- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Assimilator
őstag
válasz Malibutomi #21283 üzenetére
Ez eleg jol hangzik.
Amit lattam a videkbol az nekem is tetszett. -
Assimilator
őstag
válasz Malibutomi #21281 üzenetére
Na ha mar itt tartunk.
Oxford kornyeke milyen?
Mult hetvegen arra jartunk a tengerpartra menet, de az autopalyarol tul sokat nem latni.Illetve Jeffy meg tolad kerdeznek Bristol es kornyekerol. Mert meg az is erdekelne.
Zoldterulet, zsufoltsag, bevasarlasi lehetoseg, szabadidos tevekenysegek, kulturalis elet, tisztasag, kozbiztonsag.
(Diszkok ilyesmi nem erdekel ) -
Assimilator
őstag
Amugy van olyan resze az orszagnak vagy UK-nek ahol keves indiai lakik?
Oda megyek lakni, mert rettenetesen idegesitenek. -
Assimilator
őstag
válasz Viszlát #21227 üzenetére
Sajnos SQL-ben nem vagyok otthon, tul kattant nekem.
De annyit megkerdezhetek, hogy heti/havi szinten hany orat kell dolgozni?
Csak, mert ismerek jo nehany project managert, de ok napi 10-12 orat nyomjak.
De mindegyikuk magyar es otthon dolgozik, nem tudom itt milyen a rendszer. -
Assimilator
őstag
Lenne egy kerdesem, meglepo modon.
Hallottam olyat, hogy vonatjeggyel lehet metron utazni Londonban, ez igaz?
Virgin trainnal ez fel van tuntetve, csak az nekem jo.
London Midlandsnal meg sehol sem talaltam ilyen informaciot. -
Assimilator
őstag
Sziasztok! Az lenne a kerdesem hogy az "A" jelzesu autoutakon is 70- nel lehet menni?
-
Assimilator
őstag
Nem az volt. Kman mar le is irta. Amugy szerintem is eleg fura.
MAS: A kivaltott angol jogsin rajta van, hogy eredetileg mikor szereztem jogsit? Csak, mert eleg hulyen nezne ki ha olyan lenne, mintha 2015-ben szereztem volna. (Amugy 2006)
[ Szerkesztve ]
-
Assimilator
őstag
Hat nagyon nem. Ugye London viszi a primet. Utana Del-Anglia a legdragabb. Ugye turizmus, miegymas.
Kozep-Anglia amolyan kozeput. Sok a munkalehetoseg, de a fo foglalkozasi agazat a a szallitmanyozas, raktar. Eszak a legolcsobb, es szerintem a leggazabb is. A nehezipar kozpontja. Bunozesi rata is eleg magas.
De ott mar Studiot akar 200 fonttol is tudsz berelni. stb.Persze vannak kiveteles varosok, de azert nagyon altalanossagban, nehany mondatban, kb. ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Assimilator
őstag
Rosszul fogalmaztam. Nem az allasok szama miatt, hanem a magasabb ber miatt kerul at masik kategoriaba.
A minimalist ugy ertettem, hogy szerintem amennyit az ember beletesz ahhoz kepest minimalisat kap vissza.
Mint, pl. amikor en egy heten 60 orat dolgozik, mindig varom, hogy a fizu meg a szememet is kiveri de azert nem sokkal tobb, mint ha 50 orat dolgoztam volna.
Viszont nekem az a 10 ora az eletembol sokkal tobbet er.
(Ezert is nem tulorazok mar, csak ritkan) -
Assimilator
őstag
Ha masodallast vallalsz akkor tenyleg atraknak egy masik adosavba. A kemiajat nem tudom, de gyakorlatilag nagyon minimalis penzt fogsz kapni erte. Szerintem nem eri meg. De ez emberfuggo.
A masodikban nem tudok segiteni. Nalunk ha ilyen van akkor a kerdeses napok nincsenek fizetve, ennyi. -
Assimilator
őstag
válasz Viszlát #21026 üzenetére
comparethemarket-en van egy olyan resz, hogy egyeb vezetesi tapasztalat.
Ott meg lehet adni, miota vezetek, de ezt irja: "How many years of named driver experience have you held, claim free that you are able to give proof of?"
Nekem csak a bizonyitassal van gondom. Mert biztositas soha nem volt a nevemen, de egyebkent 9 eve vezetek.
Lehet ezt maskepp bizonyitani? Mert nagyon nem lenne mindegy, hogy 700 vagy 1300 font.
Mert gondolom nem csak ugy odairtak, hanem tenyleg bizonyitani kell. -
Assimilator
őstag
válasz Malibutomi #21019 üzenetére
Neked elso kocsid Angliaban?
-
Assimilator
őstag
Sikerult kocsit venni vegul.
Egy 1.4-es VW Polo lett belole.
A kerdesem az lenne, hogy az 1500 fontos eves biztositas az realis?
Tudom, hogy sok, de oszinten szolva arra szamitottam, hogy 1000 font kornyeken meguszhatom.
Tegnap vettuk, talan holnapra meg is kotjuk ra a biztositast.
Nagyon jol jonne, nehany tapasztalt velemeny.
(mindkettonknek elso kocsija itt Angliaban, meg ugy altalaban is, 9 eve van jogsim) -
Assimilator
őstag
válasz hunterrop8 #20996 üzenetére
Oktoberben. De ismeroseim kozul van aki december, januar, februar, aprilis. Mas melokra. Nem volt dija. Csak ez a szabadon valaszthato cucc.
-
Assimilator
őstag
válasz fojtviki #20984 üzenetére
Szerintem ne jelents ki olyan dolgokat, amirol kesobbi elmondasod alapjan fogalmad nincs. En es a felesegem pl. Euworkkel jottunk ki. Illetve ismerek kb. 20 embert aki szinten. Nincs kozvetitoi dij. Egy opcionalis lehetoseg van. 80 fontba kerul. Ha ezt befizeted akkor inteznek neked szallast is, hogy legyen hova menni. Illetve segitenek szamlat nyitni, NINO-t intezni stb. Illetve barmi kerdes vagy gond van akkor az angliai irodajuk 1 evig rendelkezesedre all, akkor is ha kozben nem Euworkos melora valtasz. S tenyleg igy van. De ez nem kotelezo, ha nem fizeted be, a munkat akkor is elintezik neked. Csak minden mast kell magadnak. Vegig korrektek voltak, minden papirozva volt, stb. Persze azert itt se varjon senki luxust. Az angliai allapotokkal senki sem tud csodat tenni, de a kezdeti megrazkodtatasokat konnyebb atveszelni, ha nem nagyon van ismeros.
-
Assimilator
őstag
válasz BÁ Nutrition #20906 üzenetére
Internetet kotottem BT-nel egy szal semmire. Raadas neten keresztul, soha senkivel nem talakoztam, nem kerdeztek semmit. Tv ugyanaz.
-
Assimilator
őstag
válasz SidCorky #20901 üzenetére
A számlanyitás elég cinkes. Lakást kb. úgy tudom elképzelni, hogy le kell raknod előre min. 6 hónap lakbért.
Kocsi nem téma KP-ra. Internet, telefon, ilyesmi sem gond.
De szerintem addig amíg a bankszámla, ilyesmi meglesz, addig érdemes egy melót szerezni, mert anélkül vért fogsz ........, mire összejön pl. a bankszámla, lakás.
Kitoloncolni szerintem nem fognak, de ez változhat. Volt olyan ötlet is, hogy adott bevándorlók ha nem érik el az x évi keresetet akkor mehetnek haza. Nem tudom ez mennyire ült el. -
Assimilator
őstag
Ha ma veszek egy kocsit, azt haza tudom úgy hozni, hogy csak itthon kötök biztosítást?
Még ma megkötném, de csak azután, hogy a kocsival hazaértem.
Vagy, hogy érdemes ezt csinálni? -
Assimilator
őstag
válasz generic #20781 üzenetére
Nekünk 3 nagy doboz (120 KG!) és még mellé egy 82 centis LCD TV volt 42ezer 2 hónapja az angolcsomag.hu-nál.
Gyorsan, korrekten, egyben szállítottak.Más:
Insurance Group-ból a 15 drágább, mint a 10-es? Tudom, hülye kérdés. De néha fordítva vannak dolgok Angliában. Amúgy meg ez van. -
Assimilator
őstag
válasz zsambek #20662 üzenetére
Igen ezt a parkers-t láttam és el is mentettem, mert nagyon király. Népítéletet már korábban ismertem, de az olyan szempontból nem releváns, hogy magyar környezetben (nem hurrogó értelemben) nagyon sok dolog másképp csapódhat le, így másabbak a kocsikkal kapcsolatos tapasztalatok is valamilyen szinten.
Köszönöm a tippeket! -
Assimilator
őstag
Ha angol jogsival veszek kocsit, akkor a biztosítás olcsóbb lesz, mint magyar jogsival? (érdekelne, hogy igaz-e vagy urbanlegend)
-
-
Assimilator
őstag
válasz fojtviki #20485 üzenetére
Ebbe a szűk utca szindrómába egyszer én is meg fogok kattanni, pedig csak autót vezetek.
Iszonyat hülyék. Itt van pl. Milton Keynes, 1967-ben alapították a várost. Minden utána épült.
Alapvetően elég szellős a város kialakítása, főleg ha angol viszonylatban nézzük.
De az utak is csak akkor olyanok ha 4 sávosak. Amint 2 sávosra szűkül, alig lehet közlekedni.
Elég furcsa a parkoló autók között szlalomozni. Mindemellett a buszvég még a városnál is fiatalabb, de a buszfordulóban egy natúr NE busz, csak alig-alig tud elfordulni, mert annyira szűk.
Agyrém.[ Szerkesztve ]
-
Assimilator
őstag
válasz Viszlát #20423 üzenetére
Nem kötekedni akarok. (már csak azért sem, mert mindenre van valamilyen témától független magyarázatod)
De akkor milyen szempontok alapján jobb mint M.o?
Csak, mert itt vagy, nem pedig otthon.Egyébként abban egyet értünk, hogy nagyon súlyos társadalmi problémák vannak itt is. Az egész ország csak a fogyasztásról szól. Az angolok pedig nem akarják észrevenni, hogy lassan minden romokban van.
Én még csak 5 hónapja vagyok itt, de ez már 2 hónap után világossá vált.
De nem is Angliát tekinteném követendő példának. Sem gazdaságilag, se társadalmilag.
Azt mondjuk én is komoly bajnak tartom ha valaki a gazdaságot elkülöníti a társadalmi berendezkedéstől, mert a gazdaság életképtelen társadalom nélkül. Történelmi eseményektől függetlenül. -
Assimilator
őstag
válasz Viszlát #20406 üzenetére
Én ezt azért elég erősnek érzem. Adott országok nem véletlenül tartanak előrébb, mint M.o.
Jártam már néhány európai országban és én úgy gondolom, hogy vannak helyek ahol azért az arányok jóval jobbak, mint otthon. Nem azt mondom, hogy adott esetben pl. egyenesebbek, de sokkal jobban együtt lehet élni velük egy sokkal egészségesebb környezetben. -
-
Assimilator
őstag
válasz BÁ Nutrition #20255 üzenetére
Az a linkelt szoba nem gyenge. Mi 600 fontért egy két szobás, két fürdőszobás 3. (legfelső) emeleti lakást bérlünk egy 8 éves 6 lakásos társasházban, ahol még személyzet is van. Van biciklitárolónk meg két parkolóhelyünk. Parkos környezetben lakunk panorámával a városra. A nagy ASDA bejárata látszik az ablakból, a másikból meg a Morrisons.
Stb. Még azt sem mondanám, hogy annyira vidéken vagy északon laknánk, mert egy 250ezres város Anglia közepén.
Nem is dicsekvésnek szántam, csak amolyan informális jelleggel, hogy mekkora a kontraszt. -
Assimilator
őstag
válasz Malibutomi #20135 üzenetére
Mi az angolcsomaggal szállíttattunk az elmúlt héten. Soha előtte semmi mással, ez volt az első alkalom. 3 nagy dobozt és egy TV-t kihoztak Budapestről 43-ért. A dobozok össz. súlya, majdnem 200 kiló volt. Korrektek és gyorsak voltak és nem is drágák, szerintem. A csomagokban semmi nem sérült, pedig tele volt törékeny dolgokkal. Forinttal és Fonttal is lehet fizetni, utólag is.
-
Assimilator
őstag
Tud valaki ajánlani valami olcsóbb boltot ahol PC alkatrészeket lehet beszerezni?
(ebay, amazon, curry'st kihagyva) -
Assimilator
őstag
Nem tudom kinek van esetleg tetoválások terén tapasztalata?
Szeretnék tetoválást csináltatni de nem tudom mennyivel dolgoznak idekint drágábban?
(Szalonban még nem voltam megkérdezni.) -
Assimilator
őstag
válasz concret_hp #19841 üzenetére
Van benne logika, csak mivel ő nem bangladeshi, ez így elég marhaság.
-
Assimilator
őstag
válasz Malibutomi #19822 üzenetére
Hát a mutyizással kapcsolatban van egy rossz hírem. Abból itt is van bőven. A rengeteg bevándorló miatt sokszor balkánabbnak érzem ezt az országot, mint Magyarországot. Előtte is tudtuk, hogy itt sincs kolbászból a kerítés, de azért mégis megdöbbentő volt.
rup1u5: Nem tudom, hogy éltél-e Pesten vagy sem. Én négy évig éltem ott és annyira tetszett, hogy Angliáig meg sem álltam. Viccet félretéve, az én meglátásom az, hogy turista szemmel nézve szép városnak mondható, de egyébként egy nyomorult város. Én vidéken, családi házban nőttem fel, számomra élhetetlennek számított az, hogy harapni lehet a füstöt, port, koszt, a város bármely részén. A néhány zöld parkban meg lehet kerülgetni a kutyaszarokat.
Ezeket nem lehet pénzzel kiváltani. De nem téríteni akarok, csak leírtam. Mindenki egész másképp látja a dolgokat.
Mint pl. egy ismerősöm nemrég hazament és vett cipőt, ruhát, fényképezőt. Kérdeztem, hogy miért, amikor itt sokkal olcsóbb? Hát, mert otthon azzal lehetett rajolni. Érdekes nézőpont, de hát mit lehet tenni? Nem vitattam, ha neki ez kell. -
Assimilator
őstag
Elvileg 65 millió fontot különített most el a kormány a mobilkommunikációs hálózatok fejlesztésére és új tornyok üzembe helyezésére, mert tarthatatlan állapotok uralkodnak az országban. Na meg hát a németek előrébb járnak
-
Assimilator
őstag
Valaki hozatott ki már TV-t otthonról? Ha igen, milyen módon, s kivel hozatta?
(Nálunk 82 centis LCD-ről lenne szó) -
Assimilator
őstag
Használ közületek valaki Sky vagy BT internetet? Mennyire megbízhatóak? Illetve korlátoznak-e valamit? (torrent, kötelező parent control stb.)
-
Assimilator
őstag
Nekem egy TV-s kérdésem lenne.
Ha van egy TV-m. Nincs semmilyen kábeles előfizetés, se antennás vétel, semmi egyéb adás.
A TV-t csak XBOX-hoz és USB-s filmnézéshez használom.
Akkor is kell TV licence-t fizetni? -
Assimilator
őstag
válasz - = Zk = - #19548 üzenetére
Én úgy tudom, hogy NI numbert nem tudsz job centre által intézni.
Csak ha időpontot kérsz az NI number telefonszámon.
Ők majd megmondják neked, hogy melyik job centre lesz neked jó.
Nincs választás. Nekünk is így volt 2 hónapja.
Ugyanezen a számon lehet kérni már meglévő NI numberrel kapcsolatos ügyintézésre időpontot. -
Assimilator
őstag
Akkor miért nem szimplán az asztalon csinálod? Olyan a teteje, mint egy gyúródeszka.
De ilyen elven a falon is mehetne, mert az oldala olyan...
A nagyobb vágódeszka sokkal jobban használható, ha pedig nem félsz hozzányúlni az ételhez, akkor annak pakolása sem túl nehéz feladat.
Nagyméretű deszka -
-
Assimilator
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Egy kérdésem lenne. Itt mi várható 26-án boltok szempontjából?
Első karácsonyunk itt és úgy hallottuk, hogy elég armageddon jellegű lesz.
Ráadás minden hajnal 4-ig van nyitva.
Új telefont szeretnék és nagyon jó lenne, ha olcsóbban juthatnék hozzá. -
Assimilator
őstag
-
-
-
Assimilator
őstag
Sziasztok!
Azt esetleg meg tudja mondani valaki, hogy mennyire drága a villanyfűtés Angliában?
Találtunk egy két szobás tetőtéri lakást, ami megfelelne, s ez tűnik az egyetlen negatívumnak.Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Elektromos cigaretta 🔞
- Windows 11
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest