Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz F e Z o #47301 üzenetére
Csak nekem rémlik úgy, hogy amíg csak 7870 topic voltunk, addig nem voltunk tele mindenféle hibajelenséggel? A 7870-em annyira simán, bugmentesen dolgozik mindenféle játékban (pedig ráküldök mindenféle felülvezérlést), hogy már ez kezd nekem gyanús lenni, driverek is csak az Intel PCI-E en. gazd.jára érzékenyek. A végén még azt fogom hinni, vmilyen nV kártya van a gépemben...
sephi: Mit akarsz kihozni az XT-ből, amihez víz kell? Ha lemaradtam vmiről, bocsi, még mindig munkahelyről ugrálok fel netre.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz F e Z o #47303 üzenetére
Ja, hogy vtx3d. Akkor értem. Szerencsére a Sapphire hűtése némi negatív vmod segítségével még tuninggal is jó, még ha persze nem is csöndes, de tudtommal a víz sem néma.
Sanyi2134: Szerezz be egy használt 7870XT-t, az mindenre elég.
Tengo: Csak prepeches voltam, 1950XT-t leszámítva minden eddig AMD kártyámmal. Hűtőd ment már tönkre? Nekem 2db ASUS Glaciator HD4870-ből 3 lett hűtőhibás, és ez nem vicc, a második egy hűtőhiba miatt gyárilag javított volt. Azóta nem veszek ASUS VGA-t, mert erős a gyanúm, hogy azokat az átlátszó ventiket hasonlóan szar motorok hajtják. Sapphire HD4870 a PCI-E2.0 üzemmódot felejtette el, HD3870-nél azzal a driverrel gyorsult 20%-ot mindenben a kártya, amellyel megszűnt az 580X chipset CF támogatása, szóval megjártam én is a hadak útját.
Más: Hát, baszki, Afterburner még mindig nincs, és 3 nap múlva lejár, de én már az üzengetéseit is rühellem. Miért nem elég neki 1x kiírnia, ha már muszáj?
Jut eszembe, a Mantle elég szépen megzabálja a 2GB RAM-ot, nyilván ennek is oka van, pl. hogy a fölösleges, 3-6GB-tal szerelt kártyákat is legyen, aki megveszi, már ha imponál neki a DX-nél lassabb megjelenés. DX-ben még C3 sem zabált 1.8GB-nál többet...
[ Szerkesztve ]
-
nomad138
tag
válasz F e Z o #47552 üzenetére
Az összes többi játéknál nem ilyen látványos mint a BF4-nél. Mivel mind1 hogy melyik Driver van fent mert így is úgy is laggol a 14.3-at raktam fel.A Mafia 2-nél néha beakad majd folytatódik ez még elviselhető, a FarCry 3 tegnap beállítottam 2x MSAA, ULTRA, DX11, 1080P és ott is csak mikro laggok vagy csak ritkán laggol. de a BF4 az mindenhogyan! Ha tudtok mondjatok valamit mert ha nem CPU limit akkor nem adom el a processzort!
Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???
-
- = Zk = -
félisten
válasz F e Z o #47568 üzenetére
a második kártya nálam is 1.1-ben megy...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zolisx4
őstag
válasz F e Z o #47941 üzenetére
sephi
13/12 driver van fenn azt hozza a legújabbnak ,próbáljak béta drivert ?- = Zk = -
Ja jó játék nekem nagyon bejönSteve198310
Igazából én nem tudom hogy hogy kell ezt állítani ,.
Mondjuk lehet Nv kártyán nem volna darabos mert ugye arra készült .
A 7870 az nem volt ilyen nekem ha jól emlékszem .Vagyis az nem ugrált fel le az órajel.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz F e Z o #47975 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy WHQL v. beta, úgyis hibás. Egyáltalán, ez valami kamudriver (esetleg trójai)? Hivatalosan ugyanis nem létezik.
csabi0805: Ha fontos a megbízható driver, rossz gyártótól vásároltál karit.
Viszont muszáj megjegyeznem, hogy nálam továbbra is mindegyik rendben van, tehát inkább az új kártyákra tűnik háklisnak.
-
katt777
félisten
válasz F e Z o #48003 üzenetére
Még nem volt AMD kártyám, amelyiken 90°C alatt maradtak volna a VRM-ek komplett hűtőblokk alatt (Sapphire/HIS 3870, 4870 és 7870XT), nekem ez a tapasztalatom, valamint az, hogy mindig jóval inkább melegedtek, mint a GPU.
Hűtés terén jómagam a Gigabyte-ot választanám (TwinForce2), ASUS-szal szemben is.
[ Szerkesztve ]
-
noby
aktív tag
-
Gstyler
senior tag
válasz F e Z o #48266 üzenetére
Hmmm, ezek alapján a 270X a legtöbb játék esetén majdnem beéri a 7950-et, ez azért nem semmi! Mi lenne, hha érkezne végre egy jó támogatás is a kártya alá.
...most olvastam vissza pár oldalt és nagyon gáz, hogy ezt a ZeroCore bugot a mai napig nem tudták driver szinten megoldani. A 7xxx-es szériánál is volt ilyen az elején, de aztán jött egy driver és megszűnt.
khorvat: A 7850-et szerintem nem érdemes lecserélni egy 25-30as új kártyára ( a linkelt infok alapján sem).
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz F e Z o #48312 üzenetére
Már egy XFX 450Pro vana gépben, de igen újraindítás után feláll a gép.
De sajna mása baj, most indítanék bármilyen 3D alkalmazást és egyből fekete képernyő fogad, nem indul semmi sem rajta.
Fimet nézni, netezni tudok.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz F e Z o #48317 üzenetére
Hát hallod én sem gondoltam volna soha, gondoltam letörlöm és meglátjuk mi fog történni.
Azóta akármit indítok egyből bejön, ma ahogy próbálgattam amíg fent volt semmit nem töltött be azonnal fekete képernyő és csak a reset segített.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Steve198310
őstag
válasz F e Z o #48386 üzenetére
Az a helyzet hogy amikor vettem a vaport akkor is ez volt a letargia. Mire kiderült a kábel meg a doboz mérete is más
ki érti eztHDMI 1.4a high speed 1.8 meter cable(Full Retail SKU only)
[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Steve198310
őstag
válasz F e Z o #48403 üzenetére
a 270-é 955/1400 volt az enyém 1100/1500
Na már most annyira nem vagyok jártas a CF ben de az egyik képkockát az egyik a második képkockát a másik kártya hozza létre ha jól tudom. De mivel gyorsabb volt az enyém a masik akadályozta a sebességben. De ha egy órajelen ketyegtek máris jól ment. Bár nem értem miért nem vette vissza automatikusan a CCC. Szinte játszhatatlan voltak a játékok"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
katt777
félisten
válasz F e Z o #48381 üzenetére
Gondolom, akkor megnézted a 7850 vs. 270X viszonylatot is. Szignifikáns az eltérés.
Steve198310: A legtöbbi AMD kari hasonlóan tuningolható (nekem legalábbis az összes ilyen volt), nyilván nincs sok értelme ilyen tesztet feltenni, hiszen arányaiban ua. jönne ki.
CF a 2 kari külön-külön memóriáját használná, azaz 2x2GB-ot. Több RAM-nak fHD+ felbontásnál lenne értelme, illetve persze több monitornál.
kona005: Akkor ott IRQ akadás lesz. Illetve van. Letiltott IGP-vel, v. más IRQ-n is hasonló a hiba?
Bélaaaa: 2GB-os karim van, egyedül a Thief ért 2GB környékére, az is csak Mantle módban, és full HD maxigraf kellett hozzá. Még C3 is elszötymörgött maxigraffal 1900MB VRAM körül.
[ Szerkesztve ]
-
Norbika88
senior tag
válasz F e Z o #48446 üzenetére
Az fps változó függ a pályáktól is.
WOT olyan átlag 30nak mondanám.
Titanban őszintén szólva nem is néztem fps est, csak cpu meg vga kihasználtságot, mert az elég pörgősnek tűnik, olyan 60+ os lehet.(#48448) katt777
Akkor elméletileg már egy Fx6300 is elég a karinak?
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
-
- = Zk = -
félisten
válasz F e Z o #48515 üzenetére
én tuningra mindig a Grid-et használtam anno
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz F e Z o #48842 üzenetére
igen
minden kezdet nehéz" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
belinho
senior tag
válasz F e Z o #48942 üzenetére
Nekem sincs semmi gond, az esetek nagy része user error, az össze-visssza telepítgetés, újra visszateszem a régit, és hasonlók. Nem is csodálkozom, hogy összeomlik a rendszer sok esetben.
Azért elég sokáig ültek ezen a WHQL driveren, szóval ha tényleg van valami gikszer az elég csúnyán leminősíti őket, hogy ennyi idő alatt sem sikerült normálisan összerakni, bár ahogy olvastam már volt valami az AHCI driverrel szóval én már nem lepődöm meg semmin.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz F e Z o #48942 üzenetére
Nekem sincs.
A megfelelő driver kérdése pedig minden gyártónál megvan.
@kona005: Én említettem korábban, kollégámnak 560Ti-je van, és had ne mondjam, iszonyat sok szenvedés volt vele, évekig, és talán most néz ki úgy, hogy megoldódott...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
katt777
félisten
válasz F e Z o #49009 üzenetére
1100/1700, de ez valóban mindenben stabil (pl. Blands sem dobja ki 30p játék után). Feljebb nem a fesz, hanem a hardver miatt nem megy, én legalábbis nem nagyon akarok további feszt emelni, bár a gyári 1.144. 1.1-re állítva a droop (és nem drop) miatt 1.09 körül teljesít. Lehet, hogy majd megnézem, mennyivel megy feljebb eredeti 1,21V-on, de akkor már erősen melegszik (persze még így is bírja), gyakorlati értelme meg zéró.
belinho: Eredetileg az XT is 1.21V-os volt, de kiderült, hogy azok jobbak. A rosszabb alkatrészeket meg kiszórják a lá 270X. A GPU gyorsítása mellé a VRAM-oké sem ártana, máskülönben az órajelemelés lényegében optikai tuning (azaz nincs akkora hatásfoka, mint ránézésre).
BogyóBP: A Mantle arra jó, hogy lassítsa a grafikai megjelenítést. A 10-100x gyorsulás nem más, mint marketing, illetve elméleti lehetőség, amelyet soha nem fognak kihasználni, máskülönben senki nem venne dedikált VGA-t, vagy akár csak középkategóriásat.
Steve198310: Hát, ekkora fesszel nem tudom, hogyan ilyen hűvösek (ha valóban annyi), de a 7870X-eket az ide linkelt tesztekből láthatóan nem nagyon verik.
Lenne egy kérdésem: W8 alatt melyik segédprogi képes normálisan vezérelni a VGA-t? És az sem ártana, ha aut. képes lenne indulni, mert egyik sem teszi, hiába a reg bejegyzés.
GPU-Tweak: nincs fesz állítási lehetőség
Trixx: indításra nem állítja be az órajeleket, utána pedig nem szabályozza a feszt az egyes profilok között, hiába vált.
Afterburner: nem váltja a profilokat, és profil nélkül sem kapcsol vissza 2D-ben (vagy fel 3D-ben).Eddig kényszerből AB van kézi indítással és módváltással.
W7-en nem fut Dirt 1-2 (DX fix-szel és Live frissítéssel sem, neten ezeket írják), és nem lehet telepíteni NFS4-et (régen lehetett, de W7 update után már nem működik). Ja, és W7-en tudtommal nincs DX11.2 lehetőség.
-
katt777
félisten
válasz F e Z o #49032 üzenetére
Sajnos feszt a RAM-oknak nem tudunk adni. Az1700MHz nálam teljesen stabil, 1710 felett már elvétve jönnek a kisebb-nagyobb zöld foltocskák a képben, és bár teszteket lehetne nyomatni így is, nem nyírom ki a karit, hogy döngessem a mellem, +1FPS-t értem el 3DMarkban.
GPU menne, de a RAM-ok gyorsításának híján sokat nem érne, hiszen nem mennek feljebb a GPU órajelének mértékében.Steve198310: Powercolorok egyszerűen gagyi alkatrészekkel készülnek, hűtésük hasonló minőségű. Mostaniakat nem néztem, de régebben pl. nem voltak hűtőblokkok a műanyag borítás alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Öregszem
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest