Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITI-san
tag
Ja durva a haszonkulcs, DE erre az összegre még rájön a Magyar Posta vamügynöki díja ami 790 Ft. És ezt akkor is beszedik ha kifizeted az Alin az áfát,vagyis nullás a vámeljárási fizetési kötelezettség. Lehetne persze hogy csak 390 Ft - ot kérjen a Posta, de valahogy sehogy sem tudnak előre szólni, hogy utalással tudnád rendezni. Azt sem mondhatnám, hogy házhoz szállítják. Nekem most szinte mindig sorba kell állni. Nem hozzák ki a csomagot, csak nagyon nagyon ritkán. Persze ettől még megéri. De ha megvettem a kamerát itthon akkor 2000 Ft már nem fog földhöz vágni...
[ Szerkesztve ]
A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
WaterWave
veterán
-
félisten
Szabadni szabad, és nem is nagy újdonság: deep faking.
A képi (én hang) információk bizonyító erejét egyre komolyabb reális veszély fenyegeti. Fedélzeti kamera felvételével kapcsolatosan egy esetről tudok: az polgári jogi vonalon (biztosítás) egy határozott figyelmeztetés hatására megoldódott. Valahogy az index villogása tűn el a felvételről, de annyira amatőr módon csinálták, hogy nem is próbáltak erősködni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Cunaja
addikt
Előfordult már, hogy a kolléga mellet lévő autót lőte ki a lézer és természetesen ő is kapott bírságott. Ha nem lett volna GPS-es Lamax S9 az autójában, akkor fizet mint a huzat. Szépen bevonult a rendőrségre a felvétellel és megtámadta a döntést. Elfogadták neki. Védánál is volt már hasonló eset. Nem a lézert bírálod felül, hanem a lézer tévedést, hogy nem csak a bemért jármű kap bírságot. Az eset a Nagykörösi úton volt, a kamera a kolléga felől volt.
[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
hefot
csendes tag
11 óra felvétel nekem nagyon kevés.
De hátsó kamerával 11-et sem bír, csak 7-et.Szóval nekem nagyobb memória kell mindenképpen. Ezért keresek olyan valakit akinek tapasztalata is van a nagyobb kártyákkal.
Vagy ha valakinek lehetősége van nagyobb kártyával kipróbálni, azt nagyon megköszönném.
70mai Dash Cam Pro Plus+ A500S
512GB
256GB -
zsolt19900
őstag
tudom, hogy mi a feladata épp ezért is merül fel bennem a kérdés/kétely, mert olvastam vagy itt vagy máshol, hogy volt olyan aki mérte és engedte még az alá is esni a feszültséget, ami ugye nem valami rózsás
szóval tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy hogy köttessem: vele vagy nélküle
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
hefot
csendes tag
Alapvetően nem szeretnék szarakodni a felbontás lejjebb vételével, ennyi erővel vehettem volna kisebb felbontású kamerát is olcsóbban.
Az áramellátás nem probléma, nyilván gondoltam rá, de simán bírni fogja, mert szinte korlátlan (több hónapnyi) akkukapacitás áll rendelkezésre. (Elektromos autó)
De ennyit úgysem fog állni, csak max 1-2 napot.Amúgy nem olyan sokat fogyaszt ez a kamera, egy jó állapotú hagyományos 12V/50Ah akku is vígan kibír 24 órát úgy, hogy utána még simán beindul egy benzines/dízel is róla, leteszteltem.
Szóval a célom továbbra is az, hogy nagy (512GB) memóriát bele, amire ráfér legalább 24 óra jó minőségben.
Hátha valaki tudja a választ hogy kezeli e:
70mai Dash Cam Pro Plus+ A500S
512GB
esetleg 256GB[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Na meg nem art az ablaktörlő hatosugaraba tenni.
Meg 3 m-s kábelt adnak hozzá.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Sajnos volt aki ezt nem vette figyelembe.
Na jó, nem Polski 126 Fiatba kell rakni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Sajnos ilyen rögzítésnél remeg a kép. A gömbcsuklónál nem elég az a rögzítési megoldás.
-
-
Graphics
Jómunkásember
A tanuló saját felhasználásra megkapja az B kategóriás képzés során készült felvételeit, és utólag kielemezheti a közlekedési szituációkat.
Ezt szeretném fejleszteni, 360-as kamera lenne az ideális, meg vannak egyéb szoftverfejlesztési ötleteim, de az én tudásom kevés.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
-
Upo
addikt
Egyrészt nem biztos hogy egyformán kódolja mindegyiket. Másrészt pont azon szokott mindenki lovagolni, hogy mennyire élesen látszik a szembejövők rendszáma. Arra meg pont az átkódolás miatt nem ad releváns információt.
Persze arra jó ez is, hogy pl. milyenek a színek, hogy kezeli a fehéregyensúlyt, artifact-ok, kromatikus aberráció, stb. milyen, de ez egy dashcam esetében (szerintem) nem annyira lényeges, mivel az az esetlegesen bekövetkező esemény dokumentálására való. A képi beállítások, algoritmusok is erre vannak beállítva, nem pedig arra, hogy minél szebb film legyen belőle, mivel nem ez a cél.
Illetve inkább a kevesebb fénynél rögzített videókat kéne nézni, mert azért manapság, ebben a kategóriában, napközben, hétágra sütő napocskánál kb. mindegyik elfogadható bizonyítékot tud szolgáltatni.
Amúgy én is A500S-t választottam az A800s ellenében, és kevés fénynél is bőven teljesíti azt ami az áráért elvárható.
Működik a rezgés érzékelés, működik a timelapse, stabilan működik, hozzá se kell nyúlni. Még arra is rájöttem, hogy nem is kell menüből kapcsolgatni a timelapse módot amikor beállok a garázsba. Az autó leállítása után, mikor bemondja a timelapse módot, simán nyomva kell tartani a hosszú gombot, amíg be nem mondja hogy "entering parking surveillance mode". Úgyhogy már nincs a kártyán több órányi timelapse a garázsfalról.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
mh197
őstag
Kerestem, a "fólia" szóra itt, de volt akinek meg nem ragadt arra a részre azt olvastam. Az üvegen elég egyenetlen nálam az a rész, azért gondoltam, hogy lehet jobb lenne csak felcuppantani a ragasztóval, és kész. Azt nem tudom, hogy utána azt mennyire lehet leszedni, ha szükség lenne az eltávolításra..
-
TomMusic
őstag
Először is köszönöm válaszod!
Nincs abban semmiféle felesleges funkció, mindegyik szükséges és/vagy hasznos.
- Automatikus sürgősségi felvétel
- Alkalmazás-, és hangvezérlés
Ezek feláldozhatóak a képminőség oltárán, ha cserébe befér 10k alá.
Mire kellene beépített akkumulátor?
Ha zavarna a kábel.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Közben meggyőztem akinek kell. Jó lesz neki amit linkeltem.
Egyébként mennyire hátrány az, hogy nincs kijelzője?
Ebben a kategóriában mennyibe kerülhet aminek már van?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
senior tag
-
bald.raven
kezdő
Köszönöm a mélyenszántó gondolatokat.
Írhatnék erre most nyomdafestéket nem tűrő választ, de próbálok kultúrált lenni.
1. Gondolom te sem dolgozol ingyen. A hozzáértést és a munkát meg kell fizetni. Nem érzem magam baleknak, ha megfizetek egy olyan munkát, amihez én nem értek, vagy biztosabbnak gondolom, ha szakember csinálja.
2. Egy többmilliós, új autóról van szó, amiben n+1 légzsák van, többek között az A oszlopban, és a műszarfal alatt térdlégzsák stb. Nem olyan egyszerű ezeken a helyeken elvezetni a kábelt, mint egy "Zsiguliban".
3. Az előző autómban én vezettem el a kábelt a 12V-os aljzatig, és 10 perc volt a munka. Ebben az autóban muszáj volt direktre kötni, mert a műszerfal alatt nincs 12V-os aljzat, és ezt én már nem vállaltam be a korábban leírt okok miatt.
4. Jelen esetben ezért a munkáért pont nem fizettem semmit, mert úgy állapodtunk meg a kereskedővel, hogy az új autó átvételéig beszerelik a kamerát, és ezt grátisz (ajándékként) vállalták. Már így vettem át az autót.
5. Lehetőség szerint tartózkodjunk egymás minősítgetésétől.
Köszönöm. -
bald.raven
kezdő
Látod? Pont ezért kell szervizben végeztetni a munkát, mert ha ők valamit elrontanak, azt is garanciában javítják.
Egyébként bármikor történhet mondjuk egy baleset, ami után pont nem a kamera leszerelése lesz a legfontosabb dolgod. Esetleg kórházba kerülsz, az autó pedig hatósági telepre. Aztán a vizsgálat megállapítja, hogy a baleset bekövetkezésért műszaki hiba a felelős, amit egy szakszerűtlenül bekötött kamera okozott. Tudom kicsit sarkos a történet, de bekövetkezhet.
Szerintem ezzel túl is tárgyaltunk a témát. -
bald.raven
kezdő
Úgy látom nagyon bezárkóztál a saját buborékodba, és nem hagyod, hogy a valóság áttörjön rajta. Lehet, hogy neked van igazad, de ha mégsem, az egyszer keserű csalódás lesz. Kívánom, hogy ne történjen meg.
Csak az nem világos számomra, hogy ha szerinted váratlan események nem következhetnek be, akkor miért használsz kamerát.[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Régebben megnyitotta az MP4-eket csak most nem?
Ha nem, akkor codec gond előfordulhat. Javasolt a K-Lite pack a codecguide.com oldalról, minimum a standard csomag.
Illetve nem tudom mit jelent a "nem kompatibilis" kifejezés.
Lehet esetleg az is, hogy a kamerád típusa nem támogatott, nem tudom neked milyen van.
A 70mai kamerák közül csak a 70mai pro támogatott, ott magában az mp4 fájlban van kódolva a gps info, onnan szedi ki. Az újabb típusok (A500, A800 és újabb szériák) mp4 fájljai nem tartalmaznak gps infót, ezeknél az külön fájlban van, és ezt a szoftver nem kezeli.A jelenség pontosabb leírásával és a kamera típusával esetleg előrébb lehet jutni a probléma megoldásában.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Bogyó bá'
nagyúr
Kettőt legalább. Az én járgányom (Clio 5 méretében legalábbis)
Szerk: nem tükörjégen pirít igazán nagyot, hanem a mi teleinken leggyakoribb vizes latyakon fékezéskor / kanyarodáskor.2020-as teszt: [link]
2021-es teszt: [link]"Mert OFF-olni jó"
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs