Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #6802 üzenetére
Szerk sikerült, mégsem kell fordítva rádugni, úgylátszik fordítva feliratozták, vagy máshogy van kötve.
Viszont miért van így elcsúszva?Ja nem csinálok carrige return-t.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #6802 üzenetére
Hopp!
Stornó, mert tovább olvastam, hogy megoldódott.
Na, még tovább olvasva, mégis vissza:
Luat nem ismerem, én az eredeti arduino C++-ban programozok.[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #12185 üzenetére
Közben látom ez az alaplap alvásnál villogtatja a ledet, akkor ehhez is kéne valami ötlet.
Viszont folyamatosan HIGH-on marad így is.
Switch Tax
-
nagyúr
válasz MasterMark #12185 üzenetére
Hogyan olvasod a power ledet? Ott lesz a bibi
-
nagyúr
válasz MasterMark #12188 üzenetére
Hát hova van kötve a vezeték az alaplapon.
-
nagyúr
válasz MasterMark #12190 üzenetére
A nano 5V-os, vagy 3,3V? A led nyitó feszültsége valószínűleg nem éri el a magas jelszinthez szükséges értéket, analogread-del kellene próbálkozni szerintem. Multiméterrel nézted már, hogy milyen feszültség jön ki a Led+ lábról?
-
válasz MasterMark #12192 üzenetére
Gondolom, mikor nem világít, akkor egy FET elvágja a vezetéket, és a nagy impedanciát az Arduino HIGH-nak veszi, tippre. Próbálj meg berakni egy pártíz kilós lehúzóellenállást.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
nagyúr
válasz MasterMark #12192 üzenetére
A low-ra kellene dugni, is kapcsold be a bemeneten a beépített felhúzó ellenállást (INPUT_PULLUP). Akkor lehet, hogy sima digitalread is beolvassa majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest