Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz sbazsi #25503 üzenetére
Az új vinyó particionálva, formázva van? Régi és új vinyón fájl rendszer megegyezik? Elvileg nem gond, ha nem egyforma a mentett és az új partició, de ez is okozhat gondot. Hozz létre az újon egy, a régivel megegyező particiót.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz sbazsi #25510 üzenetére
fixmbr-t még én sem csináltam, én is elolvastam, mit ír a MS lapja.
Mivel a ghostoláskor az egész vinyót türözted, az adataid biztonságban vannak.
Próbáld meg amit az előbb is írtam, hozz létre az új vinyón egy akkora particiót, mint amekkora a régi volt és arra told rá a ghostolt particiót.Az alaplapnál BIOS frissítésre gondolsz nem?
A lap topicjában biztos megtalálod, amit keresel[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sbazsi #25510 üzenetére
Én már próbáltam a fixmbr-t, őszintén szólva semmit sem értem el vele Viszont nem vágtam haza vele semmit.
Persze parás a dolog, mert hallani rémhíreket, de én ilyet nem tapasztaltam.
Ha azért a 120-as még olyan állapotban van, hogy akár még egyszer ki tudod menteni az adatokat, én belevágnék. Egyébként ha a partíciós táblát haza is vágja, még mindig vissza lehet állítani asszem linux live cd-ről.
DE előbb próbáld meg, amit kételkedem ír, hogy ugyanolyan méretű partíciót hozol létre, mert elképzelhető, hogy tényleg az a gond.
Egyébként már azon sem lepődnék meg, ha egy sima CMOS Reset megoldaná a problémát! Múltkor nálam egy TV-tuner kártya volt képtelen működni, egészen egy CMOS Resetig. Az okát még nem értem (talán valami IRQ-címütközés, vagy tököm tudja), de sok mindenre jó.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sbazsi #25511 üzenetére
A BIOS-frissítésben az Asus honlapja segít, elég egyértelműen van leírva:
[How to upgrade your BIOS?][ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sbazsi #25539 üzenetére
Neee...
A CMOS Resetet jumperrel csináld, első fontos lépés, hogy húzd ki a gép tápkábelét, ne legyen áram alatt.
Aztán keresd meg a CMOS Clear vagy Reset vagy mittudoménhogyhívják Asus-nál a kis tüskét, amivel kisüthető a CMOS tartalma.
Jaaa, de most látom, hogy gog már írt erről egy rövid összefoglalót, úgyhogy olvasd el: [link]
Egyébként gondolom megvan az alaplapod kézikönyve, onnan nézd meg, hol van a Te esetedben a CMOS Resetre szolgáló kis tüske, vagy ha nincs meg a kézikönyv, akkor töltsd le innen: [link].
Asus-nál szükség lehet az alaplapi elem kivételére a kisütéshez.Csak azután (!!) dugd vissza a tápcsatlakozót, miután ezt megcsináltad, és a jumpert levetted a tüskéről.
Sk8erPeter
-
sbazsi
veterán
válasz sbazsi #25495 üzenetére
Holnap ismét nekiesek.
Első körben törlöm a partíciókataz 500 gb-ról.Utána mit csináljak?
Sztm az volt a baj, hogy nem ugyanakkora particiókat hozott létre, hanem %-osan másolta ( tehát a 120 gb 10%-a nem ugyanaz, mint az 500 gb 10 %-a)
Mit rontottam el, vagy hogyan csináljam?ami adott: Hirens boot cd
gép, 2 vinyó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sbazsi #25601 üzenetére
Egyáltalán láttad, hogy válaszoltam?
Vagy Lemezkezelésnél vagy XP-telepítővel is létrehozhatsz egyező méretű partíciókat, nem értem, miért nem manuálisan csinálod...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
XuChi
addikt
válasz sbazsi #25614 üzenetére
Esetleg memória hiba? Meg tápproblémád is lehet.
Nézd meg a memtest86+ 1.70-el a memóriákat.
Biosban a feszeket.
Ha fagy a gép és kék halál, akkor esetek többségében memória hiba van. Lehet amúgy még a hdd is bad sector-os vagy mechanika hibás, elektronika hibás. Ugyan ezt játszotta a gépem és végül kiderült hogy a Maxtor sata2 250gb vinyóm elektronikája döglődött elég keményen.
A vezérlő chip forrósodott be kb 20-30 perc alatt és eldobta a fejet. Ezért fagytam ki random. De volt hogy napokig ment. Attól függött mennyire melegedett be a chip. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sbazsi #25614 üzenetére
Ez tényleg érdekes...
De akkor most ugyanakkora partícióra másoltad át a költöztetett cuccot, és most műxik normálisan?
Egyébként én semmiféle Hiren's-t nem használok ghostoláshoz, hanem csak a sima Norton Ghost kb. 3 MB-ot foglaló bootolható CD-jét. Kell?Amúgy a kékhalál-üzenetek elolvashatóságához érdemes kiszedni az Automatikus újraindítás elől a pipát: [link]
Így ha el tudod olvasni őket, még következtetni is lehet a hiba okára...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sbazsi #25620 üzenetére
A "kékhalál" során általában van hibaüzenet is...
Nem azt mondtad, hogy most már megy rendesen???
Idézlek:
"ekkor visszadugtam az optikait, és ment a windows... meg a bios is.
és most úgy tűnik minden ok."(#25621) kételkedem: simán lehet, csak kérdeztem kételkedtem benne.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sbazsi #25623 üzenetére
És szerinted ki a franc tudja kihámozni a szavaidból, hogy akkor most végül is a kékhalál mikor jelentkezett?
Össze-vissza kérdezgetsz, még azt is megkérdezed, hogy kell CMOS Resetet csinálni, ami szerintem PH! addiktként igen meglepő kérdés, ezek után nem fogok visszaolvasgatni, hogy mégis pontosan hogyan is történt az eset.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sbazsi #25629 üzenetére
Nem, nem számítástechnikai diplomát jelent, hanem legalább annyit feltételez egy addiktról ez a "rang", hogy tudja használni a Google-t. Kb. 1 percembe került megkeresni az Asus már korábban linkelt lapján a CMOS Resetről szóló részt, valamint gog hozzászólását éppen ebben a topicban. Lehet, hogy ha nem a lusta megoldást választod, akkor neked is ennyi időbe került volna, ehelyett azt várod, hogy más foglalkozzon a problémáddal.
Ami akkor még nem is lenne gond, ha egy kicsit megpróbálnál utánaolvasni a témának, és UTÁNA kérdezni, ha valamit még mindig nem értesz. Kérdezni akkor illik, amikor valaki már legalább egy kicsit megpróbált utánajárni az őt érdeklő dolognak. Másnak is vannak elfoglaltságai, nem csak neked.
Na, ez az, amit egy addiktnak tudnia kéne. A rang nem egy dicsőség.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Csakénvagyok
őstag
-
törölt tag
válasz sbazsi #38431 üzenetére
Ha a különálló blokkon ott van a négy tű (az lenne az RGB és szinkron), akkor jónak kellene lennie. Viszont előfordul, hogy DVI-D-hez is ilyen csatlakozót raknak a lapra (pl GA-MA78GM-S2H). Ha tudsz kölcsönkérni egy átalakítót, akkor ki tudod próbálni. Egyébként a kézikönyvben csak le van tán írva milyen is.
-
sbazsi
veterán
válasz sbazsi #40830 üzenetére
meg tudja valaki mondani, hogy a google adwordsben a felhasználható kuponoknak van-e limitje?
úgy értem van most egy 10000 ft-os kuponom, valahol van még egy 10-es, valamint ha minden igaz, kapok majd egy 20-ast is.
a kérdés az, hogy ebből mennyit tudok felhasználni egy email címhez? az email cím még nincs regisztrálva az adwords rendszerben, azt tudom, hogy 14 napnál régebben regisztrálthoz nem használható fel.
Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- BestBuy topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest