Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• joshua7

veterán

válasz vers #12738 üzenetére

2 darab 4850-hez viszont má kell a quad core, most még csak 1 van a gépemben

Azért ez így feltétlenül nem igaz. A játékok kb. 99%-a tesz a quad core-ra, azokban a minél magasabb (kétmagos procis) órajel számít. Annak a támogatottsága meg talán már nagyon a 10%-nál. :)

szerk: olvastam tovább, látom katt kolléga próbálta elmagyarázni a dolgot. Csak kicsit sok az értetlen ember... :DDD

• katt777

félisten

Mit csinálsz a quad procival a 2 magos játékokban??? :Y Csak egy drága 2 magosod van. :DDD Persze Vantage tesztben vagy 3DMark CPU-score-ban (felnyomja az össz-pontszámot) jól mutat. Én azért sok olyan quad-os 4850 tesztet láttam (felhasználóktól, nem a tesztekben feltuningolt extrém cuccokkal), amelynél gyorsabb az én konfigom (természetesen nem a roppant kevés 4 magot tartalmazó játékban).
    Sok helyütt írják: CF-t a nagy felbontáshoz vásároljunk, 2000-es felbontás felett.

Syckaloz: Neked is.

Rollins: Elég buta dolog csak úgy "kihajtásról" beszélni, amikor ez erősen felbontás és összetettség-függő. Amíg pedig az alkalmazások többsége nem támogatja a 4 magot, addig quad mellett érvelni, nos, az megint botorság. Szóval e téren igazad van.
    A túlnyomórészt 1280-as felbontáshoz viszont tényleg kell egy izmosabb proci, mert attól, hogy duplájára gyorsul a megjelenítésed egy harmad olyan gyenge VGA után, még nem biztos, hogy ki van hajtva az a 4850. Persze, ha minden simán fut így is, gondolom, téged sem érdekel, ha hiányzik esetleg 10-15%. Tesztelni meg úgyis tudod a saját konfigodban is a kihajtást, minden játékkal. Ha megy 1900-ban játszol, hát oda tuti elég egy kicsit megpiszkált 4300-as.
    Egyébként amit láttam teszteket, kb. 10% elmaradásuk volt a 6xxx prociknak a 8xxx szériával szemben, azonos órajelen.

• bishopx2

tag

A lényeg hogy lássak olyan tetsztet ahol Woldale 4 ghz-en vagy fölötte megy és
    Q6x00 3 - 3,6 ghz között és kiváncsi lennék Q9xxx szériára is.......
    akkor fogom eltudni dönteni mit érdemes venni és persze hogy érdemes-e.....

Aktív témák