Hirdetés
Aktív témák
-
dethroner
veterán
Sziasztok. Tud valaki olyan tesztet, ahol mondjuk az elmúlt 1 évben kiadott VGA-kat mérik össze?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Sziasztok! Van egy kis gondom két játék használatával, nem tudom ez mennyiben vgs probléma. Az új Call of Juarez és az Assassins Creed indítása után pár perccel megmerevedik a kép, a hang még egy ideig megy. Ezzel egyidőben a ventilátor is visszavesz a alapra (50%-ra) veszi vissza a fordulatot, aminek eredmény hogy hamarosan színes csíkok és kockák borítják a képernyőt. A Call of Juarez esetén még Ctrl+Alt+Del hatására ki tudok lépni, és látom amint kiírja hogy az nv4 valami hibásodott meg, de itt is csak az újraindítás segít. A másik játék az teljesen megállítja a rendszert. A legújabb driver van fent és már újra is raktam, de semmi változás. A Crysis viszont gond nélkül órákig megy. Valaki mondjon valami okosat, légyszi.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz jaja1981 #27464 üzenetére
Szőrös fánk alatt max 80 a GPU, VGA memória 63, CPU 45-50 között. Rivatunerrel szabályozom a ventilátor fordulatszámát. Ha 100%-ra rakom akkor pár fokkal hűvösebb. Játékok alatt több fokkal kevesebb a vga hőmérséklet.
-
dethroner
veterán
válasz fagy53 #27465 üzenetére
Rájöttem, valószínűleg a meleg volt az oka. Tegnap hogy baromira lehűlt a hőmérséklet, a gépben is barátibb lett a hőmérséklet. Tettem egy próbát, és mindkét nevezett játék szépen futott. Úgyhogy a gyári hűtést pár napon belül leváltja egy Accelero S1.
-
-
-
dethroner
veterán
válasz g.gergo #27556 üzenetére
Hm, szép. Csak az a gond, hogy itt nálunk nem nagyon lehet minőségi ventiket kapni a boltokban, ha rendelem akkor meg húúú de sokba lesz. Ja, és ugye ilyen ügyes átalakítót lehetne más ventilátorokhoz is kapni, használni?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Pár hete küzdök egy szerintem vga hibával. Eddig 2 játékban jött elő, az Assassins Creed és az új Call of Juarez alatt. A hiba a következő: játékindítás után teljesen véletlenszerű idő elteltével kép lefagy, hang bennakad, és csak reset-tel lehet kilépni. Semmire se reagál. Fagyáskor zöld színű kis pixelek jelennek meg a képernyőn. Eleinte melegedésre gyanakodtam, gyári hűtőt lecseréltem Accelero S1-re a turbo modul-al, jópár fokot csökkent is a hőmérséklet, de a hiba változatlanul megmaradt. 3Dmark06 lefut, GPU Caps és FurMark órákig elmegy, hiba nélkül. Azt a két játékot hagytam is a francba azóta. Mostanában a World in Conflict-ot játszom, mostanáig nem jött elő a hiba, de tegnap már ott is jelentkezett. De most valami csoda folytán sikerült a feladatkezelővel letennem a játékot a tálcára. A kép borzalmas volt, próbáltam közben FurMark vagy GPU Caps-ot indítani, de azt írta ki hogy OpenGL 2.0 támogatás kell ezek indításához.GPU Caps.ban megnéztem az OpenGL fülnél csak az 1.1-es verziót látta. Bezártam a játékot, és mintegy varázsütésre helyreállt a képernyő, és rögtön látta az OpenGL 3.0-át. Most akkor kérdem én, mi a gond? Segítesek légyszi, már kezd nagyon elegem lenniA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz vergilx #29163 üzenetére
Ipon-ról rendeltem, és már emailben érdeklődtem hogy ha visszaküldöm milyen módon, mivel tesztelik. Válasz: 3Dmark, GPU Caps, FurMark. Szar ügy, mert nálam ezek mennek, ha kell órákon át, hiba nélkül. Eddig csak játékban csinálta.
-
dethroner
veterán
Sziasztok! Meg tudnátok mondani, hogy Win7-ben hogy a francba kell elérni, hogy a gép lássa a tv-t? XP alatt egy régebbi driverrel gond nélkül ki tudtam tenni a képet tv-re, de most a 190.62-es driverben egyszerűen nem aktív a tv észlelés kényszerítés.
-
dethroner
veterán
válasz RootRulez #30157 üzenetére
Sajna azokkal sem megy. Mintha nem lenne tv csatlakoztatva. Pedig régebbi driverrel xp alatt ment hibátlanul. Semmi más változtatás nem történt, csak oprendszer és driver csere.
-
dethroner
veterán
válasz Blaze71 #30160 üzenetére
Igen, tudom ott kéne lennie, mert xp alatt működött is. Igaz, ott is csak valami régebbi, azt hiszem még valami 170-es driverrel, a 180-as már ott se. Most meg itt ez a legújabb 191-es, és cseszik menni. Megvan ott hogy nem látom a kijelzőmet, és kényszerítse, de halvány tehát nem aktív és nem is lehet aktívvá tenni
-
dethroner
veterán
válasz Blaze71 #30165 üzenetére
Értem én, de akkor se Nvidia vezérlőpult, több megjelenítő beállítása, a megjelenítőm nem található a listában, hiányzó megjelenítő észlelés, és ott van szép halványan a tv észlelés kényszerítése. De ha meg gebedek, akkor se lesz aktív. Tudom hogy így működne, mert eddig számtalan filmet néztem ilyen módon, de ez most nem megy
-
dethroner
veterán
Üdvözletem Uraim!
Van egy gyári tuningos kártyám, ami néhány játék alatt kifagy. De csak játék alatt és csak nem mindben. De ha visszaveszem az órajeleket a referencia értékre akkor nem tapasztalom a hibát. Tud valaki esetleg valami olyan programot ajánlani, amivel a kártya memóriáját lehet tesztelni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz whatnot #39101 üzenetére
Furmark és Gpu Caps is vígan elmegy rajta, mert szerintem az csak magát a gpu-t számoltatja, melegíti. Azzal meg úgy látszik semmi baj, valószínű hogy a memóriás rész a hunyó. De ezt eddig néhány játék kivételével nem tudom bizonyítani. Pedig kéne, mert vinném vissza garanciába
-
dethroner
veterán
válasz jaja1981 #39110 üzenetére
Nem, nem most lett melege. Tavaly nyáron kezdte, kapott is egy AC S1 rev2-es hűtőt, de semmi eredmény. Télen is csinálja, pedig akkor legalább 15 fokkal hűvösebb van a szobában. Csak néhány játékot nem szeret, pl Crysis, Far Cry2, Stalker-ek gond nélkül mennek. De az új Call of Juarez, NFS Shift, Dirt2 meg nem. Furmark órákig fut, hiba egy szál se, de az utóbbi játékok max 10 perc után vége.
-
dethroner
veterán
válasz jaja1981 #39119 üzenetére
Nagyjából 1 éve jelentkezik ez a hiba, az azóta kijött összes drivert kipróbáltam már. Akkor még xp-t használtam, többször is újra raktam, eredmény semmi. Télen váltottam w7-re, szintén volt már reinstal, de ezen is ugyanazokban és ugyanúgy hibázik.
whatnot : Csak a stalker-ban láttam olyan lehetőséget hogy dx9 vagy dx10. A többi, dx10-et is támogató játékban hol lehet dx9-re váltani?
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Dudeszka #39135 üzenetére
Hát ha meghallgatsz egy jótanácsot: Nem veszel újabb 4870-et, hanem ha kevésnek érzed a jelenlegi teljesítményét, akkor eladod azt is és a két kártya árából veszel egy olyat, ami hozza a 2*4870 teljesítményét. Fogyasztás, melegedés is sokkal kedvezőbb lesz, plusz megspórolsz egy csomó búgot, amit a kétkártyás rendszer néha okozni tud!
-
dethroner
veterán
válasz fagy53 #39123 üzenetére
Korábban már visszavettem mindhárom értéket a referenciára, hogy végig tolhassam a Bound In Blood-ot. Most akkor kikísérletezem hogy a 3 melyik a hunyó. Még fél évig garanciás a kártya, így nem lenne mindegy hogy valóban hibás-e, és hogy tudom-e ezt valahogy bizonyítani.
-
dethroner
veterán
válasz fagy53 #39142 üzenetére
Tegnap feldobtam a Ghost Warriort, és persze néhány perc után rendszeresen fagyott. Gpu és shadert visszavettem, de ugyanaz. Aztán jött a memória 970-re állítása, és gond nélkül megy. Vagyis, valóban a memória a hibás, ahogy már jóideje sejtem, és te is gondoltad. Azt honnan tudom meg hogy mekkora feszt kap a gpu, memória?
-
dethroner
veterán
válasz fagy53 #39144 üzenetére
Az írásod utolsó részét nem értem, mi az ami pénzbe kerülhet? Tudom hogy az a 30MHz semmit sem számít, de mivel még garanciás, megpróbálom Vagyis úgy gondolod hogy ha a szervizben adnak egy kis plusz feszt a memóriáknak akkor menni fognak az eredeti 1000MHz-n?
-
dethroner
veterán
válasz kriszbon #39146 üzenetére
Leteszteltem az összes létező beállításban, nem talált hibát, kivéve amikor 1024MB videó memóriát állítottam be neki. Ez lehet gond, vagy ez normális, mivel a kártya csak 512MB ram-al rendelkezik?
-
dethroner
veterán
válasz kriszbon #39161 üzenetére
Elindítod a programot, és a test típusa lehetőségnél átváltod dirctx-ről openGL-re. Na, ott tudsz memória méretet állítani. Most visszaemlékezve volt már rá példa korábban hogy amikor jelentkezett a hiba, tele lett a képernyő pixelekkel, nem fagyott le a gép teljesen, ekkor elindítva a GPUCaps nevű programot, kiírta hogy valami openGL nem található.
-
dethroner
veterán
válasz kriszbon #39171 üzenetére
Vagyis kipróbáltad te is úgy hogy openGL módban több memóriát állítasz be mint 512MB? Amikor vettem a kártyát, 2,5 éve akkor még gondolom nem nagyon voltak olyan játékok amik ennyire megterhelték volna. Elkezdem a mostanában kijött legkomolyabb hardverigényű játékokat kipróbálni rajta. Ghost Warrior már tuti, néhány perc után kifagy. Amúgy rendszer memóriára nem gyanakodnék, hiba első megjelenésekor még 2x1GB Kingmax-ot használtam, egész éjszakán át ment a memtest86, gond egy száll se volt a ram-al. Aztán cseréltem ram-t, ezt is leteszteltem, ezek is jók. Sőt, a kártyámat kipróbáltam egy haver gépében, nála is ugyanúgy viselkedett, az ő kártyáját pedig az én gépem fagyás nélkül vitte. Ebből már tényleg nem tudom mást kibogozni, minthogy VGA, és ugye az órajelek visszavétele után 100%-ra ki merem jelenteni hogy memória hiba. Már csak azt kéne elérni hogy az általam mondott játékok alatt teszteljék, ha visszaviszem.
-
dethroner
veterán
válasz Narmiaren #39185 üzenetére
Valamiért azt érzem hogy nem tanácsért jöttél ide, hanem azért hogy megerősítsünk abban GTX275-öt vegyél. Itt volt néhány tanács, amit nem árt szerintem megfontolni, hisz nem rossz okkal javasolták. Amúgy tény, nem rossz kártya az, jobb mint amit most használsz, de ha megnézed akár itt a ph-n, akár más oldalakon a teszteket, nem core2-vel hajtották, hanem minimum 3,3GHz-s quad-al, de nem ritkán 4GHz környéki i7-el. Ha nem akarsz cpu falba ütközni akkor vagy megpróbálod 3,5-3,8 giga környékére felhúzni a procid, vagy tetszik-nem tetszik beruházol egy négy magosban, vagy esetleg egy magasabb órajelű i5-be. Nem tudom mennyiért nézted az nvidia kártyát, de szétnéznék a helyedben hogy mennyiért tudnál 4890-et venni. Az jobb döntésnek tűnne. Ja, és még a ram is több rajta
-
dethroner
veterán
válasz fagy53 #39197 üzenetére
Igen, vissza. Tulajdonképpen már tavaly óta tudom hogy vissza fogom vinni, mostanáig a hiba pontos okát térképeztem fel, és keresgettem olyan játékokat amik alatt csinálja. Mostanra sikerült néhányat találni, javasolni fogom hogy azok alatt nézzék meg. Tudom hogy vissza vehetném azt a 30MHz-et a memória órajeléből, vesztenék mx0,5 fps-t, de úgy gondolom hogy nem véletlenül adtam plusz ezreseket annak idején oc-s kártyáért, hanem azért hogy ne a ref. órajeleken menjen.
-
dethroner
veterán
válasz 1hijjanhusz #39220 üzenetére
A két kártya között egy hangyafingnyi a különbség, a gtx javára, egy minimális órajel különbségből adódik, de ez játékokban max 2-3 fps-t jelent. Viszont tény hogy egy picivel többet is fogyaszt. Amúgy felépítésre tök egyformák. Húzott gts-től óvakodj, nálam is szarakodik jelenleg egy ilyen
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Nem tudom segít-e neked, de nálam is előfordul az ilyen, igaz kizárólag játék alatt. Kép kifagy, néha színes pixelek kíséretében, néha csak szimplán kimerevedik, de olyan is van hogy a monitort stand by-ba rakja, és csak a reset a megoldás. Nálam szinte minden vga memória hibára mutat, nézz utána lehet nálad is ez okozza a galibát.
lumpen_stex: Újrapasztázni? Megtörtént tavaly nyáron amikor új hűtőt kapott, akkor sem szűnt meg a hiba, és nagyjából 1 hónapja is újrapasztáztam, eredmény nélkül.
-
dethroner
veterán
válasz lumpen_stex #39258 üzenetére
Az enyém már több mint 1 éve vívja haláltusáját De csak néhány játékban. Amúgy csak örülnék ha mihamarabb feldobná a bakancsot, könnyebb lenne gariztatni.
-
dethroner
veterán
válasz Skeleton01 #39378 üzenetére
Az én kártyám is elpusztul Shift alatt. De a Dirt2 se ízlik neki.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Adott egy 6600GT, ami nem hajlandó friss driverrel menni. Azt hiszem a két legutolsóval próbálkoztam, végig is megy a telepítés, kéri hogy indítsam újra a gépet. Restart után az eszközkezelőben azt írja hogy a windows leállította a hardvert, hibakód:43. Pedig még a legfrissebb driver is támogatja a 6-os szériát. Mi lehet a gond?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Z(o)zz #39569 üzenetére
Nincs a játékban bekapcsolva az ablakos módban futtatás? És ha nem a monitorod natív felbontását használod, érthető hogy nem olyan jó a képminőség.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés. Ez a kártya 128, vagy 256MB-os?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz waithEard #41970 üzenetére
Láttam hogy effective 256, de most már azt is tudom hogy ez mit jelent. Netezni jó az a kártya? Nem túl lassú a DDR I-es ram miatt? Az alaplapban DDR II ramok vannak, vagyis ha a rendszer memóriából is lop egy kicsit, akkor nem gond hogy más típusú?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Lexus, Toyota topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Monitor hiba topik
- Filmvilág
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest