Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #13217 üzenetére
Ugyan ez a helyzet 4 csomagomnál is, valószínűleg a Nemzetközi Posta Kicserélő Központban torlódnak és várják a vámos beléptetést, addig nincs az állapotban változás amíg "nem nyitják ki a konténert".
Karácsony előtt, november vége, december 20-ig még rosszabb lesz a helyzet, bár akkor tesznek oda kisegítőket, csak nem biztos, hogy beszállító gépjármű is több lesz majd.[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Norbi29 #13217 üzenetére
csak semmi panik! Kina a csodak es a lehetosegek orszaga minden elofordulhat!
pl az en csomimat azaz a TN szamat Bali szigetekre postaztakmint lathato az oktober 7 vmi magikus datum a kinyai posta eleteben
07.10.2016 17:00 Flyt Express Further tracking not provided by carrier
Local courier sorting centre,Bali Island estimated delivery : 3-7 days.De ennek ellenere tegnap hozta a posta.....
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #13410 üzenetére
A légi szállítás általában 2 nap, amíg az meg nem történik és amíg a tranzit országból Mo-ra nem érkezik meg az szokott a sok nap lenni.
Ha az észt postával szállítják (RL999999999EE) akkor oda fog elsőként menni, ez nem igazán érdekes. Az NL végű Hollandiába, a SE végű Svédországba megy. -
Topikgazda
válasz Norbi29 #15338 üzenetére
Mivel a bankszámlának van kártyája és a fizetést a bankod a számláról teljesítette az eladónak, így visszafelé semmi szükség a kártyaszámra.
Soha nem lehet fizikailag egy bankkártyára utalni. Más a működése a rendszernek.
De egyébként a lejárat után még 30 napig a bank részéről él a kártya és nem törlik az információt, hanem archiválják.[ Szerkesztve ]
-
-
tobias40
veterán
válasz Norbi29 #15544 üzenetére
Értem,pont annál lenne ez jó megoldás ahol nem kell aláírni és vagy ott hagyják vagy nem mert utána nehéz bizonyítani hogy megkaptad-e..
Az aláírósnál úgyis hagynak egy értesítőt hogy csomag érkezett,menj be a postára.
Ez lenne jó a nem aláírós csomagoknál és akkor be kellene menni a postára és ott már vmit úgyis aláíratnak hogy felvetted a csomagot! -
Topikgazda
válasz Norbi29 #15609 üzenetére
Valójában azért nem egészen igaz, hogy a ráírt értéket kell egy postai küldeménynél vámalapnak tekinteni.
Ha szabályos a vámárú nyilatkozat (CN22 vagy CN 23) és az van a küldeményem, még akkor is ott a lehetősége, hogy ne legyen elfogadva és bekérje a vételár igazolást a vámügyintéző.
Mivel köztudott hogy nem a valós érték szerepelhet feltüntetve, ezért figyelmen kívül kell hagyni, ez a szabály.
Az, hogy nem minden küldemény ami értékhatár feletti terméket tartalmaz esik vámeljárás alá az teljesen más dolog. Emberek dolgoznak ott, sok a csomag, van hiba lehetőség a munkában.
Az hogy valaki nem fizet áfá-t, az meg legyen már magánügy.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Norbi29 #15680 üzenetére
mikor jár felétek a postás általában? Ha az a idő már elmúlt a mai nap, akkor holnap lehet viszi.
Nálunk ma csöngetett a postás (nem 2x) és hirtelen azt hittem meghozta a várva várt cuccot annak ellenére, hogy a nyomkövetőn semmi sem változott...hát nem azt hozta.Realme GT Master Edition
-
Sinisi
senior tag
válasz Norbi29 #16800 üzenetére
Szerintem igen, nyomjál nyugodtan egy cancelt. Ha a 60-napot meghaladja a szállítási idő bár a te javadra dönthetnének full refund ügyben (amibe amúgy nem vagyok biztos az ünnepek miatt, másrészről ünnepek ide, ünnepek oda ha 60 napos on time a rendelés akkor miért ne ítélnék meg a full refundot) de az nem lenne fer az eladóval szemben ha az ünneplés után meg megérkezik a csomagod, nem?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Norbi29 #17124 üzenetére
Én egy ilyen lámpát Ebayen liciten kb. 800.-Ft-ért vettem.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #17156 üzenetére
Ez nem talpraesettség, nem a ráírt érték alapján kerül vámeljárás alá, ez úgy 13 éve figyelmen kívül van hagyva, amióta az egységes Uniós vámszabályozást használjuk.
Másik a postai szabályok szerint olyan mértékű a kártérítési összeg elvesztés esetén a feladónak, amennyi az értéke és a feladási díj. Ha egy 50$ értékűnek 5 $-t ad meg, akkor bizony csak 5-öt fog kapni, eladóként nem tennék eleget ilyen kérésnek.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #17183 üzenetére
Nem akarok már ezerszer leírt dolgot ismételni, de a gift is ugrott a szótárból 13 éve, ha mellette van az ajándékozási nyilatkozat és nem fizettél érte, akkor az a különbség, hogy 45 €-ig áfamentes, (45-150-ig Áfa) viszont ha meghaladja az ajándék értéke a 150 €-ot, akkor kötelező felszámolni 2,5% vámot, az egyébként vásárlással történt beszerzés esetén 0%-os vámtételű telefonra is és az még növeli az Áfa alapot.
Amiért fizetsz, az sohasem lesz gift-ként figyelembe véve[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #17429 üzenetére
Legalább nálad a a másik Kiss tisztességes volt. Hasonló ügyben az olvashatatlan macskakaparásra azt kaptam válaszul, hogy a címzettnek kézbesítették a küldeményemet, persze nem én vettem át.
Természetesen tévesen kézbesített csomag nincs a Magyar Postánál, ilyen nem fordulhat elő, szerintük.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz Norbi29 #17429 üzenetére
És miért nem teszel panaszt? Bocsáss meg, de az ilyen kézbesítőnek (aláírást hamisít, máshova viszi a cuccot, mint ami rá van írva...) egyáltalán nincs helye a cégnél! Hozzátenném, hogy tanúd is van ráa másik "Kiss Pista" személyében!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
internetezoo
senior tag
válasz Norbi29 #17434 üzenetére
Az, hogy a postás ismeri a nevet és ha nem az Ő körzetébe tartozik akkor nem viheti magával. Azt a csomagot a körzethez tartozó postás viszi. Nyugodtan tegyél panaszt, sőt hiába van macskakaparás, a személyi igazolvány számot is rá kell írni az átvételi papírra. Na azt honnan tudja? Ezzel tudod bizonyítani az igazadat. És tudok lopkodó postásról is aki lebukott és ki lett rúgva.
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #17511 üzenetére
Akkor a vásárlás soránál mit látsz?
Order ID: .............View Detail Order status és a Financial fülnél
Szokott jönni egyébként e-mail ha van valami gond a vásárlással pl:
Order No. 78277148953934 has been closed vagy Your order 73090976143934 has been frozen due to suspicious seller activity vagy Order No. 15031238503934 Cancelled[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Norbi29 #17513 üzenetére
Akkor itt nem a Te rendelésedet törölték, hanem az ő rendelésüket a csomagod elszállítására. Mondanám, hogy kérdezd meg tőlük, hogy mi történt, de hiába, mert úgysem mondanak igazat (kulturálisan nem tudják a problémákat felvállalni, szóval ha lenne valami teljesen vállalható oka a problémának, inkább mesélnek valamit (visszajött a vámról, úton van már, épp csomagolják, a speditőr tracking számot változtatott stb), mint hogy bevallják, hogy hibáztak és arcot veszítsenek).
Azért írj rájuk, és a válasz alapján eldöntöd, hogy dispute és pénz vissza, vagy ráér és adsz még nekik időt.
-
pébé
csendes tag
válasz Norbi29 #17513 üzenetére
Szia! Nekem 2 rendelésemnél is Order has been Cancelled volt. Én meguntam a felesleges levelezést az eladóval. Full refundot kértem az Ali döntött és így vissza is kapom a pénzem. Volt még 1 rendelésem ahol az eladó azt írta Paypal számlámra utal vissza, de ez csak akkor történt meg amikor azt írtam neki,hogy akkor nyitom a dispute-ot, érdekes utána még aznap rajta volt a pénz a számlámon.
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz Norbi29 #18125 üzenetére
Az eladó valószínűleg egyébként is kisebb összeget ír rá. Valamint ez nem élelmesség, hanem adócsalás, a vámszabályok megsértése.
Ha nem vetnek rá ki ÁFA-t akkor csendben örülünk, ha igen akkor meg befizetjük. De ne kelljen már hetente egyszer leírni, hogy az ilyen jellegű tartalom tiltott a fórumon."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Topikgazda
-
Druss
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Eladó HP 250 G6 832A notebook 15,6" FHD/Core i5-7200M/8GB DDR4/ 256GB SSD/HUN bill
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- Apple iPhone 15 Pro & Pro Max Fine Woven
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest