Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jófejsrác
senior tag
válasz
feripapa1 #1735 üzenetére
Köszi a választ. Igazából csak kényelmi funkciókat szeretnék. A legfontosabb számomra, ha éppen munkából indulok akkor telefonról tudjam a termosztátot bekapcsolni mire hazaérek meleg legyen. Ehhez jöhet még pár érzékelő szenzor, kamera, lámpa. Az elektromos rendőnyt már le is húztam, mert durvább megdobta az árát számomra.
Így viszont akkor körülnézek mi kompatibilis vele mint eszköz és azt rendelek. -
bekes.andras
tag
válasz
feripapa1 #1248 üzenetére
... vagy írok a fejlesztőknek, hogy lenne egy ilyen igény, legyen kétféle hangerő, egy Alexának, egy a médiatartalomnak.
Alapvetően csak vezérlésre használnám, de ha éppen mutatom valakinek, vagy olyan kedvem van, akkor ne kelljen vele kiabálnom, hogy ne üvöltesse a zenét.
-
bekes.andras
tag
válasz
feripapa1 #1245 üzenetére
Szia!
Szerintem mi már kommunikáltunk az index.hu LOXONE fórumában.
Ott ugye probléma volt a voxior felhős jellege, ha jól emlékszem.
Ettől függetlenül megnézem majd azt is.
Jelen pillanatban a LOXONE is alapfunkciókban üzemel...
A TuneIn-t én még régen megvettem Androidra, de ez már nem az a TuneIn... A PLEX-el egész jól elboldogul. Kellett egy nap, hogy magához térjen, gondolom megszokta a helyet.
Arra kellene megoldás, hogy a Alexa a saját hangját és a zene hangerejét kettéválassza. Amin a zene megfelelő lenne, azon Alexa hangja halk, ami jól hallható Alexa, azon meg üvölt a zene.... :/
-
fgyorgy
csendes tag
válasz
feripapa1 #496 üzenetére
Nem vagyok még teljesen képbe a Fibaro-val sem, így nem tudok vitatkozni. És nem is akarok. :-)
A Fibaro kapcsolóknál én azt láttam, hogy csak akkor kell a nulla, ha a relé modult akarod betenni, mert mondjuk nem LED-eket akarsz vezérleni, hanem akkora köröket amik meghaladják a 250 wattot.
Ha 250W alatt maradsz, akkor jó a dimmer modul, ami nem kér nullát. Ez nálam konkrétan nagyon ideális, mert mindenütt LED van, és dimmelni is akarom mindet. De legalábbis a lehetőségét nem kizárni.
De még a nullát sem akkora baj átrántani egy kötődobozból, konnektorból ha szerencséd van, mint bevezetékezni erre a házat.
Illetve a nulla meg a kapcsoló elhelyezésére nem tudom nem-e megoldás, ha a modult nem a kapcsoló mögé tuszkolom be, hanem a világítótestbe. Ott van minden ami kell. A kapcsolókat praktikus minden esetben nyomógombokra cserélni. (szerintem) És persze ennek feltétele, hogy legyen ennyi helyed a vezérelni kívánt világítás dobozában.A fűtés a legkisebb gond nálam, mert lassú reagálású geotermikus fűtésem van, amit nem kapcsolgat gyakran a saját elektronikája sem, mert elég infó neki a visszatérő víz hőmérsékletváltozása. Csak a falfűtést köröket vezérlem szobánként, de ez is felesleges.
Nem vagyok még benne semmiben igazán ami az okos otthon kiépítését jelenti, így ezek nem megtapasztalásokból származó vélemények.
Anyit viszont máris látok, hogy itt nem fekete vagy fehér valami. Minden otthonnál más eszköz az ideális. -
fgyorgy
csendes tag
válasz
feripapa1 #491 üzenetére
Szia!
Jó, hogy valakinek van tapasztalata vezetékes rendszerekkel kapcsolatban is itt a topikban!
A vezetékes rendszernek én semmilyen előnyét nem láttam az eddigi olvasgatások alapján. Ami nem azt jelenti, hogy nincs, és persze az előny vagy hátrányt a saját lehetőségeimhez mérten vizsgáltan.
Azt gondoltam, hogy majd tök jó lesz árban, mert nem kell megfizetni a vezetéknélküliséget. Na ezt nem láttam az árcédulákon.
De ami teljesen kizárta, az a vezetékezés. Az én házam enélkül lett építve. És mivel látom a vezetékezések irányait, dobozait stb, tudom, hogy bevezetékezni egy komplett felújítást jelentene falvéséssel, festéssel, meg ami vele jár.
És szinte kizárt, hogy 1-2 éven belül ne akarnék valami olyan dolgot, amihez nincs bevezetékezve.Amennyire eddig bele vetettem magam a Fibaro rendszerébe, ha valami ott nincs, az pont a problémás párosítgatás, trükközés. Elég flottul mennek ezek a dolgok, és lévén, hogy egyszer kell megcsinálni, talán nem is olyan számottevő meló.
De ez csak a saját véleményem. -
jézusom
addikt
válasz
feripapa1 #491 üzenetére
Szia!
Köszi az okfejtést, sajnos számomra kicsit elrugaszkodott ez a loxone téma. Abszolút más út, mint a kínai. Aki kínait vesz, nem hinném, hogy elgondolkodik bármikor is egy loxoneon...
Amúgy meg pont hogy egy sonoff kapcsoló tök egyszerű stabilan működik, és nem utolsó sorban ez az 1. lépcsőfok. Én pont itt tartok most, kiegészítve pár aprósággal.
-
hitman77
senior tag
válasz
feripapa1 #170 üzenetére
Szia
Értem, akkor ha nem akarok vésni marad az rf kapcsoló. Mondjuk egy eurlink vagy brodelink. Vannak olcsóbbak is de azt nem tudom hogy megbízhatóak e. Mondjuk semelyikről nem tudom...
Ezekhez kell egy broadlink pro hub, ami ba jól értem már könnyen össze hozható Alexaval.
Ezeket a kapcsolókat be lehet szerelni fizikailag a másik helyére? Mert szerintem az a karmos megoldás van a mostaniban. -
istvanszucs
tag
válasz
feripapa1 #35 üzenetére
Szia!
Üdv a klubban. Szerintem sem nehéz beállítani. Rádióhallgatásra szoktam használni, de nem magyar rádióadókra. Beszereztem egy Alexa kompatibilis termosztatot de még nincs beszerelve. TV irányíítására az én tapasztalatom szerint korlátozottan alkalmas. Nekem egy 2010-es Samsung okostv-m van, azt infrán tudom bekapcsolni, Logitech Harmony segítségével. A be és kikapcsolás megy, a lejátszás, megállítás, pillanatmegállítás megy, a hangerő fel és le megy. A csatorna állítás nem megy megbízhatóan. Próbáltam makrokkal komplexebb műveleteket végrehajtani, az sem megbízható.
Üdv:
István
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest