Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Apollo_21 #14651 üzenetére

Hát, én nem csalódtam. :DDD AMD-től a csúcs v. csúcsközeli procik jók egy felső-középkategóriás VGA alá játékgépnek, vagy "zóccsó" netgépnek, kb. ennyire van értelmük. Annyiból jók pl. a K-s procik, hogy i3 HT-vel szemben a modulok nem csak 30, hanem 60%-ban javítják a teljesítményt 2 maggal szemben (i5-ben persze 4 mag van már), a tuninggal pedig behozható a lemaradás az Inteltől, ezért nagyon jó pl. egy 6800K 4.8GHz környékén, főleg jó RAM-okkal (én régi Intelesként is elégedett is vagyok a cuccommal). A kisebb csíkszélesség miatt várható volt, hogy a Kaveriket már nem lehet annyira tuningolni, és eleve alacsonyabbak az órajeleik is, ergo hiába van min. előnyük itt-ott, azt egy alig több mint feleannyiba kerülő 6800K simán behozza ua. feszen magasabb órajellel. És itt a 3. bökkenő, a valóságtól teljese elrugaszkodott ár, miközben az alaplapok olcsósága is a múlté már. Vagy itt van pl, hogy az AMD a saját termékeihez nem biztosít normális támogatást, próbálj csak CF-t építeni. 16+4 sáv mindenütt, van 1 8+8-as lap, amelyet meg nem lehet kapni (a CF "hatékonyságáról" nem is beszélve, ha nem csúcsprocid van), Intelnél meg már hasonló árkategóriában is kapod, ráadásul SLI-vel is. AMD-nél 4+2 fázis dögivel, míg Intelnél 8 v. 16 is, ami nem kicsit jobban támogatja a tuningot, és még takarékosabb is. Kaverinek 1.4+V kell 4.5GHz-hez, ennyiből a Richland 4.9-et is megfut, Intel meg 4.6-ot 1.3V-on, és akkor ezek csak az órajelek, nem a valós sebesség.
    Szerintem az a lényeg, hogy hiába az új proci, ma is mindenféle szempontból jobban megéri 6800K-t venni, mint bármelyik újdonságot. Nálam jó eséllyel megint Inteles lesz a következő konfig.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés