Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hequila

őstag

Fiúklányok! Láttatok már ilyet?

Adott egy NF7-S lap, amin van ugye 3db 3 tűs venticsatlakozó. A processzor mellettire rá volt dugva egy Coolnik CFY09B (asszem ez a pontos neve). Egyszer (tegnap) történt az, hogy egy kis időre megfogtam a ventit annak megállapítása érdekében, hogy melyik zörög. Megfogtam a ventit, és rá 3 mp-re már nem is kapott áramot (a ledek rajta elaludtak, nem forgott tovább). Biztos, hogy nem a ventibe beépített elektronika miatt nem megy, mert másik venti sem megy arról az alaplapi csatlakozóról. Mondom hogyb@sznádmeg. Utána gondoltam egyet, átdugtam egy másik alaplapi csatira a fent említett ventit. Ott is leállítottam kézzel a lapátot, és láss csodát, 3 mp mulva onnan sem kapott többé áramot, de más sem. Na mondom nagyon fasza. Ekkor már felidegesített, na ha már lúd, legyen kövér! Rádugtam a legalsó alaplapi csatira is. Megfogom a lapátot, és... Arra gondoltatok ugye, hogy 3 mp múlva itt is nullázódott a feszültség?! DE NEM! Itt már foghattam bármeddig, nem ment el az áram.
    Kimértem, a CPU connectorában 0,4 V a feszültség, a másik rosszban pedig 3,3 V.
    Na erre varjatok gombot! Kiégett volna valami? Bár nem csökken olyan nagy mértékben az ellenállása sztem a ventinek álló helyzetben, hogy az kiégesse az alaplapot. Vagy valami védelemről van szó, és egy BIOS reset megoldja? Próbáltam már áramtalanítani a gépet, utána újra bekapcsolni, de nem javult meg. Ötletek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés