- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #3569 üzenetére
Hát igen, a Hawaii gyári hűtő erős volt, szidtam is eleget. 100X jobb megítélésű lehetett volna a kari csak kicsit halkabb/erősebb gyári hűtővel. Így meg nem az terjedt el, hogy jobb volt a 780-aknál jobb áron, hanem hogy hangos és kazán, amikor alig torkosabb/melegebb csak a 780-aknál. Hát igen, üresben nem a leghalkabb a 295 sajnos, ilyen szempontból a Matrix sokkal jobb lesz.
Az FT01 az egyik legjobb ultrahalk ház, amivel valaha találkoztam.
Ugyanakkor nem kompromisszummentes. Nagy előny volt, hogy gyárilag ott figyel benne 2db 700rpm-es, 18cm-es minőségi venti elöl és felül, amik gyakorlatilag hang nélkül fújnak be jelentékeny mennyiségű levegőt, a gyári porszűrőkön keresztül is. A hátsó venti nekem túl hangos volt, azt leszabályoztam, szóval a pozitív légnyomásnak kellett dolgozni. Ezek folyamatosan jól szellőztették a gép belsejét, de ugyanakkor a gépház nem volt túl széles, és az oldallapon is ventilátor helyett hang (és hő!) szigetelő hab volt. Ennek az volt az eredménye, hogy tuningnál a 290 WF3 oldalt kidobott hőjének egy része nem tudott időben távozni a házból, és a VGA visszaszívta magába. Ez kb. 200W felett kezdett észrevehető lenni, és emiatt tuningolni is csak úgy tudtam, ha levettem a ház oldalát, úgy egyből jó lett.
Pl. Crysis 3-ban mikor OC-t teszteltem 1040/1250Mhz-en, 88 foknál és 3800rpm-nél vettem észre videózásnál, hogy miért üvölt és melegszik ennyire a VGA, hogy ja persze, elfelejtettem levenni a gépház oldalát, ez olyan 230-240W VGA étvágy lehetett az OSD alapján. A levétel utána pillanatok alatt visszahűlt 84 fokra és 3400rpm ventire.Alulfeszelve 900Mhz-en, mikor csak szűk 200W körül kért a VGA semmi ilyen gondom nem volt, 2400-3000rpm körül kitűnően elvolt, 80-83 fok között, és ez levett oldallal se változott lényegesen. Persze, így soknak tűnik a venti fordulatszáma, de a WF3-ason nagyon kis picike vékony ventik voltak, és 2400rpm-en még alig van hangjuk, 3000-3200 körül kezdték jelezni, hogy dolgoznak, és 3500 körül lett számomra idegesítően visító a hangjuk.
Érdekes egyébként, hogy ez a 200W-os jelenség "hosszában lamellázott" VGA-knál, mint pl. a 290 előtti 280X Vapor-X-em volt, nem volt tapasztalható.
Mondjuk az sem véletlen, hogy bár a gépem komplett belét eladtam, a ház és az X-fi hangkártyám megtartottam. Egyszerűen vicc a használtpiaci értékük, miközben pótlásuk egy vagyon lenne, ha valaha ismét asztali gépet építenék.(#3572) gbors: No igen. De tegyük hozzá, hogy ott mindig volt válaszuk. Most nagyon kinyílt az olló, hogy az Nv szinte berobbant az új Maxwell-ekkel, amik nagyon jól rátapintottak a felhasználók és tesztelők halk/gyors/keveset fogyasztó/jól tuningolható(nak tűnő) VGA iránti igényére. Így a 970 esetén jó ár és rengeteg ajánlás megtette hatását. Persze, aztán elkezdtek kibújni a szögek a zsákból, hogy azért van, ahol beint a kis sávszélesség, vagy hogy igazából mégsem egészen 145/165W a TDP ha az ember szabadon engedi a lovakat, a 970 "sajátos" memóriaszervezéséről nem is beszélve.
Ha belegondolunk az online média véleményformáló erejébe, akkor nagyon érdekes kérdés, vajon hogy alakultak volna az eladások, ha nincs ez a "sajátos tévedés" az Nv részéről, meg az ügyes játék a TDP-vel, és akkor mondjuk már korántsem teljes mellszélességgel ajánlotta volna minden szaklap, hogy igen, ezt vegyétek.... Erős a gyanúm, hogy akkor nem lenne ma olyan aggasztó az a piaci részesedéses ábra, amit rocket linkelt....
Ami az online sajtó fejcsóválását illeti, a gond az, hogy amilyen hangosan ajánlották anno főleg a 970-eket, most annyira halkan csóválják a fejüket.Ha megnézed amúgy, jelenleg is a baseball ütővel kell kiverni belőlük a pénzt eset áll fenn.
Néhány szerencsés kapott visszatérítést, vagy kompenzálást, de ennyi. Ami még csúnya ebben a történetben, hogy azt mi ugyan nem tudhatjuk, a vásárlók hány %-ának okoztak ezzel kárt. Ugyanis nem tudjuk előre, mekkora jelentősége lesz mondjuk egy év múlva ennek a memóriás sántaságnak, márpedig ilyen drága VGA-t nem 1 évre vesz az emberek többsége külföldön sem. Nem beszélve az egészséges piaci versenynek, és az AMD-nek okozott kárt. Az már nem olyan pici, mint az egy-egy usernek okozott.
Ha megnézed a Maxwell topikot, ott is csak azért van látszólagos nyugalom az ügyben, mert úgy gondolják, hogy "úgysem okoz gondot FHD-ban" meg hogy "úgyis csak pár kapcsolót leveszek és jó is lesz" típusú állítások, amik nagyon könnyen borulhatnak pár jövőbeli játékban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Androidos fejegységek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
- Facebook és Messenger
- Azonnali mobilos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Formula-1 humoros
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB // Számla+Garancia //
- Xiaomi Mi 11T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest