- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeriS
csendes tag
Hali mindenki!
Nekem ilyen lapom van Asus A8N - SLI. Legjobb lap csak egy kissé hangos a chipset hűtője, csak olyan embereknek tudom ajánlani, akik hajlandóak egy kis gépszerelésre. Nekem ugyanis 2 hónap után megfeküdt a chipsethűtője. Hol indult hol meg nem. ekkor kezdtem utánnanézni egy másik hűtőnek és a választásom a kék zalman-ra esett. Gépet szétkaptam leszedtem a gyári chipsethűtőt nem volt nehéz csak az alaplapot ki kellett szednem a gépből. rápakoltam a kék zalman-t. Indítottam a gépet, és az alaplap elkezdett melegedni, közben kézzel ellenőríztem a borda hőmérsékletét. Alaplap 40 foka bordát pedig kézzel már nem lehetett megfogni hosszabb időre gép leállít. Vagyis passzívban az nf4-re nem elég a kék zalman(pedig ez a nagyobbik.)
Ekkor jött az ötlethogy a 6 cm-s régi fordulatszámlálós PII cpu hűtő ventimet valahogy rábarkácsoljam. Az eredmény egy aktív hűtés ami a chipsetet elfogadható hőmérségletűre hűtötte. Alalplap hőmérséklet nem ment fentebb 30 foknál. kézzel fogva a bordát épp kézmeleg volt. De mint tudjuk bármilyen jó a szellőzése a háznak mindig melegebb van benne.
Mindent visszaraktam a házba és beindítottam az alaplap hőmérséklet 35 fokon megáltjáték közben 36 fok a bordát kézzel megfogva alig meleg. a hűtőventi fordulata 4800-5200 közöt ingadozik. Hangja alig. A ház hűtéséről 3 db spire 8 cm golyóscsapágyas venti és 1 db titán 12 cm golyóscsapágyas venti gondokodik. Fordulatok a következőek CPU cooler: 1500-2000 (teljesítményfüggő) CHIP cooler 4800-5200, CHASSIS (12 cm) fan: 800-1200 (teljesítményfüggő).
Mindent összevetve aktívként használva a kék zalman-t csendesebb hűtést kapunk mint a gyári, csak ajánlani tudom minden barkácsolni szerető emberkének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Filmvilág
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Thermaltake Commander MS-1 Snow Edition
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest