Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Alaplap OFF topik

Hozzászólások

(#2801) stratova válasza bluyoo (#2791) üzenetére


stratova
veterán

Don: . pont, vesz szöcske

Amúgy nem tudom, hogyan vannak vele az Urak, mi per pillanat egy gyerekkel koppig ki tudjuk centizni, a Lianat 4-7 napi csomaggal, úgy hogy a babakocsi így is az utastérben a vezetőülés mögött a menetiránynak háttal bekötött gyerekülés előtt helyezkedik el. Ezt lassan újra is kell gondolnunk, mert amint nagyobb menetirányban rögzített ülést kap a prücsök, már nem tehetem elé a babakocsit.

[ Szerkesztve ]

(#2802) MiklosSaS válasza stratova (#2801) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

És ott a pont!

;]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2803) Teaway válasza stratova (#2800) üzenetére


Teaway
veterán

:C

Nincs itthon csokid??

(#2804) bluyoo válasza stratova (#2800) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Teljesen elvesztem az ajánlatok, motorok között. :DDD
Az asszony is ba..tat, hogy spóroljunk, itt jön képbe az Opel Meriva is. Helyben lenne is két ajánlat. Egy 1.3 -as Dizel és egy 1.4 -es Benzines. 2006/2007 -es kiadásúak 1-1.2M -ért. Na meg ha minden igaz beszámítanák a kis dögöt is.

(#2801) stratova
Sokat legóztam gyerekkoromban a Lupóba is bepakolok. :DDD
De kezdem unni ....

Bazinga!

(#2805) stratova válasza bluyoo (#2804) üzenetére


stratova
veterán

Hát.. nem tudom mikori meriva, de én ezt nem éreztem tágasabnak a nissan almera tino-nál, utóbbiban hátul 3 azonos ülés méretű van, nem mini középen.
Úgy látom okkal, utóbbiban kisebb a tengelytáv cserébe szélesebb a hátsó nyomtáv. (Meriva, Tino). Tény hogy a nissan nem egy töümegmodell és mivel régi szívó benzines, szüleimé az 1.8-as motorral 114 (eredetileg) pacival, azért iszik rendesen. Amit mai fejemmel mindenképpen feltételnek szabnék egy autóba az a 6. fokozat autópályára (+ villanyablak és tükör és minimum manuális légkondi, utóbbiak megvannak a Lianaban is csak iszik mint a gödény). A nissan csomagtere 440l és lehet vele variálni (ebből még ki lehet szedni a hátsó üléseket, nem síkba hajtós modernebb móka). De biztos van más típus is csak nekem erről van némi tapasztalatom. Most szó nélkül cserélném a Lianát szüleim Tino-jára.

A Liana mellett lassan nekem is megyeget a legózás, a legnagyobb szívás eddig a 4 kerék kicentizése volt a csomagtartóban de összejött, mellé ment 3 napi ruha és babacucc de akkor még nem vittünk kiságyat. Kb. 2 heti pakkal majdnem koppig van a kocsi, tengerimalaccal és csatolmányaival együtt. A Liana 470 l de ez csak sedan.

[ Szerkesztve ]

(#2806) MiklosSaS válasza stratova (#2805) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Ezért kell a dízel. A tehén 508 SW-nek ugye 1.6 HDi a szíve, nem egy erõbajnok de becsületesen vonszolja magát, cserébe 4.7 l/100 km az àtlag.
A Volvo S80 az meg egy tank, de a 2.4-es D5 igy is repül vele, pont tegnap néztem 5.5 az átlag...kell ennél jobb?

Benzines verdát csak max ilyen 1.2-1.4 literes városi mini vagy max kompaktot vennék, bevásárolni vagy ide-oda szaladgálni a városban. Hosszú útra pedig csakis a pöfögõ traktor dízel.
És azt is vegyük figyelembe hogy egy dízel motor jóval tovább bírja ha rendesen karba van tartva.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2807) stratova válasza MiklosSaS (#2806) üzenetére


stratova
veterán

Don te pár éves kocsikat veszel nálam 5-7 évnél fiatalabb nem járt. Így én spec kicsit fázom egy porlasztócsúcs hibától, turbó felújítástól, bár a kettőstömegű cseréjét egy modern benzinesnél sem úszom meg. Ha asszony nem sürget inkább megyek 110-zel a külsőben, aztán többnyire hamarabb haza akar érni szóval marad a 135 külső-belső-külső móka. Ha lenne egy 6. fokozat ez sem lenne vészes.

Esetenként a kis benya pont nem eszik kevesebbet mint a nagyobb. Vársoba csak akkor használok kocsit ha nagyon muszáj, mert nekem napi használatban kényelmesebb a BKV, mint a dugóban hazacammogni. Azaz alapvetően, az én felhasználási területemnek (többet megy a kocsi pályán mint városban) éppen a dízel ideális, csak kicsit tartok az egyszeri nagy költségektől.

[ Szerkesztve ]

(#2808) MiklosSaS válasza stratova (#2807) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Amikor elsõ dízelemet megvettem és is fostam a költségektõl...pedig az egy 1987-es Ford Orion volt 2001-ben. De azóta beleszerettem, pedig volt pár benzin zabáló a családban.

Kicsi vàrosi verdákat szeretem benzinesekben, tudom hogy többet fogyaszthat ha kihúzzatja az ember rendesen de a bíztositás, adó kárpótol.
Az ideális számomra az egy D5-ös XC90/70 és melette egy 0.8 literes Matiz vagy max egy 1.2 Corsa/Fabia/Polo/Clio/Yaris stb.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2809) stratova válasza MiklosSaS (#2808) üzenetére


stratova
veterán

No igen, mások a költségek ott és itt, ott inkább az egyéb terhek magasak itt az üzemanyagár. Amúgy nem akartam benzin-dízel vitát nyitni. De nyugtass meg, hogy ott teljesítmény és nem köbcenti alapján emelkedik az adó, mert ha mégis akkor hülyébbek mint nálunk.

[ Szerkesztve ]

(#2810) MiklosSaS válasza stratova (#2809) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Köbcenti, kor, káros anyagok kibocsátása, baleset statisztika...inkább itt a biztositás ami szorit.

Tudom hogy nem dízel vs benzin vitát akartál. Te leírtad a véleményedet én meg az enyémet.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2811) stratova válasza MiklosSaS (#2810) üzenetére


stratova
veterán

Az Ok a köbcenti szerintem abszolút marhaság, a többi még érthető (bár tudjuk mennyire volt reprezentatív a gyári károsanyagkibocsájtási adat, szóval kellett ehhez a mostani balhé). Kíváncsi leszek az elkövetkezendő évek remélhetőleg valósághoz közelebbi adatközlésére a gyártók részéről. Az is szánalmas hogy a mostani Takata botrányban érintett patronok veszélyességéről elvileg 15 éve tudtak az autógyártók.

[ Szerkesztve ]

(#2812) MiklosSaS válasza stratova (#2811) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Felháboritó...minden emiatt a koszos pénz miatt van :W

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2813) Teaway válasza MiklosSaS (#2812) üzenetére


Teaway
veterán

Vannak erre a célra pénzmosógépek :)

Nincs itthon csokid??

(#2814) MiklosSaS válasza Teaway (#2813) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Drágán müködnek...

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2815) stratova válasza MiklosSaS (#2814) üzenetére


stratova
veterán

(#2816) Mahrenburg válasza Popes (#2785) üzenetére


Mahrenburg
senior tag

Popes (#2785) - Szinte az egyetlen jelenleg is gyártott típus, melynek minden része tetszik kívül is, belül is, főleg mióta kicserélték az egyetlen igazán kritizált elemét, a műszerfalat.

"tesztelése meg tuti nem unalmas" - Főleg, ha véletlenül a legélesebb beállítást hagyod meg, kikapcsolt kipörgésgátlóval, s gyanútlanul elindulsz vele reggel álmosan... :D

DonSasss (#2786) - Pedig csak két ajtaja van... :)) De eme szörnyű ellentmondás feloldásaképp tettem be a négyajtós változatot...

Jim (#2787) - Kitűnő választás! Kevés mozgó alkatrész, ebből következően a meghibásodás esélye szinte nulla, könnyű vele parkolni, mára már klasszikussá érett formaterv, s a műszerfalat sem érheti kritika... Az ínyencek választása... :K

Vezérigazgató Úr (#2791) - Semmiképp se add alább:

Tágas, megbízható konstrukció a fülnek kellemes motorhanggal, s a legjobb, hogy vélhetően a megvásárlása nem meríti ki a kereted, s a fennmaradó tőkéből beindíthatod az alaplapgyárunkban a sorozatgyártást...

B-terv:

Szent Sárkány (#2800) - Erre nem is gondoltam volna, pedig szinte adja magát... :DD

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#2817) jim bcs válasza Mahrenburg (#2816) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

+ nincs benne elektronika :DDD

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#2818) Mahrenburg válasza jim bcs (#2817) üzenetére


Mahrenburg
senior tag

Biztosra vehetjük, hogy senki sem veszne el a beállítási lehetőségek sűrű erdejében... :))

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#2819) MiklosSaS


MiklosSaS
nagyúr

Mizu ven papak?

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2820) Teaway válasza MiklosSaS (#2819) üzenetére


Teaway
veterán

Magyar billentyűzetre gyűjtünk neked :)

Nincs itthon csokid??

(#2821) MiklosSaS válasza Teaway (#2820) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Alig várom hogy megkapjam :D

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2822) stratova válasza MiklosSaS (#2819) üzenetére


stratova
veterán

Már megint magadból indulsz ki? ;]

Tegnap vezettem a családi Tino-t összenéztünk párommal, lomhább, hintósabb és -30 l a csomagtere, de azonnal adtuk volna a Lianat érte (ha, befér összecsukva hosszában a babakocsi a csomagtartóba, de ma lemértem és beférne).
Mert: a magasabb üléspozíció miatt nem kell nagy tengelytáv, hogy elül és hátul is kényelmesen üljön az ember, ami egy bő két órás útnál már bőven szempont. Jobban variálható.
Igaz, amikor a Lianat vezettem először úgy ahogy a Tinot kellett, hogy szépen menjen kb. kilőttem a lámpánál (ennyivel pörgősebb a motor vagy/és rövidebbek az áttétek), most meg a Lianahoz igazodó visszafogottabb pedálkezelésnél még kicsit vánszorgott a Tino.

[ Szerkesztve ]

(#2823) bluyoo válasza stratova (#2805) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Egy darabot találtam, pont egy 1.8 -ast (116LE). A fogyasztástól kicsit én is tartok. Alapból a nagyobb autókat nézek, kevesebbet egyik sem fog enni a mostaninál ...
Ezért is hajlok a kisebb Meriva felé. Abból is egy ismerős által ajánlott 1.7 -es Isuzu dízelt néztünk. Mondjuk a 220000 kilométer nem kevés (jelenleg ez van a közelben). Ennyi van mostan autómban is. Ugyan ennyiért 1.4 -es benzinest is kapnék ugyan ott -50000 kilométerrel. Nehéz döntés lesz ez, még a Dizel - Benzin kérdésen sem tettem túl magam.
Amiket idáig néztem szerintem mind 5 gangos, kivéve pár Zafirát.

(#2816) Mahrenburg
Na azzal biztos megnéznének az utcán! :DDD

(#2822) stratova
"ha, befér összecsukva hosszában a babakocsi a csomagtartóba" Ez is egy kikötés nálunk. :DDD
Amúgy tényleg nem néz ki rossz vételnek az a Tino.

Bazinga!

(#2824) stratova válasza bluyoo (#2823) üzenetére


stratova
veterán

Nem mondom, hogy rossz kocsi a Tino, amikor mi nézelődtünk (még a szülői házban laktunk mindhárman) rá esett a választás (150e km, 2 M, mára 1 M alattt is kapni).
De azóta azért változott a piac. Ebben egy régebbi 1,8-as szívó benzin van amit azért forgatni kell, hogy menjen. Dinamikusabban vezetve városban simán megeszik 10-12 l benyát, országúton a 6. fokozat hiánya miatt talán 8-at. Amúgy nálunk összecsukott állapotban a babakocsi lehajtott tolókarral 78 cm a Tino csomagtartójának mélysége pedig 85-90 cm.

Van babakocsi vs. csomagtartó teszt is totalcaron, bár ott több mindent pakolnak be ill mivel nekünk a mamakiddies mózes oldalfala nem merev (csak elöl és hátúl van benne 1-1 műanyag merevítő lap) s átalakítható minimális helyet képes elfoglalni magasságot illetően (így férhet be most a Lianaban a vezetőülés és az autós babaülés közé).

Persze ezzel is megér futni egy kört vétel előtt.

[ Szerkesztve ]

(#2825) bluyoo válasza stratova (#2824) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Újfent köszönöm az infókat! :)
Én egy 2005 -ös modellt találtam belőle 1,2M -ért. Képeken rendben van, csak éppen 250Km -re tőlem. :(
Szóval egyelőre könyvjelzőztem. Pár napig amúgy sem lenne időm megnézni.
Mindenesetre a fogyasztások láttán már fogom a fejem.

Bazinga!

(#2826) Teaway válasza bluyoo (#2825) üzenetére


Teaway
veterán

„csak éppen 250Km -re tőlem.”

Megvárod a Mikulást, és felcsempészed magad a rénszarvas-szánjára.

Nincs itthon csokid??

(#2827) stratova válasza Teaway (#2826) üzenetére


stratova
veterán

Miért nem veszi igénybe inkább a röpképes nagy hatótávolságú titkos pingvinkommandót? Ajtótól kéményig vinné.

[ Szerkesztve ]

(#2828) Teaway válasza stratova (#2827) üzenetére


Teaway
veterán

Mert azt még senki se látta :)

Nincs itthon csokid??

(#2829) DR|FTK|NG válasza Teaway (#2828) üzenetére


DR|FTK|NG
veterán

Annyira titkos, hogy még az illetékesek se tudnak a létezéséről. :P

(#2830) bluyoo válasza Teaway (#2826) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Vagy vegyem meg a szánját rénszarvasostól nem? :DDD

Bazinga!

(#2831) Teaway


Teaway
veterán

Na, ezt is megértük ► Megérkezett az AMD várva-várt új foglalata
:DDD

Nincs itthon csokid??

(#2832) MiklosSaS válasza Teaway (#2831) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Meg csak a processzorokra kell varni vagy 1-2 evet... ;]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2833) stratova válasza MiklosSaS (#2832) üzenetére


stratova
veterán

Mármint a Zen alapú Summit Ridge, Raven Ridge CPU/APU-kra, mert a megjelenés pillanatában lesz hozzájuk XV alapú APU széria. :P

(#2834) MiklosSaS válasza stratova (#2833) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Jah, egy ütõsebb Zenre.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2835) DR|FTK|NG


DR|FTK|NG
veterán

ASRock H110M-DS/Hyper
Mint egy megnyirbált H110M-HDV. Ebben is más BCLK generátor van, hasonlóan a többi ASRock Hyper alaplaphoz?

(#2836) MiklosSaS válasza DR|FTK|NG (#2835) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Csak tudnam miert gemer alaplap ez? A cimben gemernek irjak....

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2837) jim bcs válasza MiklosSaS (#2836) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Semmi köze hozzá, szerintem elírták, ez egy alsó kategóriás lap Pentium/Celeron/i3 alá.

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#2838) CJ4567 válasza DR|FTK|NG (#2835) üzenetére


CJ4567
veterán

Oldalukon benne van a Hyper szériában, úgyhogy elméletben igen, gyakorlatban 404-et dob az Asrock oldala az alaplapra :DDD

Ha Hyper, akkor az oldaluk szerint van RAM OC, ami egy i3 mellett hasznos. Telefonon nem tudok linkelni, de Digitalfoundrynál tesztelték az FPS növekedést 2133 és 2666MHz ramok között, érezhető különbség van a kettő között.

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#2839) MiklosSaS válasza jim bcs (#2837) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Megnyugodtam. Nem lehet valami gémer ledek, csili vili olcsó müanyag nélkül.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2840) Mahrenburg válasza bluyoo (#2823) üzenetére


Mahrenburg
senior tag

Vezérigazgató Úr (#2823) - A Barkasszal vagy a B-tervvel? :))

Koffeinsztráda (#2831) - Vajon mikor lesznek AM4-es alaplapok...

Drift (#2835) - Áh, máskor ilyenkorra már fuldokolnánk a sok alaplappremierben, nem csak ez a csoffadtka lenne... :O
_______

Cikk a már említett Challengerről

Volvo S60 Polestar TC1

BMW M2 GM V8-assal

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#2841) MiklosSaS válasza Mahrenburg (#2840) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Azva Volvo, az büntet keményen.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2842) Mahrenburg válasza MiklosSaS (#2841) üzenetére


Mahrenburg
senior tag

És a többi? Az M2-be helyezett Amerika-V8 már nem is hoz lázba? :DD

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#2843) MiklosSaS válasza Mahrenburg (#2842) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

A BMW nem hoz lázba soha. Inkább egy Mercedes vagy Mitsubishi illetve Lexus.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#2844) Mahrenburg válasza MiklosSaS (#2843) üzenetére


Mahrenburg
senior tag

Tudatában vagyok az autóipari irányultságodnak, a BMW és az amerikai V8-asok sem a Te világod, ezért írtam tréfának szánva... :)

A pingvinek nem véletlenül rendeltek Mercedeseket az állami tisztségviselőknek az Antarktiszra, biztosra akartak menni, hogy jóváhagyd az ezzel kapcsolatos kiadásokat... (Bár nem tartom kizártnak, hogy a könyvelőid nem terheltek a részletekkel... )

[ Szerkesztve ]

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#2845) stratova válasza MiklosSaS (#2843) üzenetére


stratova
veterán

Milyen illusztris társaságba került a Mistu :)

Ha már autó s ülés. Ismer valaki ennél jobb, NEM ISOFIX rendszerű gyerekülést? Vagy ami menetiránynak háttal is beszerelhető? Sajnos a facelift előtti Liana nem ISOFIX-es.
Hmm az ADAC tesztjén még akad jobb biztonsági értékeléssel rendelkező ülés, és a 9-36 kg besorolású Cybex Pallas 2 sem tűnik rosszabbnak, bár ebből ma csak a fix kapható, de látszólag nem csak ISOFIX rendszerrel rögzithető, vagyis nem tér el az övvezetés a régebbi verziótól.

[ Szerkesztve ]

(#2846) Teaway válasza stratova (#2845) üzenetére


Teaway
veterán

A Liana nekem inkább keresztnév, mint autó.

Nincs itthon csokid??

(#2847) stratova válasza Teaway (#2846) üzenetére


stratova
veterán

Szerintem az is, de erről a Suzukival kéne diskurálni :) a Mercedes is női név, vagy az Alfa Romeo új modellje a Giulia :]

[ Szerkesztve ]

(#2848) Mahrenburg


Mahrenburg
senior tag

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#2849) Mahrenburg


Mahrenburg
senior tag

DonSasss - A pingvinek kérdezik, hogy mit szólnál ahhoz, ha az Antarktisz nagyvárosai között földalatti vasút-összeköttetés létesülne? Így az úton lévők nem lennének kitéve a télen szinte mindennapos hóviharoknak, ez talán a turizmusra is élénkítőleg hatna...

"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

(#2850) stratova válasza Mahrenburg (#2849) üzenetére


stratova
veterán

Mint tanácstag támogatom az elképzelést, de kizárólag akkor ha a sínautók az alábbi modellekből állnak.
Ebben az esetben szerintem bevehetjük gázmaszk kollégát is a tanácsba.

(#2851) Nálam csökkenő sorrendben jelennek meg a hozzászólások, ebben a nézetben nem is kell. ;)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Alaplap OFF topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.