Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
A bios-t már reset-elted? Minden alapon van? Úgy próbálod, hogy a hdd az első a bios-ban és a gyorsmenüből választod a pendrive-ot? Külső hdd ugye nincs a gépre kötve, mert volt olyan win változat, aminek az kavart be. Több usb portot is kipróbáltál? Ha van, talán a 2.0-ás szerencsésebb.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
törölt tag
Lap alján válaszd a széles asztali nézetet, és akkor ha Chrome alól böngészel, jó eséllyel a pc felületet kapod, és ott a szokott módon tudsz képet feltölteni.
A mobilos felület sajnos egy használhatatlan, tolakodó, funkcióvesztett valami. Aryes fórumtárs 2000 körül szebb wapoldalakat csinált. -
Csupingo
veterán
Azt még kipróbálhatod, hogy a másik géppel telepíted fel a win 10-et az új ssd-re és átteszed abba a gépbe, amire nem tudsz telepíteni. Talán elindul, vagy a telepítő pen-nel működésre bírható. A win 10 topikban talán többet tudnak segíteni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
inf3rno
nagyúr
Benne van az alaplap leírásában. Az, hogy csak két memóriával működik lehet amiatt van, mert valamit változtatott az előző tulaj a memória beállításokon a BIOS-ban (feltéve ha használt lap, de akár még újnak mondottnál is előfordulhat). Resetelni kellene az alaplap minden beállítását gyárira, aztán attól lehet, hogy megoldódna. Ha nem, akkor hardver hiba lesz, de ennyiből nem lehet megmondani, hogy melyik hardver. Az is lehet, hogy egy kábel rossz, az is lehet, hogy az elektronika. Én általában úgy szoktam, hogy leszedem az elemet az alaplapról, aztán úgy hagyom pár percig. Az visszaállítja gyárira, de az időt majd újra be kell állítanod rajta. A másik megoldás általában ha belépsz az alaplap menüjébe, és onnan reseteled. Elmondásod szerinte eljutsz odáig, mert a win telepítő lefut. Az újraindítás elején kell a delete gombot nyomogatni, hogy felhozza a menüt. A kábelezéshez meg érdemes elolvasni az alaplap kézikönyvét, mert anélkül simán köthetsz be kábeleket rossz helyre, vagy kihagyhatsz valamit. Nekem se menne nélküle, de szerintem senki másnak sem, mert mindegyik egy kicsit más.
A memóriákhoz írj ki először egy memtest-et. [link], és nézd meg azzal. A képen látható hibaüzenetet szerintem bármilyen hardver hiba kiválthatja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Egy mai gép 1-200W körül eszik. Ha már sikerül úgy elindítani, hogy rossz helyre dugtál dolgokat, akkor lehet, hogy tönkrementek tőle alkatrészek. Amúgy arra gondoltam, hogyha új, attól még megkaphattad úgy, hogy újracsomagoltak egy visszaküldöttet vagy ilyesmi. Jellemző a mai cégekre. Onnantól, hogy elindul egyébként egy fokkal könnyebb dolgod van, mert tudsz rajta teszetket végezni. Pl a memtest ilyen, de elindíthatsz egy live linux-ot, aztán talán ahhoz is találsz teszteket, vagy belenézel a logba, hátha ír valami hibát.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nem tudják, hogy rossz, mindenki eláll, ha rosszat kap, azt inkább benyeli a szállítási költséget, mint hogy cserére várjon, ami jó eséllyel ugyanúgy valami selejt lesz. Na legalábbis előfordul az ilyen. Legalábbis én már kaptam használt árut, amikor újat rendeltem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
Cs1csó
félisten
Hardveresen ez egy elég friss konfig, érdemes szoftveresen is naprakészen tartani: Windows 10 1909-es build, Legfrissebb Nvidia driver ( ha nem szereted ezt az újfajta UWP appos driver-t akkor innen le tudod tölteni a hagyományos vezérlőpultot is tartalmazót: [link]
Ha variáltál a driver-ekkel akkor előbb DDU-val csinálj egy pucolást. -
Cs1csó
félisten
Játék telepítési helyének egy 5400RPM-es HDD is elég, ott inkább a plusz RAM fog segíteni mert a játékot oda tölti be és majd onnan futva gördülékenyebb lesz a játék is. 8GB RAM van nekem is de az játékra már kevés szerintem ne agyalj ezeken a problémákon addig ameddig nincs benn még 8GB RAM (akár 2x4 akár 4x4) és utána teszteld ezeket a játékokat.
Voltak már tesztek erről az, hogy egy játék SSD-n vagy HDD-n van alapvetően csak a pályák közötti töltési időkben mutatkozik meg, és persze a játék indulása is gyorsabb de maga a játék már ugyanúgy fut mivel olyankor már ami kell az a memóriába van betöltve. FPS különbség csak minimális volt, mondhatnám hibahatáron belül 1-2 FPS-el több nem mérvadó.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Ryzennél jelentős a különbség a különböző ram frekvenciáknál.
De ha a játék volt a cél, elég lett volna egy 2600x vagy 3600 , a 2700x felesleges, mert nem tudják a játékok kiaknázni a benne lévő erőt, főleg a régiek nem.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
quailstorm
nagyúr
-
Czimby
addikt
Nekem hasonló konfig, de gyengébb VGA-val és több/gyorsabb RAM-mal nagyobb FPS-eket produkál.
Szerintem a RAM sebességen kívül más gond is lesz, lehet az UEFI-ben valami nem jól van beállítva.
Ryzen topicba nézz át ott lehet egyből megmondja valaki mi a gond.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
inf3rno
nagyúr
Kéne egy memtest-et futtatni a memóriára. Nem példa nélküli egyes boltoknál, hogy a csere alkatrész ugyanúgy hibás, mint az eredeti.
Ezen kívül nem írod, hogy az oprendszer teljesen újra lett e telepítve az új géphez vagy mit csináltál. Ha pl IDE módban volt fent előtte, és az alaplapon AHCI van beállítva, az okozhat BSOD-ot. Attól is lehet BSOD, ha OC-zed a memóriát vagy a processzort. Ehhez a részéhez nem értek, de egy CMOS reset-el indítanék, hogy biztosan alapbeállításon legyen minden, és ha régi telepítésű Windows van fent az alkatrészekhez, akkor azt is törölném, és telepítenék egy újat.
Okozhatja még az, hogy nincs rendesen beletéve a foglalatba a memória.
A Ryzen kompatibilitási történet nekem nagyon nehezen hihető. Azt hiszem az egyedül kompatibilitási gondom memóriával akkor volt, amikor kiderült, hogy a régi alaplapok nem támogatják az egyoldalas memóriát. Valószínűbb, hogy az alaplap és a memória között nincs rendben valami. Jó lenne egy firmware upgrade az alaplapra, ha van újabb a mostaninál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
quailstorm
nagyúr
Igen, a hőhullám az ott van rendesen. Elindítom a rendert, 3 másodperc múlva arcon csap a meleg levegő (asztal alatt van a gép).
2xxx-es Ryzen, tehát 3200 már OverClock lenne, ha megy 3000-en már jó vagy.Max annyit tudsz csinálni, hogy az UEFI-ben a PBO-t kikapcsolod, meg kicsit alulfeszelsz.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
amire tudok válaszolni...
"Van akkora különbség egy új ddr5 5600-assal szemben..."
inkább az a kérdés, hogy alaplapot és procit is akarsz cserélni? mert a DDR5 mellé azok is kelleni fognak.
ha veszel új alaplapot meg CPU-t az pedig meg fogja határozni, hogy milyen RAM megy bele."illetve 16GB-ról 32GB-re?"
amikor használod a gépet elfogy a RAM? ha igen, kell a több. ha nem, nem."Van olyan belső hdd ami gyorsabb mint a korábbiak, ami felveszi a versenyt az ssdkkel?"
nincs. nem is lesz. soha nem fogja felvenni egy mozgó, forgó, mechanikus egység a sebességet egy fénysebességgel üzemelő chippel szemben.
ráadásul a HDD-k által használt SATA3 maximális elméleti sebessége 600MBit/s. a PCI-expressre kapcsolódó NVME ennek ötvenszeresét tudja.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
simpley
őstag
a Gameknek van Launchere (ubisoft pl) ha újrahúzod a Windows-t szükség lehet a játékok fájlainak megkeresésére ha minden megvan, fog működni.
Iletve van ugye a klónozás, ez esetben minden megmarad.
Samsung EVO-t vagy Crucial MX szériát ajánlom[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
King Unique
titán
"de nem látja a win, nem ismeri fel."
Az ilyen állítás akkor helytálló Windowsoknál, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg az új meghajtó (SSD). Ellenkező esetben viszont eleve helytelen, meg ha csak a fájlkezelőben - ahol csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek, meghajtók jelennek meg - nézte a felhasználó...
Egy vadonatúj belső HDD és SSD gyárilag eleve inicializálatlan, particionálatlan és formázatlan. Ahol ezért az üzembe helyezéshez Windowson is először értelemszerűen inicializálni, majd particionálni és formázni kell pl. a lemezkezelőben az új meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
Van olyan processzor amihez adnak hűtőt, Általában ezeknek a nevének a végén ott a BOX felirat is, de van ahol írják, még sincs hozzá hűtő. Intel vonalon a K-s procikhoz nem nem jár hűtő de a non K-sokhoz igen. Nekem a i5 12600-hoz járt, de az már más kérdés, hogy én nem bíztam rá, és vettem hozzá külön hűtőt.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Borisz76
veterán
Árulnak procit önmagában és hűtővel is.
Kinek mi kell.....
Van aki csak procit vesz mert van saját hűtője.
Van aki a hűtős verziót veszi mert nincs hűtője és elég neki a gyári megoldás.Autót is vehetsz alap felszereléssel és full extrásan.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
nagyúr
Ez kb olyan már mint ha bemegyek a bolt és veszek egy üveg kólát, de nem üvegben adják hanem a kezembe öntik azt old meg, vagy vegyek hozzá külön egy üveget is.
Ez nem jó példa. Ez arra lenne jó példa, hogy veszel egy processzort, de nem adnak hozzá alaplapot, hanem külön kéne venni hozzá.
Oh, wait...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Eladó XBOX SERIES S 512GB Fehér // Dobozzal
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest