Hirdetés
Aktív témák
-
Lenry
félisten
-
Piero89
aktív tag
válasz atesss #16020 üzenetére
hello! 2 cf csatlakozó van rajta, viszont 0 db cf hidam van és ezért érdeklődöm hogy 2-t vagy egyet kell e vegyek.
mod: valahol olvastam ha mind a 2 rajta van akkor kevesebb fps-t produkál a kártya mint egyel,valakinek vmilyen tapasztalata van?És felmerül a kérdés hogy miért is van rajta akkor 2?
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz atesss #16019 üzenetére
Az nV-nél az én 96GT-m tudja a szoftveres vmoddot, 1.1V alapfesz helyett nekem 1.0V-on mennek a gyári OC órajelek, ja és tudja a 2D/3D-t is.
ATi fronton meg a 3850-70 a rivális, mint már írtam a Power Play miatt.
A 3650 fele olyan gyors mint a fennt említettek.suti_88:mindent hagyj alapon, csak a Priority-t tedd 5-10 közé.
Indítsd el és ha nem hibázik, hanggal és vizuálisan is jelez, akkor kapcsold ki.[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz atesss #16040 üzenetére
Ez a 96GT passzív OC Giga változata. Gyári progi win alól teszi lehetővé a fesz és órajel állítást, ha nem telepíted akkor is tudja alapból a 2D/3D módot.
1.0V alá nem lehet menni, de előbb-utóbb meg szeretném csinálni, de ezt csak hardveresen lehet.
A 8600-asok többet fogyasztanak, mint a 3650, de valamivel gyorsabbak, a GTS mindenképp. -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz atesss #16024 üzenetére
A 2600XT mikor volt lasabb a 8600GTS-től 30-40 esetleg 50%-al? A különbség átlag 10-15% egy két helyen, a többi helyen a 2600XT-vel negyjából azonos teljesítményt produkál, valahol meg helyben hagyja a 2600XT a GTS-t. Ennyire nem kell elszomorítani senkit. 2db 2600XT meg messziről gyalázza a 8600GTS-t, még csak nem is lesz összehasonlítás tárgya.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz atesss #16501 üzenetére
Fizikailag eléggé körülményes megvalósítani ha a laptophoz akarnál csatlakoztatni vga-t. Ugyan van külső vga de az marha drága gondolom sejted... Van ugyan fizikalag 1x slot-ba tehető vga, (pl Matrox Milenium-ból láttam ilyet, de van az ismertebb márkák között is ilyen vga) de azok szintén elég gyengék, bár HD-hez talán elég lenne.
"Azok sem járnak jobban, akik valamilyen külső VGA megoldáson törik a fejüket.
Jelenleg három kivitelben tehetünk szert külső VGA-ra:USB: gyakorlatilag továbblépést nem jelent, arra alkalmas hogy egy második/harmadik monitorkimenetet produkáljon a noti számára, prezentációt megjeleníteni jó, mozgóképet már korlátozottan visz át...100-200USD közötti áron árulják...odakint.
Ugyanez a megoldás manapság már elérhető bizonyos Samsung és LG monitorokban is.PC-CARD: már komolyabb adatforgalmat is bonyolíthat, ennek ellenére trágya chipsettel szerelik őket általában (pl. Trident XP2), és igen magas áron mérik őket.
Cca. 250USD (plusz szállítás, stb.)...ez már összemérhető költség az alaplapcserével...Express-Card: sajnos csak 1x PCI-express csatlakozást nyújt, ezért igazán komoly VGA kártyákat megint csak nem lehet meghajtani vele...amelyik notebookban már Express-Card csatlakozó van, abban már a VGA is olyan erős alapból hogy egy ilyen bővítés már bőven gazdaságtalan lesz...
Természetesen az alaplapcsere mindig járható, feltéve hogy az adott modellnek volt komolyabb VGA-val szerelt változata is...de ez sem tartozik az olcsó megoldások közé!"
#nincsbennetarcsi
-
válasz atesss #16511 üzenetére
A PCIE 1x és 16x között alapvetően a sávszélesség a különbség. Beletehetsz egy 16x-es kártyát 1x-es slotba is (amennyiben a csatlakozó akkora méretű, mint a 16x-es). Tökéletesen fog működni, csak éppen 16x helyett 1x módban. Ugyanez igaz a 4x csatikra is, sőt láttam már 8x-eset is, mind olyan nagy volt, mint a 16x-es. Persze az előbbi csak max 4x-ben, az utóbbi max 8x-ben volt képes a kártyákat kezelni.
Ja, csak hogy a kérdésedre is válaszoljak, a maradék 15 sávon semmi sem megy, egyszerűen azért, mert nem létezik (ezért 1x-es), mégha a csatlakozó maga olyan nagy is mint egy 16x-es csati.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Qru
MODERÁTOR
válasz atesss #16511 üzenetére
Nah, ez úgy megy a gyakorlatban, hogy fizikailag a 16 sávos ugyan de elektromosan csak kevesebb sáv aktív. Pl, 1, 4, 8, stb. Nálam van két fizikailag 16 sávos slot de a másik csak 4 sávot tud elektromosan (abban van egy 8600GT) a másik slot meg fizikailag is 16 sávos és elektromosan is (abban van a másik vgam).
Viszont amelyik kártya fizikailag 1x es slotra van tervezve az nem megy bele a 16 sávos slotba.Mivel, ehhez a laptop-os dologhoz nem annyira értek ezért ajánlom inkább ezt a topikot. Igaz döglöttnek tűnik, de hátha.
HD2400-ből nincs PCI 1x kialakítású ha jól tudom, de azért nézz utánna. Gef 7-es szériából biztos van, az viszont HD-hez kevés.
A végén nem marad más, mint hogy megrántod azt az Atom procit, mint atom...
#nincsbennetarcsi
-
válasz atesss #16517 üzenetére
Elvileg lehet vezeték (persze itt nyomtatott áramkörről beszélünk), de szerintem nincs semmi, hiszen a feleslegesen nyomtatott vezeték több pénzbe kerül, ráadásul értékes helyet foglal az amúgy is túlzsúfolt alaplapon. Többnyire amúgy a chipset limitációk miatt csak 1x (esetleg 4x vagy 8x) a nagy méretű PCIE csatlakozó, nem pedig azért, mert csak spórolni akart a gyártó.
Ja, most olvasom, hogy forrasztgatni is akarsz. Szerintem ne tedd, mert még elcseszel valamit, és nem is egészen értem, hogy mit akarsz pontosan. Az 1x PCIe nem tudom, hogy elég lesz-e, bár azért elég nagynak tűnik az a 250MB/s. Az AGP 4x 1GB/s sávszélességű, tehát 4x olyan gyors.
A HD dekódolásáról meg nem akarok hülyeségeket írni, ezért nem is írok semmit.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
mongi_
aktív tag
válasz atesss #16632 üzenetére
Akkor megnyugodtam, azt hittem, hogy ez már túl sok neki, és valami maradandó károsodást művel ezáltal a kártyámba. Nem hibázik egyelőre a kártya, de akkor nem fogok kilépni a komolyabb játékokból, ha már a 80-at közelíti a gpu hőmérséklete.
Köszi az infót!booty time booty time across the USA
-
tizeske
tag
válasz atesss #19302 üzenetére
Call Of Duty World at War (COD5) letölthető, ingyenes reg. 3 multi pálya nagy textúrák, szép kidolgozás (nincs 1 GB), de csak normál monitoron, ugyanis, ha jól emlékszem max felbontás 1024x768 (nyomorult játszhat demó).
Sajna nálunk még csak most kerül forgalomba.tizeske
-
hakansukur
csendes tag
-
priti
addikt
válasz atesss #29102 üzenetére
Ez a DVI csatlakozó lábkiosztása, hogy melyik tüskén mi van. Ez meg az RGB, szét kéne kapni egy átalakítót, hogy honnan veszi le a klasszikus piros zöld kéket a DVI-ról, mert a DVI/RGB átalakítóban szerintem nincs semmi, csak átteszi a megfelelő helyre a tüskéket, ezért linkeltem, hogy ami az analóg kimenetből kellene az rajta van a DVI-on is valszeg csak máshol. Hobby elektronika boltban nem kizárt hogy árulnak erre az átalakítóra is előre maratott NYÁK-ot. Tudod az a lego szint, kapod a nyákot, egy zacsiban az összes alkatrészt, meg egy kapcsolási rajzot és te otthon szépen összeforrasztgatod, de számgép mellett az ilyesmi csak úgy nyákon valszeg zajos, árnyékolt dobozba kell tenni, összességében elég pöcsölős, lehet jobban jársz ha elcseréled a VGA-t egy olyanra amin van kimenet élből.
Hardverlesen
-
Blaze71
őstag
válasz atesss #29106 üzenetére
Én is a klónozást kerestem, de a CCC-ben nincs ilyen és a Vista képernyőbeállításban sem találtam semmit. Arra én is gondoltam, hogy egyeznie kellene a két felbontásnak, de ha 1024x768-ra tettem mindkettőt, akkor sem jelent meg klónozási lehetőség. Megpróbáltam a képernyőbeállítás ablakban egymásra húzni a két képernyőt, de valamerre elugrik, tehát vagy egymás mellé, vagy egymás alá akarja tenni őket. Hagyományos tévéről van szó, egy Sony KV-M2184. Egyszer már rákötöttem tévére egy gépet, de akkor monitor helyett, mert volt 3 gépünk, de csak 2 monitorunk. Mivel csak játékra kellett, nem számított, hogy nehezen olvasható a szöveg. Viszont a kép nagyon ott volt. Egy PlayStation elbújhatott mellette. Erre lettem volna most is kíváncsi, hogy pl a Shift hogyan fest tévén, ha a gyerek tolja neki ezerrel.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
priti
addikt
válasz atesss #29105 üzenetére
Értem hogy mit akarsz, én csak azt mondom, hogy a DVI/RGB átalakítóban, amit a videokarikhoz adnak nincs A/D converter szerintem, ergó a DVI csatiról egy az egyben leveszi valahol az analog R, G. és B pineket, amik az átalakító RGB felöli végén már világos hogy hol vannak, ezért is linkeltem a lábkiosztást, csak pont az nem derül ki a DVI feliratozásából, amire kiváncsi voltam, de szerintem csak máshogy hívják a pineket, a jel viszont ott van rajtuk, másképp nem menne sima átalakítóval a hagyományos CRT monitor DVI csatiról, de cáfoljon meg aki többet tud.
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz atesss #29113 üzenetére
Ez az ötletem, hogy az RGB jelet nyomd rá a TV-re SCART-tal a VGA-t meg tedd 25Hz váltottsoros módba így ha a TV tudja fogadni az RGB jelet, akkor enjoy.
Az hogy beledugsz egy átalakítót a DVI-ba és arról veszed le az RGB-t vagy utánajársz, hogy a DVI-on hol van másodlagos.Hardverlesen
-
FireKeeper
nagyúr
válasz atesss #31722 üzenetére
ez vagy valami kamu, vagy elírás, vagy rosszul tördelt, vagy pedig csak próbált összevonni két hirdetést, és ez lett bele, az AGP nevében benne is van, hogy grafikus kártyáknak lett tervezve (advanced graphic port asszem).
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
barnam_
nagyúr
válasz atesss #36861 üzenetére
Közben eszembe jutott egy lehetséges megoldás:
- teszel egy kapcsolót a forrasztási pont és potméter közé, így tudod kapcsolni a + vmod-ot. Ha kikapcsolod, a 2D fesz leesik a bios-ban megadható legkisebb mértékre (nálam 0.9V-t)- ugyanígy megcsinálod a - vmod-ot, így még jobban tudod csökkenteni a 2D (és 3D fesz-t, erre figyelj!), ha esetleg játszanál, kikapcsolod a -vmod-ot, és benyomod a +vmod-ot
-
fagy53
nagyúr
válasz atesss #36872 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy mire jó ez az egész móka? A 4670 egyik erőssége az alacsony fogyasztása, visszaveszi a feszt és az órajelet 2D-ben, ha jól tudom. A biosban és az ATT-nél is lehet csökkenteni, ahogy Aggregátor is írta, a feszt. Hidd el nekem, hogy ennél alacsonyabb fesznél sem lehet mérhető fogyasztás csökkenést kimutatni.
Ha meg a 3D teljesítményt akarod növelni és ez is csak bizonyos játékoknál szükséges, akkor elég azt csinálni amit én, hogy egy kapcsolóval párhuzamosan kötsz egy ellenállást /potmétert / az R36-tal. Ekkor szoftveresen egy ide illő magasabb órajelű profilt használsz, ennyi.
Tehát pl. Crysis - kapcsoló - profilváltás - játék.
Más alkalmazásoknál, lazább játékoknál marad a 2D-s alacsonyabb fesz, ill. 3D-ben a gyári 3D-s feszhez tartozó szoftveres tuning, kész - passz! -
atesss
addikt
válasz atesss #36875 üzenetére
Némelyik HD4670-en (pl. az én Sapphire-omon is) van egy 2-es mikrokapcsoló, a CF híd közelében: [link]
Ezek vajon mire valók ?
Sőt, a referencia 4670-en meg még több volt: [link]
Meg itt van egy (részben letakart) nyákos csatlakozó, meg egy 8-as kapcsolósor is.
Az teszt amiből a képek vannak: [link]
Elég durván részletes, csak az a baj, hogy orosz, de mindjárt megnézem google translate-el is. -
atesss
addikt
válasz atesss #36881 üzenetére
De közben kimértem az én 4670-emmel, hogy a PCI-E csatlakozó vége, és a kártya eleje (pontosabban a nyák eleje - ahol a csatlakozók vannak) között 12,8cm van.
Ebből az MSI oldalán lévő képből [link] pedig kiszámolható, ennek hány %-a van még "mögötte" a kártya hossza.
Erre nekem 10,9/14-ede jön ki, azaz 10,9/14 * 12,8cm = 10cm. Azaz összesen 22,8cm hosszú a kártya nyákja. A csatlakozók kivezetésének az a kis része + a fémlap, amivel a házba csavarozod, még talán 2-3mm, kb. 23cm össz.
Ha a kép pontos, ez szerintem max. 1cm-es eltéréssel pontos adat.Azaz elvileg épp belefér.
De a biztonság kedvéért nem árt ha találsz egy tulajt, aki le tudja mérni pontosan.
Bár ha mondjuk 2mm-t hibáztam volna mindkét mérésnél, még akkor is 2*(2*2mm), azaz 8mm csak a hiba.[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
válasz atesss #36882 üzenetére
Köszi!
Mondjuk én úgy tudom, hogy az Geforce kártyák 24, 26cm vagy hosszabb változatban készülnek. Sejtésem szerint ez olyan 24cm-es lehet, de nem akarok úgy járni, hogy megveszem, aztán kiderül, hogy 26cm-es és nem fér be a pc házba.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
-
huskydog17
addikt
válasz atesss #36879 üzenetére
Az adatlapomon látható, hogy egy Athlon XP 2400+, ami 2,0 GHz-en megy, de szerintem ez nem lenne probléma, mivel a jelenlegi 7600 GS is viszi a 60-at, de csak akkor ha szinte minimumon van a részletesség. Egy 2600-al nagyobb részletesség mellett tudnék játszani.
Egyébként nagyon megköszönném ha megnéznéd hogy teljesít HL2 alatt illetve egy Tomb Raider Legend és/vagy Underworld alatt!
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
válasz atesss #36888 üzenetére
A Source Engine az egyik legjobb motor a piacon és kegyetlen gyors, a HL2-t nálam maxon viszi játszható sebességgel, de bőven nem 60-al. Ezt viszont csak 1024-ben bírja és én kicsit feljebb akarom tornászni a felbontást. A proci bőven elég ehhez a motorhoz, csak egy erősebb kártya kéne.
A játékok,a hol érdekel a 2600 XT sebessége: Half-Life 2; EP1;EP2;Portal; Tomb Raider Legend és Underworld (az Undoerworld fontosabb és a demó is tökéletes lesz tesztelésre, hiszen ugyanaz a motor van benne, mint a teljesben )
Én a hardver aprón találtam egy darabot.
Még egyszer kösz!Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest