Hirdetés
Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz RockHaRD #6652 üzenetére
Hmm. Jelen állapotában egyáltalán nem látja a wifi kártyát a win, még csak ismeretlenként sem.
Hagyd nyitva az Eszközkezelő - Hálózati kártyákat, és próbáld megnyomni a wifi bekapcsoló gombját. Feltűnik-e valami ismeretlen eszköz legalább egy pillanatra?
Biosban nem állítottál semmit? Ott néhány modellnél ki lehet kapcsolni a "rádiót".
Ha nincs egyéb ötlet, akkor próbáld meg a következőt:
A wifi driverét csomagold ki a Commanderben egy könyvtárba. Vezérlőpult - hw hozzáadása - ne menjen a netre - magad válaszd ki - Minden eszköz - saját lemez - add meg a kicsomizott könyvtárban a xxxxx.inf helyét - ok - ha minden jól megy, itt a driver felmegy. Ezután reboot, lássuk mi lesz.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
pubos
tag
Sziasztok segítség kéne.Három napja a notebook tetelyét lehajtom /vagy készenlétbe rakom/utána bejön egy kék képernyő ,hsx.cnxt sys ezzel a felirattal.Ezt mitöl van?
Ujra raktam az xp de ugyan az.ha valaki tudja mitől van ez azt kérem segítsen.
Elöre is kösz! -
GeeTeQ
tag
hi... van egy 3 éves Fujitsu-Siemens notim, amin egy éve ki lett cserélve a hálózati "aljzat" , mert a kis tű kitört benne... a csere óta folyamatosan kijár a töltő, illetve emiatt hol érintkezik hol nem.. má eléggé meguntam hogy az ágyban mozdulni nem lehet emiatt, továbbá hogy melegszik a folyamatos zárlatolás miatt...
mi a megoldás?
az új aljzat ami belekerült, újabb kivitel mint ami eredetileg benne volt igy ezért jár ki? honnét tudom h milyen töltő kell hozzá mert akkor vennék hozzá haználtan...
vagy vigyem be a szervizbe hogy vmit csináljanak nekem vele, de az plusz pénz...why must i deal with the shit?
-
cucmarek
csendes tag
Sziasztok!
Nc6000-be ATA,vagy PATA winyó való?Egyáltalán mi a külömbség?Cserélném a gyári 40Gb.-at egy ilyenre:120GB PATA SAMSUNG 5400rpm 8mb,de nem tudom hogy jó e bele.
Köszi.
Üdv. -
mezis
félisten
-
animatrix11
őstag
hy
Dell vostro 1500-as noti, egyszer csak elment a wifi, ha a jobb alsó inkon próbálom engedélyezni a rádiót akkor kiirja hogy nem lehetséges nyomjam a fn+f2-t de persze nem reagál... most töltöm a legújabb drivert hátha... lehet esetleg más dolog a háttérben vagy szervízbe kell vinni mert annak nem örülnék? valami 5let?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Vejne
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy hogyan lehet egy laptop(Fuji-S Amilo) tft-jét bekalibrálni külső műszerek alkalmazása nélkül, hogy minél színhelyesebb képet mutasson?
Elolvastam az ide vágó ph! cikket, de nem tudom, hogyan kell használni ezeket a Quick/AdobeGamma programokat(angolul sem értek igazán) .
Segítsetek légyszi!
Köszi! Bé -
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, remélem igen...A következő a történet: A suliban ahová járok laptopok vannak, amik borzalmasan lassúak. Annyit tudok róluk, hogy Albacomp gépek, egy Core2 T5500 processzorral, 1GB DDR2 memóriával, és valamilyen katasztrófálisan rossz VIA chipsetes alaplappal és a hozzá tartozó Via Chrome9 videókártyával.
A probléma a következő: Ez a T5500 gyerek ugye 1,66GHz-en ketyeg. Na hát a sulis gépekben mégsem. 1GHz-en megy. CPU-Z-vel arra jutottam, hogy ennek az az oka, hogy a processzor 6-os szorzóval megy. Ha helyes az infó amit találtam róla, akkor 10-es szorzóval kellene mennie...
Először azt hittem, hogy olyan mint az itthoni E8200-am, tehát ha "pihen" akkor 6-os szorzóval megy, ha meg terhelem akkor megemeli a szorzóját.Ki is próbáltam ezt, de ahogy azt várni lehetett (mivel korábbi terhelt használat közben is tetü lassú volt, így most is) a szorzó nem változott. A proci maradt 1GHz-es... (SuperPi 1M-et 1min 8sec körül számolja ami egy komoly vicc ilyen procival)
Következő a BIOS volt, na most annak a csodának a BIOS-ában van összesen kb. 10 beállítás a resettel meg a különböző exit opciókkal együttvéve, amik közül egyiknek sincs halvány köze sem a processzorhoz. Azért egy resetet megpróbáltam, de az ég világon semmi nem változott...
Kérdésem tehát, hogy hogyan tudnánk mi, csóró diákok elérni hogy ne hulljon ki az összes szál hajunk mire történik valami, hanem ugyan már menjen a gyári órajelén szerencsétlen processzor?
Nem tudom ez fontos-e de XP és Vista alatt is ugyan ez a helyzet, a driverek természetesen normálisan telepítve vannak.Ha más nem, nekem ilyen szoftveres tuning program is jó, ami képes a szorzóhoz hozzá nyúlni...
Plz Help!
Turenkarn
-
Tibbah
csendes tag
Sziasztok!
Ez a [link] laptop megér 160 rugót? (új, garis)
-
xcbiker
addikt
Jó..., akkor akkor szedd össze az összes gépet....
Tedd őket a tornaterem közepére.
Aztán szedd össze az összes zakkant figurát a suliban és járjatok a notik körül sámán táncot. - attól biztos megjavul.De komolyan...ha nem nézitek meg az egyiket újabb biosal, akkor nehéz továbbmenni az ügy érdekében. Vagy vigyétek szervizbe! Gondolom még garis notikról van szó.
[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
Tibbah
csendes tag
válasz (Darkwood) #6678 üzenetére
Köszi! Lehet megveszem, mert nekem is jó biznisznek tűnt
-
DarthRevan
tag
Sziasztok!
A Dell Inspiron laptopomban valószínűleg elcsúszhatott az "N" betű alatti gumitappancs, mert a gomb az egyik oldalán nagyon feszül, másikon laza.
Ezért nem szeretném elvinni a márkaszervízbe, mert ott ráülnének hetekre, viszont félek, ha más szervíz kapja szét, akkor érvényét veszítheti a garancia.
Mit javasoltok, mit tegyek?
-
xcbiker
addikt
válasz DarthRevan #6680 üzenetére
nem vész el a gari, de ha gondolod megcsinálom.
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
Norbi.Sz
senior tag
Notebook-on mivel szoktátok mérni a proci sebességét? Úgy értem olyan progit, amivel a pillanatnyi sebességet tudom nézni... Pl. energiatakarékos módban ugye a proci visszaveszi a sebességét, de amikor terhelést kap, akkor visszarakja a szorzót 10x-re, és azt akarom megnézni, hogy milyen gyorsan reagál, mennyi időre állítja vissza a teljes sebességet, és mennyi idő múlva veszi vissza a szorzót 6x-ra.
Köszi!
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
(Darkwood)
őstag
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
van egy AMD Turion™ 64 MK-36 tipusu cpu-m elado, Socket 1-es foglalatos, regebbi sempronok cserejere kimondottan ajanlatos. sokkal gyorsabb lesz a gepezet tole. az arban megegyezunk ebben biztos vagyok, ha valakit erdekel akkor irjon pm-et.
tovabbi jo forumozast sracok, es eljen az acer marka nekem nagyon bejon a mostani (kiveve a melegedes, a huto nem az erossege ennek a notinak, 5101awlmi)
fulmi
-
fradi81
veterán
Hali
Vettünk egy notebookot (HP 530) dos van rajta, windows xp nem megy fel mert nem látja a vinyót gondolom mert satás, mit lehet ilyenkor tenni? köszimoto g72, Ninebot d28e
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Arra lennék kiváncsi, hogy ha egy laptopba akarok tenni másik ramot - nem az erre kialakított ram slotba, ahova a plusz ramot lehet tenni - hanem ami gyárilag be van építve a gépbe, ahhoz a művelethez szét kell-e szedni annyira a gépet, hogy valami garanciális probléma legyen belőle később. Gondolok itt valami plombára, vagy ilyesmire. A delikvens gép egy ASUS F3SE, ha ez segít valamit.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sksporky
tag
Sziasztok!
Bocsi az amatőr kérdés miatt,de csak most lett meg az 1. laptopom és nem tudom,hogy kell az express card nyomógombját visszavarázsolni a helyére,gondolom minden lapin azonos ennek a megoldása,szóval kioldottam a rekeszt,majd visszanyomom a rekeszt a helyére és a gombot ha benyomom kiadja a kártyahelyet,nem akarom eröltetni,nehogy eltörjön a cucc.Valaki segítsen ! -
(Darkwood)
őstag
Miért van az, hogy amióta újraraktam a rendszert magasabb a GPU hőmérsékletem!? Most 71-72 fok körül van régebben meg 62-63 fok volt. Ja, és a Zalman ZM NC-1000 notebook hűtésem se segít nagyon lentebb vinni.
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
Innox
tag
válasz sanzi89 #6693 üzenetére
Szia,
Ha cserélhető a gyárilag beépített RAM akkor cserélheted, de szerintem ha cserélhető lenne akkor könnyen elérhető helyre tennék. Acer notimon, például az egyik nem cserélhető. IBM TP-ken az egyik a billentyűzet alatt van. ASUS-nál nem tudom hogy alakítják ki. Esetleg kérdezd meg ASUS topikban hátha van valakinek ilyen. Szerintem ha a házat megbontod akkor már nem érvényes a garancia. Értem ezt a nem közvetlenül cserélhető alkatrészek (felhasználó által cserélhető alkatrészek általában: optikai meghajtó, HDD, RAM) burkolatának megbontására. Ha boltban vetted a RAM-ot megkérdezhetnéd belerakják-e.Üdv
Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Kompakt vízhűtés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest