- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
válasz
Bikkrom #16873 üzenetére
ami rá van írva ráguglizol
van többféle. de annyira azért nem aprópénz sajna. 3-5K kb. Ár/értékben szerintem egy használt TP-Linkkel jobban kijössz. Bár ha jönnek az akciós időszakok, lehet meg lehet csípni, vagy kuponozni olcsóbbra.
Meg azt ne téveszd szem elől, hogy a 2.4Ghz-es WiFi a maga korlátaival elég lesz-e azoknak amiket rá akarsz kötni a hálózatra. (Pl combosabb FullHD/4K stream az megakasztja)
-
Wajk
addikt
válasz
Bikkrom #16871 üzenetére
saját vélemény: én inkább egy használt TP-Linket vennék OpenWRT-vel... azoknak elég jó a supportja... Amúgy igen, pár kattintás és menni fog. Az egyik routert én is így használom.
Amúgy ha elég lenne egy LAN, még ez is játszhatna. Egy SmartTV WiFifje kidöglött a ház sarkában. Odadobtam egy ehhez hasonló kütyüt
-
Wajk
addikt
állítgatom még a routert és kicsit szűkös a hely, és nem nagyon találtam korrekt infót a következőről:
Mi a különbség a gyakorlatban a libffmpeg-full és a libffmpeg-mini között?Másik kérdés: sikerült felpaszíroznom a full csomagot teszt jelleggel. Van egy TV-m 2.4Ghz-es WiFi-n. HD filmeknél mintha azt tapasztaltam volna, hogy a mini csomaggal nehezen tudtam tekerni bele és meg-meg állt tölteni. full csomagnál élvezhető a minőség, nem akad. Ez lehet a két csomag különbsége vagy mást állítottam el még amire nem figyeltem. Érdemes megtartani a full csomagot vagy elég lehet a mini is? Többnyire mkv médiaanyagot fogyasztok max fHD minőségben.
#16703 tudi13: szívesen, örülök.
-
Wajk
addikt
ez van a logban amikor rádugtam (Google még nem a barátom
):
Wed Aug 18 20:31:42 2021 kern.info kernel: [ 5839.399565] usb 2-1: new SuperSpeed USB device number 3 using xhci-mtk
Wed Aug 18 20:31:42 2021 kern.info kernel: [ 5839.444089] scsi host0: uas
Wed Aug 18 20:31:42 2021 kern.err kernel: [ 5839.451018] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: ERROR Transfer event for unknown stream ring slot 1 ep 4
Wed Aug 18 20:31:42 2021 kern.err kernel: [ 5839.467843] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: @000000000ec0d3e0 0ec6d200 00000000 05000000 01058001
Wed Aug 18 20:31:42 2021 kern.err kernel: [ 5839.484113] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: ERROR Transfer event for unknown stream ring slot 1 ep 6
Wed Aug 18 20:31:42 2021 kern.err kernel: [ 5839.500895] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: @000000000ec0d3f0 0ec6d100 00000000 05000000 01078001
-
Wajk
addikt
egy kis segítség kellene:
adott 2TB USB winyó, ext4-re formázva ami szépen működött a WRD3600-asra kötve (SusteFW). Feltettem az OpenWRT-t AC65P-re (köszi vargalex).Rádugom a winyót, de nem találom sehol.
-
Wajk
addikt
megtaláltam a megoldást arra, hogy 3-4 naponta, hetente belassult a router/hálózatom. Mind a WiFi, mind a LAN. 5-10 torrent, MiniDLNA, 10 eszköz, szerintem nem volt agyonterhelve. A restart is jó megoldásnak tűnt első körben, de már majdnem 3 naponta újra kellett indítanom amit már azért soknak éreztem.
Gondoltam megosztom, mert olvastam hogy másoknál is elő-előjött hasonló probléma.
Tesztelgettem különböző beállításokat, arra jutottam, hogy a Transmission egy idő után felzabálta a memóriát, ami dominóként beborított pár dolgot. Viszont ha újraindítottam a Transmission-t, akkor már nem foglalt ennyit, de attól még nem javultak meg a dolgok.
ami nálam bevált és hetek óta stabilan működik vele a routerem azok a következő CRON parancsok (nem látok, semmi mellékhatást, mivel a TM újraindul az is folytatja a dolgát ahol abbahagyja, az eszközök is újracsatlakoznak hajnalban):
10 6 * * * /etc/init.d/transmission restart
25 6 * * * /etc/init.d/network restart
30 6 * * * /bin/sync && echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches
Ha valakinek az/etc/init.d/network restart
erős lenne, az kipróbálhatja a/etc/init.d/network reload
parancsot is, az finomabb módszer, nem kell az eszközöknek újra felcsatlakozni. Nálam minden eszköz automatikusan visszatalált (TV, számítógép, okos eszközök, telefonok....), de lehetnek olyan eszközök amiknek gondjuk lehet ezzel -
Wajk
addikt
válasz
vargalex #16247 üzenetére
az rendben van, de pár nap után, kb 3 az Átmeneti (buffer) memória leesik 1% alá és a LANgépen és WiFin lehal (nagyon lelassul) a hálózat, restart után minden ok. Beállítottam időszakos restartot, de azzal meg néha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretném (lsd. alább). Gondoltam egy kérdést megér, mert amúgy már jól beállt a konfig.
Ezért gondoltam, hogy restart helyett mondjuk kiüríteni a memóriát. Hátha az is elég.
update: közben próbáltam a talált sync; echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches parancsot, az minden memóriát ürít, de a Buffert pont nem
-
Wajk
addikt
sziasztok,
ezt a parancsot használom az OpenWRT-s routerem újraindítására:30 4 * * 1,3,5 sleep 70 && touch /etc/banner && reboot
Az a gondom, hogy egyes rebootok után vagy a Luci nem elérhető vagy az USB-s winyó nincsen felcsatolva. 10ből 1x, 1x. Viszont ha kikapcsolom meg be a routert akkor kivétel nélkül minden beáll 30mp-en belül.
Ha a fentebb említett kód valami softreboot akkor van valami "keményebb"?
vagy valami más reboot opció amivel talán jobban működne a router?
vagy még arra gondoltam, hogy unmountolom reboot előtt a winyót, mégha az logikailag nem tesz hozzá semmit...
30 4 * * 1,3,5 umount /dev/sda1 && sleep 70 && touch /etc/banner && reboot
köszönet
-
Wajk
addikt
egy olyan gondom lenne, hogy egy meglévő WiFi hálózathoz szeretném kapcsolni a routert, de a felderítésben nem akarja látni azt a hálózatot, pedig pár napja még látta. 2.4Ghz-eseket látja, de az 5Ghz-es hálózatot nem. minden más eszköz látja természetesen. Továbbá ennek a Routernek az 5Ghz-es Wifijét is látja a többi eszköz. Ehhez érdekesség, hogy a "Felderítés" gombra kattanva 2.4-en a saját hálózatát is látja, 5-ön pedig semmit, a sajátját sem.
az alany egy TPLink 3600, 14.07-es BB-vel (Suste 0.6)
Van esetleg mód manuális csatlakozásra.
Ez alapján arra gondoltam, hogy beleégetem a konfig fájlba:
működhet ami egészen a lap alján van, ha átírom a megfelelő adatokkal? -
Wajk
addikt
kellene egy restart a routeremnek. összedobtam ez alapján az alábbi kódot amit cronba lehet tenni:
# Ujrainditas 4:30kor hetfon,szerdan,penteken
30 4 * * 1,3,5 sleep 70 && touch /etc/banner && reboot
a reboot az unmountolja az USB-re csatolt winyót? érdemes lehet azt is beleépíteni?
Arra gondoltam, hogy igen, ezért az alábbi résszel kibővítettem a kódot: "umount /dev/sda1".
Szerintetek ez így működhet? Előre is köszönet!# Winyo unmount, majd Ujrainditas 4:30kor hetfon,szerdan,penteken
30 4 * * 1,3,5 umount /dev/sda1 && sleep 70 && touch /etc/banner && reboot
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF