- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
N.Ferry #9005 üzenetére
FurMark kb SEMMIRE NEM jó, ja........ most jut eszembe mégis jó 2.dologra is!
1, a VGA hűtésének tesztelésére
2, a VGA VRM(táp szabályzó áramkör) kinyírására még ezeknél a szuper intelligens védelmekkel ellátott HD7xxx szériát is képes megdögleszteni!
De vissza kanyarodva a lényegre amelyik tuning beállítás FurMark alatt 2.órát is kibír az FC3, vagy C3, ill az új TombRaider -ben kb 1-2.perc alatt el hasalhat! Szóval inkább a fenti 3.játék valamelyikével teszteld a tuningot ha stabilan megy 2-3.órát folyamatosan hiba nélkül akkor rá lehet mondani hogy STABIL az adott tuning beállítás!
-
válasz
gerisz23 #8966 üzenetére
Hát azt gondolom hogy tudod minnél lejjebb veszed a játékban a grafika minőségét, és a felbontást, annál nagyobb lessz a CPU limited, szóval inkább tedd feljebb a grafika minőségét és a lehető legnagyobb felbontáson játsz, amit bír a monitorod így kevésbé lesz CPU limited
Amúgy a G41. lapba is kellene menni legalább 3400.MHz et a Q6600 -nak próbáld még jobban felhúzni!
u.i : hát igen az a táp élet-a-veszély még alapjáraton is a Q6600 -nak nálam a tuningolt 4890 meg a 4000.en járó Q6600 500.W ot bekajáltak mint a huzat!
Mondjuk az ilyen user -eket soha nem fogom megérteni, van egy 3000.Ft os tápja és betesz alá egy 30-50.e értékű VGA -t, ha meg magával viszi a táp az egész gépet majd csak pislog! A gép lelke a táp azzal kell kezdeni, hogy manapság Minimum egy ChiefTec CTG500.as tápot betol az ember a gépbe nem olyan drága és nem kell évente cserélni mint pl egy VGA.t! És nem kell azon izgulni mikor viszi magával a fél gépet a táp ha pápát választ!
-
válasz
gerisz23 #8962 üzenetére
De van! cserélj PLATFORMOT, és legalább 4000.MHz -es i5 kell az említett játéknak hogy normálisan menjen!
a Q6600.menne többet is ha NORMÁLIS P45.lapot tennél alá nekem ment 4000.MHz felett is!
Az már más kérdés, hogy nálam már 4.évvel ezelőtt is kevés volt még 4000.MHz en járatva is a HD4890 -hez!
a HD7770.hez meg még inkább kevés lenne!
-
válasz
kilcsifalo #8806 üzenetére
MSi After Burner progi és még ki lehet egészíteni HWinfo val is és bármit kilehet vele íratni!
egy pár kép a másik gépembe lévő 7950 ről
FC3 /katt a képekre/
és C3
Az MSI AB + HWinfo beállítását ha érdekel itt leírtam már korábban hogy kell megcsinálni
Hah igen C3 hoz még a i5-2300 is kevés, bár HD7770 -et lehet kiszolgálja maximálisan, de nálam az 1200/1600.on járó HD7950 hez még a 4500.on járó i5-3570K is kevés!
-
válasz
kilcsifalo #8802 üzenetére
Hát nálad valami akkor nagyon NEM OKÉS!
Nem tudom melyik játékkal tesztelted, de gondolom Crysis3 -al mert ahogy elnézem a kártyádat nem képes csak 85.% ig kihajtani, sajnos a C3 reggelire megeszi még az ivy i5.öket is nem hogy az i3.at, ez azért sem jó mert ha 100.% járna a GPU -d, akkor még melegebb lenne vagy +10.fokkal mint most!
Nálam a kis gagyi, rövid hűtős Sapphire
1150/1400.MHz(alapfeszen ami 1,175.v) se melegedik fel ennyire C3.alatt
Max 62-63.fok, pedig nálam esélye sincs le esni a GPU kihasználtságnak 99.% alá mert egy 4200.MHz -en ketyegő i7-875K van alatta a ventije még így is ~50.% alatt teker ahol ugyan már némileg hallatja magát de közel sem hangos!
-
1, HD7xxx széria BIOS -át NEM LEHET szerkeszteni mert NINCS hozzá BIOS editor!
2, 2.gigás 7770 -et nem igen vesz senki, max aki(k) hisz(nek) a paraszt vakításnak, mert ehez a GPU -hoz pontosan elég az 1.giga vRam. Mert olyan játék/és,vagy beállításhoz ahová kell több mint 1.giga vRam oda már a GPU is kevés
3, Azt nem írtad milyen típusú pontosan a kártya mert nem valószínű hogy egy Asus kártyán hibátlanul működne egy Sapphire BIOS
-
-
válasz
lizakattila #8768 üzenetére
ismerem a TPU oldalát de ott sajnos nincs fent a rövid hűtős BIOS -a(i)
2012.10.29. ei dátumú 015.025.000.006.000000 verziójú az OC kiadás!
mivel nem dual bios osak a HD77xx szériák és nincs igp a gépembe, kicsit körülményesebb a próbálkozás hogy vajon melyik BIOS -al működik
lehetőleg 300/150.es órajelűt keresek és aminek 1,200.v körüli az alapfesze
-
Üdv uraim!
akinek a rövid hűtős
11201-17-20G vagy 11201-20-20G(oc) Sapphire 7770 karija van!
Megtenné hogy lementi róla a BIOS -t és felteszi zippyshare.com -ra és belinkeli vagy akár jöhet PÜ -be is a link
És még annyi kérés hogy legyen oda írva hogy az OC verzio(11201-20-20G) vagy a sima 11201-17-20G
És az órajeleket is, mert úgy tudom a régebbieknek 300/150 volt az órajele, az újabbak meg 300/300.on járnak idle -be!
Előre is köszönöm aki(k) segítenek!
-
Ha nem értesz hozzá annyira vagy nem vagy tisztába a dolgokkal akkor légyszi NE ÍRKÁLJ HÜLYESÉGEKET bios Fash -eléssel még akkor se lehetne véglegesen elrontani ha a 7770 -re mondjuk egy GTX650 es biost tenne fel
A lényeg mielőtt bárminek is neki kezd le kell menteni az EREDETI BIOS -s a kártyáról és akkor nagy meglepetés nem lehet csak egy kis kellemetlenség ha nincs a gépében igp vagy integlált vga (vagy olyan alaplapja amibe 2.db vga -t lehet tenni, de akár egy ősrégi PCI -os VGA is megteszi) de még akkor sincs veszve semmi mert vakon is vissza lehet állítani
Lényeg a lényeg ha levan mentve a gyári eredeti bios és egy hibás vagy nem jól működő bios-t tesz a vga simán vissza lehet írni az eredetit és minden olyan mint eredeti korában!
Frissítés menetét itt leírtam Win alól is lehet AtiWinflas el próbálkozni, de mivel a HD77xx nem Dual BIOS -osak így én ezt NAGYON NEM AJÁNLOM a fenti DOS -os pendrive os módszer 100.% os ott már csak akkor nem sikerül ha rosz biost íratsz fel vele!
-
-
Ha kicsit visszább olvasol itt én is pont ezekről írok már kb 1.hete
Azt is írtam hogy NEM JÁTÉKRA kell (NET/Fimnézés stb...) játékra van komolyabb gépem, és a 5850 et is azért adtam el mert most még 28.ért megvették, de fél év múlva sz.tem már 20.ért se nagyon fog kelleni senkinek szóval ezért döntöttem a leváltásán vissza felé nem akartam fejlődni(arról is írtam már néhány szösszenetet miért és hogyan) én is féltem a 128.bit től mert 57-67xx nél nagyon érezhető volt nem kellett még játék se hozzá már simán a winfosba bóklászva is éreztem(PL: TC be egy 500.számos MP3 mappánál bele görgettem és már ott akadt a kép nem volt folyékony és röccenés mentes mint pl 5850 .el) hogy nem olyan folyamatosak vele a dolgok de erről is írtam olvasd el
Szóval játékot nem néztem még nagyon 3-4.kört mentem 3D11.el hogy mégis nem-e hibás a vga amit vettem meg tegnap olyan 30.percet derbiztem Dirt Showdown -al nem ultra beállításon de egyel lejjebb véve szépen megy vele 60-70.FPS -el nem éreztem röccenéseket és egyenlőre win be sem tapasztaltam de talán holnap lesz egy kis időm jobban letesztelni majd még írok róla
u.i. : lehetséges hogy a GCN jól vagy jobban kezeli a 128.bit es mem vezérlőt és ezért talán nem lesz olyan mint a 5-6xxx szériában a 128.bites vga -k
-
válasz
csucsbicep #6610 üzenetére
igen örülj neki hogy te kifogtál egy jó példányt, meg a 78xx tropikba talán még kockaharcos és miresz nek van még egy jobb Asus -a, de van még sok asus ott is és látod azok sem jeleskednek tuningba
KB pont fordított az arány míg Asus -nál 25.ből van 1.db ilyen jobban sikerült úgy Sapphire -ból 25.ből 1.db Anti-Tuningos
-
válasz
Alister71 #6593 üzenetére
Na még az tenné be a kisajtót, hogy csak asus driver -en menjen akkor repíteném is ki az ablakon
Hál isten ilyennel még nem találkoztam az utóbbi pár(5770, 5850, 5870, 6770, 7850(v1,v2), 7870(v1,v2), 7950(v1), GTX660-70, ASUS kártyánál amiket próbálgattam, de az anti tuningos jóságukkal szinte kivétel nélkül mindnél megvolt
Szóval azt hiszem én is befejeztem az ASUS VGA -kat ezzel a 7770 -el véglegesen
Pedig pl: alaplapból meg kizárólag ASUS -t veszek és azok meg mind hibátlanok
Maradok a zafír -nál ugyan abból is lehet kifogni 1-2.olyan példányt ami csak átlagos de azok se ennyire anti tuningosak
De van ellen példa is, a 7950 Dual-X -em gyárilag 1,250.v ot kap a 925/1250.MHz -hez és nálam beton stabil 0,950.v al is ezeken az órajeleken még a 12.11 béta driver el is amivel ugye minden GPU -nak több fesz kell
Gyári alapfeszen(1,250.v) 1250/1675.et megy, de előtte a 7850 -em GPU ja is ment vidáman +25.%(860->1075) OC -t alapfeszen és egy kis fesz emeléssel meg benne volt a 1200.MHz(+40.% OC) -
válasz
Eagle16 #6497 üzenetére
Én is épp 2.napja vettem ilyen Asus DC v2 est nálam se ciripel de hogy meg nyugodj nem feltétlen a VGA okozza mert a táp és/vagy alaplap is befolyásolhatja hogy az adott gépen ciripel vagy sem
Ha kíváncsi vagy hogy néz ki hűtő nélkül én már szétkaptam
én jobban örültem volna ha
v1 et kapok
De a történet az hogy eredetileg Sapphire 11201-00-20G -jért indultam a boltba(Hardverker) De mint kiderült az valójában a 11201-17-20G a kis brunyi ócsósított verzió amit árulnak, amiről persze azonnal lemondtam.
Jó mondom akkor legyen az Asus DC ami a listájukon szintén elírás,mert ott a V1 szerepel de mire kihozta a csávó a raktárból v2 lett
Nekem több okból sem teccik: ez a v2 eleve kizárólag Asus GPU Tweak el lehet feszt állítani hála annak hogy egyedi VRM -van rajta
Sajnos az felejtős hogy másik BIOS -t teszek rá szintén több okból: Elpida ram és az egyedi PCB/VRM
A másik hozza az ASUS a híres ANTI TUNINGOS FORMÁJÁT alapfeszen ami egyébként 1,175.v de valójában 1,200.v ot kap a GPU már csak a kíváncsiság kedvéjért is rámértem.
Nem megy 1050.MHz nél többet alapfeszen a GPU, hát még ennyire anti tuningos VGA -m se volt hogy +30.Mhz et mennyen a GPU (pedig jó pár VGA járt már nálam aki ismer tudja miről beszélek)
A feszt 1,225.v engedi csak állítani az AGT, így sok jóra már nem is számítottam ami be is igazolódott mert kb 1120.Mhz nél vége is van a GPU -nak és még játékkal le se teszteltem csak 3D11 -el pár kört, ami 1átalán nem biztos hogy játéknál stabil lesz
Szóval nekem CSALÓDÁS(és sajnos az utóbbi 2.évben az összes asus VGA -val így vagyok) ez az ASUS DC v2 egyedül a hűtése az ami viszonylag elmegy(halk és viszonylag csendes) kategória bár azt a 50-60.W ot nem olyan nehéz lehűteni amit maximálisan eszik a 7770 GPU -ja
Ami vigasztal hogy pár napja mikor töprengtem melyik 7770 -et vegyem már leírtam: nekem nem játékra kell így annyira a tuning NEM érdekel, esetleg majd eladásnál jött volna jó ha legalább megy egy 1200.at a GPU rajta az Elpida ramok egész jól bírják 1550.MHz en még lefutott a 3D11
Sajnos az alulfeszelést se igazán komája ez a ratyi GPU, mert ha leveszem 1,150.v ra már nem stabil**************************************************************************************
#6525) andrasko Látom annyira nem vagy figyelmes, nézd meg a 1,2,3.as játék FPS értékeit a tesztemnél a 7770 csak azért kap közel annyi GPU pontszámot, mert jobb tesszellációba(4.es game teszt) és a 3.as tesztnél is épphogy sikerül beérnie a 5850 -et -
köszi a képeket
De azért jó lett volna tudnom hogy lehet-e feszt állítani mert én alulfeszelni akarom már ha lehet!
akkor esetleg MSi AfterBurner progi bár azt hiszem az nem engedi a fesz állítani a többi 77xx nél sem meg talán Asus GPU Tweak progi de az se biztos hogy kezeli a fesz állítást.... Amúgy nem tudom mit vagy hol olvashattál a TriXX ről mert semmiféle galibát egyik VGA -nál sem okoz én már vagy 30.féle VGA -val próbáltam és sose volt gond vele
-
Éppen pár napja kérdezősködtem erről a típusról akkor most kihasználnám az alkalmat!
ide feltettem egy Fiss TriXX progit + GPU-Z nem kell telepíteni csak kicsomagolod és működik is mind2ő
Meg néznéd hogy engedi e állítani a TriXX a VVDC(GPU) fesz vele? ha igen ott van mellette a legfrissebb gpuz azon a senzor fülnél megnézhetnéd mi a 2D -s fesz és ha vissza lépsz a gpuz fő oldalára a bus interface sor végén van egy pici kék kérdőjel arra katt bejön egy ablakocska azt indítsd el és lépj vissza a senzor fülre hogy akkor mekkora feszt ír ki a Gpu-Z
várom mielőbbi válaszod mert én is pont ezt a típust néztem ki magamnak és legalább meg tudnád nézni ezeket a dolgokat nekem!
-
válasz
banderasz77 #6251 üzenetére
-
válasz
Atesz1978 #6245 üzenetére
igen ezt néztem én is mikor pont erre a típusra kérdeztem itt rá a fórumon.. amúgy annyira nem jó vétel mert 3.al többért már van boltban is ugyan ilyen annyit meg talán megér hogy originál új, a hűtés annyira nem izgat mert max lecserélem van itthon néhány hűtésem ami felmegy rá
Inkább az érdekelt volna hogy mekkora az alapfeszei, lehet-e feszt állítani(lefelé is), és egy átlagos tuning mennyit megy a GPU és ram, nem azért érdekel a tuning mert kell a +erő ugye írtam hogy NEM lesz játék rajta , de ha elakarom adni akkor jól jön ha nem anti tuningos, én már vásárlás előtt gondolkodom ilyenekben is
~35.k -t nem szívesen adnék egy 7770 -ért mivel 5-6.e el többért már 1.gigás 7850 van ami egy kis tuningal közel 2X gyorsabb mint a 7770 szóval én ilyeneket is mérlegelek.....
-
-
válasz
banderasz77 #6229 üzenetére
Jobban festene ha mondjuk nem 5.éves Vantege progival tesztelnéd hanem mondjuk 3Trémárk11.el
********************************************************************************
urbi73 Én se vennék, de lépni kell mert fél év múlva már 20.alatt lesz a 5850 ek ára most még ~30.ért el tudom adni
Ha olvastad amiket írtam NEM JÁTÉKRA kell! oda van 5X gyorsabb mint a 7770 de jelenleg nem nagyon van jobb amire érdemes lenne leváltani ha lennének már használt 1.gigás 7850 ek 40.alatt akkor arra váltanám de még nem nagyon vannak, de olvasd el amiket írtam és megérted! -
Esetleg..
HIS 7770 IceQ X Turbo
ilyen sincs senkinek? a kérdések ugyan azok lennének
-
válasz
Atesz1978 #6220 üzenetére
éppenséggel meg nem de nemigen van más alternatíva
vegyek a 5850 helyett egy gyengébb 6850.et kb mivel lennék előrébb semmivel, vegyek 5830 -at az megint csak vissza lépés mert sokkal többet eszik a 5850 -em! Mi van még ami nem túl drága én nem 128.Bit es? semmi... nV kizárva részemről
Akkor nem nagyon marad már csak a 7770 esetleg 1.gigás 7850 ~40.körül de az meg minek mert játék nincs ezen a gépen. szóval valószínű valamelyik 7770 lesz aztán ha nem fog tecceni max eladom 1-2.hónap múlva jobbat nem tudok
Az lenne az igazi ha valakitől tudnák kölcsön kérni 2-3.napra egy 7770.et és akkor meglátnám nekem hogy jön be a minden napokba aztán ha oké azután már bátran megvenném de nemigen van 1 ismerősömnek se 7770 -e aki tudná nélkülözni 2-3.napra
-
úgy látom nem igazán értelmezted amit írtam...
ugyan az a gép minden ugyan az csak egy HD6770 1.gigás DDR5(nem is a butított DDR3) kártya helyére beraktam a 5850 et és mindha elvágták volna a röcögéseket a gép rendben van(amúgy 8.giga 2000.MHz@CL9 ram, i5-760@4000.MHz, OCZ Agility 3 SSD) szóval nem a körítés a gond meg ahogy írtam semmi változás nem történt csak 6770 ki 5850 be és teljesen más élmény... de mondom ezt nem igazán lehet leírni mert érezni kell használat közben.. 6770 előtt volt bent 5770 is az is dettó, szóval itt mindenképp a 128.bit -el van gond de mondom ha nem 1.ik pillanatról a másikra történik akkor nem nagyon veszi észre az ember és nem is nagyon lehet leírni, mert nem úgy akadozik hogy várni kell valamire hanem nem olyan folyamatos...
Inkább ahoz tudnám hasonlítani ha játszol egy FPS játékkal és mondjuk megy 30-35.FPS -el az is folyamatos elvileg, de ha 50-60.FPS -el megy az mégis más játék élmény na valami ilyesmit képzel el...
Filmnézés meg attól függ mit nézel mert egy 20-30.mega/sec HD filmnél FEL kell kapcsolnia a 7770 -nek is 3D -re
Nálam egy sima 720p MKV is UVD -re kapcsolja a VGA -t és nem alap 150/300 .on jár hanem 300/600.on
Persze ehez olyan lejátszóprogi és beállítás kell hogy legyen HW -s gyorsítás film alatt is!
Én úgy tudom hogy a HD7xxx sorozat BIOS -ába se lehet bele babrálni ahogy 78-79xx esekébe sem, az lenne a jó ha lenne már BIOS editor de sajna még nincs max azt lehet mint a 7950-emnél hogy másik gyártó másik BIOS -át teszed fel
-
igen a régi szép idők mikor 5770 CFX -el nyomultam hú de rég is volt
azóta már volt néhány végéám ez a 7770 nem is játékra kell(ene)
oda van egy elég jó 7950.em ami 60.% OC -t tud
*********************************************************************************
oliba ahogy fentebb írtam nem játékra kell, ha minden jól megy holnap veszik meg a másik gépemből a HD5850 -et és az helyére kellene valami
Félek is kicsit ettől a 77xx szériától a 128.bit -es memó vezérlő végett a 57-6770. es korszakból nincsenek jó tapasztalataim a 128.bit -el Én még net/filmnézés alatt is éreztem hogy nincs elég KRAFT a kártyában és olyan mind ha darabosan menne minden a gépen, Persze nem mindenkinek 1forma az igénye, van akinek egy C2D proci meg egy HD2400 al szerelt gép is vaj simának tűnik, nekem NEM! épp ezért nem cseréltem még le a net/filmnézős gépembe a 5850 -et, de úgy döntöttem most már el kell adnom amég lehet érte valamit kapni és gondoltam teszek 1 próbát a HD7770 -el de amit fent írtam(128.bit) még mindég azt sugallják hogy ne vegyek ilyen vga -t
Fél éve volt egy kitérőm, eladtam a 5850 et és vettem egy 6870 -et a helyére de az meg baromi sokat fogyasztott 2D ben vagy +20.W al többet és net alatt ugye a flash gyorsítás végett elég sokat jár a vga UVD/3D órajelen, ott meg már +50-60.W al kajált többet ez nem igazán teccett így 3.hét után eladtam a 6870 et és vettem megint egy 5850 -etSzóval most megint ott vagyok hogy félek a 128.bit -es kártyáktól
Az igaz hogy volt már nálam jópár 77xx kártya de mind csak átfutóba pár óra vagy amíg a rendszert fel tettem az adott gépre, esetleg egy kis tuning próba..... de ott nem lehet azért érezni amiről fentebb írtam oda kell néhány nap még kialakul a minden napos használat során, de ezeket csak olyanok értik meg akinek egyszerre van több gépük és az 1 -ik után át ülnek a másik elé és akkor veszik észre hogy hopp ez a gép jóval lomhább mint a másik(nem olyanra kell gondolni hogy pl egy Athlon x3 as géptől egy i7.es gép elé pattanok át).........szóval nem is tudom ezt nem nagyon lehet leírni......
Ennyi a történet kicsit hosszan... szóval ki akarom próbálni a 7770 -es szériát igazából a Vapor-X et néztem ki de....nem teccik hogy annyira magas az alap fesze meg az ára is elég borsos....
-
Sapphire Vapor-X ami nálam járt az 1,300.v ot kapott 3D -re ésTPU oldalán is hasonló (3D load 1,33.v) értéket mértek
mikor én tesztelgettem akkor még nem voltak kint a 12.11 béta driver ek amúgy meg mennek azzal is 1200.at csak pl eddig kellett hozzá 1,250.v akkor a 12.11 Bétával kell neki 1,275.v mert ugye FPS -ben is meglátszódik hogy jobban megdolgoztatja a VGA -t a béta driver!
-
válasz
Alister71 #6194 üzenetére
Járt már nálam jópár 7770 és azt nem mondom hogy alapfeszen de fesz emeléssel 10 ből talán 1 ami nem ment 1200 at. Az alapfesz meg ugye elég tág mert van aminek 1,000.v az alapfesze de van aminek meg 1,300.v De a fenti kártyából még nem járt nálam ezért érdeklődöm van -e valakinek meg hogy milyen?
-
Sziasztok!
Van itt valaki(k)nek Sapphire 11201-17-20G kártyája?
Arra lennék kíváncsi mennyire hangos a hűtése FŐLEG 2D -ben és mik a gyári alap feszek 2D és 3D? És ha minden igaz TriXX progival lehet feszt állítani lefelé engedi -e(alulfesz) és felfelé mi a max amit enged?
Ja és OC .ban mi a vége alapfeszen és feszelve mi a vége? 1200.körül gondolom el vánszorogu.i. : bocs a sok kérdésért csak mostanában szeretnék ilyen karit venni és még ezt a típust nem ismerem ezért ez a sok kérdés...
-
válasz
AggressiveGT #2456 üzenetére
nem lenne rossz ha nem 1280 ba játszanál vagy nem egy ilyen lóhere Athlon x2 255 proci lenne alatta, azon a felbontáson oltári nagy CPU limited lesz!
-
válasz
#59070464 #2398 üzenetére
Én úgy vettem észre ha folyamatosan 80.% felett jár a CPU használat ott már nagyon meglátszik a minimum FPS -ben a hatása! átlag FPS még még elfogadható 80-90.% cpu használat is, de pont a Min. FPS ami az idegesítő akadásokat okozza ott már jelentkezik 80.% CPU használatnál is a hatása és ez még nem is multi játék alatt értendő!
Próbáld ki hogy lejjebb veszed a procidat mondjuk 3000.MHz re HT on és próbálj multizni BF3 al! és monitorozd a CPU-GPU használatot (aida64 nagyon jó rá mindent belehet neki külön állítani mit hogy akarsz mérni) vagy HT off és tedd fel 3400.MHz re!****************************************************************************************
Más: én még azt is észreveszem ha asszony i3@4000.MHz gépén kezdek el netezni ott is érzem hogy lassabb mint az i5@4000.MHz pedig csak NETEZÉS -ről beszélek az i3 érezhetően lassabb sajnos a mai web oldalak tele vannak flash tartalommal(még itt a PH. fóruma is a kis szmájlik is azok) és bizony megfogják még a mai komoly CPU kat is hihetetlen de igaz persze ezt csak az veszi észre ha 1.ik pillanatról a másikra át megy pl egy i3-540 gépről egy i5-760 ra! hiába jár mind 2 gép 20x200.MHz en az i3 érezhetően lassabb!
-
válasz
Tomix24 #2389 üzenetére
Úgy látom te sem vagy teljesen tisztába a dolgokkal
Ez nem is lenne gond csak akkor legalább ne beszélj olyat amitől egy hozzá értő a falra mászik
no akkor ha már DX11 és új játék csinálj egy tesztet Dirt Showdown al itt belinkeltem képeken ábrázolva a beállításokat
És monitorozd a CPU-GPU használatot menet közben! csak nehogy meglepődj
Athlon II X3 440 kollégához vissza térve kíváncsiságból néztem egy tesztet a fent említett játékkal HD5850 és i5-760 procival kikapcsoltam benne 2.magot tehát csak 2.magon futott és az órajelét pont annyira lőttem be 3000.MHz(15x200) mint az ö procija a lenti képen látható az eredmény! Neki sem lenne jobb az X3.al hiába 3.mag de annyival szarabb is mint az i5 2 maggal!
Látható hogy a CPU 100.% on tekert a GPU használat 80-90.% -on volt a teszt alatt tehát hiába új játék hiába FHD felbontás kell a 4.mag és legalább 3200.MHz(AMD procinál) intel nél elegendő egy i3 is HT vel! de ott is kell a 3400-3600.MHz Ha pedig komolyabb játékot nézünk BF3 multi oda meg szigorúan minimum 4.magos cpu és 4000.MHz
-
Legalább ne beszélj ződcségeket...........
Giga lapok kb: LGA775 ill AM2+ ig voltak normálisak és jók, ezután éppúgy ahogy az összes többi giga cucc mély repülésbe kezdett és egy ipari hulladék kategória,,,,,,,,,,,!
ASUS -t meg nem kéne le ócsárolni ha 1.db ot adtatok el belőle, majd ha 100 ból vissza kerül 20 akkor lehet róla valamit is mondani vélemény formájában.............
1155. konfigba -ba meg ne nagyon vegyünk már játékra retek 2magos pentium Gxxx -et az kb még netezésre is épphogy elég!
És az Athlon II X3 440 vs i7-920 még köszönő viszonyba sincs!
Az i7-920 még az FX-6200 X6 -ot is megeszi reggelire(némi tuningal) nem hogy egy retek Athlon II X3 al lenne egy kategóriába még játékok alatt sem!
Ne szintetikus tesztekkel(3TréMárk) hasonlítgassátok a konfigotokat egymással mert valós játékoknál meg át estek a ló túl oldalára!
-
válasz
Fr@nkieWilde #2238 üzenetére
Akkor elég sz@r teszt oldalakat nézhettél
mert az 1.gigás GTX460 is 10.% al gyengébb a HD5850 től! és neked pedig a 768.as GTX ed van ami szintén 10.% al gyengébb az 1.gigás tesójától ugye itt már 20.% az eltérés GTX460 vs. HD5850
Amúgy meg az 1.gigás GTX460 a HD6850 el van egy szinten!
Ha találsz olyan palimadarat aki elcseréli 1:1.be a 7770 et a 768.as GTX edre akkor ne is gondolkodj soká mert még meg gondolja magát az illető!
-
válasz
Fr@nkieWilde #2232 üzenetére
-
válasz
andrasko #2221 üzenetére
Ha gyári kártyákat nézünk(tehát nincs órajel és fesz módosítás) akkor
2.D
7770 : ~8-10.W
5850 : ~25.W
Blu-ray Playback (40 Mb/s filmnél)
7770 : ~30.W
5850 : ~50.W
3.D átlag (Crysis 2 1920x1200, Extreme beállításon)
7770 : ~70.W
5850 : ~120.W
Eddig gondolom STIM!
Most jön a lényeg mint írtam(és a fenti képeken láthatod is) nekem alul van feszelve a kártya mind 2D mind 3D és ami még lényegesebb UVD(film lejátszáskor használt órajelek) illetve 2D nél még az órajelek is gyári 157/300 helyett 140/275.re itt kapásból nyerek -10.W ot hogy alacsonyabb órajel és alul fesz!
UVD -nél is alulfesz+alul órajel gyári 400/900@1,0375.v helyett 300/600@1,000.v itt már több mint 10.W -ot spórolok, egész pontosan 12.W al csökkent így a gép fogyasztása!
3D annyira nem lényeg mert nálam csak böngészés alatt kapcsol fel néha 3D re (ha FF-ben be van kapcsolva a HW -s gyorsítás) de hogy tisztába legyél ott is csökkentve van a fesz 1,094 ről 1,070. re! itt is spórolok 10-15.W ot a gyári állapothoz képest! és eleve az Xtreme kari már fejlettebb VRM-el jobban mondva komplett PCB -vel rendelkezik (egész pontosan a HD6850.es nyákja van 1:1.ben csak a GPU van Cypress Pro ra cserélve) már eleve ez is durván 10.W al kevesebb egy referencia 5850 hez képest! és én még ebből faragtam még 10-15.W ot! a bios át írogatásával!
Film lejátszásról még annyit vagy nem jó progival nézed a filmet, és a kártya nem UVD órajelein jár hanem felkapcsol 3D -re ahol természetesen jóval többet fogyaszt mindegyik VGA, vagy eleve gyenge a 7750.es és ezért kapcsol fel 3D re! de inkább a lejátszó progira tippelek hogy az nem jól vezérli a kártyát film lejátszásnál!
nálam szépen megy végig UVD -ben se lejjebb sem feljebb nem kapcsol a kártya
-
idle és filmlejátszás alatt kb 10.W al lennék csak mínuszba!
Mivel 2D -ben alul feszelve 0,95.v => 0,84375.v +alul órajelezve megy
nem olyan rossz értékek ezek ebben a 30.fokos szobábanDe 3D nél is alul van feszelve 1,094 => 1,070.v
így kevesebbet eszik, és kevésbé melegszik de egyébként is ez egy 5850 Xtreme kártya ami már alapból is hűvös és 2D ben szinte néma!
-
válasz
#59070464 #2193 üzenetére
akkor a tesztek! (minden látszódik a képeken)
5850 Alapórajelen a proci pedig 3800.MHz en mert itt van a tiedével egálban ld. Physics pontszám
És egy VALID róla hogy mégiscsak hiteles legyen!
5850@925/1200.MHz CPU@~4330.MHz (szintén azért mert ennyi, vagyis még picivel több az előnye a procidnak ~4.Gigán ld. Physics pontszám)
És a biztonság kedviért erről is egy VALID
dark_hmz kolléga pedig jól mondja ott van némi előnye a 77xx nek ahol erős tesszelláció van, bár még itt sem tudtad befogni a 5850.et
Főleg ha én is 2X ennyibe kerülő Ivy Bridge -el hajtanám nem egy ~25.e -res i5 el!
Amúgy itt is hasonló eredmények születtek a max -ra tuningolt 7770 tudja az alapórajeles 5850 -es szintjét! Szóval még mindég nem lettem meggyőzve hogy érdemes lenne lecserélnem a +30-40.W os fogyasztás végett a 5850 -et! még annak ellenére sem, hogy ezen a gépen nem játszom arra ott az i7+7850
-
válasz
#59070464 #2183 üzenetére
Nem teljesen tükrözi a valóságot a Vantage teszt!
Kíváncsiságból csináltam én is 2.tesztet 5850 -el
Alapórajel 725/1000.MHz
És egy olyan tuning amit bármelyik 5850 -es tud 900/1175
Ha megnézed az alap órajeles tesztemet kb az van egy szinten a te szénné tuningolt teszteddel! sz.tem annyival nem jobb az 5850 alapórajelen viszont az én tuningos tesztemnél már sz@rrá alázza a tuningolt 7770 -et! (bár mondjuk ahogy ott járt a 5850 az kb pont egy alapórajeles 5870.nek felem meg) Fene tudja, várom a 3D11.es teszted alapórajelen és egy max OC-sat is!
-
válasz
#59070464 #2178 üzenetére
Ne 5.éves tesztprogival teszteljetek már egy ilyen friss kártyát
Mellesleg alap beállításon akkora CPU limit van benne hogy öröm nézni!3D11.el már jobb a helyzet(és arra se érzékeny hogy egy régebbi 4.magos AMD vagy egy új 4.magos szandy -val van hajtva) inkább azzal tesztelgessetek!
Tuningról: 7770 -nél sok értelme nincs a tuningnak, a memókat ugyan jól lehet húzni és van is némi hatása(hála a 128.bit nek
) de mint korábban írtam a GPU már gyárilag is közel csúcsra van járatva (főleg OC kártyáknál) tehát azon már sokat nem lehet húzni ~1200 -nál nem nagyon megy többet egy 7770 sem szóval nem sokat lehet húzni még akkor se ha lehetne a GPU nak adni 1,30.v ot se mennének többet! Viszont egy 7850 nél ugye van tartalék rendesen a GPU ba 860 => 1200.MHz szóval annál a kártyánál látványos a tuning és van értelme is mert nem +2-3.FPS hatása van mint 7770.nél!
-
-
-
válasz
#59070464 #2148 üzenetére
1, GCN -es kártyák BIOS -a nem oly egyszerű mint a ez előtti összes épp ezért az RBE progi nem is tudja kezelni(még megnyitni sem) Jelenlegi állás szerint nem is sok esély van hogy a közel jövőben sikerül a srácoknak megoldani hogy lekezelje a GCN -es kártyákat az RBE
Annyira komplikált hogy még HEX editoros megoldás sincsTehát nem 1-2.hónap lesz az is biztos mire sikerül hozzá készíteni BIOS babráló progit!
Egy srác már félig meddig jutott valamire Vbios Patcher RC-1 nevezetű progijával de sajnos egyetlen BIOS -t tud csak idáig kezelni egy bizonyos noti Dell 7970m mobile GPU bios -át! Talán közösen össze hoznak valamit az RBE fejlesztőivel úgy tudom rajta vannak a témán De egyhamar nem lehet reménykedni Szóval BIOS babrálás egyenlőre kilőve
pedig énis nagyon szeretném már át írni a 7850 -emét!
2, az sok dologtól lehet hogy még azonos kártya és azonos gyártó BIOS -ától is megfekszik a kártya! Elég ha egy profil máshová, vagy másképp van beírva a másik bios ba! De legtöbbször a Memória időzítései miatt fekszik meg az sem mindegy hogy az adott bios milyen típusú memóriához készült mert hiába van pl 1.féle ASUS HD7770 DCU TOP kártya de lehet rajta Hynix, Elpida vagy éppen Samsung RAM is és mind 3.hoz más BIOS kell mert hiába egyforma 1250.MHz -es chipek de a ramok időzítései nem egyformák!
Szóval egyenlőre ne nagyon kísérletezz amíg nincs bios editor gcn -hez nem sok esély van a mókolásra!
-
-
-
Erre inkább nem mondok semmit!
De azért azzal legyél tisztába hogy a 7770 az a belépő szintű ALSÓ KATEGÓRIÁS játékra alkalmas VGA
Sz.ted akkor ki venne 78xx et meg legfőképp 79xx et ha ilyen űber-brutál jó egy 7770 is hogy BF3 Multit Ultra beállításon visz (csak megsúgom hogy egy 3X erősebb HD7970 se megy BF3 multiba mindent kimaxolva 60.FPS el, multihoz meg MNIMUM 60 kell
)
7770.CF témáról meg olvass picit vissza nem olyan rég kiveséztük hogy az sem olyan jó mint amennyibe kerül!
6.nap használat után meg ne mondj olyan véleményt(mind ha 6 hónapja használnád legalább) amit később meg bán(hat)sz!
-
válasz
#59070464 #1995 üzenetére
Ne csak egy árva játékkal hasonlíts (azért mert te csak BF3 al játszol) mások nem csak BF3 at tolnak a 77xx kártyájukon!
Egyébként BF3 nál is pont 5-6.% al jobb a 7770 mint a 5830
Esélyed sincs a tuningolt 5850 el szembe mert már eleve alapórajelen is közel ~20.% al gyorsabb a 5850
szénné tuningolva esetleg be érheted a 7770 -el az alapórajeles 5850 -et! és még ekkor is fennáll a sávszél elfogyásának az esélye míg a 5850 kiröhögi őt a 256.Bit jével!
Nalátod gpu pontszámot (de még inkább a játékok FPS értékeid nézd) 4800 vs 3800 de jobban látszódik az FPS -eken itt is látszik a 40.% előnye a 5850 -nek és neked a kártyád már szénné van húzva!
-
Hát ez így nem egészen helytálló! a 7770 -et 1150/1250.en járatod a 5850 et meg alapórajelen(725/1000) nézed!
1, a 7770 be van kemény 10-15.% a nagyon tuningosokban 20.% tartalék ami a valóságban játékok alatt alig néhány +FPS
2, a 5850 meg az összes megy +25.% tuningot a jobbak meg akár +45.% ot is!
íme a volt 5850 .em! közel alapfeszen (1,1825.v on) 1050/1250
Arról ne is beszéljünk pár H.SZ -el feljebb valamelyik kolléga már bizonyította hogy bizony kevés a memória sávszéle a 7770 -nek az elb@szott 128.Bit el! (De én már nemis tudom mióta ezt pofázom de nem nagyon hiszi el senki!)
Látszik hogy megtáltosodik a 7770 ha emelitek a memória órajelét ellenben egy 7850 alig gyorsul 2-3.% ot hiába tekerik fel 1200 ról 1550.re mert ott elegendő sávszél van a 256.bit miatt
De vissza kanyarodva a 5850 vs 7770 re egy tuningolt 5850 (950/1200.on járatva) reggelire megeszi bármelyik játékban és bármilyen beállítások mellett a 7770 -et!a 7770 inkább a HD5830 al van egy súlycsoportban! még alapórajeleken járatva is!
Van pár játék ahol jobb picit a 7770 de többségénél közel azonos a 5830 al
-
-
-
-
-
válasz
#59070464 #1786 üzenetére
Dirt Showdown -al tesztelj
ha ott stabil akkor mindenhol az lesz! én már mindent kipróbáltam de tesztelni legjobb a Dirt Showdown, ott volt olyan hogy BF3 ment egész délután hiba nélkül (akkor még 5850CF -el) a Showdown meg még a betöltő képernyőig se ment el (elindítottam a játékot ugye fekete képernyő kártya át vált 3D re és abba a pillanatba fagyott is!)
Természetesen a csúszka hatással van a tunigra
mi más értelme lenne? alapon ugye el kell menni a kártyának a 80.W os TDP vel!
-
válasz
#59070464 #1782 üzenetére
Nem tudom, lehet hogy a háttérben megy az MSi AB és az szól közbe! asus gpu tweak jó kérdés miért nincs benne remélhetőleg majd egy későbbi verzióba bele kerül! Nálam működik a power csúszka trixx msi és ccc ben is úgy marad ahová tolom! De nálam még inkább -10.be van tolva(gpu tweak progis leírásomnál látható is) és még így se veszi vissza magát a 7850 -em, még 1150/1500 on járatva sem!
-
válasz
#59070464 #1778 üzenetére
a gyári 80.W os maximális fogyasztásodat toldja meg +20.W al!
gyárilag ugye max 80.W ot kajálhat a 7770 ha érzékeli a kártya hogy 80.W fölé megy a fogyasztása szépen elkezdi vissza venni az órajeleit(GPU és Ram is) hogy bele férjen a maximális 80.W -ba! tuningnál ugye megnő a fogyasztás(még akkor is ha nem adsz +feszt a GPU nak ha pedig adsz akkor még jobban) de 7770 nél eléggé kivan centizve mert már gyári referencia értékek(gpu:1000, ram:1125) mellett is képes bekajálni a 70-80.W -ot
No a csúszkával ezt tudod meg akadályozni hogy ne 80.W -nál kezdje el vissza venni a kártya az órajeleit hanem(+20.W) 100.W felett! -
Próbáld meg hogy a CCC -ben feltolod a Teljesítmény csúszkát +20.ra!
Lehetséges hogy a kártya tuning alatt vissza veszi az órajeleit(amit még a mérő porgik sem képesek monitorozni mert akár másodpercenkét többször képes rá, így az user nem lát belőle semmit) mert kifut a 80.W os TDP -ből!(amit a 7770 képes is bekajálni már alapjáraton is nem úgy mint a 7850 annak ugye 130.W a TDP -je, és el szaladgál még tuningolva is 90-100.W al) és ezért van hogy még rosszabbul fut tuningal! mint alapon!
Atesz1978 gyárilag mindegyik (samu,elpida,hynix) ram 77-78xx kártyákon 1250.MHz es érdekes módon PL a 7770 Vapor-X en is 1250 -es Elpida ramok vannak és ugye már gyárilag is 1300.on járnak (még ilyet se láttam hogy gyárilag így adjanak ki egy VGA -t, hogy túl van húzva a ram a gyári adataihoz képest, valószínű kicsit túl is vannak feszelve itt a vapor-x en mert 1500.körül mennek még másik VGA -n pl: 7850 nél az ugyan ilyen elpida ramok 1350.nél végük van) Az igaz hogy ezek a GDDR5 ös ramok nagyon jól tuningolhatóak de akkor is kicsit gázos hogy már gyárilag túl vannak hajtva!
És igen a hynix ramok mennek a legjobban tuningban ezt már HD48-49-57-58xx nél is tapasztaltam!
-
válasz
Atesz1978 #1749 üzenetére
NEM tudod tönkrevágni a HD7xxx szériát! előbb tilt le benne a HW -s védelem mint hogy valami baja esne a kártyának!
egyébként is a MAX fesz amit GPU nak lehet adni (bármelyik TWEAK progival) az 1,200-1,225.v ekkora GPU fesszel meg LEHETETLEN kárt tenni a kártyába, mivel rengeteg 7770 -es kari már gyárilag ennyit kap! itt a HD7xxx szériában már nem FIX egy adott GPU fesz értéke(ahogy a HD6xxx szériáig volt) valószínű a 7770 nél is(ahogy 78-79xx nél) vannak teljesen azonos típusú kártyák amik gyárilag 1,075.v ot kapnak van ami 1,113v és van ami 1,21.v (ezek az ASIC Quality től függnek melyik mennyit kap gyárilag) Ramok meg amúgy is FIX feszen járnak (és hozzá nyúlni sem tudsz csak hardveres módosítással)
Sőtt még elégtelen hűtéssel sem lehet tönkre tenni a kártyát mert erre is van benne védelem nem 1 féle!
(de ezek 1.része már HD5xxx szériában is jelen voltak) Szóval nem kell parázni esetleg akkor lehetne tönkre vágni ha elkezdenél hardveressen módolni feszt emelni mondjuk a GPU -nak adnál 1,600.v ot azt már lehet hogy nem szeretné, bár láttam teszteket 7970 -el ahol a GPU 1,65.v on járt! és mégse döglött meg!
-
válasz
#59070464 #1746 üzenetére
igen van benne bencsmárk!
progi nemigen van
Ami van 1000.éves és nem igazán alkalmas ezekhez az új karikhoz!
GCN -t nem tudod nagyon kifagyasztani(max a hibás-bugos driver-t) mert ha fagyna a kártya úgyis reseteli magát pár sec és vissza jön a kép!
ha Hynix ramos a kártya akkor ~1500.MHz körül el szaladnak a ramok ha Samu vagy elpida ramos akkor 1300-1400.körül! Egyébként nem tudom 77xx nél mennyire számít a ram tuning mert nálam 7850 nél szinte mindegy hogy 1350 vagy 1550 en használom nem lesz több FPS 77xx nél valószínű kicsit többet számít(hat) a 128.bites ram vezérlő végett!
fesz-t meg mehet 1,20.v neki 24/7.be is akár, mivel az összes gyári OC -s kártya ennyit kap gyárilag! de sz.tem 1,175.nél nem kell több mert ha nem megy ennyivel az 1200 akkor többel se fog menni!
-
válasz
#59070464 #1742 üzenetére
Dirt Showdown nálam ezzel jön ki leghamarabb (annyira hogy el sem indul a játék) ha instabil a tuning beállítás!
-
válasz
#59070464 #1739 üzenetére
FurMark semmire nem jó max arra hogy mennyire melegedik a kártya de Stabilitásra végképp nem!
egyszerre ne legyen TriXX és GPU Tweak is elindítva! és ha a TriXX el babráltad a kártyát azt megjegyzi restart után is (a feszt is) és FIX-álja is a 3D -s feszt 2D re is, és csak akkor felejti el a kártya ha a gépet teljesen leállítod restart NEM ELÉG!
Driver ügyben nemrég írtam melyik a jó (12.x july4) a többivel gondok voltak nálam!
Esetleg még 12.3 de inkább a July4 -est tedd fel a 12.6 -os a leg-szarabb, és pont azt használjátok! -
Próbáljátok meg a Sapphire TriXX V4.3.0 al hátha az több feszt enged, meg esetleg megy a giga kártyával is!
Nekem is 1,075.v az alap feszem (csak ugye 7850 -em van) és 1,225.ig engedi az asus gpu twek meg a TriXX is!
Progikról meg : nekem meg Sapphire karim van mégsem mondom hogy MSi progit nem használok, vagy épp az Asus GPU Tweak -et!
Azt kell használni amivel jól működik! (van még pár pl: HiS iTurbo progi!) pl a TriXX et nem szeretem az unlok résznél részleteztem is miért! -
-
válasz
#59070464 #1730 üzenetére
Asus GPU Tweak -ről itt találsz egy leírásomat
az MSi AB nek meg kell még 2.db DLL -t bemásolni a mappájába! ide feltettem ezt kell kibontani az AB mappájába!
-
válasz
Nuada herceg #1680 üzenetére
a TV nél a HDMi -re beállítottad hogy PC bemenet?
és a CCC -ben mit állítottál be csak a GPU méretezést vagy mást is ?
12.x (8.982.0.0 RC1 July 19 es DRIVER -t ne tedd fel mert az tele van buggal inkább a July 4.est itt tudod letölteni az már elfogadható de amit fentebb említettem azt mindenképp állítsd be!
-
-
Tessék MAX OC 1200/1550 on!
#1638 Cseneles nem látod a fától az erdőt nemrég linkeltem ALAPÓRAJELES tesztet és még ott is rád vertem fél FPS -t!Várjuk a tuningolt tesztedet én itt linkeltem fentebb!
De megsúgom hogy 43-44.FPS körül leszel, mert ugye te nagyon jó esetbe tudsz 20.% ot húzni(1200.MHz GPU) a 7770 en ami nem egyenesen arányos az FPS -el tehát még jó ha a 43.ad meg lesz! Nyugodtam bele törődhetnél hogy SOHA és semilyen játékban nem fogod utol érni az 1200/1550.en járó 7850-et! Mert az már majdnem 7970 es szint!(csak segítség képpen 1050/1350 .en hozza a 7850 a nagy tesó 7870 es szintjét, könnyen ki kalkulálhatod a 7870 meg 10.% al van lemaradva a 7950 től) 1680.as felbontásig esetleg közel leszel de még ott is mutatok játékot neked ahol kevés az 1.g ram!
-
-
válasz
DeadMeat #1626 üzenetére
úgy ahogy mondod nem sikerült mivel NINCS ÉRTELME ha alapfeszen tudja és nem melegszik (még ebben a 40.fokos melegbe is megnézheted 56.fokon vagyok mikor a szobában 28.fok van!) és bírja is, akkor miért használjam 860 -on ha megy 1200 at is!
3.hónapja megy stabilan 1075/1350.en ennyin használom egyébként (csak akkor tekerem feljebb amikor olyan játékkal használom ahol kell a +erő)
azok akik nem tuningolnak (vagy gyáva besz@ri emberek) meg is érdemlik! ha megvettél valamit vele együtt megvetted a tuning potenciálját is akkor miért ne használja ki az ember ami ingyen van!?
Most lehet azzal jönni hogy degradálódik a tuningolt cucc ami egy b@romság, én már 22.Éve tuningolok (286.os korszak óta!) és még egyetlen cuccom se szált el a tuning miatt pedig a 22.év alatt jó pár 1000 alakrész megfordult a kezem alatt!
-
válasz
Cseneles #1612 üzenetére
No akkor az ígért kép!
mért lennék eltévedve
mint mondtam mi akadályoz meg abban hogy te is húzd fel a VGA(kat)
Mondtam húzd fel teis, felőlem szénné is tuningolhatod azt se bánom és megnézzük ott mit mutat a 7770.CF 1150/1300.at kell mennie majdnem az összes 7770 -nek! Hisz az új eresztésű 7770 -ek már gyárilag ennyin járnak!
(az igaz hogy azok se nagyon mennek 1200 -nál többet! Ezek a GPU -k pont úgy vannak mint annó 6870 -nél hogy már gyárilag szinte 0-ra kivannak centizve és van bennük egy +5-6.% (biztonsági)tartalék aztán végük mint a botnak
Driver ügyileg azt se mondtam hogy a 12.6 -al tesztelj tedd fel te is a 12.7 -et (egyébként nekem nem az van fent hanem a 12.x Jún04 -ei) de akkor se lesz több FPS -ed
Ja már értem miért nem teszed fel mert mégis csak gondok vannak a CF -el és nem megy rendesen csak bizonyos driver -ekkel no ugye hogy mégse olyan jó aza CFNem kell bemutatni a CF -et én már 5.éve(HD3870 es kártya óta használok folyamatosan CF -et!) jó dolog főleg az utóbbi 2.évben már nincs vele annyi gond, de sajnos még ma is akadnak olyan játék(ok) ami(k) nem hogy jobban de még rosszabbul mennek CF be! A hatásfoka is elég jó de nagyon hullámzó van olyan játék ahol 40-50.% de van ahol +100.% ot is hozza, de átlagban 70-80.% körül mocorog!
1.G vRam -ra vissza kanyarodva nézd meg az én képem látni hogy kb mennyi az annyi (~1650.Mega) szóval nálad elég sűrűn lesz be akadás, már most ha véletlen elfogy az 1.G -d! Valóban jó teljesít a 7770.CF de 1920.ra már kevés ha a szűrőket is max ra akarod tekerni és még hozzá jön a 128.Bit es sávszél is ott is lesz egyre több játéknál vissza tartó erő, és ha azt nézed hogy a 2.db 7770 ből kapsz(vagy még olcsóbban) egy ugyan olyan teljesítményű 2.gigás és 256.Bit es kártyát akkor be kell látni hogy a 7770.CF nek nincs értelme!
7770 akkor lenne jó kártya ha legalább 1,5.giga ram lenne rajta és 256.bit es lenne de akkor meg saját magával b@szna ki az AMD így ezt inkább nem lépték meg!
***********************************************************************************
#1609 NewmanHD nem kell matekozni mondtam már párszor kukkants be a 78xx tropic ba ha nekem nem hiszel bárki megmondja hogy 1150/1350 -et megy az összes 7850 nem kell hozzá semmi szerencse, a jobbak meg 1200/1500 .at is! mind ezt gyári referencia feszültségen(vagy még az alatt) tehát attól sem kell tartanod hogy szét cseszed a kártyát amit amúgyis lehetetlen éppúgy ahogy a 77xx -eket se lehet még túlfeszelve se tönkre tenni!(de olvass kicsit utána milyen újdonságok vannak a HD7xxx szériában)
***********************************************************************************
Jim-Y , DeadMeat : honnét vettétek hogy 100.USER ból 5.tuningol akkor tik valahol álom világba éltekjó lessz aza 5.% inkább 60-70.% nak! Az igaz vannak akik sík hülyék a pc -s világhoz és csak használják a gépet még egy win telepítés is horror nekik, ezek valóban nem tuningolnak de az emberek többsége igen is tuningol! Van aki szerényebben és fesz emelés nélkül, de sokan vannak akik mernek fesz emeléssel is csak tudni kell hol a határ és nem lessz semmi gond belőle! De a fenti 7850 -es témánál ilyen gond nincs mert a gyári fesze 1,22.V a 7850 -nek én meg 1,185.V ot adtam csak neki az 1200/1500 -hoz, szóval ha úgy vesszük még alulfeszelve használom így is!
-
válasz
#59070464 #1606 üzenetére
Matekozzál kicsit és rájössz!
Alap órajeleken 35-40.% al gyorsabb a 7950 viszont a 7850. be van +40.% tuning gyári orajele ugye 860.mhz és megy 1200/1500.at az enyém de szinte mindegyik megy 1150 körül! ALAPFESZEN de mondtam nézzetek be a 78xx topic ba! Szóval nem hihetetlen amit mondtam 1200/1500.simán hozza a 7950.es szintet! És még +feszt sem kell adni mert a referencia 7850.ek 1,22.v on.járnak az enyém meg 1,185.el tudja az 1200/1500.at!
Nem éri meg a 7770.cf még haszáltba is 60.felett van a 2db és 7850.et meg kapsz már 52.ért! Tehát nincs miről beszélni
-
válasz
Cseneles #1604 üzenetére
Hát sajnos most te esel pofára mivel nekem 42-44.fps em van!
Képet délután mutatom mert most dolgozom!
Nyugodtan bele törődhetsz hogy nem tudod befogni a 7770cf el a tuningolt 7850.et mert 7950.es szintet tudja így a 7850. És sajnos a 7770. nek a 128.bit es memó sávszéle fulhd.nál egyre több játéknál vissza fogja nem beszélve az 1g vram ról!
Hidd el kevés az 1g vram én pont ez miadt váltottam 5850.cf ről 7850.re! Pedig ugye a 5850.cf jóval erősebb mint a 7850. Tuningolva be mégis jobbam megy minden játék a 7850.el azokon a beállításokon amin én játszom!
És nem cserélném le a 7850.et még akkor se ha valaki 1:1.be adna érte 3.db 7770 vaporx et
-
válasz
Cseneles #1595 üzenetére
mi idő kell ahoz hogy belépj az msi ab be és 2.csúszkát feljebb tolj de még külön progi sem kell simán ati CCC nél is lehet tologatni azt a bizonyos 2.csúszkát! kb 10.másodperces művelet az nem nagy idő veszteség!
De inkább azt látom hogy fáj az igazság hogy a 2db 7770 -et le alázza egy szál 7850 ami még olcsóbb is nála!
de tűkön ülve várom a Crysis tesztképed!
(és nem csalni ám a beállításokban mert kb tudom hogy fut cf be is!)
Alpórajeles teszt felesleges, a kártyával együtt meg vetted a tuning potenciált is(78xx ek mind így mennek nézz be a tropikba mind megy 1150/1400.et nem kell szerencse hozzá) tehát amit bír a kártya alapfeszen attól ég egy adda világon semmi károsodás nem éri! de 7770 et már nem nagyon lehet feljebb húzni mert alapból is eléggé magas órajelen ját tehát oda tényleg szerencse kell hogy menjen 1200-at!
-
-
-
válasz
Cseneles #1587 üzenetére
1, 1,9 es Patch
2, DX-11 Ultra
3, HQ Pack
**************************************************************************************
#1588 NewmanHD miért is lenne jobb a 7770 CF mint a 5850 CF ? amit linkeltem képet az csak a beállításokra vonatkozott egyébként meg egy szál alapórajeles 5850 teszt volt! -
válasz
Silenzio #1573 üzenetére
Nem arra vagyok kíváncsi hogy milyen MOD -al néz ki jobban, vagy fut jobban a krájszisz2 hanem egy STOCK alap DX11+Ultra pakkal (amik ugye nem saját készítésű MOD -ok mint pl : amit te is ajánlottal vagy a BlackFire's mod) hogyan megy a 7770.CF
A fenti képen 5850 el próbálkoztam de sajnos ezen a beállításon a játék megeszik 1,6-1,7.giga vRam -ot ezért a 16.fps ha nem nyúlok semmihez csak utlra beállításról Xtreme re teszem egyből 40-50.FPS re ugrik tehát a vram kevés neki nem a GPUVárom Cseneles kolléga teszt képét (bár simán át lehet így verni bárkit, csak 1-2.beállítást kell lejjebb venni és máris 2X annyi az FPS, és a képen nem lehet észrevenni a turpisságot! Tehát csak akkor lenne hiteles ha a szemem előtt futna a teszt, de reménykedem hogy a kolléga nem akar átvágni és be törődik hogy azon a pályán és beállításon neki se lesz 20.FPS nél több a 7770.CF -el! tudom mert nekem pedig 5850.CF em volt és a 5850.CF se ment jobban azon a pályán és beállításon!)
De crysis2 nagyon szereti a GCN architektúrát így meglepően jól megy vele amíg ki nem fogy az 1.g vRam ból leelőzi még a GTX560Ti -t is!
épp ezért megfejelem a tesztet egy AVP Benchmark al is!
-
válasz
Cseneles #1566 üzenetére
No akkor nézzünk a 7770.CF -el egy Crysis-2 tesztet! Sea of Power küldetés legelejéről kérnék egy képernyő mentést!
ezeken a beállításokon (HQ + DX11 pakk és ultra beállítás mindenhol, 1920x1080 felbontás)
MSi AB vel osd -re kiteszel minden adatot és amit fent említettem pálya legelején csinálsz egy képernyő mentést! lehetőleg ugyan azon a pozíción (nem nehéz, teljesen hátra mész a falig és látszódjon jobb oldalt a lángoló autó roncs)
-
Én olyat nem mondtam hogy pontosan mér az MSi AB (vagy akár GPU-Z) a vram használatot de valamennyire pontos mert pl 5850 esemnél ha úgy állítom a beállításokat hogy 900.mega feletti értéket jelezzen akkor bizony elég sokszor tapasztalok belassulást játék alatt ha viszont picit visszább veszem hogy 800.mega körül jelezze akkor viszont nem fordul elő be lassulás, tehát valahol mégis csak jól mér mert akkor lassul be a játék ha kezd elfogyni a vram! De most nem is ez volt a téma hanem az hogy Full-HD ra és ha nem akar az ember kompromisszumot kötni a beállításokban akkor semmiképp nem elég a 1.g vRam de ezt már te is mondtad tehát eggyet értünk!
És ha már kiadok ~80.e ret VGA ne kelljen kompromisszumot kötnöm inkább 1.db erősebb VGA mint 2 -ő gyenge fele annyi ram -al!
Kolléga amit belinkelt TPU -s BF3 tesztet CF -ről ott nem tudni milyen beállításon teszteltek mivel csak annyi van írva hogy 1920 x 1200, 4x Anti-aliasing. Typical widescreen resolution for large displays (22" - 26"). Very good looking driver graphics settings. ebből semmi nem derül ki hogy milyen beállításom futott a BF3 teszt
gyanítom ha ilyen beállítással teszteltek volna ahogy az én képemen szerepel dobott volna egy hátast a 7770.CF
BF3 ról még annyi én úgy tudtam a Field of View jelenti a látó távolságot mert elvileg azt jelenti
És még annyi most nem volt szó BF3 multiról sem tehát olyat sem állítottam!
#1555 NewmanHD nagyon egyszerű a magyarázat gigabyte annyira lesüllyedt az elmúlt 3-4.évben hogy kutyának sem kell ezzel próbálja vissza csalogatni a vevő táborát hogy 3.év garit ad és még így is ő adja a legolcsóbban az ipari hulladékát!
gbors kolléga pedig jól mondja Sapphire azért ad csak 2.év garit hogy olcsóbban tudja adni a kártyáit Nem tudom neked melyik lenne jobb tegyük fel veszel egy 7770 Vapor-X et 3.év garival 46.ért, vagy ugyan ezt 2.év garival 42.ért! Én biztosan a 2.év garit választanám Mond meg őszintén mikor tart meg az ember 3.évig egy VGA -t? mert másképp nincs értelme a 3.év garinak csak az hogy 2.év múlva jobb áron tudod eladni mert van még rá 1 év gari de nem hinném hogy te 2.év múlva mondjuk 4000.el drágábban elfogod tudni adni a 7770 -ed mint amire már nincs gari tehát ebből a szempontból sincs értelme a +1.évnek, és abból se hogy a vga pont a 2 és 3.év közözz fog beszarni mert ha elment hibátlanul 2 évig akkor elmegy 3 at is! 3,5-4.éves korában meg már nem tökmindegy úgyis lejárt a 3.év gari is!
-
válasz
#59070464 #1547 üzenetére
úgy bizony HD77xx ből CF nagy pénz pocsékolás lenne még akkor is ha a második kártyát jó pár hónap múlva veszed mellé! Nem lenne rossz az a 7770 ha nem b@szták volna el a 128.Bit -es memó vezérlővel és bele toltak volna egy 256.ost! De direkt nem tették, mert akkor meg a később érkező 7790(vagy 7830) nek nem lenne sok értelme!
ASUS meg oda ír fűt fát DIGI+ VRM, Alloy Power csak hogy vegyék már meg mert a konkurencia olcsóbb! Nézd csak meg Sapphire miért nem irkál ilyesmiket azért mert nincs rá szükség mert veszik anélkül is! egyébként meg sapphire nak is szinte 1:1 ben ugyan olyan táp ellátása van mint ASUS -nak csak nem híresztelik agyon!
Félre ne érts nekem is egyik nagy kedvencem az ASUS, de volt rengeteg kártyám és Sapphire mindég jobban ment tuningban!
BF3 ról! nálam megeszik simán ~1500.Mega vRam -ot!
Beállítások és nincs is max on a látó távolság az igaz hogy 1920x1200 on teszteltem
De van még jobb játék nekem pedig 1-ik kedvencem a Skyrim az bekajál közel 2.giga vRam -ot! (igaz nem alap ból mert tele van pakolva HQ tex pakkokkal)
-
válasz
#59070464 #1527 üzenetére
Gondolom nem az egyetlen játék a BF3 amire akarod használni a VGA -t!
ha az összes játékot nézzük
még a gyárilag tuningolt 7770 Vapor-X ami 1100/1300 on jár! (és ezen felül már alig marad benne tuning potenciál mivel ~1200/1500 nál vége van minden 7770nek) még így is éppen hogy eléri az alapórajeles 6850 es szintjét ha pedig megrántod a 6850 -et mert szinte mindegyik megy 950/1150.et ott már földbe döngöli az agyonra húzott 7770.et! szóvan nem kérdés melyiket érdemes megvenni! az a +15-20.W meg amennyivel többet eszik a 6850 az látszódik is a teljesítményén szóval az miatt se érdemes a 7770 et választani!
-
-
válasz
anderledani #1452 üzenetére
Nem értettelek félre! Giga HD7770OC -ról beszéltem! csak egy példaként hoztam fel hogy miért nem érdemes(és szabad) giga karit venni! Mert lehet(nek) ugyan ilyen problémák az 50 -es kistesóval is!
pcx nél meg valószínűleg NEM elírás náluk már valószínű a 2 -ik generációs HD7770 -ek vannak amik gyárilag magasabb órajelen járnak!
-
válasz
anderledani #1446 üzenetére
Giga HD7770OC karikból rengeteg a gyári hibás!(gyári OC órajeleket nem bírja stabilan 30-50.MHz el alul órajelezve meg mennek hibátlanul, de van sok ami memória hibás közöttük) és ez nem csak HD77xx re igaz hanem HD78xx re is meg még sok egyéb másik giga kártyára sajnos az utóbbi 2-3.évben nagyon sok hulladékot csinál a giga hála az olcsósításnak!
Hidd el sokkalta jobban járnál egy 7770 Sapphire kártyával!
7750 -re vissza térve szinte mindegyik megy ~900.MHz et fesz emelés nélkül az hogy a giga gyárilag 880.on megy kb 3.kattintás CCC -ben és a Sapphire is ott fog menni! szóval ez miatt ne vegyél gigát mert az gyárilag magasabb órajelen jár!
De továbbra is azt mondom jobban megéri a 7770 mert azért az a +20.% amivel gyorsabb megéri a +4.e ret!
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Wise (ex-TransferWise)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- #Drive Rally teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%