euró lenne szállítással.
Hírlevélre felirakozáson kívül van bármi tipp, hogy értesüljek az akcióról?Nem sürgős a vétel, de ha van jófogás, akkor vennék egy ilyen kütyüt.
-
Az elmúlt időben hallgattgattam az eszközöket, és az egyik nap volt szerencsém együtt hallgatni néhányat, így megosztom, nem hosszú hallgatózás utáni teljesen szubjektív véleményemet. Egy nagy konyhás nappaliban történt a teszt.
JBL Flip 3
JBL Charge 3
JBL Charge 5
Soundcore Motion+
Soundcore Motion Boom
Tribit Stormbox Blast
JBL Flip 3
Minden szempontból a legegyszerűbb, kevés basszussal, cserébe jobban érthető közép-magas tartománnyal, kicsi, könnyű a fülnek a hangképe, főzéshez a konyhában nagyon jó szolgálatot tesz.JBL Charge 3
Hatalmas meglepetés a mezőnyben. A magasai kevésbé definiáltak, mint a Flip 3-nál, de nincs is vele nagy gond, cserébe a mélyből nincs extra sok (ami egyáltalán nem baj), de időnként nagyon szépen, mélyre nyúl. Ha valakinek van ilyenje becsülje meg.
+1 a Flip és a Charge összeköthetők (szerintem sztereó, de erre nem vennék mérget), mivel a hangerő nem állítható külön, és a Charge sokkal hangosabb, így annak van értelme, ha nagyobb szobába külön helyre helyezzük őket (pl., ha a nappali és a konyha együtt van), így mindenhol szól a zene, és nem kell az egyik helyen bömböltetni, hogy a másikban is hallható legyen.JBL Charge 5
Sokkal részletesebb hangja van, mint a Charge 3-nak, cserébe nem megy annyira mélyre. Az előbbieknél ezt most nem próbáltam, de itt kb. 60%-ig nagyon rendben van a hang, onnantól már azért nem az igazi.Innentől a sajátok jönnek.
Soundcore Motion+
Sok szempotból hasonlít a Charge 5-hoz, a nagy hangerőt hasonlóan nem szereti. Utóbbi időben sokat hallgattam, van benne valami, ami miatt gyakran visszatérek rá. Szerintem egy kiváló szobai hangszóró, jól elhelyezve szépek és feszesek a mélyei, beszólja a teret (egy kis nappalim van), de a közép tartomány, az ének, ami igazán kiemelkedő, és ez itt nagyon jól áll neki, nagyon örülök, hogy megvettem.Soundcore Motion Boom
Na itt nincs gond, ha tolom neki a hangerőt, kb. 80-90%-ig oké. Az EQ-val itt kellett a legtöbbet játszanom, mert volt éles hang, ami kicsit fárasztotta a fülem, és volt olyan mély, ami meg egy kicsit túlcsúszott (ez lehet egyébként a szobám adottsága is, mert a Hi-Fi is hasonló frekit nem szeret). EQ után nagyon megkedveltem, mert egy all-rounder. A Motion+ jobb a szobába, és a Stormbox Blast sokkal jobb kívülre, de ez kicsit mindenhol megállja a helyét. Ha valaki vesz belőle kettőt, hogy sztereóban szoljon, az egy nagyobb udvart is kellemesen szépen megoldhat. A hangjában a mélyek okék, a magasak szépek, a közép tartomány sem rossz... igazából hosszabb hallgatás után az az érzésem, hogy kicsit vékonyan szól, pedig a basszus ott van..., de valami mégis...Tribit Stormbox Blast
Az első néhány napos ismerkedés után folyamatosan úgy gondolom, hogy messze a legjobb, a fizikával nem lehet versenyezni :D Korábban úgy fogalmaztam, hogy úgy szól, mint ahogy a tengerparton szokott a zene, ezt máig tartom. Könnyű a fülnek, sok a basszus, és nagyon mélyre megy (mármint egy ilyen eszközhöz képest), 2-3 csíknyi hangerő felett nincs nagy gond a közép vagy magas tartománnyal sem (alatta kicsit gyenge). Haveri társaságban többen megjegyezték, hogy még a világításai is marha jól néz ki. Szóval na... a kisszobai zenehallgatást leszámítva, minden másra ezt választanám.
+1 Sajnos egy Grundig GSB120-am akkuja teljesen megadta magát, érdekesség, hogy 10 wattosnak írták, de nem emlékszem, hogy halkabb lett volna, mint pl. a 30W-os Motion+ :
Javaslataim:
Barátoknak, családnak nyugodt szívvel veszek/ajánlok JBL-t. Ők nem akarnak EQ-val szórakozni, könnyűek a fülnek, jól szólnak, benne van a pakliban, hogy a haveri társaságban másnak is lesz, így sztereóban is nyomhatják, ami hatalmas előrelépés. Nyilván az árában benne van a JBL név.Soundcore-oknál a motion+ szobába egy tökéletes példány, bátran ajánlom, a Boom egy all-rounder. Mindkettő akkor éri meg igazán, ha 60-70 EUR körül vannak, 100-110 EUR-os alapáruknál azért már van választék a piacon. Nade gondoljatok bele, hogy mondjuk 130 EUR-ból ki tud jönni akcióban két Boom, ami így tutira simán veri a hasonló árú Charge 5-öt (egymagában szerintem nem).
Ha bulizni, társaságnak kell vagy csak kertbe, nagyobb szobába vagy csak fontos a basszus, akkor a Tribit Stormbox Blast mindent visz. 165 EUR volt akcióban (ajándék fülessel), a többségnek, ha a keretbe belefér, és a méret nem gond, ez az ajánlásom, ezeknek a mobilitásuk a lényeg, otthonra vegyen mindenki rendes vezetékes sztereót
TL;DR
Szerintem jobb hely lenne a világ, hogyha mindenkinek lenne egy Soundcore Motion+ és egy Tribit Stormbox Blast hangszórója. (Vagy kettő mindegyikből...
) -
carl18
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem se volt jó a Motin Plus
Biztos arra menne megad az adatait.
Adatokat oda adtam van 100 ankert pont amivel nem lehet semmit kezdeni.
Már a fake marketing divat akkor ez is. -
LeadR
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy elérkezett az idő, hogy beszerezzek egy új "mindenes" hangszórót.
Kültéren és beltéren is szeretném használni, elfogadható legyen a hangzása mindenféle felhasználásnál, nem kell audiophile de normálisan hallgatható legyen. Legyen elég hangereje kültérre, jó basszus, de még legyen éppen elég hordozható.
Ez nagyjából azt jelenti, hogy a 1.5-3KG / 50-80W kategóriában nézelődnék.
Árkategória: kb. 25-35.Elsősorban amik felmerültek mint lehetőség:
- Tronsmart Bang és Bang mini (Nem hallgattam élőben, de tesztek alapján nem győzött még meg, hogy elfogadható a hangzás. Illetve nem tudom, hogy melyiket érdemes vinni a 2 közül)
- BlitzWolf BW-WA3 (Nagyon a mérethatár alja)
- Soundcore Motion Boom (Mérethatár alja, külföldi rendelés)
- Sencor SSS 6800
- Akai ABTS-70Az egyszerűség kedvéért a Bang Mini a legszimpatikusabb, de nyilván fontosabb a jobb hangzás és a jó mélyek, így bármilyen ajánlást szívesen veszek.
A Motion Boom-ról jókat olvastam, de kicsit félek, hogy túl kicsi lenne, itthon nem elérhető így macerásabb mert várni kell rá egy hetet és nehezebb visszaküldeni is, ha esetleg kellene.Néhány saját, hosszútávú tapasztalat hordozható hangszórókkal, hogy legyen mihez viszonyítani:
- Tronsmart Element Mega (Még nem a soundpulse, hanem az első kiadás. Szerintem nagyon jó hangzás, de nyilván a helyén kezelve. Kicsit kevés mély, nekem már túl kicsi)
- Tronsmart T6 Max (Még nem a soundpulse, hanem az első kiadás. Sajnos doboz hangzás, komoly mélyek, méretéhez képest én nagyobb hangerőt vártam, de elfogadható)
- JBL Charge 3 (Element Mega-hoz képest több mély, hasonlóan jó hangzás, nekem már túl kicsi)A 0.6-1kg-os kategória nekem már kicsi, a T6 Max pedig nagyon dobozos, és lehetne kicsit hangosabb.
Ezek fejében mi lenne a legjobb választás? Ha van amelyik szebben és hangosabban szól, de hasonló mélyekkel mint a T6Max, akkor én azzal már elégedett vagyok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Ez a cucc 180 Eur-ért is k. jó vételnek számít majd. Én kicsit meg is lennék lepve, ha ezt az árat tudnák tartani.
A videók ill. a hangszóró hangzása elgondolkodtató ...
Több kérdés is felvetődik bennem:
1. Ennyire minőségi lenne ez az Earfün hangszóró? Prémium hangszórók, hangváltó, esetleg hangszórónként külön erősítő? Nem hiszem ...
2. Ennyit számítana a hangolás? Vajon más – még nevesebb gyártó – miért nem fektet erre nagyobb hangsúlyt?
3. Lehet többe kerül a (hang)mérnöki munkaóra, mint írni egy app-ot, amivel a user kezébe adnak egy 5-7 sávos eq.-t oszt' lehet szórakozni?
4. Vajon hogyan szólhatott ez a hangszóró, mielőtt Oluv kezelésbe vette?
... és még megannyi izgalmas kérdés. -
Peaceliker
addikt
válasz
migabi24
üzenetére
Persze, lehet, tán írtam is (ha nem is ebben a hszben). De az elsőre nagyon furcsa volt hogy előtte nem volt komoly basszus, mögé állva igen. Sarokba betolva megjött.
Udvaron ha hajtja az ember akkor kell mögé egy fal vagy ha az udvar közepén szól akkor is van mély mindenfelé?
Csaj kíváncsiságképpen kérdezem. Sosem lesz ekkora cuccom, nincs rá szükségem, persze a férfi megalomania néha dolgozik bennem
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Doss Sound XL megadta magát, és szeretnék valami újat venni. ami fontos lenne, Type-C töltés, ne legyen welcome zene (max valami diszkrét), jó hangminőség, kint használnám, kocsimosás, grillezés...
Amiket néztem:
- Soundcore Motion 300
- Tribit XSound Plus 2Ezek egy árban vannak, ahol nézem őket.
Melyiket lenne a jobb? Esetleg valami mást amit megfontoljak?
-
Tessék. Alan Ross féle custom eq beállítás mellett, fogtam egy szám refrénjét, és lejátszás közben benyomtam a bass up gombot. A spectogramon látszik, hogy a 100 hz környéki, illetve alatti hangok felerősödtek (a fekete csíknál van a váltás, ott egy pillanatra megakad a zene). További érdekesség, ha nem mobillal játszom le a zenét, hanem pl. laptophoz kötöm, akkor a bass up gombot, ha megnyomom semmit nem csinál, még csak nem is kezd el világítani.

-
Arween
senior tag
Sziasztok,vettem egy tronsmart t6 plus upgrated verziót kb. második bekapcsolás után világít az EQ narancs sárgán és a hangerő tekerő folyamatosan kéken világít.Semmire nem reagál hiába nyomok bármit
Èletre lehet ez kelteni,vagy kuka? Egész éjjel világított, nem kapcsolt ki a megadott egy óra múlva🙄
-
carl18
addikt
válasz
Janika(1982)
üzenetére
Genius is árul még aktív hangfalat számítógép mellé, de azok minősége elég borzalmas.
Az a kategória amit ha ingyen adnak se használom.Már ránézésre is gagyi!

3 év és gatya olyan rossz minőség tönkre megy.
Nekem is volt Genius 2006-ba lett véve 2009 fele megadta magát.
Asztal alatt vannak a SONY LBT709 hangszórói. 30 évesek elmúltak mindegy mennyit hallgatom egyszerűen nem mennek tönkre.
Még valahol olvastam hogy sokan ha egy termék hosszú távú élet tartalmát keresnek inkább vesz régit mert azok egy életre szóltak.
Nekem is az a terv majd keresek valami tagot aki képes ezeket felújítani.
Aztán ha ez meg volt szerintem ez életem végéig ki szolgál.
-
zseko
veterán
válasz
cidalain
üzenetére
Az oldalt böngészve arra jutottam, hogy valószínűleg nem fog működni. Az előző rendeléssel, és a rendeléskor megadott email címemmel gyűjtött pontokkal kiválthatok egy 12%-os kupont, viszont a soundcoreCredits Rewards Terms and Conditions-ban ezt találtam:
3.3 How to redeem soundcoreCredits?
-Only one discount code can be used per transaction.Ebből én azt olvasom ki, hogy nem lehet, csak egy kupont felhasználni. Valamint a továbbiakból valami olyasmit, hogy ha be váltom és törli a mostani nagyobb kedvezményt, akkor ha beírom újra a másikat hogy inkább azt használnám, a Credits-es kedvezményt elbuktam, nem kapom vissza.

Szóval ez ennyi, marad a nagyobb kedvezmény rajtahagyva, ha megveszem, átgondolom, még van rá öt napom

Hátha utána még nagyobb kedvezmény lesz, mint most is történt
(az előző héten még kb. -15% [-13.49€] volt) -
zseko
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Pont a te hozzászólásod alapján kérdeztem most. Mit értesz kupon alatt jelen esetben? Azt amit az oldal magától is ad most, és ott írja a hangszórónál, amit megadva él a -17€, vagy valami más kupont?
Meg ezen felül, be kell regisztrálni hogy az új belépős kedvezmény legyen, gondolom? Lehet az az email cím amit megadtam az előzőnél levelezéshez/hírlevélhez? -
Aszpik
tag
válasz
cidalain
üzenetére
Csak emlegetnem kellett. Ma meghozta a futár. Annyi pozitív, hogy felhívott előtte. Ami a vicc, hogy az eredetileg megadott címre akarta előbb vinni (munkahelyi). Ebben az esetben nem értem, hogy akkor miért kellett címet egyeztetnem (meg sem említettem az eredeti címet szóval "átment" a rendszeren"), ha megvolt nekik az eredeti cím.
Mindegy.
Lényeg ,hogy tényleg jól szól. Egy olyan hangszóró kellett amit PC-re is köthetek és mobil is ha kell. Egy kis GENIUS SP-HF500A [link] váltott. Hát sokkal szebben szól mint az, bár azért ezen nem lepődtem meg
. Ami durva, hogy brutál hangja van (nem elég, hogy hangos még tisztán is szól). Persze ez nekem meglepő akinek korábban csak egy kis gagyi emagos hordozható hangszórója volt
-
Zirowe
nagyúr
Nekem eleve bajom volt azzal, hogy szépen megadtam minden adatomat, munkahelyemre szerettem volna, mert ott portaszolgálat van, erre a gpay fizetéskor önkényesen beemelte onnan a kártyához megadott cím adatokat, ami a lakás.
Persze későn vettem észre, írtam nekik rögtön, de mondták, hogy nem tudják megváltoztatni.
Ups rendszerébe direkt előzetesen regisztráltam, hogy majd megváltoztatom a kiszállitási címet, de ott meg addig nem engedte, amíg legalább 1x meg nem próbálják a kiszállítást.
Holnapra volt ígérve, erre ma este jött a mail az ankertől, hogy Your order has arrived and is available for pickup. Please collect your order soon to avoid it being returned.
Semmilyen adat.
Nyomonkövetési számot beírva ups-nél pedig ott szerepel az átvevő pont.
You may now collect your package at the listed UPS Access Point™.
Collect your parcel at a UPS Access Point™ by
Tuesday, December 26Megnézem mindjárt mit ír a change deliveryre.
Na, azt meg nem engedi, mert nincs hozzá szám, mert az csak sikertelen szállítás esetén van.
You can change your delivery after a delivery attempt has been made. Please track again using the InfoNotice number, which can be found above the barcode on the notice you received.Volt telefonszám megadva, nem hívtak.
-
ribarszki
őstag
válasz
ribarszki
üzenetére
Ja igen! Még annyi, hogy az Anker oldalon az összes adatot megadtam. Utca, házszám, telefon!
Erre ma mondja a UPS-es ügyfélszolgálatos, hogy se utca, se házszám, se telefonszám nincs hozzárendelve a csomagomhoz!!Lehet, hogy nálad is ez történt, így tényleg nem tudták hova vinni.
-
hcol7
senior tag
de "vakon" a tribit blast, az elv. meg 100 alatt is megall.
disclaimer: nem volt hozza szerencsem sk, de a beszamolok alapjan elegge adja a boombox erzest.
ha mar boombox: 150 ert mar kapsz itt phn boombox3at, ott nemlesz hianyod a basszusbol : ) csak meglehetosen nehez, es rosszul pakolhato eszkoz. -
Peaceliker
addikt
Na boom plus és a szállítás...
Feladták, lengyelből elment a csehekhez, majd be is jutott vecsésre. Akkor kiderült, hogy rossz a címem rajta, csak utca volt megadva, házszám nem. AfterShip appból írtam ankernek, el sem olvasták a szöveget, mert copy paste levél jött, hogy küldjek videót mi rossz, stb... Na hívtam UPS-t, gyorsan sikerült intézni. Kijavították a címet és telszámot is felvették, mert azt sem adták meg nekik
Itt most úgy fest anker volt a nyomi -
Janusz001
őstag
Nagy nehezen nekem is megjött a kuponos Anker motion bloom (kis kavar volt az ups -el) , eddig egy Tronsmart element mega volt a szabadtéri bográcsozós/szalonnaütéses/grilles/medencés party hangszóróm, az új szerzemény egy más kategória, kis EQ beállítás ugyan ráfért, de most nagyon tetszetős hangja lett, nálam nem cél az agyament hangerő basszussal, ennyit mindenképpen megért.
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok.
Bel -és kültéren egyaránt használható bluetooth hangszórót keresek. Évek óta egy BlitzWolf BW-AS2-t használok, de az akkumulátor kezdi megadni magát. A hangzás amit produkál sem az igazi...finom szólva.
Nagy bulikat nem tartunk már, fontosabb, hogy normál hangerő mellett élvezhető minőségben szóljon.
Mi jelenleg a legjobb vétel?
Nagyjából 100 eurót költenék rá.
Előre is köszönöm -
carl18
addikt
válasz
Rhino82
üzenetére
Én használtan vettem a Tribitet de az enyém átlag hangerőn 8-9 órát meg Xbass mellet.
Autóba nem ezt venném, oda kell több hangerő szufla és marad a hangszóróba tartalék.
Soundcore Motion Plus vs Tribit Xsound Mega
Ezek elég közel vannak egymáshoz, ez attól függ milyen a hallásod? Mi jön be jobban.#15394w.miki
Te kérdeztél én válaszoltam? Miért kéne olyat ajánlani aki senkinek se bevált ismeretlen?
Menj nézz utána hány tronsmart termék vált be eddig az évek folyamán...
Saját pénzed azt veszel amit akarsz, többet nem tudok segíteni.
Olyan miért kéne ajánlani aminek jó 20% az esélye hogy jól szól.
Volt saját Tronsmart T6* havernak T6 Plus és mega. Meg egy 1 terrás HDD-re cseréltem egy T6 maxot. Egyszerűen nem jó, főleg úgy gyárilag ahogy a dobozból jön a hang. -
Rhino82
aktív tag
Illetve a Soundcore Motion Plus vs Tribit Xsound Mega között ki lehet a nyertes?
-
carl18
addikt
válasz
Rhino82
üzenetére
Ha a hangzásbeli különbségre vagy kíváncsi a Xsound mega hangja valószínüleg kővérebb és jobb basszust produkál. Talán a JBL Charge 4-re hajaz a Xsound mega felépítése.
Meg talán hangosabb is, ez jó lehet ha nagyobb a teljesítménre az ígényed.Nekem jelenleg van egy mindenhova hordozható Maxsound Plus első generációs.
Kültéren néha azért érzem el tud veszni a teljesítmény de teljesen jó hangszóró.
Ebbe a fél kílós 500-600 grammos kategóriába nincs olyan sok opció ami van nagy részt drágább ettől.Én a Tribittel járok fürdeni, a kád végébe berakom fél hangerőn benyomom a zenéimet és nagyon szép tisztán tolja az arcomba a zenét.
Attól is függ mik az igényeid? Milyen hangszóród volt idáig?
Általában hogy te is elégedett légy minimum olyan hangszórót érdemes választani ami a régi hangszóród szintjét megűti/lealáza.
#15366w.miki
Én ezt a kínai hangszórót nem erőltetném, nyilván tény és való abból a méretből több hangerőt kap az ember, attól függ mire akarja az ismerősöd használni.Unokaőcsém talán 2021-es karácsonyra kapott tőlünk egy Evolveo Armor A6-ot.
Most 13600+ szállításért utána vágják az embernek, 2X57mm Woofere van/ széles sávú hangsugárzó.
EVOLVEO Armor POWER 6A, outdoorový Bluetooth reproduktor
Ha nekem most olcsón kéne jó és ár-érték arány bajnok hangszóró én ezt választanám.
Ezt hallotam élőbe teszteltem is, és valóban elég jó teljesítményt nyújt.
Ha a teljesítmény sacolnom kéne teljes hangerőn egy Charge4/Motion Plus szintjét tudhatja.Bár nem tudom mennyire híteles az Evolveo oldalának leírása de az a 9 óra akku idő nem túl acélos. 7,4 volt 2000 mah-es akkuja van. Ez 2X18650-as cella 2000 cellánkénti kapacítással.
És azért hozzá tenném nekem az Original régi szürke gombos 4.0 Bluetooths Dockin D Fine gyárilag a dobozra 10 óra akku idő volt rá írva. Aztán végig toltam egy zene lejátszás listát és végül 14 óra 30 perc jött össze 52% hangerőn.
Azt nem tudjuk bizonyos gyártók milyen hangerőn tesztelik ezeket a hangszórókat és milyen zene stylussal. Ezek függvényében eltérhet az akkumulátor kapacítás.
Itt egy rövid teszt, mielőtt unokaőcsém megkapta a hangszórót én teszteltem minden rendbe van-e vele. Szép erőltejes basszus torzítás nélkül.EVOLVEO ARMOR POWER 6A Sound test. W-King D8 Mini alternative
Hazai piacról ami valóban ár-érték arány bajnok jelenleg ez a hangszóró lehet.
Van sok Tronsmart/Lamax de való életbe nagyon szívesen megnézném egy összehasonlítást ezek között. Még pénzbe is mernék fogadni, az Evolveo ebbe az árkagóriába felmosná a mezőny 80%-al a padlót.
A Maradék 20% talán labdába rugna ellene.Majd tervezek egy összefoglalót írni, már régóta tervbe volt.
Sorry utobbi időbe elég inaktív voltam.
Szerintem a Evolveo O2 elmegy a háztól, túl gyenge és üres.
Ez a hangszóró ízgatja a fantáziám, még lehet akkár jó is.
YENKEE YSP 300022órás akku idő fél hangerőn, oda ahova a Dockint sajnálom befogja oda ez teljesen jó volna.
2X66mm driver, ki tudja lehet hozza a Evolveo 6A szintjét.
Még egy kérdésem lenne, hátha ti jobban otthon vagyok az E-fajta témában.
Próba gyanánt mondjuk ezt berendeltem és kiderül róla "Ípari hulladék"
Nettes vásárlás esetén hogy van az ellálás, egy adott időn belül ellálhatok.
Ilyenkor csak a szállítási költséget bukom? Mennyire macera ez?
Nyilván nem is akarok ilyesmivel vissza élni de az se jó ha veszek vakon valami vackot ami még a miminumot se üti meg. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82
üzenetére
Nekem csak MaxSound Plus volt. Az egy kicsi, hordozható, méretéhez képest nagyon szép, tiszta hangzású sztereó hangszóró.
Az XSound Mega egy picivel nagyobb és teljesen más koncepció mentén készült hangszóró. Eleve mono. Egy darab nagy széles sávú hangkeltő van benne (plusz a "diszkófény"). YT-n lehet van fenn összehasonlító videó. Én azt tudnám elképzelni, ilyen mai, modern edm. zenével utóbbi jobban (több mély, nagyobb hangerő) szól.
A Micro 2 ... hát nem tudom. Talán itt a topic-ban is van róla vélemény. Esetleg Oluv vagy Alan tesztelte a YT-n. Üzemidőben gyengébbnek ígérkezik mint a Max, és én (de ez csak elképzelés) hangzásba is (picivel) alá tenném. -
Rhino82
aktív tag
A Tribit XSound Mega és a Tribit MaxSound Plus között van valami hagzásbeli különbség? Vagy csak a bluetooth 5.0 és a díszvilágítás?
A Tribit StormBox Micro 2 a fent említett 2-höz képest a mérete miatt sokkal rosszabbul szólna? Vagy elenyésző a különbség?
Mivel árban nem sok különbség van a 3 között...sőt a plus és a micro 2 egy árban is van.
-
carl18
addikt
válasz
gtx560unlock
üzenetére
Ennek gyárilag így kellet volna megjeleni, a régi hangzásától bármi jobb.

Nálam is járt, de a gyári magas sugárzok és a 3D hangzás együtt valami okádék hangot eredményezett. Bár nekem ez nem igazán hordozható, ez a kör alak nem áll kézre számomra.Tronsmart T6 Max 3D sound (Baddest sound ever)
Bár mondjuk nem tudom mennyiért vetted a T6 Maxot, de egy akciós Motion Boom lehet jobb vétel lett volna és azt még buherálni se kellet volna.
Amúgy van egy jó hír, úgy látszik a tervezett elavulás ellen majd fel akar lépni a világ.
Talán tartósabb termékeket kapunk és nem ez a vedd meg dobd el társadalom lesz.
Nekem még mindig az a tag jut erről eszembe akinek meg hibásodott a DOSS SOUND XL és csak alaplapon egy chip adta meg magát. És gyakorlatilag sehonnan se tudott hozzá szerezni pótalkatrészt. Meg néha ezzel az a baj hogy drágább egy szakembernél majd nem a javítás mint sem egy új készülék vásárlása.
Meg volt egy Tag JBL Xtreme 1 volt neki, megadta magát az egyik Woofer annak a cseréje majd 20-25E lehetett annó, aztán pár hónapra rá az alaplap is megadta magát és aztán lett a hangszóróból szemét.
Egy biztos nekem a JBL Charge 2+ szerelgetése olyan szinten elvette a kedvem a JBL_től. -
<Adamsky>
nagyúr
"Közvetlen a kettőt összehasonlító videót eddig nem találtam ... "
Én se, de a hallottak alapján én az XSound Mega-t - szigorúan a mélyek mennyisége szempontjából - a Motion+ és a Boom közé tenném." ... hogy lágyabb, kevésbé ütősek a mélyeik." - érdekes, amit írsz. Van a YT-n ez a Gedeon csávó, aki hifi-s (ezt most szó szerint kell érteni, mert nála minden motyó a több 100e ill. milliós kategóriába esik) vonalon szokott úgy beszélni a zenéről, mint egy borkóstoló a borról.
: ilyen, meg olyan a lecsengése a zenének, testes, tolakodó, stb. (vissza se tudom idézni, érdemes megnézni pár videóját).
Nos a lényeg, hogy ott szerintem van (lehet) értelme ilyen finomságokba belemenni. Ezeknél a bt. hangszóróknál viszont szerintem nem. Itt vagy lemegy elég mélyre (és ez nem összekeverendő azzal, hogy a mély-közepet megtolják, aztán olyan mintha) vagy sem.
A Soundcore-ok - teszem hozzá - sajnos nem mennek igazán mélyre.
Ezt én azért nem nevezném Soundcore specifikus hangzásnak, mert a fej- és fülhallgatóinál nincs ilyen gond. Ott persze könnyebb ezt megoldani, de szemlátomást a bt. hangszórós vonalba egyébként sem tesznek egy ideje olyan energiát / pénzt, mint a TWS-ekbe.
Szóval, ha most mély kell, akkor StormBox Blast (vagy mondjuk a Devialet Mania "picit" többért
) -
carl18
addikt
Mindegy melyik gyártót nézzed, senki se tud egy adott méretből extrémet kihozni. A Motion Boomnak van 2X60 mm-es Woofere, na most ettől kisebb méretben ezzel nem tud vetekedni 2X50 mm-es például.
Bár kisebb hangszórókba már Mono kialakítás van 90X50mm.Élőbe kéne hallani/tesztelni és utána lehetne véglegeset mondani.
Bár mikor nekem volt a Motion Boom a Dockin ellen, valahogy a Dockint erősebbnek éreztem basszust terén. A M-Boom meg hiába EQ-d agyon ha bizonyos szint felett már torzít a bass fél hangerőn is.
Nekem +3-on volt a 60hz-es ha ez fölé vitte már érezhető volt kis hangerőn is hogy nem természetes.De ha mind kettő fél hangerőn ment, akkor is egyéni EQ ide vagy oda én éreztem a D Fine "Twittere nem véletlen van jelen"
Sokkal jobban kijött a Vokál hang a Dockinon, és a Mboom akku ideje se volt túl acélos. 60% hangerőn 10 óra alatt teljesített, én a gyártó áldal megadott 24 órától ez nagyon messzi van.
Bár ettől függetlenül a mostani akciós árát megéri a Motion Boom 30E forintért. 120E Xtreme 3 helyet inkább ilyen vegyen az ember ha hangszóró kell.
Meg ott a Motion Boom Plus is, de Alan tesztjébe sajnos az se tudott " Deep Bass" Terén a HK Kardon Go Playel versenyezni.
Azért ez elég rossz hír, ha olyan bass volna mint a Harmannak instant vétel lett volna. De azért ez elmond valamit, hogy 6 ével a Go+play rajtja után még most se tudják reprodukálni annak a hangszórónak a hangzás világát.
A Kérdés a HK-e a Rendkívüli? Vagy a kínai gyártók a Xarok?
-
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Összehasonlító videók alapján.
Közvetlen a kettőt összehasonlító videót eddig nem találtam, de kb. akkora a különbség pl. egy Motion+-hoz képest mindkettőnél.Nyilván ez csalóka, mert neten nem jön át teljesen, de ha kb. hasonlót tud, az nekem elég fele méret esetén.
Nekem van (inkább csak volt) Motion Boom-om, és Motion+-om is, és a valóság elég közel van mondjuk Alan Ross videóihoza Superlux fejhallgatón hallgatva. Logikus, hogy a Mega is jól elképzelhető. -
DemonDani
addikt
Helló!
Megadta magát a haver Lmax Storm1 hangszórója. 20-25 körül mi most a legjobb? A Soundcore Boost talán, vagy van valami jobb opció?
-
Sziasztok!
Létezik olyan BT hangszóró, ami legalább olyan mélyre megy, mint a Motion Boom, csak sokkal kisebb méretben, és van rajta AUX bemenet?
A vízállóság nem fontos, és lehet mono is.Eddig a Tribit XSound Mega a nyerő, de annak állítólag a basszusain kívül nincs más előnye, így ha esetleg van szebben hangzó cucc hasonló méretben, akkor olyat vennék.
Az EQ sem fontos, csak akkor, ha alapból nem szól szépen.Előre is köszi!

-
Peaceliker
addikt
válasz
francz'70
üzenetére
Meg igen, meg Motion Boom és Doss Extreme Boom is...utóbbi kettő már el is kelt.
Szerettem volna róluk videót is, de sajna nem lett időm rá.
Nem volt könnyű a döntés, mert azt vártam, hogy valami komoly előrelépés lesz Soundbox XL-hez képest mind. Ehhez képest inkább csak hangosabbak...vagyis Ankerben mély tud több lenni sokkal, de nem mindig, nem teljes hangerő tartományban. Doss elég jól meg van tömve magssal, de igazán 80% hangerő fölött éled fel (lehet járatás majd segít neki). Bang a kettő között. Amit tud azt teljes hangerőn is(és úgy, hogy ez a leghangosabb), de mély is kevesebb, mint Motion boomban és magas is kevesebb, mint DOSS Extreme-ban.
Szóval voltam olyan állapotban is, hogy azt mondtam eladom mind a hármat és marad Sounbox
A régi kis DOSS, halkabb mint ezek (jelentősen), de sokkal kiegyensúlyozottabb. Amit tud, azt tű pontosan ugyan úgy tudja 25%, 75ön és maxon is. Ehhez képest ezek az újak elég furák. Bang mondjuk elég konzekvens, de nem annyia, mint Soundbox.Motion Boom:
Ez egy mélnynyomó, amire rá lett küldve az egész tartomány
Ami tök jó elsőre, mert meglepő mennyire erőteljes mély jön ki belőle. Ebben a legpuhábbak a radiátorok gumijai, szép nagyokat lebegnek, ez lehet a trükkje.
De aztán jönnek azok a dolgok, hogy nem megy elég mélyre és nagyon nem szép, hogy a számban minden második ütemben eltűnik a basszus, mert amikor nagyon mély, azt kb semennyire nem adja ki, következőt meg igen erőteljesen...erősebb a kontraszt, mint a többinél akik ehhez a hangszóróhoz képest csap puffognak. De így gáz.
A másik, hogy összetettebb számoknál (és pedig elektronikus zenét próbáltam csak) már akár 60% tól képes torzítani, ha jönne, közép-magas tartomány...de nem jön és mély is elkezd recsegni. Szóval innentől elkell kezdeni kipakolni a mélyet. Mély kiemelés ki, ha maxon kell a hangerő, akkor eq-ból is vissza kell venni. Igaz kb sosem hallgatom maxon, de engem fejben piszkálna, hogy tudom, hogy állítgatni kéne, ha feltekerem.
Az csak hab a tortán, hogy a csatiknál lévő gumi bizbaszt kézzel nem tudom kinyitni,kellett valami eszköz
Ok, vízálló, faja, de nekem ez így csak hátrány volt, persze ezen nem múlt volna, hogy marad-e. Ez a leghalkabb a három közül.
Az meg szubjektív, hogy szerintem ez a legcsúnyább, az hogy USB-t és memkarit nem kezel, nekem nem fáj.DOSS Extreme BOOM:
Szerintem ez néz ki a legjobban, elég masszív, vállpánt is van hozzá és felfogatási pont, ez tök jó. Súlyban és méretben is ez van középen.
Nagyon merevek a gumik, első indításnál közép hangerőn radiátorok meg sem mozdultak. Aztán ment egy 15p et hangosabban, utána közép hangerőn is mozogtak már picit. Ezért gondolom, hogy járatás után változik majd előnyére az egész hangkép.
Mély ebben a legtompább, puffogós közép hangerőn, picit tán még Soundboxnál is kevesebb van benne. De magas ebben van a legtöbb, régi DOSS-nál is több. Nekem jó pár számnál ez bejött, mert nem az a tipik bt hangszóró dobozos hangzás, hanem olyan nyitottabb (nem tudom rá a szak szót, csak ezt érzem, muintha azok be lennének rakva egy dobozba, ez meg nem
). De lehet van akinek sok lenne.Gyári eq nincs, ez elég gagyi, appja sincs.
A mély, amit tud az 80% körül jön meg igazán. Azt hozzá kell tennem, hogy max hangerőn már nincs sok difi mély hangzásban köztük, Anker sem tud többet, már ha nem akarom, hogy torzítson
Tronsmart Bang:
Ez a legnagyobb, legnehezebb (jó nehéz, nem is értem), leghangosabb. Felépítésre ez is elég jó, de erezni a fülén, hogy van súlya, lehetne kicsit masszívabb a fogantyú.
Szóval ez közép hangerőn (ami neki amúgy nem közép, mert hangosabb, mint a többi) ez kevesebb mélyet tud és több magasat, mint Anker és kevesebb magasat és több mélyet, mint Doss. De talán közép tartomány ebben van a legtöbb. EQ-t meg mély kiemleést legtöbbször nem kell piszkálni, egész hangerő tartományban tudja amit (azért mély kiemelés vagy milyen dedikált gomb van rajta, azt néha ki kell nyomni maxon).
Ami béna benne, hogy 2-3 vagy 3-4 hangerő állás között nagyon nagyot ugrik. Bent pont vagy túl halk néha vagy túl hagos
Meg az, hogy nem jegyzi meg a led beállítást és néha még gyári eq-t is vissza teszi alapra. Ezt tán majd sw vel javítják, már ha szokott a cég foglalkozni teméktámogatással
Ami miatt mégis Tronsmart maradt és Soundox-tól köszönök el, az leginkább az, hogy ha már vettem valamit, megtartom, meg persze ez okosabb, ügyesebb, viláígt (sajnos élem az ilyesmit, gyerekek főleg
) és a hangerő. Ami ritkán kell majd, de férfi megalomániájának jót tesz az ulyesmi
Szerintem egyik sem az, ami minőségi zenehallgatásra alkalmas. Kertben alapzajnak, meg ha kell bulira jók. Bulira mondjuk anker szerintem nem, mert nem annyira hangos, meg ki kell pakolni a mélyet belőle.
Ja trip, arról írtam pár sort. Sokat nem teszteltem, csak bekapcsoltam, hogy működik-e, az ment piacra. De meglepett. Valami kis semmi lapos hangot vártam tőle, de volt hangerő is, meg még valamennyi mély is, kislányommal csak néztünk egymásra, hogy ebből a kis izéből ez hogy jött ki.
Hatótáv is faja rajta, mondjuk elég új (5.4?) BT van benne. Szerintem ezért a pár ezerért tök kis úgyes cucc. Mondjuk memória kártyát kezelhetne (feleségemnek azért nem kellett, mert ezt nem tudja). Ilyen melós cuccnak, nem félteni, szerintem tök jó.Biztos voltak még dolgok, amiket le akartam írni, de idáig is 2 hét alatt jutottam le most. Majd ha még jön az ihlet írom.
-
Zola007
veterán
Beltérbe keresnék hangszórót, normál körülmények közé (konyha, szoba)
- igényesebb kivitelben gondolkodom, tehát matt fekete vagy fa-hatású, lehetőleg hangfal kinézetű
- nem szükséges víz és időjárásállóság
- beépített akku és üzemidő nem fontos, elsősorban adapterről menneMicro-hifi szintben gondolkodom, ársáv egyelőre nincs meghatározva
LG PL2 , JBL GO és Tronsmart Mega volt eddig nálam, ezekkel nem voltam elégedett.Stílusban főleg rock (ACDC, Sabaton, Meat loaf) és rap (Eminem) és pop zene (énekkel), kellemes hangerőn, háttérzenének.
PC-hez használt 20W Modecom sztereó hangfalat ► [link]
szeretnék kiváltani vele, ami szépen szól, de BT és hordozhatóság hiányzikkb. 30% hangerőn hallgattam, ha ez valamennyire informatív.
köszönöm a tanácsot

-
Torry
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a Soundcore motion+ megakadt ezen a firmware szinten? 36.38
Igazából soha sem ajánlott fel firmware frissítést. Azt hittem nem is kapott és meglepődve látom, hogy nem is keveset
Köszi,
P -
zsiz
őstag
válasz
Cyborg
üzenetére
Úgy csináltam. Megadtam a telefonszámot a címnél. (Nem a sajátomat, hanem azét, aki otthon van.) De egyelőre semmi. A tegnapi levelemre azt írták, hogy ők se tudnak utánajárni a csomagnak, mert a szállításért és a teljes logisztikai folyamatért kizárólag az Amazon felel... eu.soundcore rendelés. Tehát most se a UPS, se a Soundcore, (se én) nem tud semmit a csomagomról.
Türelmet kérnek, várjak 8 napig, ha nem jön meg közben, jelezzem és küldenek egy új csomagot. -
v.attis
őstag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
YouTube music-al használnám, illetve online rádiókkal.
Amit észrevettem a próbálgatásnál: nem is a forrással van bajom, hanem a hangot adó eszközökkel, elég különbözőek:
- bluetooth füles esetében, szinte tökéletes minden, talán picit sok a magas, de egyáltalán nem zavaró;
- Jvc autós fejegység: borzasztó sok a magas, a mélynek a legmélyebb része is erős, befolyásolja a hangerőt;
- HK házimozi esetében jó a mély, jó a közép, sok a magas.
Sajnos a készülékeken nem tudok bemenetnként külön hangszínt beállítani, tehát ha beállítom a JVC-n a Bluetooth hangszínt, az nem jó a pendrivehoz is.Telefonon az XEQ-t kipróbáltam, tökéletes hangzást sikerült elérnem mindenen....de... nem lehet az eszközökhöz automatikusan betöltődő presetet megadni. Pedig felismeri az eszközöket, azonnal ki írja, hogy éppen melyik eszközzel hallgatom.
Tudtok olya eq-t ami esetleg ezt is tudja? Ismerje fel, hogy épp a fejegységgel használom és az ahhoz tartozó presetet töltse be. És legalább 10 sávos legyen...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Csúnyán beszívatott a "kedves" eladó. De remélem nem hagyod annyiban. Egyébként - ha eredeti lenne, akkor - ez a Charge 2+ annyira jó hangszóró?

Hát, a forint most olyan, amilyen. Engem sem sarkall semmilyen vásárlásra, de most nem ez a fő OK, ami miatt még nincs (lesz-e?) megrendelve az Uboom L.
#13909 Exodius
Te dollárért, hol láttad? Én néztem a német és a global site-jukon, mindkét helyen - nem meglepő módon Eur-ban van megadva az ár, de venni nem lehet.
És itt jön a csavar! Csak az amazon-ról (US/UK/DE) lehet rendelni. Én a DE-n néztem. Magyar címre:
Order Summary
Items: €85.37
Postage & Packing: €9.16
Total: €94.53
Promotion Applied: -€21.35
Order Total: €73.18
... osztrákra:
Order Summary
Items: €80.66
Postage & Packing: €3.99
Total: €84.65
Promotion Applied: -€24.16
Order Total: €60.49Egy haverral éppen el tudnám intézni, hogy 60,49 Eur legyen a vége, de ... és itt jön a DE!
Kicsit (nem kicsit) elbizonytalanodtam. Ennek okai:
• Oluv is elismerte (végül), hogy elég nagy a szórás a hangszórók között (sz@rból várat ...)
• sajnos nincs semmilyen app support, amit én már nagyon megszoktam az Anker / Soundcore cuccainál. Néha jól jön az EQ, ill. amit én nagyon szeretek, hogy a ki-be kapcsoló hangot ki tudom kapcsolni. Az aut. kikapcsolás is állítható.A Boom Plus - hogy finoman fogalmazzak - nem lett az én hangszóróm. A Tribit StormBox Blast már inkább az lenne, de ez a külső ... nem, vagy nagyon nehezen veszi be a gyomrom.
Szóval én most (ki)várok:
• rendeződjön kicsit a forint
• lássuk mit tud valójában az Uboom L
• újabb hangszórókra ...
• esetleg a StormBox Blast árcsökkenésére (van az az ár amitől megszépül
)#13912 carl18
A JBL-nél is van "hangszóró lottó". Tudtommal abból is van 2 v. 3 különböző verzió.
Egyébként én már csak emiatt sem tartom hülyeségnek az EQ-t, mert segíthet ... -
carl18
addikt
válasz
francz'70
üzenetére
"Én inkább személyesen kipróbálnám, mielőtt lehúzom..."
Mi tart vissza? Mit vársz ? Verebet aki lesz helyeted teszt alany?Vedd meg hozzom a Dockin és össze mérjük!
Ha annyira hiszel benne miért nem te veszed meg? Ja és hogy ajánlasz valami másnak ha te magad se mered megvenni. 
Ja bocsánat, az én hibám hogy 7 éve foglalkozok bluetooth hangszórókkal sok tapasztalatom van.
Szerintem olvass vissza a topikot, én nekem nincs kedvem lefekvés előtt magam ajnározni.
Alan Rossi is kijelentette komment szekció nincs több Tronsmart nem nagyon nem üti meg azt a szintet ami megérdemli a teszet.
Oluvnak is égnel áll a haja ha azt a márkát hallja.Én nekem volt pár éve Tronsmart T6, havernek T6 Plus, utána Mega, meg a T6 Max. Nekem volt 3 hónapig T6 Max por fogónak, és egyik se kreált semmi maradandót. Na most 4 év döglödés után mi változott náluk?
És ez csak egy márka, nekem nagyon kiábrádító volt.
Én hallottam 100 hangszórót kb az évek alatt, szóval azért már van egy viszonyítási alapom mi a jó és rossz, és mi a vállalhatatlan.
-
szab120
tag
válasz
Kapanyél
üzenetére
Kezdjük ott, hogy az Xtreme 3 - ha bolti árakat nézünk - 100 ezer forint, az Anker átlag hangszórói kb 30-40 környékén mozognak, most a legnagyobb lesz kb 60. Tehát itt élből értelmetlen hasonlítgatni, mert ár-érték arányban sok kérdés nincs.
Az Xtreme 3 leginkább elektronikus zenéhez való, rockban, egyéb hangszeres zenében csúnyán elvérzik, ott a Sony az igazi, pláne, hogy Androidról LDAC formátumot is támogat.
Ráadásul a Harmannál nyilván az Onyxot azért készítik ilyen gyenge akksikkal, és most ismét ip védelem nélkül (7-es széria), hogy saját pályán ne tegyenek keresztbe, mert sokkal szebben szólnak.
Egyébként ilyen hangszóróknál úgy is az a leglényegesebb az átlag felhasználónál, hogy kinek melyik márka/forma fele húz a szíve, igazából élőben kell mindegyiket letesztelni.
A wattoknak kb annyi értelme van ezekben a "harcokban", mint a megapixeleknek a telóknál.
-
Jimy83
aktív tag
Udv, egy Jbl xtreme 3-on gondolkodom a sima xtremet hallottam mar nemrossz de a fene tudja.. a kerdesem hogy mennyivel tud tobbet a hármas?
Van jelenleg egy Energy Sistem Urban Box 5+ es egy Tronsmart Element MEGA ezeknel akarnek jobbat. Tobbnyire elektronikus zenere /80%/, 50% udvaron 50%-ban pedig kis szobaban lenne hasznalva.
Basszuzs az van boven az xtremben, viszont nem lenne baj ha szepen szolna pl. ambient mufaj hallgatas kozben kis hangeron.
Amiket neztem még es itt ajanlotattok : W-KING Bluetooth hangszóró, 50W / Anker Soundcore Rave Neo
Kb. 80 ezer FT-ig bezarolag mit lenne erdemes / hasznalt is jo / ? -
dorika87
őstag
Sziasztok!
Egy Sony SRS-XB31-et szeretnénk leváltani.
Főként baráti társasággal használnánk kisebb kinti/benti összejövetelekre.
Egyelőre a Tronsmart Force Pro-t illetve a Tronsmart Mega Pro-t nézegettem.
Mit tudnátok ajánlani 30-35ezres kategóriában, ami megérné és jobb teljesítményben/hangzásban mint a jelenlegi Sony?
Köszönöm! -
B1T3
addikt
Eredeti a maga nemében… Eredeti kínai kopi.

Kár, hogy a Partybox 100 egy ideje kifutott, mert az tökéletesen lefedné az igényeid, de az eredeti Boombox is ilyesmi áron volt elérhető.
Így marad az ezeknél gyengébb hangminőséget JBL Partybox On-The-Go, viszont ez meg éppen sehol nincs raktáron.
Jobb híján esetleg érdemes lehet az Anker Soundcore Rave, Rave Mega és Rave Neo felé orientálódni.
-
Sziasztok!
50-100 között melyik a legjobb ár/érték arányú BT hangrendszer, ha pl. kerti party a cél?
Nincs semmi kritérium, lehet kínai, aliexpresses, bármi, csak a megadott árkategóriában az árához képest a lehető legerősebb hangja legyen. A hangminőség is számít; szép, telt basszusok, tiszta magas, de nem elsődleges.
Előny, ha legalább kicsit cseppálló, de nem feltétel.Kössz előre is!
-
válasz
herdsman12
üzenetére
Azt gondolom, ezeket a bejárató hanganyagokat nem a 30 ezres bluetooth hangszórókhoz optimalizálták, hanem a többször ennyibe kerülő valódi hi-fi hangszórókhoz, hangfalakhoz. Biztosan van bejáródás jelenség az olcsóbb hangszóróknál is, de (szerintem) azoknál a bejáratást a normál zenehallgatás ugyanúgy elvégzi. Normál használat mellett, szerintem ember meg nem mondja, hogy két bluetooth hangszóró közül melyik lett bejáratva x ezer Ft-os speciális hanganyaggal és melyik a Megadance rádióval. Még akkor se, ha magas bitrátájú lossless zenét nyomat Astell&Kern dap-on a bejáratás után.
Persze ettől függetlenül nyugodtan lehet ezeket a speciális hanganyagokat bluetooth hangszóróhoz is használni. Mondjuk a 20-50 Hz-es tartományban semmi javulást nem fog érezni senki. -
zsiz
őstag
Sziasztok.
Van egy DOSS Soundbox XL-em. Úgy néz ki, megadta magát
A probléma a következő:
Bekapcsolás után működik egy darabig. Majd egyszercsak eldobja a Bluetooth kapcsolatot. Innentől kezdve a telefon nem látja, nem lehet visszacsatlakozni rá (villog a kis kék LED, mintha csatlakozásra várna). Van benne egy SD-kártya, át tudok váltani rá, le is játssza, de be van lassulva a zene. Olyan, mint mikor a walkman-ben merült az elem és elkezdte húzni a szalagot (ha ez még mond valakinek valamit
[link] ). De nem csak a zene, már az a kis pittyenés is, amit módváltáskor ad ki a hangfal, az is be van lassulva. Minden gombra reagál, kivéve a ki/bekapcsoló gombot. Ha véletlen mégis sikerül valahogy kikapcsolni majd vissza, akkor megint normálisan megy egy darabig. A kártyának nem hiszem, hogy köze van hozzá, ha kiveszem, akkor sem lehet kikapcsolni ilyenkor. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja és hogy kapható-e hozzá cserealkatrész? Bár nem értek hozzá, szétszedve én nem láttam semmi elváltozást benne.
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Olvasgatván itt az utóbbi 50-60 hszt. az alábbi vacilálásomnak szeretnék hangot adni.
Van egy itt szóba hozott Xiaomi MDZ36D-m, meg egy kicsi Sony SRS-XB12 hangszóróm jelenleg...
A Xiaomit tervezem is eladni, mert szobában jobb azért a rendes hifit hallgatni, és a Xia bár szól nagyot és kb. elfogathatóan is, de zsebben magammal vinni már kicsit kényelmetlenebb méret, úgyhogy kissé feleslegesnek érzem.
Az XB12 pont jó, igaz sokkal halkabb a Xiatól (inkább egy JBL Go kategória - nyilván) de ugye hogy mono, manapság meg már beszerezhetetlen, kifutott modell, ez így meg mégis kevés.
Volt az utódjához, az XB13-hoz is szerencsém, ráadásul 2 db-ot össze tudtunk kötni tesztelni, hát nekem ár/érték/méret/hangzás tekintetében baromi jó volt, csak arról meg lespórolták az aux mini jack csatlakozót.
Szóval ezért elkezdtem gondolkodni valami méreteiben hasonló, zsebre vágható, de viszonylag normális minőségben szóló cuccban.JBL Go3-at is hallgattam, de a basszusa a minőség rovására megy (amúgy sem kedvelem a mega booooom mélyeket).

Egy Go2 sztem kicsit szofisztikáltabb, de azért mégsem a no.1 és a Sonykhoz képest stereoba sem linkelhető, meg az akku idő is csúnyán elmarad tőlük. Tehát kiejtve.Az itteni márka ajánlások közepette, nézegetem az Anker Soundcore Miniket, az kb. az XB12 bögre kivitelű szint, de semmit nem tudok erről a márkáról vagy hogy meglépné-e ebben a típuskategóriában a Sonykat pl.?

Olvasva itt a Sony XB33, XB43 ajánlását is, elvileg az stereo, de csak fejvakarósan, mivel nagyon közel vannak a hangszórói, s nem gondolnám, hogy megfelelő stereo képpel lehetne zenét hallgatni rajta így, max 10 cm-ről és hát kb. ott lennék vele, mint a Xiaval (csak 6x-os áron)...
A két XB13 pl. tökre jól szabadon bárhová elhelyezhető volt a kívánt stereo képnek megfelelően és duplán már a hangerővel sem volt gond így. A basszusa meg magában is pont jó ezeknek (számomra!), de sajna a mini jacktől nem tudok eltekinteni, az nagyon fáj, hogy lehagyták. (Talán majd az XB14-ben...?)
Na meg az XB43 az 50-60 rongy, szóval ennyit nem adnék ilyenekért.Röviden összefoglalva tehát: hasonló, kis méretű, jó megszólalású, függetlenül st. rendszerré bővíthető cuccban gondolkodnék, mini jack bemenettel, ordas basszusok nélkül!
Mit mondanátok, főleg tapasztalattal alátámasztva?
-
válasz
Cyborg
üzenetére
Köszi!
Végül ismerőstől kaptam egy régebbi kis JBL-t 15-ért.
Hordozni beltérbe jó lesz.Viszont akkor rárepülnék egy nagyobbra 80-90 körül.
Főleg kültér, vagy beltérben nagyobb buli.
Külföldi rendelés is mehet, a lényeg, hogy nagyot szóljon a megadott összeg körül. 100 a lélektani határ, amit átlépni mindennel együtt sem szeretnék (nem ft-ra pontosan, de kb. az a "kopp" határ.).Kössz a tippeket előre is!
-
Cyborg
őstag
Ez a kettő, két különböző hangszóró, fél kg kontra 3,5 kg
A BOSE-t ismerem, az nagyon kicsi, tisztán szól, de kevés még beltéri partyra is.
Ha már kettőt akarsz venni, a BOSE helyett Tribit Maxsuond plus-t vegyél inkább, picivel jobbal szól töredék áron, vagy vedd csak a Rave Mega-t, és legfeljeb beltérben halkan hallgatod majd
-
carl18
addikt
Majd írd meg, kíváncsi leszek a különbségre!

#12704francz'70
Na kipróbáltam a T6 maxon a Get low számot, fél hangerőn valóban képes kibugni a maga módján a Get low számot. De maga a hangzás sajnos akkor is pocsék, mert a hangkép egy favatkát se ér.
Talán képes mélyebbre menni a Dockin, de maga a hangkép akkor se élvezhető.A lényeg, hogy a T6 Plus után a flip5 tel való összevetés is egyre jobban megerősít, hogy "ár/értékben" ez egy kimondottan jó BT hangszóró

Neked kell megfeleljen, szerintem Oluvnál ez is egy videóig szerepelne.Hát nem tudom, én hallotam minden "Trons" Terméket szinte, és egyik se szólt jól.
A kínaitol jobban szól, beismerem de egy átlag márka átlag terméke oda tudja verni.
Például az Earfun Uboom/Tribit Max Sound plus biztos hogy jobb hangszóró.
És hasonló árban megy mint egy T6 Ugraded, és EQ nélkül is szép a hangja.Ha véletlen Szolnok megyében jársz, akkor nyugodtan írj és hallhatsz valóban jó hangszórót.
A T6 Max D Fine különbséget is szivesen megmutatom, legalább én is hallanám a T6 Plus "UE" hangját. Bár kétlem hogy ennyi csalodás után tudnak meglepetést okozni.T6/T6 Plus, Element mega, T6 Max. Egyik se okozott élményt, max rossz emléket.
A Divoom Onbeat 500 viszont legalább okozott élményeket, az az árához és méretéhez képest valóban jól szólt.
-
Kapanyél
őstag
válasz
johnny82
üzenetére
BT vevőt bármikor tudsz venni, a profi PA technikán van vonalszintű bemenet.

Nekem van pár ilyen 15"-ös aktív topom, de buliba inkább 8-10"-os méretben venném, és abból kettőt (stereo azért csak jobb). Egy ilyen 15"-ös hangfal 75cm magas, nehéz hurcolni (mármint egytől tele van egy kisebb csomagtartó). Persze hatalmasat szól, és ebben a méretben már nem is kell feltétlenül egy sub alá. Később úgy is veszel…
Nagy előnyük még, hogy a szimmetrikus bemenetek miatt egy DJ keverőt is rá tudsz kötni.
Csak hogy el tudd helyezni: egy darab ilyen KL15 hangja képes lemosni 6-8 Partyboxot… Nézd meg, mekkora ezekből a 8"-as méret!Támogatom amúgy a megalomániát
, 2 db ilyen és két 18-as sub melléjük egy 150 fős szabadtéri bulit is elvisz. Én hónapokig kerestem olyan kültéri helyet, ahol kipróbálhattam.
Minden másra elég 2 Boombox. -
carl18
addikt
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Igen, nyilván szerintem még simán elmegy jó pár évet.
Talán az első dolog ami megadja magát az a akkumulátor, de csere után tovább nővelhető a hangszóró élet tartalma.
Mondjuk szerintem manapság pont a azt a korszakot éljük meg, mikor mondhatni a legnagyobb a pazarlás. Jelenleg a bőség zavara van, mindent meg lehet venni. És mindent az előtt cserélnek a vásárlok hogy el öregedett volna.
Én nálam a Telefon van így lassan 4 éves a Xiaomi mobilom, és teljes mértékben kiszolgál még mindig. Talán a kamera az egyetlen gyenge pontja, meg az akku se olyan mint új korában.
De gondolkoztam hogy majd kap egy új akkut és utána még pár évvel ki tudom tolni az élet tartalmát.#12585csƵ
Igen, nekem az eredeti D Fine 4.0 Bluetooth mellet és elég szépen szólt. Szerintem a bluetooth megmarad, olcsó és keveset fogyaszt!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66
üzenetére
"A beállításokhoz kell telefonos app, de ha valaki beállítja kedvenc netrádióját, utána hetekig csak bekapcs és szól a Megadance egész nap ... "
O.K. de csak az. Ha viszont mondjuk a Soundcore megcsinálná azt minőségibbe, amit link-eltem, akkor nem kellene a telefonnal sem bohóckodni (vagy nagyon-nagyon ritkán).
#12501 Milu_PH
"A basszus egy JBL-hez képest szerényebb ... " - melyikhez képest?
"Az EQ-hoz kötelező hozzányúlni! Az alap beállításokat szépen meghaladja ennek segítségével a készülék." - én is mindig ezt szajkózom
És még így is elmarad az emlegetett JBL-től? -
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Bár multiroom a neve, de én azt látom, hogy nem az a trend, hogy minden helységbe vesznek egyet, hogy az egész házban mindenhol ugyanaz a zene szóljon. Egyszerűen azért népszerűek mert külső eszköz nélkül lejátszanak minden internetes tartalmat. A beállításokhoz kell telefonos app, de ha valaki beállítja kedvenc netrádióját, utána hetekig csak bekapcs és szól a Megadance egész nap, és nem kell bluetooth hatótávon belül maradni. És a lejátszás minőségét sem korlátozza a bluetooth.
-
Milu_PH
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Anker Soundcore 3-at. 44€ európai raktárból, közvetlenül a gyártótól. Elvileg jövőhéten itt is lesz
Régen volt egy JBL Charge 2-m, amit Beoplay M5-re cserléltem. A JBL akkuja megadta magát, a Beoplay meg a kisgyerekek miatt macerás volt, eladtam mielőtt megsemmisült volna
.
A kérdésem az, hogy ezeket valóban “be kell járatni?” Jobb lesz a hangzása idővel?A hangminőségre kiváncsi leszek, nyilván nem lesz tűzijáték, de karácsonyi háttérzajnak, majd nyári eseteken ugyanennek megfelelő lesz /főleg,hogy a gyerek sereg nem tud benne kárt tenni
/Köszi
-
Departed
őstag
Sziasztok! Sajnos nagyon szeretett Divoom Onbeat 500-as hangszórónk bekapcsolója megadta magát. Ilyet már nem lehet kapni.
Van mostanában hasonlóan jól szóló 2.1-es, legalább 20Wattos, hasonló árú (13ezer volt) BT hangkeltő?
Köszi az infókat! -
Gsx-rr
veterán
Ma visszakoltoztem ahol mar vart a 2 honapja rendelt HK Go
Eloszor nem voltam annyira oda erte, de egyre jobban tetszik.
Kis lakasba eleg. Ennel tobb kell ,tenyleg egy Soundbar melynyomoval vagy valami stereo cucc.
Ja es 70.000 bol megallt igy az ar is szuper.
Mar nem tudom ki kereste meg nekem a 200 dollaros ajanlatot ,de koszonom megegyszer
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Muki94
üzenetére
Amennyiben tényleg "25 a tetje", akkor sajnos két finom darab kimarad (Boom és a Motion+).
Én az XB30-at és a Flip-et kihúznám. A zenehallgatás mikéntjétől (le tudok-e nagyjából elé ülni, vagy jövök-megyek) függően a 360-as hangszórókat is kihúznám (Earfun Uboom, UE Megaboom). Tribit MaxSound Plus-om volt, és állítom, hogy egy nagyon tuti kis hangszóró. Ami egy fokkal még jobb (kis állítgatás után, mert alapból a hangja picit fátyolosabb, viszont a mélye az testesebb) az a Soundcore Boost upgraded edition (ilyenem van most). -
Muki94
aktív tag
Sziasztok!
Legfőképpen szobába, ritkán kerti (inkább terasz) zenehallgatásra keresek eszközt.
Kiegyensúlyozott, nem fárasztó hangzást preferálom, nem vagyok oda sem a basshead, sem a cincogó cuccokért.
Jelenleg egy JBL Flip 2-m van, de a most, olcsón is beszerezhető bt hangszórókkal összevetve egy rossz vicc.
Tronsmart T6+ Upgraded editionre rá voltam kattanva, amit már meg is vettem volna, ha nincsen alacsony hangerőn egy borzasztóan zavaró sípoló /digitális tápos zaja. Ezt egy cimborámnál ki is próbáltam.
A megjelöltek alapján az árszintet ismeritek, melyikkel járnék a legjobban a fenti felhasználásra:
- Earfun Uboom
- Flip 5
- Tribit MaxSound Plus
- Használt UE Megaboom ( az első széria)
- Használt Sony XB30A Megaboom és az XB30 öregecske technika, bizonytalan akku állapottal, és nagyobbak is, mint az Uboom vagy Flip5. A Tribit tűnik a legkisebbnek/kompaktnak, de mivel nem sokat hordoznám, nem releváns.
Hardveraprón 25k-ért van új Flip5, Earfun pedig a weboldaláról 17k.
Ha a kisebbek közül kell választani, megéri az árkülönbözetet a JBL?
Esetleg van olyan kütyü, amit nem vettem számításba, de mégis érdemes volna? 25e fölé semmiképpen nem szeretnék menni.Köszönöm!
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Nem tudom, hogy jó helyre írok, ha nem, előre is elnézést az adminoktól.
Adott egy 4 éves JBL Charge 2+ hangszóró, ami sajnos úgy néz ki megadta magát.
Az aksi már nem gyári - elsőre arra gynakodtam, de miután visszavittem a boltba, ahol vettem, rámértek és még 70%os - USB kábelt rádugva semmilyen áramforrásról nem veszi fel a töltést és nem is kapcsol be.
Szokványos hibajelenség ez ennél a típusnál, javítható? Illetve, ha tudnátok ajánlani szervízt vagy egy megbízható szakit, aki vállal ilyesmit, azt nagyon megköszönném.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66
üzenetére
"Azt hittem ez egyértelmű ... " - nem kétlem, hogy te jóra gondoltál.
Viszont akkor óvatosan a link-elgetéssel, mert ha valaki ne adj' Isten az alapján vásárol, és nem lesz jó, akkor nem lesz természetes a mosolya.
Sőt - jobban belegondolva - még ez sem jó! Ugyanis ennek lehet (nem vagyok benne biztos) az lenne az eredménye, hogy az egyik hangszórón csak a bal, míg a másikon csak a jobb hangszóró szólna. Itt a cél az, hogy egy sztereó jack-en gyk. ugyanaz a mono jel jelenjen meg mindkét oldalon. Lehet, hogy nincs is ilyen kábel, viszont minimális szakértelemmel szvsz. megalkotható. -
FoLey-v
addikt
Hangerőben mennyire jó? A Tronsmart Element Mega érdekes hangosabb mint a divoom onbeat 500-om

Tribitet meg eladtam ismerősömnek.
Érdekes most tribit oldalon most akciósak a termékek. 6k-ért Xsound Go,de a maxsound plus meg nem akciós,pedig arra is fáj a fogam.
Bár anker soundcore boost vagy Earfun Uboom is érdekelhetne csak azok mennyire jók hangerőben? -
B1T3
addikt
válasz
maestro87
üzenetére
A W itt kb. olyan, mint a megapixelszám, egyáltalán nem utal a hangképre (pl. a 108 megapixeles telefonos szenzor sem csinál jobb fotót, mint egy 24 megapixeles full-frame fényképezőgép). A Tronsmart Element T6 Maxot személyesen is ismerem, és gyakorlatilag alkalmatlan minőségi zenehallgatásra, míg az Anker Soundcore Motion+ képes zeneien megszólalni. Ráadásul hangerőben sem szégyenkezhet az árához képest, simán odatehető a JBL Charge 4 mellé.
-
maestro87
őstag
válasz
Richard!
üzenetére
Ez mitől jó annyira? Én kicsit drágának találom.
Ennyiért már van 60W-os Tronsmart Mega Pro, meg T6 Max, illetve fadobozos Edifier. Mondjuk tapasztalatom nincs egyikkel se, csak egy T6 Plus-szal.
Egyébként a készletet mutató szám nem mérvadó, kedvük szerint módosítgatják.
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok.
Lecseréltem ma a JBL Charge 3-mat egy JBL Boombox 2-re. Végre Terepmintás mint ahogy szerettem volna. Hát ég és föld. Nagyon durvát szól.
Harman Kardon Go Playt szerettem volna de nem volt a Telekomban illetve féltem az akkumulátor gyengeség miatt mert többször olvastam hogy hamar megadja magát.
Remélem nem bántam meg. -
Gabi 8906
senior tag
válasz
Cyborg
üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek!
Akkuja megadta magát korábban, csak hálózatról szólt. Nehézkes lett volna bele akkut találni, 5000 mahs volt mind. Fele a gyárnak, és kB Noname. Így eladtam, és vettem a Bose-t. Sokkal kisebb mint az Xtreme, viszont nem sokkal halkabb. Mélyben talán jobb is, mint ha mélyebb tartományt tudna. Árban kedvező volt, plusz korábban már ki szerettem volna próbálni. Jbl-t is néztem, de nagyon el szálltak árakban..
-
TMKKK
csendes tag
Sziasztok!Április 06-án sikerült megrendelnem az Anker Soundcore Motion+ hangszórót Aliról még akcióba Lengyelből. Azóta még nem volt frissítve a szállítással kapcsolatos infó, még nem lett átadva a GLS-nek a csomag elvileg. Várható szallításnak 2-7 nap volt megadva mert ugye EU-n belüli.
Kérdésem lenne, hogy akik rendeltek már ugyan ezt a hangszórót mostanába szintén Lengyelből kb. mennyi idő alatt érkezett meg?
Köszi előre is.
-
carl18
addikt
válasz
dave_gahan
üzenetére
Hát mondjuk Tronsmartok között nem is lesz nehéz a legjobbnak lenni!

Ha én vennék a 3 közül akkor a motion Boomot választanám vakon is. A Mega pro akkár mennyire van túl hypolva szerintem nem szólhat annyira jól.
Hallottam sok hangszórót és a T6 Max is elég gagyin szólt.
Nekem a Dockin D Fine + mérfőldekkel jobban teljesítet.
Tronsmart Element Mega Pro - Az "elmegy" fejlesztve
Hát azért nem biztos hogy olyan jó az. -
dave_gahan
aktív tag
Mindenkinek köszi az ajánlásokat!
A Tronsmart Mega Pro eddig elkerülte a figyelmem és meglepetésemre a tesztek alapján sztem az összes Tronsmart közül a legjobban szól (mondjuk nem nehéz
). Nem olyan tompa, mint a márkatársai, meg van a basszus, de nem nyomja agyon a közép és magas tartományt. Szóval köszi, zsírhalom!
Sztem az alábbi 3 közül fogok választani:
- Soundcore Motion Plus
- Soundcore Motion Boom
- Tronsmart Mega ProAz ezeket összehasonlító tesztek alapján azért továbbra is megállapítható, hogy a legteltebb, a legtisztább hangzása még mindig a Motion Plusnak van. De az is igaz, hogy a másik kettőnek jobb a basszusa. Csakhogy alaptalan volt az a félelmem, hogy ez azt jelenti, h gyenge lenne a basszus. Megnéztem direkt ilyen teszteket róla, úgy tűnik, h ebben is faszányos.
A Boom szintén állat, de továbbra is hiányolom belőle a középtartományt. Ahogy többen is mondják, valszleg a Motion Plus és a Boom keresztmetszetéből születhetne meg a legideálisabb cucc. Egy ilyen szajrénál a 80-as évekbeli táskarádió desing sem zavarna.
A Mega Pro a Tronsmart-ok legjobbja, decens hangerővel. Itt csak attól tartok, hogy állítólag baromira eszi az akksit, ill. 50%-os akku szint alatt drasztikusan veszít a teljesítményéből.
Ja és a hangerőcsúszka egyesek szerint kriminálisan elcseszett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple Watch Series 7 44mm, használt,Töltővel,12 hó garanciával
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361, 100% Akksi
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 13s-IML - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Válaszolt a droidja!

Bár a W King D8 mini lehetne opció kis hangerőn nincs basszus inkább 80-100% jön meg a basszus ereje.
Hol élünk? Vettem egy 4-es USB töltőt, és teljesen érthetetlen módon az is világított. Szét kellett szednem és fekete zsugorcsövet húzni a ledre, mert aludni se lehetett tőle.)
)
Biztos arra menne megad az adatait.

Ok, vízálló, faja, de nekem ez így csak hátrány volt, persze ezen nem múlt volna, hogy marad-e. Ez a leghalkabb a három közül.
) és a hangerő. Ami ritkán kell majd, de férfi megalomániájának jót tesz az ulyesmi