Hirdetés
Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Blaze71 #28372 üzenetére
Szerintem a radeon 8500-ra gondolt. A 8500GT DDR2 memóriával meg ezekhez a kártyákhoz viszonyítva kegyetlen erős. Öcsémnek 8500GT-je volt, és 1024x768-ben egy E4500 társaságában mindent fullosan vitt. Crysis-nél kellett közepesre állítani egy két dolgot, és az AA-t kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
_Lord_B_
tag
válasz Blaze71 #28841 üzenetére
Akkor nem csak Én vagyok fenn késő éjszaka (vagy kora reggel)
THX!
elég szimpatikus volt a 260 (216sp) változat is, de meggyőztél
Még egyszer köszi!- I want to see where the sirens sing, Hear how the wolves howl, Sail the dead calm waters of the Pacific, Riding the dolphins Asking the mountains, Dreaming in Alaska... Wanderlust... Look into my eyes and see the wanderer
-
Reaper04
aktív tag
válasz Blaze71 #28991 üzenetére
A HD 4850 jókis kártya... Nekem nagyon bejött annó. Ő vezetett be a HQ grafika világába. Legelőször a Fearben próbáltam ki... volt pár jelenet amikor közel voltam a szívrohamhoz
( este, fejhallgató a fejemen, játékban is sötétvan ,neoncsövek pislákolnak néha-néha, árnyékok mindenütt ... létrán fel kell mászni ... oszt fenn vár egy hullaszínü kislány ... mindenféle jókis hang kíséretével... >> persze ennél jobb volt, mint ahogy leírtam )
Minden esetre nagy volt a változás a 8600Gt és a HD 4850 közt... Megérte megvenni.Most meg a nagy testvérét használom.( Sapphire HD 4870 1Gb Vapor-X ) Ez is jól teljesít
Üdv: Dave
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Blaze71 #29103 üzenetére
Ilyet utoljára a Geforce 3-asommal csináltam úgy 3 éve, úgyhogy lehethogy nem leszek túl naprakész
A lényeg az lenne, hogy direkt a klónozásos üzemmódot használd.
És ha ugyanazt akarod látni a két megjelenítőn, ugyanaz a felbontás kellene.
Illetve lehethogy valami spéci algoritmussal már megoldották a legújabb kártyáknál az átméretezést is, de nem hinném.
Ugye hagyományos, képcsöves TV-ről van szó ?
TV-kábel típusa ? -
katt777
félisten
válasz Blaze71 #29146 üzenetére
Jobb gombosba? Érdekes, amikor anno még használtam CCC-t, külön sora volt a beállításoknál, ráadásul egyszerű módból varázslóval is be lehetett állítani pár kattintással...
JoolsNOS: Az inkább a PCI-E1.0 miatt van, nem nagyon szokott ilyen probléma lenni CF-ös alaplapokkal, az max. az SLI-t akadályozza. Egyébiránt alaplapi AMD drivereket feltelepítetted? És miért is van kizárva a CPU-limit? Csak mert a 3D06 1 magot, ill. 2 X fél magot használ a graf. tesztekben, ergo kvázi egy gyenge 1 magos procid van...
Vantage teszt-nek több értelme lenne.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
ViSAS
senior tag
válasz Blaze71 #29449 üzenetére
Blaze71: Természetesen igen, próbáltam már.
katt777: Igen, ezen már én is elgondolkodtam, figyelemmel is követtem a GPU hőfokát EVEREST -el játék közben, illetve játékon kívül is, de nyugalmi állapotban 55-57°C, még játék közben (CABAL Online) 64-68°C között mozgott, ami szerintem még nem mondható magasnak. Vagy tévedek? Megpróbálhatom esetleg a hűtő fordulatszámát magasabbra venni, de nem hiszem hogy beválna.*
*Csak a gyári hűtő van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Blaze71 #30012 üzenetére
Az viszont biztos, hogy ATI VGA mellé nem árt egy IGP, amennyit ezek a kártyák gar-ban tudnak tölteni... Ha nekem lett volna, nem bukok 13k-t egy 4650-en... Csak az a gáz, hogy egy AMD chipsetes lap meg még nagyobb szívás.
Jazz: Javaslom a Tetris-t.
Intel GMA500-as netbook-okról tud valaki valamit 3D-ileg? Régi jó játékok nem mennek már a mai konfigokon, de lassú 1 magos procival jók lehetnének, csak nem ismerem a 3D képességeit. Valaminek csak van külön ilyen, nem csak sima nebookok rendszer RAM-os megjelenítővezérlőkkel.
Át, találtam táblázatot hozzá...
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Blaze71 #30029 üzenetére
Nekem volt, és pont az, hogy az új chipsettel a régiben pl. totálisan megszűnt a CF támogatás, a VGA miatt meg kellett az új driver (egyéb hibákról most nem is szólva). nForce kipróbálásának a lehetősége sem fordult meg a fejemben soha. Sztem Intel, az eddig minden generációban teljesen stabil és hibamentes volt nálam.
Jazz: Sajnos minél erősebb VGA-t teszel egy relatíve gyenge proci mellé a lapba (és semmiképpen sem alá! ), annál gyengébb lesz, így pl. X2 4200+ proci mellett HD4850-ek alig érik el egy 1950XT teljesítményét. Anno pl. E8400+3870 kombóval nyomtam le a fenti párosítást. Szóval mindenképpen próbáld ki először, milyen karival érheted el a ki nem hajtás ellenére is a max. teljesítményt, mert nem feltétlenül a legerősebb VGA lesz az. Lehet, hogy 1950Pro pl.
CPU limited legföljebb a 2 magot már támogató játékokban lesz, de még ma is sok az egy szálas progi. a kevés cache, ill. a hiányzó modernebb utasításkészletek jobban fognak hiányozni.
Közben látom, már kitárgyaltátok. Amúgy tesztet vsz. azért nem találsz, mert ez annyira értelmetlen párosítás, hogy másnak eszébe sem jut. Egyébként van olyan lap, amelyben menne egy ilyen kombó? Vagy P4 már LGA775-ös? Mintha LGA478 rémlene a régmúltból, az meg AGP-s.
varga27: Tápnak tűnik. Próbálj meg pár fogyasztót lehúzni róla, hátha. Monitor-hibát nem jelez az alaplap.
N-vidi-A: ATI kártyáknál előfordul PCI-EX felejtés hiba (az én első 4870-em a PCI-E2.0X16 módot felejtette el), meg kéne nézned azt a karit másik lapban. Ha csak tényleg nem a biosban van elállítva.
kriszbon: Én teszteltem 4650-et, és az bár szint. tesztben nem, játékokban bizony majdnem a 3870 szintjén teljesített (kivéve, ahol nem volt optimalizálva az ATI driver), sőt volt, ahol még jobban is ment, ergo a 4670-nek azért min. a 3870 szintjét tudnia kellene, de inkább felette. Sajnos az ATI driverei miatt ez hónapról hónapra változik, így igazán mérvadó teszt nincs, és persze az egyes alkalmazásoktól is függ: pl. azt láttam, hogy Crysisben jobb a 4650 a 3870-nél, Far Cry 2-ben meg pont fordítva, Clear Sky-ban megint a 4650 volt jobb... Ez az ATI, de azért szeretjük, mert nV-nál jobb.
vzsryl: Mint írtam, volt, egyrészt alkalmazásoktól és driverektől is függ a dolog, másrész a netes tesztek sem feltétlenül helyesek, főleg olyan oldalon, ahol bevallottan nem 1x csak kalkulálják egy-egy kártya teljesítményét tesztelés helyett. Pl. az említetten 5850 teljesítménye volt így teljesen más, mint a valós, ha jól emléxem.
Abruzzi7: Hsz-t gyűjtögetünk?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Blaze71 #30121 üzenetére
Ha azt veszed, hogy a 48xx karik fogyasztását egészen minimalizálni lehet ATT-szal, az 5xxx karik meg amúgy is alacsony fogyasztásúak, nagy eséllyel spórolhatsz a cserével. Ha meg a procid nem hajtja meg megfelelően a VGA-t, még többet.
sNORh: Csak driver kéne + ATT. W7 biztosan felismeri a kártyát (viszont a saját drivere nem egy nagy eresztés), Vistát nem tudom.
-
dethroner
veterán
válasz Blaze71 #30160 üzenetére
Igen, tudom ott kéne lennie, mert xp alatt működött is. Igaz, ott is csak valami régebbi, azt hiszem még valami 170-es driverrel, a 180-as már ott se. Most meg itt ez a legújabb 191-es, és cseszik menni. Megvan ott hogy nem látom a kijelzőmet, és kényszerítse, de halvány tehát nem aktív és nem is lehet aktívvá tenni
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Blaze71 #30165 üzenetére
Értem én, de akkor se Nvidia vezérlőpult, több megjelenítő beállítása, a megjelenítőm nem található a listában, hiányzó megjelenítő észlelés, és ott van szép halványan a tv észlelés kényszerítése. De ha meg gebedek, akkor se lesz aktív. Tudom hogy így működne, mert eddig számtalan filmet néztem ilyen módon, de ez most nem megy
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
sislaciii
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest