Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
válasz poffsoft #2377 üzenetére
Ha a sajat vizukben felreteszed oket, es adsz hozza a masik akvarium vizebol, aztan szepen lassan egyre "higitod" vele, elobb utobb nem sok kulonbseg lesz, de ez nem percek kerdese, inkabb orak, vagy inkabb 1-2 nap.
Erdemes egy harmadik, kisebb akvarium, vagy akar egy nagy uveg is jo atmenetileg.
Mielott ezt beprobalnad, probald meg ugy telepiteni oket, hogy ugyanabba a vizbe, csak masik uvegbe. Ha igy megmaradnak, a vizzel lesz gond.mod: azt is meg lehet lepni, hogy megnezed a ph-t es egyeb ertekeket mindket viznel, aztan kezelessel kiegyenlited az ertekeket, esetleg vegyiteni a 2 vizet szep lassan, minden nap kicsit.... de ez sem ugy van azert, ha a masik ikraztato akvarium, lagy vizzel, a masik kezeletlen tarsas akvarium, akkor nem erdemes, ha csak egyszeru elleto medence, akkor igen, stbstb.... te tudod
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz poffsoft #2401 üzenetére
HI!
piros szifono voltak a legrovidebb eletuek Benyo melelt:- ( az 5 joszag 10 perc utan mar csak amlek marad:- (
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz poffsoft #2403 üzenetére
HI!
udv
neduddki
p.s. ez az otthoni vizben levo ize:- ) van nekije vagy 6 malabari meg 3 zebraja ezek mar regota birjak:- ))) mongyuk a meret sem ekkora mar:- )
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz poffsoft #2407 üzenetére
hi!
bojb bele nehany malnat es ne qagy nekik semmit kajat eleg rendesen tunnak arqatni:- )
malabarkaat probaltad mar ? azok melle ne lehet unatkozni:- )))ufv
neduddki
-
-
neduddki
nagyúr
válasz poffsoft #2447 üzenetére
HI!
Vizicsiga meghozza anovenyevo fajta kicsi csucsos barna/bocs de nem tom a nevet:- (/ mongyuk utann megszabdulni tole tul nehez:- (
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz poffsoft #2456 üzenetére
HI!
ket alma egy akkorat bucira vesz:- ))) tan meg sok is:- ) a kovetkezo nem zedek meg meg a halakt si felfalna:- ) amugy kivancsi lanenk / mi peldankon szamlva/ mi a francot csinlanl 60-80 kifejlett almaval a 25 literben, szeritem mar albol tob b lenne a terfgogatuk:- )))
udv
neduddki
p.s. Kidus: koszi!: - )
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
válasz poffsoft #2469 üzenetére
Akkor bele se tegyem?
Én nem tenném, csak és kizárólag elkülönített gyógykezelésre alkalmas.
És konkrétan, akkor milyen vegyszereket kell a csapvízbe tennem, ha azt akarom, hogy biztonságban legyenek?
Semmilyet, egy levegőztetőt tegyél a csapvízbe és járatsd benne 3-4 órát, utána már mehet is az akváriumba (vízcseréről beszélünk).
"világító"lazac, neonhal, egykutya. Amazonas. (savas, lágy víz, 26-28 fok, kevés fény)
Mondjuk az elevenszülők pont a kemény vizet szeretik, homlokegyenest ellentétes a pontylazacokkal...Takarítani páncélos harcsa kell, rákok nem alkalmasak édesvízben erre a feladatra.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
neduddki
nagyúr
válasz poffsoft #2488 üzenetére
HI!
Valoban O a benyo es van neki vagy 6-7 malabaria meg 3 zebraja a tobbi elparolgott vhogy:- ))) azokat neveli:- )))
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz poffsoft #2497 üzenetére
HI!
de nehez fejed van:- )))
Benyo itthon van a malabarik es zebrak tarsasagaban, a halas antikvarium meg a tszceben vanudv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz poffsoft #2499 üzenetére
HI!
NE rohogtess en tavolrol ugatom a temet, en csak tv-zek meg a stabil halakat szallitom bele:- )))
Az az ize hogy ezek az akvariumtakaritok nem birjak a strapat, mint arrol mar korabban is irtam, ellenebn csigak imagyak, de a benti lanyok meg allandoan eroskodnek es mindenfel takarito halat cipelnek hijjaba doglenek, a csigakat meg mindig hajkurasszak, csak enm ertem, hogy a tantonenik hogy nem erik fel esszel, hogy minek eroskodni halakak mikro vagy egy hasnzlahato irto brigad, de azt meg ikabb elajandekozgassak:- ((( ehhhudv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz poffsoft #2512 üzenetére
HI!
ebbul a zodsegbol nem akarsz csereni??? agyaagyagya:- )))
udv
neduddki
p.s. szereztel mar malnak azok ezt folotteb kedelnek:- )
-
kp78
addikt
válasz poffsoft #2517 üzenetére
Vegyem le az aksi tetejét? Van rajta egy gyári zárt tető.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Sirandrish
legenda
válasz poffsoft #2517 üzenetére
ezt most én sem értem...hogyan is kell ezt pontosan elképzelni? papiron keresztül kell világitani?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Kidus
őstag
válasz poffsoft #2524 üzenetére
Szegfuszegolajjal nagyon szepen el lehet oket altatni, ha tobbet hasznalok, akkor meg mehal... :/
Vagy be lehet tenni melyhutobe egy zacsiban, ezt akvarista oldalakon olvastam, de ketsegeim vannak ezzel kapcsolatban, nem biztos, hogy ez olyan jo otlet.
Mindenesetre valamelyiket valasztani kell, ha jobb nekik nem eletben maradni.Assuming Control
-
kp78
addikt
válasz poffsoft #2537 üzenetére
Oké, bocsi, de szerintem akkor jobb lenne inkább, ha helyesen leírva emelnéd ki, akár belinkelve "alá" ahogy most is tetted, mert így lehet, hogy sokan pont utánad szabadon fogják "ly"-nal írni. Látod én sem értettem, miért volt kivastagítva az az "ly"
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz poffsoft #2539 üzenetére
Hát túl sok tapasztalatom nincs még az akvarisztikában, tavaly december óta van egy 54 L-es aksim, amiben többek között lakik 8 neon, de semmi erotikus megnyilvánulást nem láttam tőlük .
Viszont a héten a 8-ból egy szublimált, vagy elolvadt. (ahogy vesszük)
Sajnos majd minden héten 3-4 napot a lakásomtól távol vagyok, ilyenkor apum szokott felmenni etetni, de Ő nem nézi szakmai szemmel az aksimat (szerintem akkor is bedobna nekik kaját, ha a vízben semmit sem látna ).
Szóval a héten arra jöttem haza, hogy a víz olyan opálos volt, szinte alig látszott valami.
A szűrő nem fújt egy csepp buborékot sem (előtte egy héttel tisztítottam ki), és szerintem nem is ment, lehet, hogy beállt a forgórésze?
A víz háromnegyedét kivettem gyorsan, szűrő is elég jól tele volt mindennel (főleg nyálkás cafatokkal), majd miután teletettem, létszám ellenőrzést tartottam. Hiányzott egy neon, meg egy olyan, aminek a nevét nem tudom, lapos, barnás szürkés, és legtöbbször az aksi falára tapadva lehet fellelni.
Szóval a kérdésem, hogy kb. hány nap alatt oszlik el egy hal teljesen az aksiban?
Vagy esznek is belőle a többiek, gyorsítva az eltűnést? Hogy a szűrő ezután állt-e be, nem tudni, mert sajnos a napi tüzetes átvizslatás ugyebár elmaradt a távollétem miatt.
Ilyen nyálkás cafatok helyenként még vannak az aksiban itt-ott (növények tövénél, de elég jól visszatisztult azért).
Kell valamit még ezek után tenni? Fertőzés nem lehet attól, hogy egy hal beleoszlik a vízbe?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
rien
senior tag
válasz poffsoft #2535 üzenetére
Én is igencsak kezdő vagyok, egy éve megy az első aki szóval sok tapasztalat nincs
De szerintem nem kell kivenni őket, természetes helyükön is megy az nekik szóval
menni fog az nekik a helyükön is, de ahogy érzed.
A kis vitikkel kapcsolatban meg némi amatőr baki után (le se írom mi volt az) maradt hét darab aki ma elúszott, meg született kb. 20 kis guppim tegnap. Egy szülőszobában vannak, majd holnap teszek fel vidit róluk, fényképen amit telóm tud azon nem látszanak sajnos
És lenne kérdésem is: A 25 literesebe vettem egy követ, rendesen díszhalas boltból, de rozsdál. Ilyen rozsdabarna lett maga kő, meg minden az akiban, egyszem anubiasom levelei, az üveg fullra mindenhol, a hőmérő Ezt a követ akkor kidobjam? ma lesikáltam ugyan mindent, de ilyennel még nem találkoztam Szerintetek?----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz poffsoft #2559 üzenetére
köszi
Hát ha olvastad, akkor biztos van alapja, nem tudom nekem a neonok úgymond őslakosok lennének egy éve vannak nálam, hatan voltak.... három nemrég pusztult el (lesoványodtak és elpusztultak , írtam is ide), de sose vettem ki őket. Több tapasztalat sajna nincs. Hát remélem rendben lesz minden
És naná, hogy izgalmas lesz az új aki én is ugyanúgy örültem a kis akinak mint az elsőnek(nekem az volt a 100 l volt, második 25 l )
Amúgy rákot én is szeretnék nagyon de nem vadásszák le a halakat? mert azt nem szeretném, de olvastam rólaszerk: de hogy miért rakott offba??? nem tudom csak egy-két szót akartam
na mindegy[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz poffsoft #2561 üzenetére
Az igen, a kis vandál
Na pont ő lett volna egyébként a kiszemelt nekem is, mármint a kubai, de az etetését olvasva elment a kedvem tőle:Néha berakhatunk hozzá néhány guppit, dániót is, hogy a vadászösztönét kiélhesse.
Nekem szinte csak ilyen kis halaim vannak, nem szeretném ha csak a rák lakná az akit mert épp vadászni van kedve
Az üveggarnéla az szelíd?----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz poffsoft #2567 üzenetére
Hát rádhallgattam nem sok gondolkodási időm volt.....ahogy leírtam, hogy most nem próbálkozok, három nap múlva megint ikráztak a vitik. Sokkal kevesebb ikra volt mint a múlkor, azt is három levélre rakták. Egyet kivettem, kettőt benthagytam hátha gondos szülők leszenk (na ez nem jött be, de sejtettem is amilyen zabagépek ).
Most nem tudtam az ikrákkal annyit foglalkozni mint a múlkor de csak összejött, lett 13 kis vitim
Akit érdekel itt egy vidi róluk, meg a félkész akiról Sorry, hogy féloldalas, de némi technikai problémám volt, kénytelen voltam madzagozni, az meg ilyen rövid volt----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz poffsoft #2602 üzenetére
aranyos némi smarties cukorka feeling
a csigákat meg úgy tudom barnacsigának hívják, nekem is van mondjuk csak kerek .......... ők szinte kipusztíthatatlanok
első vasineliámmal hoztam őket, láttam is, hogy van rajta ikra, de nem mostam le, gondoltam hátha hal ikra hát tévedtem ez a csiga volt, azóta nem győzöm kiszedni őket----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Kidus
őstag
válasz poffsoft #2602 üzenetére
Szep, de nem ertem a metilenkeket minek nyomtad bele, foleg ha uj aksi.
Be kell allnia, ehhez elengedhetetlen a bakteriumok jelenlete, ezzel meg szepen sterilre nyomtal mindent
Itt lehet venni bakteriumokat ( ), ha odaat is lehet, 2 nap mulva feles vizcsere utan es meg ket nap varas es kis vizcsere utan ajanlom figyelmedbeAssuming Control
-
-
Kidus
őstag
válasz poffsoft #2623 üzenetére
Egy ilyen kis akvariumot nehez beallitani, de ha egyszer megvan, nem nagyon szokott gond lenni. Foleg az ekkoraknal nem szabad nagyobb vizcsere, inkabb csak az otode, negyede, meg akkor is, ha zavaros, es a szurot ugy beallitani, hogy keringesse rendesen. Ha zold alga, letakarhatod valami sotet szinu lappal az oldalait, vagy kevesebb ideig hagyd a lampat. Nem tudom, mennyire fenyes a nappalid
Nem vagyok tulzottan hozzaerto, de nalam az jott be, hogy ha megtalaltam a megfelelo helyet, kis aksival kis vizcserekkel szorakoztam ( bar csak ketto volt belole, inkabb nagyobbak, azoknal mehet harmados vizcsere siman ).
Elobb utobb be kene alljon, ha megsem, nem jo a hely.
Vehetsz meg algaolo szert is, hatha segit, es a szures mellett meg az is fontos, hogy levegozzon az aksi rendesen, es inkabb hideg legyen, mint meleg, olyan 22-23 fokos boven eleg ( ha vannak benne halak, akkor oket inkabb at kene tenni, foleg a molly-k erzekenyek az atlag halak kozul a hidegre ).[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz poffsoft #2626 üzenetére
Nem fogjak rosszul erezni magukat ha letakarod, az elejet nem kell.
A lampa fenyet szurd, meg a 2 oldalt, a harmadik oldal gondolom falnal van, negyedik elore nez, azt nem kell takarni
Bekalencsehez nem ertek, talan egyszer volt, aztan szep lassan elfogyott, megeszegettek a halak
Guppi nem erzekeny, neon viszont a viz minosegere elegge, xifo szereti a 24-25 fokot emlekeim szerint, pancelos is elvolt nekem mindenfele hofokon szepen, ancinak meg nem nagyon szamit, biztos orul az algaknak
Probald meg a xifot es a neonokat attenni a masikba, aztan kicsit lehuteni a vizet is, 2-3 fokkal, meg a letakaras, meg kis cserek.
Szerintem mukodnie kene igy.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz poffsoft #2632 üzenetére
Pancelosbol abba eleg 1, vagy 2.
Nekem a 200 lityosomban 1 van csak, meg van melle egy Botia, egyelore jo igy, aztan majd veszek meg mellejuk talan egy masik minidozert
Garnelam egyszer volt, megvolt az osszes halammal, csak az ivadekokra mozdult ra, de azokat mindig kiszedtem es kulon neveltem.
Meg azt el kell mondjam, hogy valami hihetetlen szep formaju pleco-t fogtam ki, mindjart csinalok kepeket, ha tudok, es megmutatomAssuming Control
-
Eagl3
veterán
válasz poffsoft #2649 üzenetére
Viszont árban jó szerintem.
Mivel most költözés előtt állok, egyelőre csak nézelődök, de lehet kapni ilyen " kezdő" készletet.Néztem is egyet. 160lityós, tetővel, belső szűrővel világítással. Durván 50.000Ft. Lehet egy ilyesmire kéne majd beneveznem bár nemtudom mennyi helyem lesz.
Mi az elfogadható méret? A 60 liter gondolom sügéreknek kevés nem? olyan 15-20 halra gondoltam, leginkább kövekkel (szal nem nagyon fogok növényezni a sügérek úgyis megzabálnák) -
Kidus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest