Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
yvsmad
őstag
válasz Mezga Aladár #6702 üzenetére
Mivel nagyvárosban lakótelep közepén élek, mérnök kollégáim vannak és látom az idősek tévézési szokásait is, tudom hogy sokkal kevesebb felvevős STB van az embereknél, mint ahány videomagnó volt 15 évvel ezelőtt.
Éppen itt kellene a legelterjedtebbnek lennie az felvevős STB-knek de mégsem az. Kisebb településeken még ennyi sincs. Már az STB-t is sokan kerülik, a fiatalabbaknak felesleges plusz doboz, az idősek nem tudnak két távval két készüléket egyszerre kezelni. Nálunk az asszony sem értette, hogy a hálóban miért nem lehet egy távval egyszerűen egy tévét nézni, mint régen. Azóta kiutálta az STB-t és az analóg adásokat nézi. 2015. nagyváros, lakótelep, felsőfokú végzettségű felhasználó. Milyen lehet a többi?[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Hadd döntsék már el az emberek, hogy mire van szükségük, könyörgöm! A TV-szolgáltatók orrba-szájba ajánlgatják a felvevős stb-ket, aki akar, olyat kér, oszt jónapot!
Más: lehet, hogy régen sok videómagnó volt a háztartásokban, de hogy ezek döntő többségét lejátszásra használták, az biztos.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
yvsmad
őstag
válasz interstate76 #6704 üzenetére
Döntsék el, de az emberek mindenen spórolnak. Miért fizessenek elő egy olyan készülékre évekig, aminek az árát az első évben bőven bekaszálja a szolgáltató? Egyébként meg nem kínál minden szolgáltató felvevős STB-t sem.
Az még érdekelne, hogy nálatok pl. mit néztetek a videomagnóval, ha nem készített senki felvételt... vagy rajtatok gazdagodott meg a sarki videotékás. -
yvsmad
őstag
válasz Mezga Aladár #6705 üzenetére
Hidd el, te is a kevés kivételek egyike vagy.
Egyébként próbáltál már a tévé saját műsorújságjáról időzített felvételt beállítani? Javaslom, próbáld ki. -
Mercutio_
félisten
Khm, ha a nagyobb városokban szerinted is magasabb az arány és elfogadjuk azt a tényt, hogy ott lakik a népesség nagyobb része, akkor ebből következik hogy a vidéki kisebb rész nem sokat ront ezen a százalékos arányon
Egyébként a 90-es években egyfajta kötelező darab, statusszimbolum volt a VHS magnó, mint manapság a 3D-s lapostv, sok helyen csak dísz volt, vagy az volt a megléte oka, hogy az itthon nem vagy drágán kapható filmeket ezen nézték /másolták. Ezt a funkciót felvaltotta a DVD ami mára filléres dolog + ott a letöltés nagy sávszéllel. Az időzített rögzítési funkció a felhasználók tetemes részének a VHS korszakban komoly kihívást jelentett ezért kevesen használták a sima prompt rögzítés pedig a fenti okok miatt mára már nagyrészt okafogyott. Ezzel szemben ott áll a lényegesen magasabb ár amit a hazai árérzékeny vevőket ismerve kevesen akarnak megfizetni...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
interstate76
addikt
Nem írtam, hogy senki nem készített felvételt, azt írtam, hogy a videómagnók döntő többségét lejátszásra használták. És igen, anno sok filmet kölcsönöztünk ki a közeli videótékából. Ezért volt videónk.
Ha valaki spórolásból nem készít felvételt, akkor az azt jelenti, hogy szerinte nem ér annyit az egész. Akkor sem, ha szerinted meg de. Többféleképpen meg lehetne oldani a dolgot, a felvevős stb csak az egyik verzió.
Évekig volt tv tuner kártya az asztali pécémben, ergo már évekkel azelőtt tudtam volna mindenféle adást rögzíteni meg timeshiftelni, amikor a legtöbben még azt sem tudták, mi az. Ha évente egyszer vagy kétszer használtam, akkor sokat mondok, és - a sportközvetítéseket leszámítva - ma is inkább letöltöm azt, amit meg szeretnék nézni, de erről már beszéltünk.
Én nem OFF-olnék ezzel többet. Egyrészt egyszerűen nem értem, hogy miért zavar téged az, hogy az emberek nem rögzítik a tévéadásokat, másrészt nem is tartozik szorosan a topik témájához.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
yvsmad
őstag
válasz interstate76 #6709 üzenetére
Válasz mindenkinek:
Nem zavar, hogy mit csinálnak az emberek. Mindössze annyit jegyeztem meg, hogy a többségnek ma lehetősége sincs felvétel készítésére, nem úgy, mint 15-20 évvel ezelőtt. Akkor ez alap volt és sokan használták is. Ma viszont nem ismerik az emberek a lehetőségeket és ezért nem keresnek, nem használnak ilyet.
A másik meg az, hogy a PH olvasói műszakilag érdeklődőbb gondolkodásúak az országos átlagnál, tehát itt biztosan többen írhatnák azt, hogy "de nekem van".
A nagyváros/összlakosság aránya nem 80%, hanem 30-40% és ott sincs mindenkinek ilyen készüléke. A többi eléggé elviszi az átlagot.[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz Mezga Aladár #6710 üzenetére
Milyen típusú tévéd van?
-
yvsmad
őstag
válasz Mezga Aladár #6713 üzenetére
Akkor ez jó Pana, a lányom új Samu tévéjén nem lehet műsorújságból felvételt programozni, hanem ki kell menni az időzített felvétel menüpontra és ott kézzel bepötyögni az adatokat, mint a VHS hőskorában.
-
Mercutio_
félisten
Bp + Pest megye önmaga 3 millió lakos és ebben a be nem jelentett albérlők még nincsenek benne....
Részemről lezártam a témát
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gyeniko
őstag
Csak, hogy javítsam a statisztikát: nekem évekig 5 db rögzítős STB-m volt - ehhez már 2 előfizetés kellett és külön engedély, hogy egy fizikai helyen (értsd: ház) egyszerre lehessen 2 előfizetés -, ezek közül 2-re rögzítettünk is, olyan sokat, hogy beteltek, mielőtt meg tudtuk volna nézni a rögzített műsorokat. Ezekből már csak 1 van meg, a többit mediacard váltotta. Pont tegnap pislogtam nagyot, amikor megnéztem, hogy a megmaradt STB-n milyen műsorok vannak: a "szűz" felvételek között pl. olyan gyöngyszemet találtam, hogy Hollandia-Argentína VB meccs. Mikor is volt?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
digikábeles
aktív tag
-
yvsmad
őstag
válasz JohannZimu #6718 üzenetére
Az az Argentin-Holland volt.
De nekem is ez jutott eszembe egyből. -
Rruuer
senior tag
válasz interstate76 #6692 üzenetére
Mért trolkodnék?
-
gyeniko
őstag
Az első Philips STB-ben 2 tuner volt és volt scart kimenete, erről tudtam másolni a Sony DVD író merevlemezére. A későbbi (mai) Cisco-k már nem nyújtják ezeket.
A kislányunk totál kihasználta a rögzítőt, hihetetlen mennyiségű mesefilmet (sorozatokat) vettünk fel neki, mindet meg is nézte. Nekünk egyszerűen nem volt időnk megnézni, pedig "A nagy mágusok kulisszatitkai", a "Jég repülői", "Repülj velünk alaszkába", stb. hiánytalanul megvoltak.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
yvsmad
őstag
válasz gyeniko #6723 üzenetére
Régen én is a Philips STB-ről vettem fel Sony DVD íróra, de az csak analóg másolat volt, HD-t meg egyáltalán nem tudott. Akkor jó volt, mára már elavult. Aztán elromlott a tuner a Philipsben és én is Cisco-t kaptam. Ugyanannyi pénzért kevesebb tudást. Úgyhogy léptem a UPC-től a Digihez, mert ott nem kell még kártyát sem bérelni, vettem egy 2 tuneres BD felvevőt, ebben benne van a Philips STB és a Sony DVD felvevő minden tudása + még tud HD-t is.
[ Szerkesztve ]
-
bubumaci74
tag
Sziasztok!
Blu ray lejátszó vásárlása elött állok.
Kinéztem magamnak egy nem túl drága készüléket.
http://www.adivstore.com/hu/termek/418/panasonic-dmp-bdt260eg-wifi-3d-blu-ray-lejatszo
Igazság szerint Pana fan vagyok,ezért is esett erre a választásom.Tudom,hogy mindenki samu meg lg,..
Esetleg valakinek valami féle infó a pana készülékről?
Előre is köszi. -
yvsmad
őstag
válasz bubumaci74 #6726 üzenetére
Alapkészüléknek nem rossz.
Arra számíts, hogy nem teljes méretű, csak 31 cm széles. -
yvsmad
őstag
válasz bubumaci74 #6728 üzenetére
A teljes szélességű komponensek 41-43 cm szélesek, ez kisebb, csak 31 cm.
Pl egy házimozi erősítő vagy más komponens alatt/felett furcsán nézne ki a 10 cm-rel kisebb Pana lejátszó.
Régebben a legtöbb videomagnó 36 cm széles volt, ma néhány set top box 30-36 cm közötti.
Ezek mellett még elmegy. Ha nem lesz más a tévére kötve, csak ez a Pana, akkor meg tökmindegy.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz bubumaci74 #6726 üzenetére
Nekem volt 2 panám. A kérdés az, hogy mire szeretnéd használni? Gyári lemezek lejátszására megfelelő, ha alternatív anyagokat is szeretnél nézni akkor erősen kompromisszumos. Olvasd el figyelmesen a kézikönyvet, elég sokminden kiderül belőle. Ha mindenest szeretnél akkor pioneer, samsung, a többi vagy nem "mindenes lejátszó" vagy nem ajánlom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Az túlzás, hogy megy miinden, de ugye te tudod a legjobban, hogy újraírható lemezről nem megy neki csak DVD-Video, AVCHD, minden más csak usb-ről lezárt lemezról esetleg hálózatról, de azért még ott van a kadenciahelyes lejátszás is ami nem minden esetben működik. Akkor menne minden ha úgy viselkedne ahogy minimum egy pio, de a legjobb mindenes még mindig a samsung (ill- állítólag az lg, de zzal nincs tapasztalatom), pedig nem nagyon szeretem őket, de mégis mindenes. Nálam az a minden ha hálózatról pl. jukebox szerű a lejátszás, ezt samsunggal a Plex segítségével tökéletesen megoldható, nem kell semmi buherálás, pionál buherálás nélkül is nagyon sok minden működik, jó a kadenciahelyes lejátszás, alapból jukebox hálózati lejátszás nincs, de némelyik modellnél ez megoldható egy kis buherával.
Szóval lemezek lejátszására jó a pana, sőt oda méfg a sony is jó, hálózati lejátszáshoz jól jön pl. a pio, samsung. Nekem ugye ott a dune-m, de amióta megvan a samsung lejátszó azóta hálózati lejátszást rá bízom, pedig mindkettő alkalmas rá.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bubumaci74
tag
Szia!
Nekem inkább usb-n keresztüli lejátszásra kellene.Azon belül ugye torrentről leszedett filmek,amik nagy része ugye mkv és divx.
A wifi nem fontos.
A 3D is csak később kellene majd.
Mit ajánlasz ezek után?
Esetleg ezek?
https://www.mall.hu/3d-blu-ray/samsung-bd-h5500-blu-ray-lejatszo?v=646192
http://www.edigital.hu/Blu-Ray-lejatszo/LG-BP325-3D-SMART-Blu-ray-lejatszo-p335416.html?bid=&partner=10003[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz bubumaci74 #6734 üzenetére
Egyiket sem ajánlom, egy picivel többért h6500-ast vagy pio bdp-170-es ajánlok, azok usb-ről kadenciahelyesen visznek szinte mindent, kevesebb kompromisszummal jár.
-
-
blakey
titán
válasz bubumaci74 #6736 üzenetére
Ahogy a pana 260-as, úgy a samu 5500-as sem rendelkezik kijelzővel, ill. valamivel gyengébbek, pl. a 6500-as kétmagos és az azért érződik, meg mindent dekódol "minden írányba" míg a kistestvér, nem vagy csak kompromisszummal. 30e-ért használtan kifoghatsz jó állapotú 6500-as samut ill pio-t.
-
Rruuer
senior tag
válasz interstate76 #6724 üzenetére
bocs nem vágom ezt a témát mert ugye felvevős cuccról volt szó és nekem ugye t-home van és azon nincs koakx kimenet igy a merevlemezes/felvevős része kiesik, nade a 4 k skálázás ér valamit? (mert azt hiszem megvan a jelöltem: Samsung BD H8909s)
-
Rruuer
senior tag
válasz interstate76 #6741 üzenetére
nem csak téged akartalak hanem úgy mindenkit akinek van tapasztalata róla
-
paryxx
tag
Melyiket vegyem Pioneer 450 vagy sony 7200 ,Benq 1070 proji,és Philips pus6809 tv-hez (uhd)?
Hálózati funkciok nem érdekelnek, csak a képminőség.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Pioneer 450.
-
-szabi-
addikt
Kérdés melyiket a 3 közül?
1. Toshiba BDX1250KE
2. LG BD650
3. Samsung BD-F5500Samsung már árban kicsit ingerküszöböm felett van.
Részemről Toshiba ami bejön.
Szerintetek?üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Ismerősöm kért nézzek neki DVD lejátszót, max. 10e pénzig.
Gondoltam ha ki tudom hozni a keretből lehetne már blu-ray.
Ezeket használtan néztem ki, beleférnek az összegbe és harmadik kivételével helyi átvétel kipróbálással megoldható.
Nem szükséges hasonlítani 50-100e forintos wifi, qdeo, 4k, stb. tudású lejátszókkal.
Adott árból jöjjön ki és játsszon le mindenféle +- DVD-t.
Legyen hdmi, fullhd felskálázás.
Többi csak extra.Ilyen szempontok alapján választottam.
üdv
szabi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs