Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbo73
aktív tag
AVhelper:
'Eredetileg valóban a képcsöves képernyők foszforainak korlátozott idejű gerjesztés utáni fénykibocsátása volt az oka a váltott-soros képalkotó technikának'
Ez ostobaság. A valóság pont fordítva működik. Ráadásul a régi tévék foszfor válaszideje sokkal lassabb volt, mint a mai modern készülékeké, mint amivel példálóztál az utolsó generációs Panasonic plazma tévéké. Már korábban leírtam, hogy miért is nem igaz a fenti állítás, de mivel úgy tűnik, hogy nem sikerült megérteni, megpróbálom a faék szintjére egyszerűsíteni. Az 50Hz-es váltottsoros megjelenítés esetén 40ms-ra van szükség egy teljes kép megjelenítéséhez. Ugye az 50Hz miatt 20ms alatt fut végig az elektronsugár a CRT-ben, de az egy lefutás alatt, csak egy félképet rajzol ki. Ha igaz lenne amit állítasz, hogy a foszfor réteg a gerjesztés megszüntével túl gyorsan hagyja abba a fluoreszkálást, akkor a büdös életben nem látnák egy teljes felbontású képet, mivel mikor jön a következő félkép, már kialudt az előző. Ha egy CRT-t progresszív 50p-vel hajtjuk, akkor egy teljes kép kirajzolása lecsökken fele időre, 20ms-ra. Ezáltal a kép fényesebb, nyugodtabb, és kevésbé villogóvá válik.
'de aztán már a HDTV képátvitel sávszélességigényének korlátozása miatt lett 1080i és csak 720p.'
Hogy jön ide a HDTV?? Mikor a váltottsoros rendszereket megalkották, még nem is létezett HDTV. Az persze igaz, hogy a HDTV esetén is a sávszélesség korlátozása miatt nincs mondjuk 1080p-s sugárzás.
'Turbo73 kollégának - finoman szólva - lenne mit gazdagítania az LCD és a plazma képernyők működésével kapcsolatos ismeretein, de Én ezt nem érzem feladatomnak.'
Köszönöm a kritikát, ez valóban így van.
'A plazmapanel pixelei folyamatosan, nagyfrekvenciával impulzusszerűen frissülnek. Ennek az impulzusmeghajtási technológiának a legkifinomultabb változata volt a Panasonic 2500 Hz FFD (Focussed Field Drive), ami egy 0,4 ms-os időintervallumban "gyújtotta" teljes csúcsfényességűre a plazma képpontokat. Ez elsősorban a plazmaképernyő fényhatásfokának javítását és a zavartalan mozgásmegjelenítést szolgálja, és semmi köze a kép villogásához, merthogy az nincs az ilyen plazmáknál.'
Jujj, ez már fájt, kedves tanult kollégám. Hogy jön a plazmák alpixel frissítése (mert még véletlenül sem a teljes pixelre vonatkozik) a képfrissítéshez? Mivel a modern plazmáknál már valóban sikerült kifejleszteni a 'gyors' foszforréteget, így a képfrissítés villogása még 100Hz-en (50Hz-en meg pláne) is látszik a rendkívül gyors válaszidő miatt. Ha nem látod a villogást, jó neked. Ajánlom, hogy tedd egy LCD mellé, úgy talán feltűnik. Mellesleg nekem is Panasonic plazmám van, és bizony villog.
'Az LCD TV-k képernyőjének ma már leginkább LED megvilágítása nem teljesen folyamatos. Már a Philips TV-k CCFL háttérvilágításánál alkalmaztak "pásztázást", hogy javítsák a mozgásmegjelenítést'
No és? Írtam én bármit is a mozgásmegjelenítésről? Lássuk, hogy mit írtam: 'mivel az LCD-nek NINCS saját fénye, így a kép esetleges villogása KIZÁRÓLAG a háttérvilágításon múlik'
Nos ezek után nem vagyok biztos benne, hogy érted is amit írtál, és nem csak bemásoltad a marketing anyagot. Így a személyeskedő és sommás kritizálás helyett, inkább talán magadba kellene nézned.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű SteelSeries Arctis 9X Wireless Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Bolti ár:115k INGYEN FOXPOST
- HIFIMAN SUNDARA SILVER Over-ear open planar audiofil fejhallgató, Ibasso szimm.tuningkábellel ELADÓ
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest