Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
Sztem még pár millióan igen. (Én meg amúgy sem követem semmiben a divatot, mindig mindenből azt fogyasztom ami nekem jó, és nem azt amit mások mondanak/esznek/hordanak/használnak/hallgatnak/néznek... )
(#2134) hunfatal:
Nem appdrawerről, csak alkalmazás nevekről. Amúgy csak a kép kedvéért írogattam át, én eleve kikapcsolva használom, nincsenek ikonnevek.(#2133) trob:
(#2135) trob:
(#2136) trob:
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
persil
nagyúr
Első blikkre jónak tűnik, de a hozzászólásokban nagyon komoly hibákat emlegettek, így ezt nem kockáztatom meg, viszont nagyon szépen köszönöm a tippet!
Amúgy - flame-keltés nélkül - ez alapból miért ilyen szégyenletesen van megoldva? Még egyszer mondom,hogy nem zavarna az, hogy kicsiben jelenik meg a kép, de, hogy minden ok nélkül botrányosan lerontja a fénykép minőségét mielőtt beteszi kontaktfotónak, az már annál is inkább.
Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy ha én készítek egy kontaktfotót, szándékosan erre a célra a telefonnal, akkor miért nem azt a képet teszi be módosítatlanul? Miért egy iszonyatosan lerontott minőségű, kis felbontású verziót? Helytakarékosság.. ? 2012 végén... amikor több giga a belső tárhely is?! Mit érdekel engem, hogy 3 kb, vagy 2mb egy kontaktfotó... csak a minősége lenne jó.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
istnag
addikt
Addig eljutottam,hogy script el lehet megoldani,valaki segítene,hogy ez miért nem akar menni:
chmod 777 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
echo "384000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freqpróbáltam 666 -al és idézőjelek nélkül is,de nem megy...
ez az a fájl:
[link]Mi kell még bele,vagy mit csinálok rosszul??
Köszönöm előre is? -
Azért nem marad meg, mert a kernel ezeket a forrásból->binárisba történő fordításkor megadott értékkel inicializálja...
Ha ezt tartósan meg akarod változtatni és nincs lehetőséged (vagy a tudásod) az újrafordításra, akkor marad az a megoldás, hogy rendszerstart közben módosítod az ismert módon.
Attól függően, hogy milyen ROM-ot használsz, meg kell keresni azt a rendszerfájlt, amibe az ilyen hackelések beírhatóak, és rendszergazdaként futnak le boot közben. Ez Linux-os szokás szerint a /etc/init.d/ alatt leszen. Ez egyből jelzi azt is, hogy "root" nélkül nem igen fog menni...
Pl. CM 10.1 alatt ez a fájl fut le automatikusan.:
/data/local/userinit.sh
-
-
OK, semmi gond. Csak ezt jó volt tisztázni...
Tehát,ha a userinit.sh ba beleírom ezt a két sort,akkor nagy valószínűséggel működni fog? Vagy oda ahol pl a userinit.sh található tegyem be az én cpu_min.sh scriptemet?
A /etc/init.d/ alatt nézz szét, nálam 2 fájl volt ott, az egyikben volt benne, hogy a /data/local/userinit.sh -t futtatja, ha létezik, vagy a /data/local/userinit.d/ mappa alatti futtatható (pl. shell) fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Necc
addikt
Udv.
Eloszor is rakjunk tisztaba par dolgot.
Ezeket ha lefuttatod, megvaltozik a falj erteke? (Szavaidbol ugy vettem ki mar itt kezdodik a problema)su
chmod 777 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
echo "384000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freqHa nem tortenik semmi, akkor elso korben a root jogot kellene ellenorizni, hogy valoban megvan, megkapod, mas rootot igenylo parancsok lefutnak-e?
Ha a root rendben van, akkor egy busybox-ot kellene feltelepiteni, a marketen tucatszamra van busybox installer, valaszd ki melyik szimpatikus szamodra.
Utana ujra kellene probalni:
su
busybox chmod 777 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
busybox echo "384000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freqHa erre se hajlando atirodni a fajl (se nagyobb se kisebb ertekre!), akkor triplan ellenorizd hogy valoban rootolva van a keszuleked, es ha igen, akkor kernel szinten vannak "hard code"-olva az ertekek, es nincs mod megvaltoztatasukra sehogy se, azaz semmilyen userinit.sh meg /system/etc/init.d -be valo scriptelhelyezes se fog segiteni, csak kernelcsere. Sajnos a kinai csodaknal ez teljesen hetkoznapi jelenseg, hogy egy kernelnek nevezett takolmanyra rakjak ra a ROM-ot amin barmit is modositani lehetetlen (egyszer en is probalkoztam ilyennel, siekrult is, csak eppen kinyirtam a berendezest, recovery helyrerantotta szerencsemre), egyetlen egy javitasi mod a kernel csere.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
Az init.d tamogatasanak kernelszinten kell megtortennie, es minden esetben a /system/etc/init.d a celmappa, azaz ide kell elhelyezni a scripteket [2 szamjegy][tetszoleges fajlnev].sh formatumban megadva, ertelemszeruen a legkisebb szamjegyu fog lefutni eloszor, pl. 00setcpufreq.sh; a fajl jogkiosztasa pedig 755 kell hogy legyen (rwx,r-x,r-x), tulajdonos: root, group: root.
Ha nem hajlando lefutni automatikusan a script, akkor a kernelben nincs init.d tamogatas, igy vagy kezzel kell valahogy megpiszkalni, hogy mukodjon, vagy pedig valami kulso alkalmazassal kell azt megoldani (pl. a tasker garantaltan kepes ra, vagy esetleg az ingyenes e-robot-al is lehet egyet probalkozni).
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
-
draco31
veterán
A Wi-Fi-s topicban ezt mondták. Arra következtettem, hogy a telefonban kell neki fix IP-t adni, és nem a routerben. Eddig így jött be a routeremmel a Play, és a Youtube:
Play
Youtube
Öt különböző telefonnal volt próbálva a routerem, mindegyikkel ezt csinálta. Csak az enyimen van főzött ROM, a többi gyári állapotú volt. Minden más működött rendesen, csak ezek így jöttek be. Most így van beállítva a telefonban. És így működik minden rendesen.
Akkor úgy is megoldható lenne, hogy a routeremben a DHCP beállításnál a Address Reservation-nél adjak a telefonnak fix IP-t a MAC címe alapján, és a telefonban pedig kikapcsolhatom a fix IP-t?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest