Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ha a cél, hogy egy webszerverből a lehető legtöbbet hozzam ki (leginkább statikus weboldalak futnak rajta, néhány SQL lekéréssel), akkor miket raknátok rá?
Ennél a párosításnál van jobb, aminek még kisebb az erőforrásigénye?
Debian + Nginx + SQLite + PHP
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Aida64-ben hol tudom megnézni, hogy az alaplapon milyen slotok vannak? PCI, PCI-E, vagy AGP?
-
Vodar
senior tag
Van az alaplapon egy barna színű slot és az van alá írva, hogy PCI Express x16. Nem nézem el vajon? A barna nem az AGP szokott lenni?
Szerk.: nem úgy néz ki a gép, mint amit linkeltél. Torony ház.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz tikshow #36780 üzenetére
Akkor PCI-e. Jelenleg egy olyan kártya van benne, ami az integrált videokártya DVI kimenete. Szeretnék bele venni egy videokártyát. 300w-os a táp és nincs semmilyen szabad kimenete. Szóval olyan PCI-e VGA-ra lenne szükségem (használtan), amihez nem kell külön tápcsati, hanem elég neki, amit a PCI-e foglalatból felvesz, illetve még a táp is bírni fogja. A cél az lenne, hogy a COD 4 elfusson (ez a megrendelés . Core2 1,8 GHZ processzor van benne, 1GB RAM-al. Sajnos az integrált Intel GMA 3000 még a COD 2-t se viszi tökéletesen. Mit ajánlanátok?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Segítenétek? Melyik a legolcsóbb DX11-es, (minimum) HD3850 "erejű" videokártya?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Egy beltéri IP kamerára lenne szükségem. Kritériumok: folyamatos videó továbbításra és rögzítésre legyen képes és lehetőleg okostelefonról is látni lehessen a képét. 40 ezer Ft-nál ne legyen több; ha kell hozzá még külön külső merevlemez is, akkor az is bele kéne, hogy férjen a 40 ezerbe. Wifis kapcsolódás lehetősége előny, de nem feltétel...
Melyik vennétek?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Egy beltéri IP kamerára van szükségem, ezt néztem ki: TP-LINK TL-SC3430
A kérdésem:
Jól látom, hogy tudja a következőket?
1. Videókép folyamatos feltöltése FTP-n keresztül.
2. Okostelefonról is megjeleníthető videókép. -
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Lenovo G550 laptopom van, g-s wifi van benne. Szeretném n-esre cserélni. Lehetséges-e és pontosan mit kell vennem?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Teljesítményben melyik a jobb, melyikkel járnék jobban (feltételezve, hogy mindkettő 2 GB-os modul)?
http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1465475879
http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1442103633[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
RAM modulok cseréje esetén szükséges operációs rendszer újratelepítés?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Western Digital WD3200BEVT van a Lenovo G550 laptopomba. Ugye ezt gond nélkül lecserélhetem egy Western Digital WD3200BEKT-re? Nem lesz vele semmi gond és minőségben ugyanott van?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Lenovo G550 laptopom van, gyárilag 2+1 GB Samsung memória volt benne, 1066 Mhz-es modulok, CL7-es időzítéssel.
Lecseréltem őket 2x2 GB Elpidara, 1600 Mhz-esek, de 2 problémám is van:
1. A Windows azt írja, hogy a 4 GB-ból 2,93 GB használható.
2. AIDA64-ben a memória sebességére ezt írja: DDR3-1600 (800 MHz)Miért van ez?
(64 bites Windows 7 Ultimate.)
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz orion1025 #52690 üzenetére
1. Hol kapcsolható ez ki?
2. Mármint úgy érted ez nem megy 1066 Mhz-en, mint a gyári?
Ezt vettem meg: http://hardverapro.hu/apro/4gb_2x2gb_ddr3_1600mhz_notebook_memoria/friss.html
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Nincs mód, hogy ebbe a házba microATX-es lapot tegyek? http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_rc_331_kkn1_elite_331/15875
Hmmm... itt azt írja bele megy az is. http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mid-tower/elite-331.html
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz TaylorXIII #52767 üzenetére
Tudom, iPonon találtam meg először ezt a típust, de gyanús volt, ezért kerestem rá a gyártónál.
-
Vodar
senior tag
Invalid or unsupported executable for... No compatible bridge windox for --> SpyHunter futtatása után
Kérlek segítsetek... lefuttattam a SpyHuntert, kért egy Windows újraindítást, majd ezt írja ki, nem indul el az oprendszer. Hogyan hozhatom ezt helyre?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
HP Pavilon G6 laptop fedlapjának leszedéséhez milyen csavarhúzó kell? Nincs nálam a gép, így látatlanban kellene megvennem a megfelelő csavarhúzót: Vatera
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Keresek egy használt videokártyát (PCIe) egy régi gépbe. Egy gyengébb 2 magos CPU van benne. A cél az lenne, hogy minimum grafikán, 1280x1024 felbontásban ne akadozzon rajta a COD: MW2
Melyiket vennétek? 5 ezer Ft környékén keresgélek, nem tudom melyik lenne a legjobb.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Van egy Huawei E3131 modemem. Milyen antennát tudok erre rákötni és hol kapok legolcsóbban ilyesmit?
-
Vodar
senior tag
válasz BénaNyurga #54046 üzenetére
-
Vodar
senior tag
válasz BénaNyurga #54060 üzenetére
Ez a legjobb megoldás? Megnéznéd nekem Hardveraprón? Így jövök ki legolcsóbban? Jó ez az antenna? Mondjuk ez a Grandós átalakító kicsit sok lesz így a szállítási költséggel...
-
Vodar
senior tag
válasz BénaNyurga #54062 üzenetére
Jelenleg 79-83 közötti dBm értéket érek el ezzel a modemmel. Abban reménykedek, hogy egy külső antennával ez az érték javítható és ezáltal a sebesség is nő.
-
Vodar
senior tag
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Olyankor mi a teendő, ha a vevő (Hardverapró) elutalta a pénzt (2500 Ft postaköltséggel együtt), én pedig feladtam a terméket, de a vevő azt írja, hogy nem kapta meg? Nem ajánlva adtam fel, ezt a vevő sem kérte külön és én sem így tüntettem fel a termékleírásban. Én felajánlottam, hogy felezzük meg a "kárt", de a vevő nem hajlandó erre.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz MaxxDamage #55018 üzenetére
Jó, rendben. De most ilyenkor mi a teendő? A vevő jogosan követeli vissza a teljes összeget?
-
Vodar
senior tag
válasz freelanced #55135 üzenetére
Én sem tudok szemüvegről, csak az a fontos, hogy ne a monitor legyen az egyetlen fényforrás a szobában, hanem még minimum egy kislámpa mellette.
-
Vodar
senior tag
Kedves Adminisztrátor!
Nem találtam más helyet, ahol felvehetném a kapcsolatot.
Adott a következő szituáció Hardveraprón:
Kriptonsoft felhasználó megvette ezt a termékemet. Nem kérte és nem volt arról szó, hogy ajánlva adom fel, így elsőbbségi normál levélként légpárnás borítékban adtam postára a vételár beérkezése után.
Ő azt mondja, hogy nem kapta meg az árut. Nem feltételeztem, hogy valótlant állít, ezért felajánlottam neki, hogy osztozzunk a káron, de ő erre nem hajlandó, rendőrséggel fenyeget.
A kérdésem, hogy mi a teendő, hogyan intézhetnék ezt el és ilyenkor kinek van igaza.
Köszönöm,
Vodar -
Vodar
senior tag
Igen, ez lesz. De most jelen esetben mi a teendő, mit tennél a helyemben? Nem érzem úgy, hogy nekem kellene állni a teljes kárt, mivel nem volt arról szó, hogy ajánlva adom föl és ezt a vevő sem kérte, szóval a posta a felelős... ezért ajánlottam föl, hogy az összeg felét visszautalom neki, de ő a teljes összeget követeli és rendőrségi feljelentéssel fenyeget.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Mobilnetnél, ha a modemre teszek egy külső antennát, az javíthat a jitteren?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HIKVISION DS-7104HQHI-K1
- Apple MacBook Pro 15" Mid 2015 (i7 2,5GHz, 16/1TB) 1 ÉV Garancia, számla
- NintendoSwitch új játékok
- Új/bontatlan WQ-W4 Pro elektromos roller. 30km max. hatótáv. 25km/h.12.5 kg. Nem KFB kategória!
- HP ProDesk SFF 600 G1, G2 és G3 HP EliteDesk 705 G1 SFF Lenovo M82 SFF Lenovo M93p SFF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest