- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
HSM
félisten
HIS Radeon HD 4850 IceQ 4 Released
Kíváncsi leszek a kártya hűtésére... Ha jól megvalósították, akkor ez a kártya igazi BestBuy!
-
HSM
félisten
válasz
FeRRaR1 #23394 üzenetére
6000 Ft nem egy nagy pénz, de ha kifogy a kártya a VRAM-ból, az nagyon látványos.... Azért én már láttam egypár tesztet, ahol "furcsamód" a nagyobb memóriájú Geforce-ok nagyon meglódultak az 512-esekhez képest.... (PL 8800GTX-9800GTX, stb...)
Annyi biztos, hogy JELENLEG semmi szükség 1GB-re, de az is biztos, hogy az 512-t se nehéz megtölteni...Amúgy ha nem kell az 1GB, akkor ott az 512-es TurboX..... (KB 40-42, toxic verő...)
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #23388 üzenetére
"...a nagy fekete kockával szerelt változatok..."
Kifejtenéd ezt egy picit bővebben, ha szépen megkérlek? Nem igazán értem ennyiből, konkrétan mire gondolsz...
Amúgy nálam a referencia Gigabyte 4850 gyári beállításokon egyáltalán nem cicereg, 700mhz-es magórajel fölött viszont ugyanúgy megjön a hangja, mint egy 4870-nek, érdekes, lehet a nagyobb terheléstől, de lehet, hogy a GPU csinálja.... -
-
HSM
félisten
válasz
Thrawn #23373 üzenetére
Na ezaz, láttam is, de csak 1 év garival, kb 40 000Ft-ért, bruttó. Ez így egy nyerő ajánlat lenne, de az egy év gari nekem nagyon kevés....
(Amúgy melyik kiskernél érdemes ilyet keresni, ahol több, mint 1 év garival adják? Van ilyen? Én még csak a Ready rendeléses listáján láttam, sehol máshol....)(#23376) P00By: És HIS BIOS van benne.... Szerintem ott valami gáz van, nem hinném, hogy a Powercolor egy ilyen szar konstrukciót adna ki, +1 fázisos GPU-val, hogy 680 felett Furmark halott.... Ott vagy hibás mintát kaptak, vagy vmi más halt meg....
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #23363 üzenetére
A 4870 hűtője nagyon jó darab... Azt a hőmennyiséget nehezen lehetne halkabban/hatékonyabban kivezetni a gépházból, esetleg a kivezető nyíláson lehetne javítani, és akkor nem csinálna akkora szélzajz. (Nem csinál nagyot, de hallani...). Sajnos tényleg nagy kár, hogy a 4850-ekre nincs hasonló...
Amúgy téleg elég gáz, hogy nem tudnak ey szaros plussz nyomorított ramsünit adni kilencediknek, hogy a 4850-ekre is fogózás nélkül rámenjen...
Bár még felháborítóbb, hogy milyen hihetetlen szar minőségű a ragasztó a sünik alján... Én nem mertem fenn hagyni őket (bár elég jól felragadtak), le lettek cserélve Thermaltake alu sünikre (700Ft/8 db), amien tisztességes ragasztó van. Amúgy ezeket a süniket használtam a VRM-re is.
(Na majd ha lesz nálam adatkábel, rakok is fel képeket az elkészült kariról....) -
HSM
félisten
válasz
DroneZ^ #23347 üzenetére
Gondolkozz, ember.... Ugyanaz a 2 hűtő konstrukciója, csak az S1 nagyobb hőleadó felülettel rendelkezik. Rásufnizol 2db 9,2cm-s ventit, és máris jobb a hűt az S1....
Nem ártana, ha ostoba kérdezgetés helyett néha megnézne az ember specifikációkat, esetleg gondolkodna is....
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Nem értem, mire jók ezek a fos ezüstös paszták....
GPU-ra nem is nagyon szabad használni, de sebaj... Miért nem veszel Noctua NT-H1 pasztát? 1000Ft-ért kapsz egy akkora tubussal, hogy 5-ször végigkenhetsz vele mindent, akkor is marad, cserébe jól hűt, nem vezeti az áramot, olcsó, könnyen szétkenhető, hadd ne soroljam tovább....
De van még pár jófajta paszta, én pl az S1-em a gyári pasztával használom (AC MX-2), már 3X le is szedtem a hűtőt a kártyáról, és még mindig tökély a gyári paszta....
(Mondjuk a harmadiknál már kicsit középre kellett kennem a széléről...
)
-
HSM
félisten
válasz
Nova91 #23103 üzenetére
Catalyst Control Center, itt a legjobb húzni, mert megmarad a váltogatás a 2D-3D között, nem fog a kártya mindig tuningolt értéken futni. Nekem ami bevált ezen kívül, az az AMD GPU clock tool. De lehet az ATT-vel is, de olyan bugos, mint állat. (Viszont cserébe egyedül ez tud feszt is adni a GPU-nak.)
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
VinoRosso #22848 üzenetére
Nincs ebben semmi meglepő... Jelenleg ez a MultiGpu nagy hátránya... Nem is sejted, mennyire eltaláltad, hogy nem egyenletes... nem tudom pontosan hogy van, itt van teszt: [link] Tudom német, de a lényegre rá lehet jönni...
na szóval az a probléma nagy vonalakban, hogy nem egyforma időközönként készül el egy kép, és stb... Mondjuk amit ebben nem értek, hogy vajon ugyanez-e a helyzet, ha van Vsync???Na mid1, erre a megoldás amúgy valszeg a DX11 Threaded Rendering-je lesz....
-
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78 #22820 üzenetére
Nem nehéz elképzelni, hova lesz fújva a friss meleg.... Ha olyan házad an, hogy egyből ki tudod szívni a meleget, amit kifúj a kártya, akkor nem lesz gond. Ha ezt nem tudod megoldani, és a kártya hője elkezd felfele szállni, és a processzorhűtőn keresztül a tápon át távozik egy jelentős része, azt észre fogod venni...
A ventivezérléssel nálam 80% körül már sikerült elfogaható szintre hűteni, (bár számomra elfogadatatlan zajszinttel) de az enyém egy elég forrófejű példány, másoknak 60%-on már elég a gyári hűtés.
De továbbra is ott a 70-es, vagy a 70X2, mindkettő kifúj a házból.
Vagy esetleg HIS 4850 ICEQ.... -
HSM
félisten
válasz
Beowulf_78 #22812 üzenetére
Nálam egy átlagos méretű midiATX házat derék módon befűt EGY DB 4850 is....
(A procihűtőn át távozik a legtöbb hő, régen 3870 kifújós hűtőjével kb 3400Mhz-en volt olyan meleg a proci, mint most a 4850-el 2800-on. Persze, azóta kb 3-4 fokkal melegebb is volt a szobámban, de ennyire nem...)
Szóval mégegy szavazat a 70-re, hacsak nem akarsz nyitott oldallapú gépet.... -
HSM
félisten
Ha valakit nagyon zavar, a hűtés, és nem mer/akar barkácsolni az vegyen 70-est. Azon aztán egy rossz szó nem érheti azt a hűtőt. A 4850 KÖZÉPKATEGÓRIÁS kártya, ne akarjunk már rá fullextrás hűtőt, ezért a teljesítményhez, ezen az áron. Amúgy ottvannak a nem gyári hűtésű kártyák, jah, hogy az nem jó, mert némelyik hangos?
Ja, és emlékeim szerint a 8800GT hűtője se valami nagy szám, hogy finoman fogalmazzak...
A driver meg... Inkább hagyjuk, nekem eddig jól működött, (5 éve Ati kártyám volt, még sose éreztem hátrányát az állítólag sz*r driverek miatt...) nekem az NV-vel volt bajom, bár azon se volt tragédia, amit akartam, meg tudtam vele csinálni. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Nem ez a tapasztalat... Nézd meg, ma mennyi a diffi a 3850/70 között... Újkorukban nem ennyi volt....
(#22768) aginor: Én az ATT-vel kipróbáltam, szépen állítja a feszt, meg az órajelekt, viszont még van benne bug bőven... De azért tesztelni jó...
Én is ott állítottam 720-at és 1,158V-ot a karinak, és ment.... (Persze AC S1-el van hűtve....
)
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #22669 üzenetére
Szerintem már most is van néhány játék, ami sokkal gyorsabb Ati-n, pont a shaderpowa miatt... De egy 2006-os trémárk? Ne máá... Jelenleg 35000 körül messze a legjobb választás egy 4850.... Amúgy egy 2900 pedig szerintem a mai napig bármit elvisz szerintem.... (Volt 3870-em, tudom, mire elég ~800Mhz, 320 stream procival...)
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #22664 üzenetére
Oké, de nálam 1680*1050ben high-on 30...
Azért ha shaderintenzív játékokat nézünk, akkor nem egy liga a 4850 és a 8800GT...
Amíg textúrázásos, DX9-es játékok vannak többségben, addig kb 8800GT=4850, de ha eljön a DX10, de még csak az sem kell, csak hogy shaderintenzívebbek legyenek a játékok, akkor ott a 8800GT csúnyán el fog vérezni... Ennyi. -
HSM
félisten
válasz
Sárpac #22653 üzenetére
Az a baj, hogy a GTX260 "nem egyenlő" 4870.... Sok tekintetben sem.
Egész más, bár FPS-ben hasonló. De ha ennyire elégedett vagy a 8800GT-vel, akkor minek akarod eladni?Csak vicceltem...
Én mondjuk 3870-ről váltottam, +13K-ba fájt a custom hűtéssel együtt (AC S1+venti+ramsünik), és igazából nem estem le a székről, mint anno a 3870-nél... Crysis 20-->30, de más érdemleges gyorsulást nem vettem észre, szerintem a 4800-akban lévő powa még kihasználásra vár... Bár nekem jobban bejött a 3870 (elsősorban a jobb hűtése és jobb memóriája miatt), de még a következő fél év játékai még megváltoztathatják a véleményem... -
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #22643 üzenetére
Nálam eddig a 8.7 tökéletes... A gyárit ezzel frissítettem, semmi extra, letöltöttem, (régi fennmaradt), setup és frankón megy.
(#22644) Eagl3: 8.7 +hotfix tudtommal nincs, mivel a hotfix egy külön teljes driver, gyakorlatilag egy javított 8.6.... Tehát ha felteszed a 8.7-et, és utána a hotfixet, akkor egy 8.6+hotfix lesz az eredmény...
-
HSM
félisten
válasz
$p@rr0w #22148 üzenetére
Pedig minden stimmelt... Jó volt a gyári hűtés, rendesen volt beszerelve, szépen le volt pasztázva, mégis ennyire meleg volt. Most S1-el: [link] (Azóta kicsit még mókoltam a ramsünikkel, 90 fokkal el lettek forgatva, mert így bennragadt a levegő, és túl melegek voltak. Elforgatva már minden OK.)
-
HSM
félisten
válasz
tibz03 #22137 üzenetére
Ez hiba volt... Az a ragadós műanyag szar egy hőátadó pad... Az teljesen jó, ráadásul anélkül nem is fekszik fel rendesen......
(#22132) Bluegene: Vedd már észre magad... Egyre inkább mellébeszélsz... Amit linkeltél, az egy 4870, és senki nem ajánl itt 4870-re custom hűtést. Az S1 viszont 4850-en tökéletes, ha valaki kicsit is konyít a témához, és fel tudja rendesen szerelni, és megoldja a VRM hűtést. Aki meg nem szaki, az úgyse fogja sose észrevenni, hogy hány fokos a GPU, sőt érdekelni se fogja.
A tápos témát hagyjuk, nem szívesen magyaráznám el neked, miért jobb, ha csak a táp teljesítményének csak a 60%-át használod tartósan a 80% helyett..... De tény, egy jobb 400-as táppal akár egy 70-es is elmegy.... (Pl Enermax, de azért egy közepes chifire már nem bíznám, pedig az se szar....)
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
arsenlupin #22084 üzenetére
Ki kéne próbálni azt a lézeres cumót a gyári hűtővel is....
-
HSM
félisten
válasz
stevve #22075 üzenetére
Ehhez csak annyit fűznék még hozzá, hogy majd akkor kíváncsi leszek, mit fogsz szólni, ha majd lesznek GPGPU-s progik (Például videokonvertáló), amiket használni szeretnél (kb fél éven belül szerintem jönnek) és azt fogod látni, hogy Furmark szintre melegszik a kártyád az "extrém" terhelés hatására, és kávéfőző módjára fog kotyogni....
Na de legyen itt a vége! -
HSM
félisten
válasz
Bluegene #22070 üzenetére
igen szép is jó is ez a furmark, érdekes 2-ből kettő 4850-es pont a furmark közben halálozott el
Kérlek, ne ferdítsd már el ezt az egészet....
Tiszta pszichológiai eset vagy... Látsz két halott kártyát, ami nyilvánvalóan nem furmark áldozat, és már jössz ilyenekkel... Nekem egy órát ment a furmark S1-el, és köszöni szépen, jól van a kátyám. És nagyon sok ember próbálta ki a kártyáját furmark-al, és semmi baja nem lett a kártyájuknak.Ha te inkább csukott szemmel megvárod, míg esetleg megsül a kártyád esetleg gariidő után, egészségedre, de ne tanácsold már ezt mindenkinek, elferdített marhaságokat állítva.
Részemről a téma lezárva. -
HSM
félisten
Írom inkább minden furmark-ot ellenzőnek:
Én nem szívesen használok úgy egy VGA-t, hogy tudom, nincs benne "ráhagyás"....
Szerintem a Furmark is messze van a maximális terheléstől, a GPU-t szépen megizzasztja, de pl szerintem a RAM-ot kevésbé, mint egy játék.... Na mid1, szerintem az a minimum, hogy egy ilyen szintetikus tesztet hiba nélkül megcsináljon.. Ez kb olyan, mintha a ramom kifeküdne memtest86-ban... Persze, extrém terhelés, nem...?
Még egy procival is ezer baj lehet, attól hogy hibátlanul lemegy rajta akár egy óra prime is... Mi van akkor, ha már a prime tól is kifekszik???? Na ennyit a Furmarkról. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #22061 üzenetére
a reális terhelés kb a fele amit egy játékban kaphat...
Mondom, megmértem, a gyári hűtővel 5 fok volt a különbség TDU-ban, 10 perc játék után, mint Furmark-al. (Ha az átlagot nézem, akkor is csak 10 fok, mivel a furmark fixen X fokon volt, a TDU meg ingadozott kicsit) Szerintem azért ez igencsak több, mint a fele....
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #22056 üzenetére
ez érdekes, hogy lehet az hogy a 4850 gyári hűtője is befelé fúj és a s1 meg pláne, tehát a megtermel hő ugyanúgy bentreked, szal érdekes
Igen benntreked, de nem mindegy, mekkora területen oszlik el... Nálam is sokkal könnyebben kiszellőzik a nagyobb felületen leadott kisebb hőmérsékletű levegő, mint az a koncentrált, bár kisebb térfogatú nagyonmeleg a gyári hűtőről.tehát ha fölrakod az s1-et akkor a 4850 ugyanúgy 110W ot disszipál, nem?
mind1
Ezt tökéletesen jól látod.A furmarkot felejtsük el? Ja, oké hogy szar csak próbáljuk meg nem észrevenni??? Ne olts már.....
A mostani meg nem a furmarktól ment tönkre, hanem valami mástól. Hidd el, a test Drive Unlimited is felmelegíti a kártyát, kipróbáltam 10 perc után, kb 5 fokot vert rá a furmark, de ha szerinted ez az 5 fok nyírta ki....
De ha nem akarod a tényeket elfogadni, és csak irkálni szeretnél mindenfélét, szólj, és akkor nem fárasztom magam, hogy meggyőzzelek.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #22044 üzenetére
A nyitott oldallapú gépház kb ugyanannyit ér szerintem, 5-6 fok max nálam....
(#22041) Bluegene: Én értem, hogy a 3850-ek is melegek voltak, de azok nem 80-105 fok között voltak, hanem 70-90 között, ami nagyon nem mindegy, és ne felejtsük el azt se, hogy a 3850 max 80W-ot ha fogyasztott, a 4850 pedig 110W-os... Nagyon nem egy kategória, ennyit nem fejlődött rajta a hűtő...
Megmondom a frankót, eszembe se jutott volna rajta hűtőt cserélni, ha értelmes zajszint mellett megbízhatóan sikerült voln a gyári ventivel + módosított hűtővezérléssel 90 fok alá hűteni a kártyát, de nem sikerült....
Igaz, hogy 27 fokos szobában teszteltem, de azért az túlzás, hogy 70-80%-os ventivel ment csak le 80-85 fokra..... -
HSM
félisten
válasz
Bluegene #22025 üzenetére
Amúgy 70-re marhaság bármi aftermarket hűtő, de az 50-re:
1. Kevésbé hangos (Teljesen halk, ha ügyes vagy...)
2. ÉSSZEL felszerelve megfelelően hűt, és nem vágja haza a kártyát.
3. Ésszel összeállítva a VRM-et és a memóriákat is jól hűti.
3. Garira ott a gyári hűtő
4. Az Ára: 5000Ft (AC S1) +1400Ft (2db 8-as Thermaltake ALU süni) +1000ft 12cm-s venti
5. A gyári 50-es hűtése is bennmarad, ráadásul egyhelyre fújja, sokkal nehezebben távozik, mint az S1-ről (tapasztalat)
6. Nem 2D-ben gáz a hőmérséklet, hanem 3D-ben...Ha meg gáz van, vissza a gyári hűtő, és megy is vissza gariba...
Szerintem mindenki el tudja dönteni, szüksége van-e ilyen speckó hűtőkre vagy sem.
-
HSM
félisten
válasz
arsenlupin #21676 üzenetére
Nem....
De az enyém se....Asszem úgy van, hogy az ilyen "csak" az ATX 2.01-el kompatibilis, mivel az ATX 2.03 megköveteli, hogy szét legyen osztva, de lehet most nagy marhaságot mondtam, de valami ilyesmi dolog miatt vannak szétosztva a 12V-os ágak....
Tápos topicban nálam okosabb emberek biztos jobban tudják, miért.... -
HSM
félisten
válasz
katt777 #21661 üzenetére
Semelyik tápegység nem adhat le 20A-nál többet egy ágon, ez a legújabb ATX szabvány része....
Persze, a legtöbb tápegység egy 12V-os ággal rendelkezik, amit "szétosztanak" X felé, biztonsági okokból, hogy a hülye user ne süljön ropogósra, ha belenyúl egy 1000W-os táp 12V-os ágán a 70A-be....
Vannak persze olyan tápok, amiken letiltják ezt a védelmi cuccot, pl Corsair 650TX....
Azért kell pl az X2-re 6+8 tűs kiegészítő tápcsati.....
A VGA meg nem a kisebb feszültségtől megy tönkre, hanem a nagyobbtól....
Kisebb feszültségen először hibázgat, majd kikapcsol. Ennyi. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #21652 üzenetére
"...egy olyan táp fog kelleni legalább, ami kb. 500W tartós (!!!) leadására képes 12V-on. Ezek szerint egy minőségi, 550-600W-os táp elég neki, persze, ha nem akarunk mellettük Quadot agyontuningolni..."
Ezt írtam. Namost, ha a táp 500W leadására képes 12V-on, az azt jelenti, hogy ~41A leadására képes 12V-on..
Namost ha megnézel egy modern, minőségi 550W-os tápot, az képes 41A-t (492W) leadni 12V-on. Hogy ne menjünk annyira messzire, érdemes ránézni ezekre: [link]
Vagy ott van a VX550, az is 41A leadására képes 12V-on....Ha meg valaki rossz minőségű tápra köt ilyen erős gépet, (Pl core2 duo/quad, +4850, pláne egy 4870X2) az megérdemli a tűzijátékot, amit esetleg kapni fog....
Ha meg egy minőségi tápot terhelsz túl, akkor az szépen kikapcsolja magát, anélkül, hogy bárminek bármi baja esne... Tehát egy alulméretezett minőségi táp semmi kárt nem tenne egy X2-ben....
Esetleg a táp életét rövidítheti meg, ha rendszeresen a maximumon használják, de ez is a beépített technika függvénye, mennyit/meddig bír.... -
HSM
félisten
válasz
TTomax #21637 üzenetére
Na ja, egy srác VX450-el tesztelt 4850CF-et, 2 magos procival....[link]
Azért vegyük észre, hogy a 450-es táp a 4850+4870-től már megfeküdt...
Ha elkezdünk számolni, a 4870 +50W igényét szorozva 2-vel, az azt jelenti, hogy egy olyan táp fog kelleni legalább, ami kb. 500W tartós (!!!) leadására képes 12V-on. Ezek szerint egy minőségi, 550-600W-os táp elég neki, persze, ha nem akarunk mellettük Quadot agyontuningolni... Persze, aki biztosra akar menni, az tegyen alá minimum egy jó 650W-os tápot, de a 800 azért költői túlzás....A HX520-al azért picit rezeg a léc, de van rá esély.... Max lekapcsol fél óra után....
-
HSM
félisten
válasz
tibz03 #21484 üzenetére
A Toxic-nál nem szabad elfelejteni, hogy gyárilag 0,8ns-es memória van rajta, ami azért nagyon nem mindegy... (gyári 1ns-es chipek: max 1Ghz, 0,8ns: 1,2Ghz)
Plussz szépen van hűtve a VRM... Arra már végképp gyerekjáték egy esetleges S1 felszerelés....
És a 4850-nek szerintem igencsak jól jön a gyorsabb RAM.... -
HSM
félisten
Szerintem kicsit elcsúszott egy apróság....
Vegyesen beszéltek 4850-4870 hűtőfordulatszámról....
Márpedig hatalmas a különbség a 4850-en 30% és a 4870-en a 30% között..... -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
19870820 #20849 üzenetére
OMG.....
(Az a szutyok venti csodákra képes.... Láttam már olyan gépet, ami csak egy olyan társaságában volt hajlnadó működni....)
A powerplay nem csak ennyi, hanem van egy órajelkapuzás nevű szolgáltatása is, ami még nem működik, az lesz a feladata, hogy 2D-ben lekapcsolja a GPU nem használt részeit.
-
HSM
félisten
válasz
Tomate #20653 üzenetére
Az kemény!!!!
Nekem 1,2V-on is zizis lesz a kép 750-en... Sebaj, 725 stabil....
Cserébe a ramom 1125-öt bír....
Ezekszerint egy antituning példánnyal van dolgom?Kitűnően melegszik, cserébe nem megy olyan jól....
Mondjuk olvastam pár esetet, néhányaknak sikerült 800Mhz közelébe húzni a 4850-et.... Na az a nemsemmi....
-
HSM
félisten
válasz
tibz03 #20640 üzenetére
BIOS mod, RBE-vel vagy anélkül.
Logouton is van róla cikk [link], csak ne a ventit állítsd, hanem a feszt...
Tudni kell azonban, hogy a kártya csak szűk keretek közt tud feszt adni, tehát ha te beállítasz 1,4V-ot, akkor is asszem csak 1,2V-ot fog kapni, ilyen esetekre van +voltmod, pl pencilmod. Ja, és 1,2V-on is már szépen melegednek a VRM IC-k, szóval tessék őket hűsíteni szorgalmasan....Ja, és már van újabb RBE, 1.13-as.
(#20643) Tomate: Szintén RBE feszállítás?
-
HSM
félisten
válasz
body007 #20583 üzenetére
Ha megnézed az originál, süni nélküli képet, akkor ott van egy vonalban 4 nagyobb szürke négyszög, azok kicsit magasabban vannak, mint az a 8 pici fekete négyzet alakú valami.
Azért is választottam a sünis módot, amúgy én is PII hűtőt raktam volna rá....
Ja, és a négy nagyon lévő 3 süni között is van néhány mm szabad hely!!! 4 nem fér el egymás mellett. -
HSM
félisten
Az a baj, hogy amíg az ALT+TAB kidob a játékból, az a 3-4 mp bőven elég, hogy akár 10-15 fokot essen a VGA hőmérséklete. Én folyamatosan monitoroztam játék alatt is, mint írtam, TDU alatt 5 fokkal maradt csak hűvösebb, mint a szőrös fánkkal, cserébe sokkal nehezebb úgy megmérni. Amúgy nem tudom, miért kell egyből ilyen dumával jönni, hogy te játszani vetted... Én is arra vettem.... A szőrös fánk csak egy eszköz, amivel ellenőrizheted könnyen, hogyan viselkedik a VGA erős terhelés hatására. Amúgy meg nem értem, ha ennyire ez az álláspontod, hogy te csak játszani vetted, akkor miért nem hagytad a gyári ventivezérlés mellett? Szerintem ha valaki beletúrkál egy ilyen fontos paraméterbe, akkor az az alap, hogy kipróbálja, hogy működik-e az, amit kitalált, és megfelelő módszerekkel.
Szerintem próbáld csak ki a szőrös fánkot, és rájössz, miről beszélek.
Ha meg ennyire a játékoknak hiszel, futtass egy everest diagnosztikát, az tudja játék alatt jegyezni a VGA hőfokát, még átlagot és maxot is számol neked. -
HSM
félisten
A pasztázás tökéletes volt, a ragacsos memó-kontakt padok is. A GPU-t 100%-ban és vékonyan fedte egy egész jó minőségű paszta.
Ami esetleg nálam hátráltató tényező lehet, hogy nem valami nagy a gépházam, kb épp annyi hely van a VGA széle és a ház oldala között, hogy az AC S1 lelógó része beférjen.
Viszont ez annyiból nem valószínű, mert max 4-5 fokot lett jobb a helyzet nyitott oldallappal.
-
HSM
félisten
Szerintem azt elég neccesen lehetne 4850 kompatibilissé tenni...
Csipszet/P2 procihűtő az tuti....
Vagy elég a Zalman memóriasüni is, ha jól van összerakva, és van felette légmozgás.
+megcsináltam paint-be, kb hogy néz ki most a cuccom. A kék Thermaltake sünit nem forgattam el, túl sokat kellett volna esztergálni rajta, hogy beférjen, de ott a szélen szerintem nem gáz, hogy úgy van. [kép]
-
HSM
félisten
Nekem Gigabyte, [link ez a típus]
Amúgy nem hiszem, hogy egyedi lenne a dolog, mert nálam rendesen fújta ám ki a forró levegőt, de úgylátszik nem eleget....
Próbáld meg te is a furmarkos+gpu-z-s dolgot, kíváncsi vagyok.
(Ja, és 5-10 perc TDU után is majdnem annyira felmelegedett, mint a furmarktól, csak úgy nehezebb mérni.)
-
HSM
félisten
Pedig kénytelen leszel elhinni, nekem nem érdekem másoknak halláskárosodást okozni....
Nálam ez volt, meg is voltam döbbenve, mondjuk screenshotom nincs róla.Nekem amúgy nincs 4870-em, egyszer üzembe helyeztem egyet egy barátomnak, nála az MSI OC verzió 50-60% között volt 80 fok körül, igen jól szellőző házban. (CM stacker 690) Ebből indultam ki. Amúgy ne játék+ alt-tab-al nézd, tölts le egy furmark 1.4-et [link], indítsd el ablakban, 1280*1024-ben, élsimítás nélkül, és közben GPU-Z-vel [link] nézd, hogyan melegszik. Arra figyelj, hogy úgy rendezd el az ablakokat, hogy látszódjon a szőrös fánkos ablak, mert ha eléhúzol valamit, akkor nem olyan hatékony.
Kíváncsi lennék egy screenshotra, kb 6-8 perc furmark után. (Valami hasonlóra, mint amit én is csináltam. Nem vitatkozásként, csak kíváncsiságból.) -
HSM
félisten
válasz
Cagm^c #20552 üzenetére
Én a 4850-ről beszéltem... A 4870 bőven hűvös 50% körül is.....
Nekem a Gigabyte referencia 4850 Furmark alatt 1-2 perc alatt felszökött 95 fokra 40%-os ventivel, nem véletlen írtam, amit írtam. Még a gyári, automata szabályzás is tovább emelte, mint 40%....
Sőt, 80%-os ventivel is épphogy megállt 80-85 fok között. Igen, akkor már nagyon hangos volt, ezért másnap vettem rá egy AC S1-et.(#20553) RtK: "... vagy hagyd automatán..."
(#20551)body007:Az S1-hez 8 szürke borda volt,a kékek Thermaltake-bordák.[link]
-
HSM
félisten
válasz
xNemesisx #20490 üzenetére
Na megosztok néhány képet, hogyan lehet a rakoncátlan 4850-eket hatékonyan lehűteni, AC Accelero S1-el!
A képek minősége pont annyi, ami egy jobb kamerástelótól elvárható, rossz fényviszonyok között.
Az alany: kép
Én naív + a gyári+thermaltake sünik: kép
A módosított thremaltake sünivel: kép1kép2
A végén megkínálva egy 12cm-s, 1200-as ventivel: http://kepfeltoltes.hu/080812/DSC01448_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA módosítás után rájöttem, hogy a memóriahűtők elzárják a levegő útját és túlmelegszenek, ezért fordítottam rajtuk 90 fokot, de erről sajnos nincs kép, épphogy felfér úgy a RAM modulra, de sokkal jobb!
Amire még figyelni kell: a VRM hűtős rész feltétlen kapjon a 12cm-s által keltett légmozgásból, mert passzívan hűtve igencsak átmelegszik!!!
A végére 5 perc Furmark: kép
Ja, és aki hasonló akcióra szánja rá magát: fontos a sünik felragasztása előtt tiszta alkohollal letisztítani a felületet, majd a sünik 10-15 másodpercre határozottan rányomni. Úgy nem esik le. (Legalábbis nálam 3 napja bírja, pedig már egy leszedés/felrakáson túlvannak... )
És a legfontosabb: akinek referencia kártyája van, és nem akarja kinyírni, az vagy hagyja automatán, vagy tegye fel legalább 70-80%-ra a ventit, a 40% nem elég!!!
Aki bevállalósabb, az válassza az AC S1-et, úgy könnyen lehűthető a kártya.És a VRM hűtő, amit az S1-hez kaptam, egy hosszú, X1900-hoz való volt.
-
HSM
félisten
válasz
D.Orion #20435 üzenetére
40% egyszerűen nem elég. Én elhiszem, hogy afelett hangos, de attól még nem hűt a 40%, akármilyen szép is lenne.
Nálam ugyanez a kártya 80% körüli ventivel is 85 fok körül mászkált, úgyhogy kapott másnap egy AC accelero S1-et. Ha valaki csendben szeretne játszani referencia 4850-el, más alternatíva nincs. Monitorozónak miért nem jó egy friss everest beta diagnosztikai okossága?
-
HSM
félisten
válasz
BalaNce87 #20350 üzenetére
Amire ezek a kártyák használva lesznek, bőven kell a GPU-nkénti 1GB VRAM....
Az ati 3xxx széria korántsem lett harmatgyenge.... Nekem volt egy 3870-em, mindent elvitt maxon, 1680*1050-ben, még a Crysis-t is, és élvezhető sebességgel. (átlag 20-25FPS, havas pálya 15-20) Érdekes az volt, hogy bár elég alacsonynak tűnnek ezek az értékek, a játék mégis "folyamatosnak hatott". Más játékban nem sikerült 30FPS alá kényszerítenem.
Akinek ez nem elég, az úgyse 50K körül vett vidkártyát.... -
HSM
félisten
válasz
Overlocker #20175 üzenetére
Hűha... Az derék!
Hazamegyek, megnyúzom én is a gagyibájtom!Neked nem kezdett ciripelni 700 felett? Megpróbálom majd megkeresni, az enyém hol csinálja, de kíváncsi vagyok, egyedi-e a jelenség...
Amúgy a memória feszültsége mitől függ? Van annak is a BIOS-ban érték beállítva? Csak mert a powerplay-es beállítások közt nincs... (Hexeditorral nézve) Bár üres helyek vannak még ott....
-
HSM
félisten
válasz
foreveryoung #20139 üzenetére
Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a játék ugyanúgy szaggat 1920*1200-ban, mint 800*600-ban.
-
HSM
félisten
válasz
Overlocker #20120 üzenetére
Első ránézésre annyi látszik, hogy a ventivezérlés tisztességesen be van állítva, érdekes, hogy ránézésre kb ugyanaz a verzió, mint ami az enyémen van, de a hardware-azonosító más. Ami még érdekes, hogy nincs a BIOS-ban fixre beállítva a 680-as órajelhez tartozó feszültség. Ez tudtommal a szoftveres vezérlést jelenti (a legtöbb gyári kártya is így van beállítva, kivéve a sapphire toxic, az 1,12V-ot kap), ami viszont általában 1,084V-ot jelent, de az szinte képtelenség, hogy akkora feszen hozza azt az órajelet, amit a 4870 1,2V-on....
Érdekes.....Szerk: Amúgy volt szerencsém MSI 4870 OC kártyával, az is szépen be volt állítva, nem volt se túl hangos, se túl meleg, gyári hűtéssel, 780Mhz-es core-al, és a 3870-es OC kártyájukkal is hasonló jó tapasztalataim voltak, nem kellett buherálni a normális hűtésért, mint a legtöbb 3870-et.....
-
HSM
félisten
válasz
Overlocker #20109 üzenetére
Fel tudnád valahova tölteni a TOP Asus BIOS-át? Kíváncsi lennék, milyenek a beállításai....
Nálam a Giga 4850 + AC S1 gyári fesszel 650/1050-felett azonnal elhasal, 1,2V fesz mellett 725/1150 mellett tudtam 10 percig furmarkolni. (még nem volt időm letesztelni, teljesen stabil-e...)Bár érdekes, nem tudom, mennyire bírja a feszemelést a kártya tápköre, nem melegszik túl, de ugyanolyan ciripelő hangja van 725mhz / 1,2V-on, mint egy 4870-nek....
Vagy maga az RV770-es csip kezd ciripelni 700Mhz felett???? -
HSM
félisten
válasz
keIdor #19650 üzenetére
Oké, de ha ránézel ezekre a karikra, akkor inkább 3650 árszintű lesz... A 3850-70-eket meg már nem is gyártják.... Azért ebben a szegmentben nem rossz kis karik lesznek... Az RV670 meg nem üzlet az Atinak a jelenlegi árán, kellett rajta kicsit olcsósítani, hogy a 4800-as sorozat ilyen árba került....
-
HSM
félisten
válasz
Crytek #19617 üzenetére
Mikor lesz végre elfelejtve a 3D márk?????
Köszönőviszonyban sincs egy "igazi" játékkal....
Nálam a 3870 érezhetően gyorsult pl Crysis alatt, mikor az E6550-nel a gyári 2330-ról feltuningoltam 3150-re.... (Sokkal magasabb és stabilabb átlag-FPS, abszolút nyereseég: 18-22-->20-25) -
HSM
félisten
válasz
foreveryoung #19612 üzenetére
Nálam semmi ilyesmi nem volt 3870-el, de 4850-el sem... Nem szerkesztettél profilt, vagy húztad le véletlen a csúszkát?
Aktív témák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT