Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pitterix: Gyógytorna
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
Most már a dual sim-es telcsikről beszéljetek már plíz... akinek nem inge ne vegye magára.
-
Rawulf
őstag
Rick4 barátom, azért legyünk már őszinték, hogy az 50-80k összehasonlítás a részedről eléggé valótlan. Egy mostani 50k-s kínai telefon inkább egy 100k fölötti hazai telefonnal van pariban. Az, hogy esetleg valami "pult alatti" áron kapsz telefont, nem alap az összevetésre és egy használt Galaxy SII sem (amiért jó állapotban még simán 80k-t elkérnek).
Ez egy android dual sim-es topik. Van topik arra, hogy "milyen telefont vegyek egyáltalán" és szerintem a vásárlási folyamatokat, vámolást, stb.. sem itt kellene megbeszélni.
(Xiami MI-2 telefon sem ide való, ha jobban belegondolunk.)
Én a magam részéről be is fejeztem az ide nem való telefonok emlegetését.Ha valaki nem ért a telefon buheráláshoz (magyarítás okán), nincs ismerőse, aki bagóért/csokiért segítene neki és az angol nyelvű menü is kínai számára, annak nem igazán éri meg ilyen telefont vennie szerintem.
Az új típusoknál nagyon mellé lehet nyúlni. Jó, ha van infó arra, hogy mit érdemes ezek közül megvenni, esetleg megvárni a "rev2" típusokat.
Van rá lehetőség, hogy egy normális kereskedő ellenőrizze a cuccot, mielőtt elküldi neked. Csak kérni kell!
Én már ódzkodom a magyar menütől, mert az angol menüben jobban eligazodom.
Aki nem képes saját maga intézni a vásárlást és garanciát (írásban angolul tárgyalást), az szintén kevesebb előnyt élvezhet anyagilag.Egy nagyon lényeges dologra is felhívnám itt a figyelmet. Apple fan ismerősöm állandóan azt hozza fel, hogy az ájfónt egyből cserélik, nincs javítgatás.
Nost az én következő kínai telefonomra is igaz lesz ez. Egyből cserélik ha gond van.Tudomásul kell azt is venni, hogy sokszor hiába nézik a magyar emberek, hogy mennyi jüan valami, amikor az állam külön támogatja ott a belső piacot, azaz nagyobb különbségek is lehetnek az export és ottani lista ár között.
A magyar kereskedőkről és szervizekről pedig nincsenek jó tapasztalataim.
Nem ajnároznám őket ennyire.A fentiek alapján tehát számomra fél áron (vagy jobb árban) vannak számomra ezek a kütyük a hazai választékhoz képest.
Egyébként egyre jobbak ezek a telefonok és tavasszal szerintem a minőség sem lesz már kérdés.
-
Rawulf
őstag
Ha már képtelenek vagytok a vámolásról leszakadni és visszaolvasni a tényeket, akkor:
1., Egyre több postai küldemény jön repcsivel (pláne gift-ajándékként)
2., Kormányunknak nagyon kell a zsé, ezért a vámosoknak ki van adva, hogy igyekezzenek termelni vámbevételt.
3., IT cuccnál 0% a vám, viszont EU-n kívülről érkező cucc 27% áfa befizetés kötelezett.
4., DHL, UPS, FEDEX, stb... küldemények tuti vámvizsgálat alá kerülnek.
5., Bizonyos termékeknél ha a vámos szerint kamu az ár, akkor akár ő is meghatározhatja, hogy mennyi áfát kell befizetned az általa meghatározott ár alapján
6., Szimpla fennakadásnál bekérik a vásárlásodról az okmányokat. Például: banki kivonat, paypal fizetés, ebay rendelés.
7., Ha a vám szerint hamisítvány a cucc (pl. kamu samsung dobozban jön egy klón telefon), akkor akár a te költségedre meg is semmisíthetik.
8., Bizonyos esetekben ezért megéri pl. londoni elosztó helyen keresztül megvenni valamit, mert akkor állambácsinak egy petákot sem kell fizetni és simán átmegy a vámon a csomagod.
9., Csomagkövetésnél, ha látod, hogy fenn akad, akkor célszerű neked felvenni a vámhatósággal a kapcsolatot és nem várakozni, mert első körben a kereskedővel próbálják felvenni a kapcsolatot általában.
10., IT cucc EU-n kívüli online webshop vásárlásnál 22euro felett áfa köteles...
11., vámolást ha nem te intézed, akkor költség lesz az is vagy a szállítmányozó cég felé, vagy a vámhivatal felé (ha az ő segedelmüket kéred)+ Kínaiaknál terrorveszély miatt az akkumulátoros kütyüket időszakonként jobban átnézik, ezért előfordulhat, hogy késik a csomag.
-
Rawulf
őstag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Mondjuk nagyobb tétel (raklap) esetén illene. Mindegy, úgyis Xiaomi Mi-2 lesz és arra megvan a saját forrásom.
-
Rawulf
őstag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Pandawill három hete nem képes árajánlatot adni. Csak óvatosan...
-
Rawulf
őstag
Új lassúsági rekord hong kong postával: 6 hét!

Július 20-án rendeltem egy kütyüt., amit másnap 21-én adtak le a hong kong postánál.
Ma Augusztus 27-én jött meg!
-
Rawulf
őstag
Kircsi... október végére valszeg megszüntetem az egyik sim kártyámat és a végén Xiaomi M2 lesz a vásárlásból.

-
Rawulf
őstag
Az elmúlt években az összes IT terméknél így volt.
Elméletileg a november is jó hónap lenne, de olyankor kezd hiány lenni, azaz csökken a választék. Hiába olcsó valami, ha nincs ugye.
Az évezred előtt a január-február is áruhiányos volt és az importőrök-dealerek "nyaraltak", de most már nem.
Én legkésőbb október végén vásárolok informatikai terméket (lehetőleg).
-
Rawulf
őstag
Sam kitett egy új telefont a webshopjába.
-
Rawulf
őstag
válasz
f8enter
üzenetére
Lapozz már vissza kérlek 1-2 oldalt, mert minden kérdésedre már volt válasz.
G3 szeptemberben jelenik meg a placcon.
MT6577-es bug nem érinti a W3-at, mert csak bizonyos hardver-összeállítással veszik össze.
Páran már rendeltek W3-at és biztos szólnak, ha lesz nekik.
Egyébként a ThL a név kavarodás miatt (W3+ W3S) inkább szimplán W3 dual-core névvel árulja hivatalosan. -
Rawulf
őstag
Kell egy kis idő, amíg megjelennek a ThL telefonok az Aliexpress Hyperguider webshopban, mert még nem aktiválta az újdonságokat az Alibaba.
-
Rawulf
őstag
Megkaptam a ThL képcsomagot SAM-től.
Mindjárt feltöltöm photobucket-re és megosztom veletek. -
Rawulf
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nem is akarok. Muszájból van két számom. Volt időszak, mikor az is felmerült, hogy mindhárom szolgáltatónál legyen egy-egy számom. Most nézegethetném a tripla simeseket.
Nálam pont az a lényeg, hogy ha az egyiken beszélek, akkor a másikon ne zaklasson senki. Ezért nincs két telefonom, illetve ezért nem agyalom azon, hogy aktív sim-es legyen.
Persze nálam a hívásvárakoztatás is ki van lőve.
Egyszerre csak egy ember hívjon, a többi meg próbálkozzon később.
Ha pedig nem vagyok elérhető, akkor ne hangpostázzon. Az is ki van lőve.

-
Rawulf
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Ha Sim1-en csacsogok az egyeskével, akkor a Sim2-re bejövő hívás foglaltat ad a ketteskének.

-
Rawulf
őstag
Nálam is a H806 értesít, ha a másik kártyámat hívták, miközben csacsogtam. Nekem ez így tökéletes. Oké, hogy két fülem van, de nem fogok egyszerre két telefonon értekezni.
-
Rawulf
őstag
Azt hiszem Pandawill-t sem fogom senkinek sem ajánlani.
Már a második emberükkel beszéltem a live chat-en és nem elég, hogy iszonyat bénán beszélik az angolt, de mintha gyogyósokkal társalognék, de komolyan.
Ők eddig az egyetlenek, akik még e-mail-ben sem képesek válaszolni.
Most meg ott tartunk, hogy már gmail címet adnak meg. Komolytalan. -
Rawulf
őstag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Pandawill-t pont tegnap kérdeztem meg, hogy mikorra várják a Jiayu G3 telefont és semmit se tudtak mondani...
-
Rawulf
őstag
válasz
freestyler8
üzenetére
tolódott szeptemberre
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
freestyler8
üzenetére
Az összes ismert brand márkába kisebb akksit tesznek direkt???
-
Rawulf
őstag
Ez a neked való:
ThL W1 Smart Phone Android 4.0 OS MTK6575 1GB RAM 3G GPS WiFi 4.3 Inch QHD Screen·Google Android 4.0
·CPU:MTK6575 (Cortex A9) 1GHz ,GPU:Power SGX531
·4GB ROM+1GB RAM
·GSM/GPRS/EDGE/WCDMA HSPA
2G GSM:850/900/1800/1900 MHz
3G:2100 MHz
·Dual sim cards dual standby
·WIFI:802.11b/g wireless internet
·Built in GPS
·4.3 inch Sharp ASV Capacitive screen,QHD:960*540
·8.0 Mega Pixel wifh Auto focus -
Rawulf
őstag
válasz
Simon02
üzenetére
Meg is indokoltad, hogy miért nem vennéd meg a Lenovo és ZTE telefont. Nekem is az 512MB ram és akkumulátor volt a probléma.

Ahogy nézem, az Amokbuy-nál is addig volt gond, amíg nem a telefonok meg nem jelentek és pre-sell akarták ők is árulni.
Amokbuy-nak a web-es livechat-jével vannak gondok jelenleg. Beszéltem a beers által megnevezett Justin-nel és ha rajta keresztül intézi az ember, akkor szerintem nem lehet gond. Teljesen szimpatikus kereskedő, bár én még nem vettem onnan semmit se. Beers-t kérdezd!
-
Rawulf
őstag
Kínai Alex barátom végre előkerült. Én most egy darabig OFF leszek itt, mert amíg ő nem ad infót a Jiayu G3-ra, addig maradok várakozó állásponton.

-
Rawulf
őstag
válasz
freestyler8
üzenetére
Amíg csak reklámozzák, semmi sem biztos.
-
Rawulf
őstag
Majd meglátjuk! Várható volt, hogy áttervezik a telefont!

Lehet előrébb hozom az autójavítást és utána jöhet csak a telefon. -
Rawulf
őstag
válasz
freestyler8
üzenetére
Ha segít neked bármit is freestyler8 fórumtársam, akkor az én tervem az, hogy megvárom a jövő hetet és ha esetleg lesznek sample Jiayu G3 telefonok, akkor rákérdezek, hogy van-e gond velük. Az már szinte biztos, hogy Gorilla Glass lesz a Jiayu G3. Mivel kisebb márka a THL-nél, ezért még akár best buy árban is lehet.
-
Rawulf
őstag
Beers-nek is köszönd meg, hisz ő is érdeklődik itt mindenkinek!

A THL-nél ha létezik sima W3, akkor vigyázni kell, mert W3+ ami tuti jó.
Ezek szerint annyi lehet a bibi, hogy mégsem teljesen kompatibilis a 6577 és a 6575, azaz nem lehet csak úgy betenni egy 6575-ös helyére a két magos 6577-et... -
Rawulf
őstag
Sam egyeztetett a THL főnökkel:
THL W3+ telefonnál megoldották a kompatibilitási problémát. Ebből kifolyólag SAM is kiteszi a THL-t ma este a webshopjába.
Aki MTK 6577 - 1GB RAM kombót szeretne, annak egyenlőre THL W3+ a megoldás.
Jiayu G3 a fasorban sincs még. Egyenlőre csak reklámozzák, viszont még mintákat sem küldtek ki. Lehet elkérik a megoldást a THL-től.
Mivel augusztus 15-ig úgysem rendelek még semmit se, ezért megvárom a hónap végét.
-
Rawulf
őstag
Türelmetlen banda (velem együtt).

-
Rawulf
őstag
válasz
berigazek
üzenetére
A forint szeptember után szinte biztos, hogy gyengülni fog.
Amíg a gyárból nem gördül ki a szállítmány, addig kár leadni rendelést. Amennyiben a bug miatt árat csökkentenek, akkor meg egyenesen pazarlás leadni most egy rendelést.
Mai utolsó pletyka: A Zopo a ZP900-ba és a Jiayu pedig a G3-ba 6575-öt tesz inkább és nem felezi a ramot. Kérdés, hogy egy MT6579-nek mennyi értelme lenne a 6583 mellett így az év vége felé.
-
Rawulf
őstag
SAM-mel én abban maradtam, hogy nem rendelek semmit, amíg nem kap szállítmányt.
Meg amúgy is tök fölösleges addig rendelni bármit is, amíg nem tudnak szállítani.Tételezzük fel, hogy ez nem kamu. Én nem lennék annak a helyében, akinek egy pénzsóvár kereskedő elad egy teszteletlen sample-minta telefont.
Az egészben az a dühítő csupán, hogy most áll jól a forint a tőzsdén.

-
Rawulf
őstag
Beszélgettem az elébb SAM-mel ismét.
Megosztom veletek, amiket írt. Egyenlőre vegyétek pletykának.
Trollok kíméljenek, én csak továbbítom a részetekre, amit mesélt nekem:A Mediatek 6577-1GB bug úgy tűnik, hogy komolyabb és ezért a beharangozott 6577-es telefonok vagy 512MB rammal lesznek szerelve, vagy 6575-ös egy magos chippel.
Úgy hallotta, hogy lesz egy 6579-es javított chip, amennyiben augusztus végéig nem lesz más megoldás. -
Rawulf
őstag
Ezek után merjenek nekünk rossz telefont adni a kínaiak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rawulf
őstag
válasz
berigazek
üzenetére
Nekem továbbra is az XM-L T6 által talált Meepad tetszik.

-
Rawulf
őstag
Ejj ez a sok indulat. Talán hétvégére a hűvösebb lesz a hangulat is.

Inkább rendeljetek valamit és osszátok az infót, hogy okosodjunk.
-
-
Rawulf
őstag
Zopo miért nem ad erősebb akkumulátort a telefonjaihoz?
-
Rawulf
őstag
Én átadtam a kapott infókat. A találgatásokat és a további oknyomozásokat rátok bízom.
Részemről annyit ígérek, hogy jövő héten rendelek egy ilyen Meepad i5270-et a sample-kat követő első szállítmányból. Jóccakát...
-
Rawulf
őstag
válasz
Black&White
üzenetére
Félreértés ne essék. Én is egy gigával szeretnék (szerettem volna?) ilyen mtk6577-et.
A H806 telefonomhoz képest az 512MB és az Android is előrelépés lesz.
Sebaj. Jövőre úgyis AMD telefont fogok nézegetni már szerintem.
-
Rawulf
őstag
válasz
Black&White
üzenetére
Meepad sample telefonok is 1GB rammal voltak szerelve.
Rawulf : "and meepad try to workaround this problem?"
Sam : "yes, they will try"Ha ez mind igaz, akkor nem lepődnék meg, ha tovább csúszna ezen telcsik megjelenése.
Shenzhenben elmúlt éjfél, úgyhogy egyebet nem tudnék már mondani, mert SAM elment aludni és elköszönt.
-
Rawulf
őstag
válasz
Black&White
üzenetére
Találgatni nem akarok. Én csak leírtam, amit mondott.
Rawulf : "1GB ram problem with the MTK 6577 chip or meedpad construction?
SAM : "6577 chip" -
Rawulf
őstag
Szólt, hogy SGX531 lesz a GPU a végleges verzióban és a kijelző is marad QHD IPS.
Szóval a RAM feleződik.
Ha minden igaz, akkor jövő héttől (Aug 15 körül) kapható.Ha ez igaz, akkor karácsonyig kellene várni javított csipcsuppokra gondolom.

Frissítés:
Azt írja, hogy a hibajelenség 1GB rammal az, hogy lezár a telefon és ki kell szedni az aksit és restartolni kell. (Close off down phone effect) -
Rawulf
őstag
Friss hír a Meepad kereskedő SAM-től:
"meepad told me MTK company made mistake of RAM, the 6577 only can support 512MB RAM, so the sample is always work not good."
"6575 can support 1GB RAM"
"6577 can only support 512MB RAM"Meepad sample telefonjai után a végleges i5270-ben "csak" 512MB lesz.
Valakinek erről valami?

Azért durva ha a dual core-os chip tényleg csak fele akkora rammal megy.

-
Rawulf
őstag
Tudnátok nekem valaki pro embert ajánlani magyarításhoz?

-
Rawulf
őstag
A Meepad i5270-nel kapcsolatban folyamatosan csesztetem SAM-et.
Amint valami épkézláb infóm lesz, itt jelzem, illetve ígérte, hogy elsőként nekem küldi el e-mail-ben az antutu eredményeket, képeket, videót.
A gyár 100db "sample" példányt küldött szét. Ebből pár darabot kapott, amit el is adott.
Augusztusban indul a "rendes" forgalmazása a terméknek.
Egyébként mindenkitől azt hallom, hogy érdemes pár hetet várni MTK6577 ügyben mindenféleképpen, mert először az 512MB-os telefonokkal foglalkoznak odaát. -
Rawulf
őstag
Úgy tűnik, hogy ezeket a csodatelefonokat első körben eladják a kínaiak odahaza és csak hónap végén juthatnak nekünk is ilyen kütyük.
-
Rawulf
őstag
Mennyi idő egy ilyen antutu test lefuttatása?
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Pentax DSLR topic
- Napelem
- NiMH akkumulátor
- Ipari mennyiségű szuperszámítógéppel dagasztaná az AI lufit az USA
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Alphine Green 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3745
- Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)