Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Keeperv85

nagyúr

válasz cappa72 #5542 üzenetére

Az NVRAM warning viszont eltűnt teljesen a WIFI kapcsolatokból.

Kizárt dolog, hogy ha nincs a WiFi-nek MAC címe, akkor ez megjavul. Ha most nem jelzi ki, de előtte igen, akkor most már a kijelzés is rossz... :Y :W

• mikk2000

őstag

válasz cappa72 #5542 üzenetére

Szia, köszönöm még egyszer, egyelőre minden szuper. A hivatalos rendszerfrissítés után nem csak az NVRAM error tűnt el a wifi csatlakozási infó közül, de még a MAC cím sem változik induláskor. :)

Hát egyelőre azt hiszem nem mélyedek bele jobban mi a pontos menete a root megoldásának enek a telón, végülis működik teljesen, köszi.

Az 1 klikkes rootoló programoktól az vette el a kedvem hogy mindegyik tartalmaz backdoort azt olvastam. Na erre fel, mikor a SuperSU free eltűnt a play áruházból (és nincs azóta se, bár le lehetett tölteni mondjuk innen [link]), rákerestem és azt találtam, hogy pár verzió óta valami kínai cég fejleszti, ezért már nem lehet abban sem megbízni... [link] ó de jó. Úgy látom a legjobb megoldás a Magisk lenne, annál az sem látszik hogy rootolt a készülék, de annak Android 5x kell minimum. Nyilván azt senki nem vállalja be, hogy a KitKatos tabra csinál egy komplett 5x-es rendszert :D

Ügye az egész rootolási dolog elsődlegesen (teljes full backup utánajárás után) arra ment ki, hogy legyen a telón több hely, mert az a szabad 2 GB nem túl sok. SDFix-el a KitKat már tud SD írni mondjuk SDManager III-al.
    Ahogy nézegettem feltűnt, hogy a System partíció kb. 2x akkora mint amekkora kellene. Ez kb 500 mega totális helypazarlás, hiszen arra írni semmi nem fog, hivatalos rendszerfrissítés nem várható erre a telóra már, hiszen a terméktámogatás oldal is régen megszűnt. Át lehetne méretezni a partíciót, csak épp közte van egy cache partíció is, ami bonyolítja a dolgot, meg gondolom ilyesmitől infarktust kapsz, mert utánaolvasva kissé veszélyes partíciókat méretezni (ész nélkül) androidon. Szerencsére Link2SD-vel lehet olyat csinálni, hogy az alkalmazásokat rendszeralkalmazássá tenni. Ezzel a módszerrel az alkalmazás frissüléséig nem foglal helyet az USER partíción a program kódja. Annyi előnye is van a rendszeralkalmazássá tételnek szerintem, hogy ha backupolom a System partíciót, akkor elvileg a legközelebbi újrahúzáskor (ha lesz ilyen) akkor eleve friss, és az általam használt programokkal feltelepített rendszert kapok. A link2SD fizetős verziójával elvileg egy app kódja + adata is áthelyezhető SD kártyára.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés