Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi29
tag
válasz Norbi29 #24662 üzenetére
Írtam az eladónak,válaszolt is :
friend, sweden post changed the shipment bill styles, will change a new tracking number when parcel arrived to Hongkong, but aliexpress system did not update ,so the new tracking number can not filled in system, HKACxxxxxxxxxxx this is from sweden post office, arrived to Hongkong, then will have REXXXXXXXXXSE tracking number, these two tracking number all can be tracked from post office website
http://tracking.directlink.com/multipletrack-client2.php -
mrx1212
tag
-
Druss
aktív tag
-
Topikgazda
-
pulutodurumo
addikt
válasz Norbi29 #18125 üzenetére
Az eladó valószínűleg egyébként is kisebb összeget ír rá. Valamint ez nem élelmesség, hanem adócsalás, a vámszabályok megsértése.
Ha nem vetnek rá ki ÁFA-t akkor csendben örülünk, ha igen akkor meg befizetjük. De ne kelljen már hetente egyszer leírni, hogy az ilyen jellegű tartalom tiltott a fórumon."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pébé
csendes tag
válasz Norbi29 #17513 üzenetére
Szia! Nekem 2 rendelésemnél is Order has been Cancelled volt. Én meguntam a felesleges levelezést az eladóval. Full refundot kértem az Ali döntött és így vissza is kapom a pénzem. Volt még 1 rendelésem ahol az eladó azt írta Paypal számlámra utal vissza, de ez csak akkor történt meg amikor azt írtam neki,hogy akkor nyitom a dispute-ot, érdekes utána még aznap rajta volt a pénz a számlámon.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Norbi29 #17513 üzenetére
Akkor itt nem a Te rendelésedet törölték, hanem az ő rendelésüket a csomagod elszállítására. Mondanám, hogy kérdezd meg tőlük, hogy mi történt, de hiába, mert úgysem mondanak igazat (kulturálisan nem tudják a problémákat felvállalni, szóval ha lenne valami teljesen vállalható oka a problémának, inkább mesélnek valamit (visszajött a vámról, úton van már, épp csomagolják, a speditőr tracking számot változtatott stb), mint hogy bevallják, hogy hibáztak és arcot veszítsenek).
Azért írj rájuk, és a válasz alapján eldöntöd, hogy dispute és pénz vissza, vagy ráér és adsz még nekik időt.
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #17511 üzenetére
Akkor a vásárlás soránál mit látsz?
Order ID: .............View Detail Order status és a Financial fülnél
Szokott jönni egyébként e-mail ha van valami gond a vásárlással pl:
Order No. 78277148953934 has been closed vagy Your order 73090976143934 has been frozen due to suspicious seller activity vagy Order No. 15031238503934 Cancelled[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
válasz Norbi29 #17434 üzenetére
Az, hogy a postás ismeri a nevet és ha nem az Ő körzetébe tartozik akkor nem viheti magával. Azt a csomagot a körzethez tartozó postás viszi. Nyugodtan tegyél panaszt, sőt hiába van macskakaparás, a személyi igazolvány számot is rá kell írni az átvételi papírra. Na azt honnan tudja? Ezzel tudod bizonyítani az igazadat. És tudok lopkodó postásról is aki lebukott és ki lett rúgva.
-
Vertigo18
addikt
válasz Norbi29 #17429 üzenetére
És miért nem teszel panaszt? Bocsáss meg, de az ilyen kézbesítőnek (aláírást hamisít, máshova viszi a cuccot, mint ami rá van írva...) egyáltalán nincs helye a cégnél! Hozzátenném, hogy tanúd is van ráa másik "Kiss Pista" személyében!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #17429 üzenetére
Legalább nálad a a másik Kiss tisztességes volt. Hasonló ügyben az olvashatatlan macskakaparásra azt kaptam válaszul, hogy a címzettnek kézbesítették a küldeményemet, persze nem én vettem át.
Természetesen tévesen kézbesített csomag nincs a Magyar Postánál, ilyen nem fordulhat elő, szerintük.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #17183 üzenetére
Nem akarok már ezerszer leírt dolgot ismételni, de a gift is ugrott a szótárból 13 éve, ha mellette van az ajándékozási nyilatkozat és nem fizettél érte, akkor az a különbség, hogy 45 €-ig áfamentes, (45-150-ig Áfa) viszont ha meghaladja az ajándék értéke a 150 €-ot, akkor kötelező felszámolni 2,5% vámot, az egyébként vásárlással történt beszerzés esetén 0%-os vámtételű telefonra is és az még növeli az Áfa alapot.
Amiért fizetsz, az sohasem lesz gift-ként figyelembe véve[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #17156 üzenetére
Ez nem talpraesettség, nem a ráírt érték alapján kerül vámeljárás alá, ez úgy 13 éve figyelmen kívül van hagyva, amióta az egységes Uniós vámszabályozást használjuk.
Másik a postai szabályok szerint olyan mértékű a kártérítési összeg elvesztés esetén a feladónak, amennyi az értéke és a feladási díj. Ha egy 50$ értékűnek 5 $-t ad meg, akkor bizony csak 5-öt fog kapni, eladóként nem tennék eleget ilyen kérésnek.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Norbi29 #17124 üzenetére
Én egy ilyen lámpát Ebayen liciten kb. 800.-Ft-ért vettem.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Sinisi
senior tag
válasz Norbi29 #16800 üzenetére
Szerintem igen, nyomjál nyugodtan egy cancelt. Ha a 60-napot meghaladja a szállítási idő bár a te javadra dönthetnének full refund ügyben (amibe amúgy nem vagyok biztos az ünnepek miatt, másrészről ünnepek ide, ünnepek oda ha 60 napos on time a rendelés akkor miért ne ítélnék meg a full refundot) de az nem lenne fer az eladóval szemben ha az ünneplés után meg megérkezik a csomagod, nem?
-
Flashget
félisten
válasz Norbi29 #15680 üzenetére
mikor jár felétek a postás általában? Ha az a idő már elmúlt a mai nap, akkor holnap lehet viszi.
Nálunk ma csöngetett a postás (nem 2x) és hirtelen azt hittem meghozta a várva várt cuccot annak ellenére, hogy a nyomkövetőn semmi sem változott...hát nem azt hozta.Realme GT Master Edition
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #15609 üzenetére
Valójában azért nem egészen igaz, hogy a ráírt értéket kell egy postai küldeménynél vámalapnak tekinteni.
Ha szabályos a vámárú nyilatkozat (CN22 vagy CN 23) és az van a küldeményem, még akkor is ott a lehetősége, hogy ne legyen elfogadva és bekérje a vételár igazolást a vámügyintéző.
Mivel köztudott hogy nem a valós érték szerepelhet feltüntetve, ezért figyelmen kívül kell hagyni, ez a szabály.
Az, hogy nem minden küldemény ami értékhatár feletti terméket tartalmaz esik vámeljárás alá az teljesen más dolog. Emberek dolgoznak ott, sok a csomag, van hiba lehetőség a munkában.
Az hogy valaki nem fizet áfá-t, az meg legyen már magánügy.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Norbi29 #15544 üzenetére
Értem,pont annál lenne ez jó megoldás ahol nem kell aláírni és vagy ott hagyják vagy nem mert utána nehéz bizonyítani hogy megkaptad-e..
Az aláírósnál úgyis hagynak egy értesítőt hogy csomag érkezett,menj be a postára.
Ez lenne jó a nem aláírós csomagoknál és akkor be kellene menni a postára és ott már vmit úgyis aláíratnak hogy felvetted a csomagot! -
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #15338 üzenetére
Mivel a bankszámlának van kártyája és a fizetést a bankod a számláról teljesítette az eladónak, így visszafelé semmi szükség a kártyaszámra.
Soha nem lehet fizikailag egy bankkártyára utalni. Más a működése a rendszernek.
De egyébként a lejárat után még 30 napig a bank részéről él a kártya és nem törlik az információt, hanem archiválják.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #13410 üzenetére
A légi szállítás általában 2 nap, amíg az meg nem történik és amíg a tranzit országból Mo-ra nem érkezik meg az szokott a sok nap lenni.
Ha az észt postával szállítják (RL999999999EE) akkor oda fog elsőként menni, ez nem igazán érdekes. Az NL végű Hollandiába, a SE végű Svédországba megy. -
vandor01
őstag
válasz Norbi29 #13217 üzenetére
csak semmi panik! Kina a csodak es a lehetosegek orszaga minden elofordulhat!
pl az en csomimat azaz a TN szamat Bali szigetekre postaztakmint lathato az oktober 7 vmi magikus datum a kinyai posta eleteben
07.10.2016 17:00 Flyt Express Further tracking not provided by carrier
Local courier sorting centre,Bali Island estimated delivery : 3-7 days.De ennek ellenere tegnap hozta a posta.....
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Topikgazda
válasz Norbi29 #13217 üzenetére
Ugyan ez a helyzet 4 csomagomnál is, valószínűleg a Nemzetközi Posta Kicserélő Központban torlódnak és várják a vámos beléptetést, addig nincs az állapotban változás amíg "nem nyitják ki a konténert".
Karácsony előtt, november vége, december 20-ig még rosszabb lesz a helyzet, bár akkor tesznek oda kisegítőket, csak nem biztos, hogy beszállító gépjármű is több lesz majd.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- Path of Exile 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest