Hirdetés

2020. szeptember 28., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Fireman67


Fireman67
(tag)

A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja

3 éves lett a tűzoltók Topikja!

Induláskor azt a nem kis célt tűztük ki magunk elé, hogy nyílt, civil fórumban közelebb hozzuk a tűzoltók viszonylag zárt világát a hétköznapi emberekhez.
Nem titkolt célunk volt, hogy nem csak ismeretet terjesszünk, hanem egyfajta toborzó céllal is működjünk. Itt nem rejtjük véka alá, hogy nem minden fenékig tejföl, ebben a szakmában és hivatástudat nélkül ne pazarolja a jelentkezésre senki a drága idejét.
Megismerhetőek a különleges gépjárművek és a felszereléseket is bemutatjuk.
Nyilatkoznak aktív tűzoltók, nyugdíjasok, de még a pályaelhagyás okairól is olvashatunk.
Az érdeklődő, vagy netalán erre a hivatásra vágyó kollégák kérdései és hozzászólásai is érdekesek. Képet ad a civil elképzelésekről, tévhitekről, arról, hogy mi forog közszájon valós, vagy vélt dolgokról.
Itt megtudhatjuk, igaz, csak a sorok között olvasva, hogy mi a külömbség tűzoltó és katrasztrófa védő között.
Találunk, még olyan írásokat is, ami a még kevésbé ismert reptéri tűzoltó járművekről és az ott folyó feladatokba nyújt betekintést.
Az sem érdektelen, mikor tűzoltó kérdez – tűzoltót, mert a különböző szervezeti formákban, más állományban, vagy épp egyedi helyeken szolgáló kollégák, még egymás feladatairól is maximum a hivatalos fórumokról értesülhetnek.

ubi dolor ibi vigiles.(Ahol a fájdalom ott a segítség!) (Szent Flórián a tűzoltók védőszentje.)

Itt találsz információt a tűzoltó technikáról, gépjárműfecskendőkről,magasból mentő eszközökről,stb.

Fejlődéstörténet:

Őskor:

Több a lóerő:

A hőskor:

Egy más dimenzió:

Ez egy új korszak a tűzoltásban:

Vagy a műszaki mentésben:

Vagy a magasból mentésben:

Ez sem új már, de speciális:

Űrkorszak:

Készítette: Fireman67

[ Módosította: Barthezz2 ]

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#2) Adonimus


Adonimus
(aktív tag)

:)

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#3) Fireman67


Fireman67
(tag)

Ejnye fiúk lányok, senkit nem érdekel egy 45 tonnás, 33000 köbcentis gokart", ami
12 000 lityi' vizet cipel, akár 135 km/órával?
Ezt sosem fogom elhinni!
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#4) mityku válasza Fireman67 (#3) üzenetére


mityku
(aktív tag)

Üdv!

Hát nem semmi gépekkel dolgoztok!
Egyébként milyen típusú járműveitek vannak? Mennyire vagytok vele megelégedve, ezek melyik kategóriába tartoznak úgy általában ( alsó / közép/ felső )?

egyenlőre ennyi

mityku

Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

(#5) Fireman67 válasza mityku (#4) üzenetére


Fireman67
(tag)

Üdvözöllek, az elsők között!
Mint írtam, ezek a különleges repülőtéri gépjárművek, azt hiszem bizton állíthatom, hogy a legmagasabb kategóriába tartoznak a Magyar, de még a világ tűzoltó járművei közt is.
A reptereket kategóriákba sorolják, forgalmuk, illetve az ott leszálló repülőgépek kategóriája szerint. Pl. Debrecen, az ország második legnagyobb reptere, hetes kategóriában van.
(Ferihegy 10-es)
Ez azt jelenti, hogy pl. egy Boeing 737-es kb 160-180 fővel a fedélzetén leszállhat. Ezek a járművek, (már 1 db is) elegendő, hogy tűz esetén hatékonyan beavatkozzon. Mint írtam:
45 tonnás, 12 000 liter habosított vizet szállít, 135 km órás végsebesség, automata váltó, a fülkéből Joystick segítségével, másodpercek alatt beavatkozik. Az egész járművet számítógép vezérli, tető és orrmonitorok vannak rajta. Az önvédelemre, minden kerékpár mögött, önvédelmi fúvókák vannak, mely a szétfolyt égő kerozint is oltja.
Had idézzek egy tavaly nálunk leszálló pilótát: "Olyan megnyugtató érzés itt leszállni, látván a gyönyörű tűzoltó kocsikat!"
Ha lesz további kérdés, szivesen válaszolok!
Helló!
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#6) mityku válasza Fireman67 (#5) üzenetére


mityku
(aktív tag)

Hali!

Kategóriák esetében, arra gondoltam, hogy itt is a rendelkezésre álló pénzösszeg határozza meg, hogy egy reptér milyen tűzoltóautókat tud megvenni ( persze van egy minimum, hogy mit kell tudnia - az "alap" képességeken kívül --- gondolok itt: " Az egész járművet számítógép vezérli, tető és orrmonitorok vannak rajta. Az önvédelemre, minden kerékpár mögött, önvédelmi fúvókák vannak, mely a szétfolyt égő kerozint is oltja." )
Viszont gondolom még ezenkívül is vannak különféle extrák, amit a gyártó a vevő kérésére felár esetében beépít.
Vagy nem jól látom a helyzetet?

Egyébként még középiskolában, valami kirándulás keretében sikerült a Ferihegyi reptéren egy ilyen buszos túrát tenni ( skanzen, hangárok, kifutópálya végén lévő leszállófények, tűzoltóbázis - hatalmas élmény volt! ;] )

[ Szerkesztve ]

Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

(#7) Zscca


Zscca
(tag)

én szeretnék tűzoltó lenni csak pszichésen nem vagyok jó mert túl instabil vagyok,de igazi megmérettetés lenne ez a számomra csakhogy ezen is elbuknék :O
de azért egyszer megpróbálnám a tesztet

(#8) Fireman67 válasza Zscca (#7) üzenetére


Fireman67
(tag)

Helló!
Előbb "mityku"-nak válaszolnék!
Ezek a járművek "külföldön teljesítettek szolgálatot, nálunk már nem igényeltek semmilyen átépítést. Ők" csak repülőgépeket tudnak" oltani. Sújuk és méretük nem engedi meg, hogy a "civil életben, kint mozogjanak! Üzemenyag tüzeket minimum 3 féle oltó anyaggal kell tudni oltani: Víz, habosított víz, és por. Ez a jármű mindhárommal rendelkezik. A fülkéből oltásnak 2 oka van! Az egyik és legfontosabb, a légijárművek katasztrófájánál max. 2 perc a beavatkozási idő! (nem a laktanya elhagyási idő, mint civilben!) Ja és a 12 000 l vizet 2 - 2 1/2 perc alatt kiüríti! A másik a hatalmas hőterhelés egy üzemanyag tűznél! "Gyalog kicsit meleg! Van mód a kézi beavatkozásra is. A jármű oldaláról lehúzható egy 60 méteres gyorsbeavatkozó tömlő, amivel a gép belsejében lehet a mentést végrehajtani! A jármű terepjáró képessége azért fontos, mert egy balesetnél valószínűsíthető a "pályaelhagyás, így utánna kell tudni menni, ennek a monstrumnak!
Sok extra van még ezen kívül is: mint pl.: esőérzékelős ablak, állítható kormány, - ülés, fűthető első szélvédő, tolató radar- kamera, belülről fújható- ereszthető gumik. stb stb
Zscca", neked azt tudom válaszolni, hogy, igaz életkorod nem tudom, de ha még fiatal vagy, a pszihédet még "fejlesztheted! Vagy szakember segítségével, vagy különböző "öngyógyító módszerekkel! Igaz, hogy tűzoltónak nehéz bejutni, de nem reménytelen. Azt viszont tudomásul kell venni, hogy 100 jelentkezőből, jó ha 10 - 15 megfelel! Kell egy érettségi, egy kis fizikum, egy marék elhivatottság, na meg némi szerencse. Ráadásul az, hogy sikerül bejutni, még csak 50 %. A felvételt nyertek közel fele az első 1 évben kibukik. De nem tudom Nektek szavakba önteni, hogy milyen jó érzés hálás tekinteteket látni, mikor sikerül segíteni valakin! De örök lelkiseb, ha "tehetetlen vagy!
Ha van kérdés, válaszolok továbbra is. Ja és van több járművünk is!
Üdv nektek!
(Egy jó tanács!: Egy tűzoltónak soha ne köszönj "jó munkát-tal! Az valakinek bajt jelent!)
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#9) venember83 válasza Fireman67 (#3) üzenetére


venember83
(nagyúr)

Fogyasztást mértetek már, vagy irreleváns, mivel száz kilométert úgyse kell megtennie soha egy ilyen járműnek?

(#10) Brian_RL


Brian_RL
(aktív tag)

Üdv a topicnak! :)
Engem is érdekel a tűzoltóság. Mindig is felnéztem a tűzoltókra.
Kérdésem azlenne, hogy volt-e már valami nagyobb baleset vagy esemény, amit nehéz volt megoldani?
Szoktatok gyakorlatot is tartani? Mit csináltok olyankor? :)

(#11) Fireman67 válasza venember83 (#9) üzenetére


Fireman67
(tag)

Helló!
A fogyasztás? A SIMBA, a maga 33 000 köbcentiével + 12 000 köbcentis szivattyúmotorjával? Nagyon baráti, 36 litert mértünk, gázolajból! A Cheetah 2, a kicsi az első képen, az, az kemény, 6000 köbcenti, 74 literes fogyasztás :))
"Ő nem piskóta!
Gyakorlatok vannak, ezekkel a járművekkel kell is. Tele vannak gombokkal. Extrém a vészhelyzet is. Voltunk már Ferihegyen, ott van egy nagy utasszállító, amin személymentést gyakorultunk a vészkijáraton és a szárnyon át! Klassz volt!
A második válasz: Ha egy reptéren, a világon bárhol nagyobb baleset van, azt a világon mindenütt megtudják! Kisebb dolgok már voltak, de nem volt nagy baj. Az itt dolgozó tűzoltók, jó magam is "civil tűzoltók voltunk mind ahányan, A jó, vagy rossz élményeinket ott szereztük! Onnan van mit "mesélni! De csak vigyázva, mert csak olyan dolgokat mondhatok el, ami nem sért semmilyen szakmai, vagy személyiségi jogokat!
Elképzelhetitek, hogy érdekes egy tűzoltóval egy társaságban tölteni néhány órát, ha példának elmondom, hogy a Nejem érettségi találkozóján, csendesen szerettem volna meghúzódni", (bár ez mindíg nehezemre esik) de mihelyt megtudták, hogy tűzoltó vagyok, több időt szántak a történeteimre, mint egymásra!
Azt csak apró betűkkel mondom, hogy 43 éves vagyok, de a csajok, még mindíg, mondjuk finoman, érdeklődnek, ha tudják "miféle vagyok"! Ja és nem vagyok egy macsó!
Egyszerűen igaz a világszerte mért statisztika, hogy a lányok, a tűzoltókat "csípik, szinte a legjobban! Próbáljátok ki! :DD

[ Szerkesztve ]

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#12) venember83 válasza Fireman67 (#11) üzenetére


venember83
(nagyúr)

Kösz, inkább nem próbálom ki a tűzoltókat, túl szőrösek meg túl férfiak az én gusztusomhoz. :D

Nem is rossz a fogyasztás, mondjuk a Cheetah gondolom nem hiába lett gepárdnak keresztelve, gyorsabb is lényegesen, cserébe viszont zabál. A két gép forgatónyomatékáról tudsz valami adatot szolgáltatni?

(#13) Fireman67 válasza venember83 (#12) üzenetére


Fireman67
(tag)

A HIVATÁSRA gondoltam, a kipróbálással! :DD
A további adatokat majd szolgáltatom!

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#14) Brian_RL válasza Fireman67 (#11) üzenetére


Brian_RL
(aktív tag)

Értem, tök izgi lehetett :)

(#15) Winner_hun válasza Fireman67 (#8) üzenetére


Winner_hun
(félisten)

Milyen az a habosított víz, mivel habosítják?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#16) Fireman67 válasza Winner_hun (#15) üzenetére


Fireman67
(tag)

helló!
A habosított víz, úgynevezett habképző anyag és víz különböző százalékos keveréke.
A habképző anyagot régen állati eredetű anyagokból, ma már szintetikus eljárással állítják elő.
A sima vizet átalakítja, a hab úgynevezett gázbuborékok segítségével, sokkal oltékonyabbá "varázsolja. Ez lehet "könnyű és nehéz hab. A "szappanos víztől, a "borotva habig, ezt állítani lehet a járműveken. gyakorlati célja?: Ha a tüzet elzárod az egyik fő alkotó elemétől az oxigéntől, akkor elalszik!
Ha, előadást tartok a munkahelyemen a vendégeknek, mindíg megkérdem, hogy mi kell az égéshez? Szépen elmondják, tanult gyermekeink és a kevésbé tanultak is, hogy
éghető anyag, gyulladási hőmérséklet, és oxigén. Mi tűzoltók ezt tovább tanultuk!
Ezeknek, egy időben és egy helyen kell "tartózkodniuk, mert enélkül nincs tűz!
Ezen elv alapján olt a tűzoltó! A 3-ból valamelyiket elveszi! ezért nem félünk a tűztől!
Tudjuk, hogy mitől hal!
Folyt. köv.!
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#17) Fireman67


Fireman67
(tag)

Helló mindenkinek!
Mint játjátok, a második képen a Fiam áll az egyik SIMBA előtt.
Nagyon jól látszanak a méret arányok. Főleg oldalt a kerekek mérv adóak!
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#18) mityku válasza Fireman67 (#17) üzenetére


mityku
(aktív tag)

Szép gép ez a SIMBA. :)
Bár kel is neki ekkora kerék - motor, hisz ezt a hihetetlen tömeget valahogy mozgatni is kell. Elég csak megnézni a katonai járműveket, ott is hasonló arányok vannak - hisz szükség , hogy szinte minden terepen megállják a helyüket.

Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

(#19) Fireman67 válasza mityku (#18) üzenetére


Fireman67
(tag)

Helló!
Nagyon jó a meglátás, hiszen egy titán - ötvözet katonai harci jármű alvázára épült!

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#20) m3tr0 válasza Fireman67 (#19) üzenetére


m3tr0
(senior tag)

Helló.

Mégis,hogy lesz valakiből tűzoltó?
Engem is vonzott ez a dolog mindig is.
Bár 26 éves vagyok nem tudom van-e korhatár.

(#21) Fireman67 válasza m3tr0 (#20) üzenetére


Fireman67
(tag)

Helló!
Van korhatár. Tudomásom szerint 35 éves kor.
Minden Hivatásos tűzoltóság, bizonyos időnként hírdet felvételt.
Ha "regisztráltatod magad, akkor egy ilyenre valószínűleg behívnak.
Itt futsz távot, időre, fekvőtámaszkodol, húzódkodsz, stb. aztán teszteltetnek.
Ha megvan a "szint, akkor irány az orvosi. Ha itt, makulátlan egészséget találnak, akkor egész közel állsz a felvételhez. Már csak meg kell őrízned a posztod, ha bejutsz.
Kisebb városokban vannak úgynevezett Önkéntes Tűzoltóságok, ezekbe lényegesen könnyebb bekerülni. Bár itt is erősen számít a ki - kicsodának a kicsodája mutyi.
De nem lehetetlen bejutni, hisz annak idején nekem is sikerült.
Aki nem jelentkezik annak sokkal kisebb esélye van a sikeres felvételre!
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#22) Fireman67


Fireman67
(tag)

Sziasztok, kedves óvodás korú fórumozó gyerekek!
Rólatok teljesen megfeledkeztem!
Egy nagyon fontos infó:
A jó öreg SIMBA tűzoltó autó, pont 7.5 db. elefánt súlyú!!!
( Azért a fél elefánt elképzelése, nehogy lelki zavart okozzon! Az egyik elefánt, csak két lábbal áll a mérlegre! ) :))
Üdv néktek, kik még nővő korban vagytok!
Várom a nagyobbak hozzászólásait!
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#23) mityku válasza Fireman67 (#22) üzenetére


mityku
(aktív tag)

Helló!

Egyébként mennyibe kerülnek ez a reptéri tűzoltóautók? (csak hogy képbe legyen az ember)

Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

(#24) Fireman67 válasza mityku (#23) üzenetére


Fireman67
(tag)

Helló!
Hát, ennek az árán (90 milka. 15 évesen), már vehetsz egy vadi új, teljesen felszerelt,
"mezei pl. Renault tűzoltó kocsit! Inkább azt ajánlanám, azzal könnyebb parkolni. :DD
Üdv!
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#25) enerdzsájzer válasza Fireman67 (#24) üzenetére


enerdzsájzer
(tag)

Erőt, egészséget bajtárs! :DDD Hivatásos is voltál,vagy rögtön a reptéren kezdted?Milyen beosztásban vagy? Tavaly láttam Debrecenben egy rozit az nem nálatok van?Szép új volt meg nagyon piros meg csilivili. Az István utcai benzinkútnál volt, nem mesze a 4-estől ha jól emlékszem.

(#26) Fireman67 válasza enerdzsájzer (#25) üzenetére


Fireman67
(tag)

Szia Kolléga!
Én a reptér előtt, önkénteseknél voltam sz.p.k.
Most is ebben a beosztásban szolgálok, immáron 4 éve.
Két szolgálati csoport váltja egymást, én az egyiket vezetem.
Azért gondolom, hogy nem a mi járművünket láttad, mert, nagyon nagy, nagyon extrém, nagyon furcsa, nagyon sok minden jelzőt lehet rájuk mondani, de hogy "csilivili, azt nem!
Kicsit fakó, kicsit kopott, de a miénk!
Üdv Neked!
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#27) Fireman67 válasza Fireman67 (#26) üzenetére


Fireman67
(tag)


Kivont tető és orr monitorral!

Egy közelebbi.

[ Szerkesztve ]

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#28) (baphomet) válasza Fireman67 (#27) üzenetére


(baphomet)
(tag)

csáó!

van felvételi a reptéren? :C

(#29) Fireman67 válasza (baphomet) (#28) üzenetére


Fireman67
(tag)

Helló!
Sajnos, csak "kihalásos alapon lehet bejutni!
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#30) dízelracer


dízelracer
(senior tag)

Nekem csak ő jutott. :)

A kép 2002-ben készült az Szabdaszálláson az Alföldi Kiképző Központban. Rajparancsnokként tevékenykedtem ott akkoriban. Végül oda osztottak be pedig pályáztam és a Kecskeméti katonai reptérre szívesebben mentem volna. Komolyabb technika, nagyobb felkészültséget igényelő feladatok, fizikailag és szellemileg is a toppon kell lenni. Itt sajnos vagy hála istennek elég unalmas volt. Egyébként minden tiszteletem a tűzoltóké! :R

(#31) (baphomet) válasza Fireman67 (#29) üzenetére


(baphomet)
(tag)

csáó!

köszi, akkor megvárom a másik helyet, de előbb levizsgázok!
a DRKK szervezte ;]
:R

[ Szerkesztve ]

(#32) Fireman67 válasza (baphomet) (#31) üzenetére


Fireman67
(tag)

Nagyon tetszenek ezek a régi járművek!
Imádom a régi házakat, pincéket.
Magam is egy 100 éves régi "kulák házban lakom.
Mindíg csodáltam elődeink munkáját, életmódját. Ha öreg dolgokat látok. Mindíg elképzelem, hogy sok-sok éve milyen emberek, hogy élhettek, használhatták ezeket a matuzsálemeket!
Valamikor minden erősre, vastagra , több generációsra készült. Most műanyag, gyenge, egyszer használatos.

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#33) (baphomet) válasza Fireman67 (#32) üzenetére


(baphomet)
(tag)

ahogy mondod, most mindent úgy csinálnak, hogy hamar tönkremenjen és hogy vedd csak meg újra!

(#34) Fireman67 válasza (baphomet) (#33) üzenetére


Fireman67
(tag)

Tudom, hogy nem tartozik, szorosan a tárgyhoz, de a mai "tucat világban, mutatok néhány egyedi, alkotónak nevezhető munkámat. "Civilben épület bádogos vagyok.
Nekem van egy hitvallásom: "Mindegy hogy mit csinálsz, de azt igyekezz jól csinálni!
[L:/dl/upc/2010-03/250302_2.jpg](IMG:/dl/upc/2010-03/250302_2.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2010-03/250302_3.jpg](IMG:/dl/upc/2010-03/250302_3.thumb.jpg)(/IMG)[/L](/IMG)[/L]

Sajnos, a legszebb munkáim idején még nem lapult teló a zsebünkben. De az utókor még sok évtizeden át fogja látni!
Fireman67

[ Szerkesztve ]

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#35) (baphomet) válasza Fireman67 (#34) üzenetére


(baphomet)
(tag)

aaaaaaaaa, nagyon jóóóóóó :R nagyon jól néznek ki :))

(#36) enerdzsájzer


enerdzsájzer
(tag)

Egy kis kedvcsináló:
[link] Ezt egy kollégám csinálta.
[link] Unatkoznak. :D
[link] [link] De van ilyen oldala is.

(#37) enerdzsájzer válasza Fireman67 (#34) üzenetére


enerdzsájzer
(tag)

Van kézügyességed!Le a kalappal! :R

(#38) enerdzsájzer


enerdzsájzer
(tag)

[link] Még egy érdekesség.Ruszkik erre vannak kitenyésztve. :D Iszonyat hogy mennek.

(#39) Fireman67 válasza enerdzsájzer (#38) üzenetére


Fireman67
(tag)

Én szememmel láttam, Román Tűzoltó katonákat cirokseprűvel avartüzet oltani!
Biztos el tudjátok képzelni, hogy mi történt!?
Ráadásul, egy olajfinomítójukat veszélyeztetett a tűz. Alig sikerült BM. engedélyt szereznem, hogy átmehessünk beavatkozni!
Néhány perc alatt el oltottuk.
Fireman67

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#40) (baphomet) válasza Fireman67 (#39) üzenetére


(baphomet)
(tag)

nagyon jó videók :C
hétfőn meg kedden vizsga :F (írásbeli, gyakorlati, szóbeli) :F

(#41) Fireman67 válasza (baphomet) (#40) üzenetére


Fireman67
(tag)

Sok sikert!

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#42) (baphomet) válasza Fireman67 (#41) üzenetére


(baphomet)
(tag)

köszönöm!
a KOK-ról jönnek vmi nagy fejesek :F nem tudom milyen lesz...

(#43) (baphomet) válasza (baphomet) (#42) üzenetére


(baphomet)
(tag)

(#44) Fireman67 válasza (baphomet) (#43) üzenetére


Fireman67
(tag)

Így néz ki a Simba vezérlőpultja:

Tiszta PS 3. :)

[ Szerkesztve ]

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#45) (baphomet) válasza Fireman67 (#44) üzenetére


(baphomet)
(tag)

húúúú de baróó :C én akarok PS3-azni ;]

(#46) Fireman67 válasza (baphomet) (#45) üzenetére


Fireman67
(tag)


Az emlegetett tető - és orrmonitorok!

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#47) (baphomet) válasza Fireman67 (#46) üzenetére


(baphomet)
(tag)

Rosenbauer RM24 MONITOR?

(#48) Fireman67 válasza (baphomet) (#47) üzenetére


Fireman67
(tag)

Az egész felépítmény az!

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

(#49) (baphomet) válasza Fireman67 (#48) üzenetére


(baphomet)
(tag)

:R

nálunk (amin tanulunk) Mercedes Benz-Rosenbuer TLF 4000 van, mint 1es fecskendő
Reanult Kerax - vízszállító meg az MBRB TLF 2000as van, mint tartalék gépjárműfecskendő...

(#50) Fireman67 válasza (baphomet) (#49) üzenetére


Fireman67
(tag)

Hát, azok már tűzoltásra is alkalmasak! :D

Fórum- Fáradt gőz - "A tűzoltók és szimpatizánsaik topikja"

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.