Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
Aktív témák
-
sbazsi
veterán
Adott két egyforma gép.
Celeron 2,4 ; 256Mb ram,40 gb hdd, s3 prosavage integrált vga, win xp
Az alaplap: shuttle MV43V
Via VT8751 chipset.A gond:
mindkettőnél gondok vannak az egérrel.
Van hogy pár másodpercre kialszik az egér, tehát nem reagál bármerre is mozgatom.
És van, hogy teljesen meghal az egér, csak a restart segít. optikai egér, kialszik a piros fény néhány pillanatra, de van hogy teljesen.Több egérrel próbálkoztam már, cserélgettem, vettem újat, rádugtam a ps2-es portra,
gépet is újratelepítettem (vinyot cseréltem, és felraktam egy friss xp-t) de továbbra is csinálja.Bármi ötlet, hogy mitől lehet?
-
sbazsi
veterán
Ki tudja hol lehet rövid ~10 cm-es usb kábelt kapni?
A válasz jöhet priviben is. köccee[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
Egy gyors kérdés
van egy haldokló 120 gb-os merevlemez, rajta telepített XP-vel.
Ezt hirens boot cd-vel áttettem egy új 500 gb-os vinyóra.A következőt írja ki bootoláskor:
"hiba a rendszer betöltésekor"MS ezt mondja:
A probléma akkor jelentkezhet, ha a számítógép BIOS rendszere nem támogatja vagy nem megfelelően kezeli a Windows XP telepítéséhez használt merevlemez méretét.betettem egy másik xp lemezt, javítást próbálok.
vagy van jobb ötlet? -
sbazsi
veterán
válasz kételkedem #25507 üzenetére
igen.
a ghost mindent áttett, úgy ahogy volt.az adatok rajta vannak, csak épp a bootolással van a gond.
-
sbazsi
veterán
válasz kételkedem #25509 üzenetére
ez már volt asszem. de teszek még egy próbát. MOD: ez már megvolt
a fixmbr mit csinál? azt irta hazavág mindent, tegyek próbát?a régi vinyó haldoklik - smart kondíció 0 - és az előbb be sem bootolt a lemezről.
tehát ha lehet, ezen a vinyón belül próbálnám életre kelteni a régi rendszert.MOD2: a fixmbr-t nem mertem.
viszont ezt írja: a szg fő rendszertöltő rekordja nem szabványos vagy érvénytelen.
a fixmbr megrongálhatja a partíciós táblát.
ez ahhoz vezethet, hogy a partíciók elérhetetlenek lesznek.mi történik, ha megcsinálom?
mégvalami: a régi az 120-as vinyó volt, ez 500-as, tehát nem kizárt, hogy ez a gond, de megmaradnak-e az adatok?
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz Sk8erPeter #25513 üzenetére
fixbmr csak annyira volt jó, hogy most már nem magyarul írja ki a hibaüzenetet, hanem angolul
-
sbazsi
veterán
válasz Sk8erPeter #25515 üzenetére
na azt hogyan?
-
sbazsi
veterán
válasz Sk8erPeter #25552 üzenetére
ez csak holnap fog kiderülni...
alaplap könyve nincs.
ismerős gépe de csak holnap tudok hozzányúlni.sztm az volt a gond, hogy a ghost nem ugyanakkora particiokat csinált, hanem arányban hasonlókat.
120 volt a régi, 500 az új.holnap sztm újrakezdem, lehet vmit elrontottam és ezért lett más méret a partició.
de mit ronthattam el?
mindent átmásolt, csak a particiok mérete más. -
sbazsi
veterán
válasz sbazsi #25495 üzenetére
Holnap ismét nekiesek.
Első körben törlöm a partíciókataz 500 gb-ról.Utána mit csináljak?
Sztm az volt a baj, hogy nem ugyanakkora particiókat hozott létre, hanem %-osan másolta ( tehát a 120 gb 10%-a nem ugyanaz, mint az 500 gb 10 %-a)
Mit rontottam el, vagy hogyan csináljam?ami adott: Hirens boot cd
gép, 2 vinyó.
-
sbazsi
veterán
válasz Sk8erPeter #25603 üzenetére
mielőtt belekezdtem, létrehoztam egy particiót.
ha jól emléxem, 100 gb-ost.ennek ellenére 80-as lett a vége
a régit meg már nem tudom javítani, mert ahogy próbálkoztam, tettem rá mindenféle boot manager meg hasonló progit...
a vinyón jelenleg 4 particio van, mind a 4-et hozzam létre, vagy csak a C-nek a particioját?
-
sbazsi
veterán
válasz Sk8erPeter #25606 üzenetére
Windowsban hoztam letre, de hirens torolte!
-
sbazsi
veterán
Na most átment. és bár elsőre nem akart menni, valamelyik progival aktiváltam a particiot, és most megindul a bootolási folyamat.
de kékhalállal mindig elszáll, és csökkentett módban sem indul -
sbazsi
veterán
ez a gép egy kész kisértetház...
csütörtökön, amikor szórakoztam vele, nem sikerült, (most már tudom, hogy azért, mert a vinyot másoltam, nem a particiot.)
elraktam, most előkaptam. eleve nem akart semmit csinálni, még a bios se akart menni, erre lehuztam az egyik optikai meghajtót. (csütörtökön csak egyet jelzett a bios, most kettőt, ezért húztam le)
erre ment a bios
na akkor megicsináltam a másolást, be is bootolt a lemezről, csak az xp játszott kékhalált boot közben. (még a hirens boot cd is kifagyott kétszer)
ekkor visszadugtam az optikait, és ment a windows... meg a bios is.
és most úgy tűnik minden ok.
ki érti... -
sbazsi
veterán
válasz Sk8erPeter #25616 üzenetére
csütörtökön a merevlemezt másoltam, (és ezért csinált az általam kreált 80 gb-os particóbol 100-at) mig ma csak azt a particiót, ahol a windows volt.
gyanitom a hirens boot cd és az általad említett ghost ugyanaz, csak ezen van sok egyéb progi is.
nem az enyém a gép, és ha csökkentett módban sem indul el, mert kékhalállal kifagy és resetel, akkor hol keressem azt a pipát, amit el kell venni?
-
sbazsi
veterán
válasz Sk8erPeter #25622 üzenetére
tudom, hogy van hibaüzenet (nem volt időm elolvasni ), és igen, most már megy rendesen.
be is tettem oda a pipát.de ha egy gép csökkentett módban sem indul el, akkor ott hogy tudsz pipátlanítani?!
mod: közben frissítések telepítése közben lefagyott, igaz nem kék halál.
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz Sk8erPeter #25625 üzenetére
még azt is megkérdezed, hogy kell CMOS Resetet csinálni, ami szerintem PH! addiktként igen meglepő kérdés,
talán a ph addikt valami számítástechnikai diplomát jelent, vagy mit?
ha körbenéznél a fórumon, láthatnád, hogy nem csak számítástechnikai topic-ok vannak, hanem van pl fotós, meg mobiltelefonos, szoftveres, meg rengeteg egyéb. valaki rangja egyáltalán nem jelzi az adott témában a hozzáértést. nem mondom, hogy egyáltalán nem értek hozzá, csak azt, hogy sok dolog van, amit még nem csináltam, és inkább kérdezek, minthogy hazavágjak valamit. -
sbazsi
veterán
válasz G@bi90MR #25701 üzenetére
a google-ben próbáltad már a youtube és upload varázsszavakat?
második találat[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
az egyik pendrive-om olyat csinál, mintha kihúznám, és újra bedugnám.
tehát eltűnik, és ujra megjelenik.
csak egy pillanatra tűnik el, és azt is onnan veszem észre, hogy újra beolvassa a tartalmát, majd megkérdezi, hogy mi legyen.meg fog halni, vagy mi?
ugyanezen usb port más pendrive-val nem csinálja. -
sbazsi
veterán
siw info:
North Bridge Intel P35/G33/G31 Revision 10
South Bridge Intel 82801GB (ICH7/R) Revision 10ehhez melyik intel drivert töltsem le?
-
sbazsi
veterán
válasz Frost Ashes #29001 üzenetére
-
sbazsi
veterán
extra.hu regisztárció már jó ideje nem megy.
bármi infó, hogy mi van, és mikor lehet? -
sbazsi
veterán
válasz karakpecze21 #29431 üzenetére
egyetértek.
hacsak külön nem szólt, hogy mit ne (jelen esetben cl6 nem) -
sbazsi
veterán
Valami gond van az egyik office-szal.
Fut rendesen meg minden, de kicsit belassult a gép, és gondoltam csinálok egy másik usert, és a régit törlöm.
A gond itt kezdődik.Az új usernél nem indul el, csak a telepítő.
azt mondja, hogy felkészülés a telepítésre...
majd sokat gondolkozik, majd közli, hogy
The operation failed due to an installation problem. Restart Outlook and try again. If the problem persists, please reinstall.
Word, excel is felkészül a telepítésre, de utána elindul.
A telepítőlemezzel próbálva ezt írja:
A javítócsomagot nem lehet megnyitni. Ellenőrizze, hogy ajavítócsomag létezik-e, és van-e hozzáférési engedélye, vagy forduljon az alkalmazás forgalmazójához, és ellenőrizze, hogy a csomag érvényes Windwos Installer javítócsomag-eBármi ötlet? Reinstallt nem akarok. Se XP, se Office
-
sbazsi
veterán
válasz Neoteric #29455 üzenetére
Biztos, hogy úgy akarsz gépet szerelni, ha még a hangszórót sem ismered fel?
alaplapi könyvben keresd ki. -
sbazsi
veterán
van bárkinek bármi tippje, hogy mi gondom lehet a böngészőmmel? ie8. vista
csak tölt, csak tölt, de nem jön be semmi. most pl a google.com sem.
kb 10-ből egyszer azért bejön.
bármi ötlet? nem halálos,mert firefoxot használok, de azért zavar. -
sbazsi
veterán
válasz Csakénvagyok #33034 üzenetére
nem próbáltam, de sem béta, sem rc nem volt fent, csak final.
-
sbazsi
veterán
adott egy lenovo gép, integrált vga-val
van rajta vga és dvi kimenet.
ha veszek egy dvi átalakítót, akkor ügye két monitorral tudom használni? Úgy értem az ilyen brand gépeken a két kimenet megy egyszerre is?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Proxmox VE
- Milyen házat vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest