Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Új hozzászólás Aktív témák
-
racing01
tag
up
-
törölt tag
Creative honlap szerint az is 24 bites.

Viszont én is kérdeznék egyet az Au2-ről:
A ''What U Hear'' segítségével egy lejátszott mp3-at felvettem WAV formátumban (kíváncsiságból), s nagyon pöpec lett!
Ez hardveres úton működik?
Még ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy van néhány zenei DVD-m, s megoldható-e ezzel a módszerrel az AC3/DTS hangsáv hatcsatormás WAV-ba alakítása? Ha igen, igényel mindez valami speciális beállítást? -
sziasztok!
az audigy 2 value oem az is 24bit -es vagy csak sima?
-
Jucica
csendes tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Hát igen....ezért vacilálok én is,mert ha mégis a Zen mellett döntök,akkor az olyan 53000 körül lenne (plusz aksival a Pixmanianál). Erről jut eszembe, mintha olvastam volna valamelyik topicban, hogy a Pixmanianál a 3700 Ft postaköltség már benne van az árakban......Ez ugye hülyeség? Tud erről vki vmit?
Amugy ezekkel a merevlemezes lejátszókkal (mint a Zen is), tényleg meg se lehet mozdulni? Azért ez számomra elég hihetetlen.....
Futni nem fogok vele, biciklizni meg inkább nem ajánlatos zenehallgatás közben, dehogy buszon se lehessen használni őket? Ez tényleg így van?
Akkor mire jók?
-
Jucica
csendes tag
És milyen színűt vettél? Pixmanianál? Hány aksit lehetett hozzá kérni?
-
freeze82
csendes tag
hi most vettem 1 creative zen mivro-t
ha van valakinek tudna mondani tapasztalatot h a gyári fülese mennyire jó?én egy sony mdr-ex51lp-t akarok venni, van valakinek olyan? megéri a csere? sokkal jobb lesz a hang? -
Raymond
titán
válasz
Macilaci001
üzenetére
-
Macilaci001
csendes tag
Sziasztok királyok!
A segítségeteket szeretném kérni, itt a nagy CREATÍV clubban.
Rendelkezem egy inspire t7700-as hangládikóval.
Vagy nagyon mellényultam, vagy nem figyeltem, de ehhez a szetthez keresek opcionálisan külön vásárolható creativ hangfaltartót. A creativ shop oldalán kerestem de nem találtam. Nálunk hol lehet beszerezni, illetve ha ez nem müködne, milyen hasonló pofás állvánnyal lenne pótolható.( akár más gyártóéval is) Ezen támával kapcsolatban nem sok leírást találtam, hátha valaki okosabb tölem.
Köszöntem!

-
Tigerclaw
nagyúr
Itt van néhány kép. Felrakni nem akarom, mert túl nagyok:
Bővebben: link
Itt egy másik:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
racing01
tag
Ami gyárilag benne van az 22 watt. Én kb 30-35 wattosra gondoltam! Szerintem a váz az birni fogja csak az erősitőt nem tom!!!!Várom a véleményeket!!!!

-
racing01
tag
p5800
-
racing01
tag
Hi! Lenne 1 olyan kérdésem, hogy csinált-e már valaki olyat, hogy a mélynyomóban a gyári hangszorót kicserélte 1 jobbra??? Mert ha segit valamit akkor én is megcsinálom!!!!
köszi

-
törölt tag
Éppen aktuális kedvencem (DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
) tanulmányozása közben filozofálni kezdtem: Két PCIe x16, egy PCIe x4, egy PCIe x1, és szintén két PCI. Nem értettem, hogy mindez mire lesz jó, mikor beugrott, hogy a 4x-est talán be lehet tömni egy hangkártyával... 
Értelme tényleg nincs.
-
Raymond
titán
Aksi: Bővebben: link
-
Jucica
csendes tag
Sziasztok!
Tud vki segíteni abban, hogy lehet-e a Creative Zen Micro-hoz külön is venni aksit? Ja,és hol a legolcsóbb ez az mp3 lejátszó? Pixmania? És mit gondoltok arról, hogy mennyire strapabíróak ezek a merevlemezes lejátszók? Van vkinek vmi szélsőséges tapasztalata? És ha van vkinek otthon készített képe a piros színűről,megköszönném ha elküldené, vagy felrakná ide!
Köszi! -
törölt tag
Igen, a PCI Latency kivételével volt minden. Azt ugyanis nem lehet állítani ebben a csodalapban.

Még tuning BIOS-t is flash-eltem, de ott sem engedélyezett...
Ja, a VIA-s chipsetet miért is fikázzák? Csak mert szemezgetek egy Abit AV8 3rd-eye-al...
szerk.: Egon: Abit NF7-S2 van neki. Más PCI eszköz egyikünknél sincs.
[Szerkesztve] -
uzsz
senior tag
live 5.1 digital-hoz tud valaki egy új működőképes drivert? A gyártóé nem ok, sőtt sehol nem találok olyat ami működik is. Soxor no soundblaster card detected üzenetet kapok.
-
Raymond
titán
Most mar definalja valaki hogy mi a ''szarok'', mert ez eleg tag fogalom.
''1 év alatt 5 hangkártya volt a gépemben.'' - Nekem a Live! is ment jo par evig es az Audigy 2 is. Sot, az is ment amikor egy SB PCI128, egy Live! 5.1 es egy Audigy volt egyszerre WXP alatt. Sot, VIA-s alaplapban, ami egy masik fikazas targya volt meg nem is oly regen.
A konkurenciarol es a ''megtehetik''-rol: senki nem tiltja meg a tobbi cegnek hogy beleoljek a penzt a fejlesztesbe es kijojjenek valami utos kartyaval megfelelo aron. Nem teszik. Az igazsag az hogy fikazas ide vagy oda, az egyetlen hardveres gyorsitast kinalo kartyakat a Creative gyartja/kinalja evek ota. Es most nem az EAX-ra gondolok konkretan, hanem magara a DirectSound hardveres gyorsitasara.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
-
Raymond
titán
-
racing-01
csendes tag
köszi
-
racing-01
csendes tag
hi! Tud nekem valaki mondani zuglóban olyan boltot ahol creative p5800-hoz lehet kapni rca-rca kábelt?????

mert már 3 boltba voltam és nem lehet kapni -
törölt tag
És valóban!

Voltam haversrácnál...tehát:
Megérkeztem, karom alatt a dobozzal. Kivesszük a hangkarit, be a gépbe, közben ő nyiltan kételkedik abban, hogy ez jobban fog szólni, mint az alaplapi prüntyögő.
Vagyis inkább abban, hogy a gépre kötött hifi-hangszórókon fog hallani különbséget.
Na, tehát driverek fel, Halo beröffent, szó megszakad, hang fennakad, lehellet megszegik.
Haversrác ritkán ad hangot pozitiv véleményének, de itt kénytelen volt, hiszen látszott rajt, ahogy lezsibbad az arca... A következő áldozat a Codename: Panzers, ahol egy kiadós légitámadás után megérdeklődte, mennyibe is kerül egy ilyen kártya... 
Tehát abban a gépben szuperül üzemel. Azért a biztonság kedvéért otthagytam nála egy hétre; másfél óra alatt mégsem lehet normálisan tesztelni. De szinte tuti, hogy jó a kártya.
Az ő Xp-je nem SP2-es, ill. PATA-s a vinyója. Ezek a különbségek okozhatják vajon a pattogást, vagy ahelyett, hogy ezen filózok, inkább kezdjem el csomagolni az alaplapot...?
-
Raymond
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem akarok beleszolni, de ez is mara egy urban legend hogy szar meghajtok. Esetleg nezd meg mikori az utolso Live! csomag es mi is volt javitva a par utolso update-ben. A pattogas sima resource problema. Vagy amikor gond van a jatekokban - most gondolj bele hogy az egyetlen komoly feature amit ott hasznalnak az EAX a sima DirectSound-al. Az EAX-et a Creative csinalja, annak az SDK-jat szinten. Szerinted kinek a problemaja ha nem megy az EAX rendesen egy jatekban ? Annak aki a dev tool-t es az EAX-t szallitja mar 6 vagy 7 eve, vagy inkabb annak aki valamit eldurrantott programozas kozben ? Szerinted ha minden jatekban elofordulna ugyanaz a komoly (problema vagy legyen ugyanaz a problema) akkor nem lett volna egy driver javitas kiadva ? Ki lett volna. Es miert nem lett ? Mert nem kell. Amikor egy jatekkal gondok vannak, mindig a Creative van fikazva mar sportbol is es azutan amikor kijon a patch a jatekhoz ez mar el van felejtve...Ennyi volna a megosztando.
-
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
A tapasztalatok szerint mégis megteheti...

Bár egyre inkább úgy néz ki, nálam nemcsak a driver-ekkel akad gond.
Megnézem majd haver Abit lapjában is, ha ott jó a kártya, valahogyan kicseréltetem az Asus-t egy NF7-S v.2.0-ra. Veszteni nem veszthetek, az E Deluxe-ból úgyis kezd nagyon elegem lenni. -
AMD Power
titán
Mert egy ilyan (neves) nagy gyártó nem igazán teheti meg azt ,hogy ilyen kaki driver-et add ki a hangkártyákhoz!!

-
Joe_Black7
tag
Ok, köszi a választ. Ezek szerint az nem megvalósítható, hogy az egyetlen megmaradó line-in ből valahogy line-outot lehessen csinálni?
Más: ha az elosztót berakom, akkor tudom egyszerre mindkettőt használni ugye? (5.1 és füles) Észrevehetően romlik a minőség az elosztóval? -
Raymond
titán
válasz
üzenetére
Ez tobbszori egyforma vagy kulonbozo meghajto telepitesekor johet elo amikor az OS kicsit meg van keveredve mit is kene csinalnia neki. Ha ilyen gond van megprobalhatod ujra telepiteni a meghajtokat eltavolitas nelkul - siman a regi telepitesre. Ha a Creative Diagnostics azt mondja minden OK, akkor aranylag mindegy milyen hiabauzenetek jottek elo a telepites kozben.
-
Raymond
titán
válasz
Joe_Black7
üzenetére
Fogsz egy Y elosztot es bedugod a zold kimenetbe (Front Out). Abba bedugod a hangszorokat es a fejhallgatot is. Bemesz egy hifi szakuzletbe, megmondod nekik hogy egy 3,5mm jack-hez kell es ok majd adnak egyet.
-
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen, a Hitman és UT alatti viselkedés jelzi, hogy valami driverfronton is bűzlik. Viszont a többi kellemetlenség megmaradt. Most majd megy fel új Xp az új hangkarihoz, a végső kisérlet...
(Nem tudom mi lesz ezzel a géppel. Szervizbe vinni az egészet elég gáz... Azt hiszem, átviszem majd haversráchoz a hangkarit (más alaplap), megnézem, ott milyen.) -
AMD Power
titán
Ezek a Creative driverek ahogy elnézzem , elég szivosra sikeredtek! Bár eddig nálam nem volt probléma velük , eddig!

-
törölt tag
Na, feltettem a kx meghajtókat! Vegyesek a tapasztalataim:
Pro:
- Hitman alatti, Au driverből MIDI némitásával kiküszöbölhető pattogás megszűnt.
- GTA frankón szól.
- UT (a legelső UT
) intrója hibátlanul szól. (Eddig az elején mindig recsegett.)
- Általánosságban is szebb a hang, a mély valóban elég agressziv.
Kontra:
- Már a telepités alatt ''Invalid handler'' feliratokkal szórakoztatott.
- A többi játék alatti, új effekt megszólalásakor, ill. megszűnésekor jelentkező pattogás halkult, de nem szünt meg.
- Mikor a hang csatornát vált, folyton jelentkezik a pattogás.
- DVD filmeknél, mikor beletekerek, hatalmasat reccsen a hangfal. A Creative driver-ével nem fordult elő ilyen.
- A kezelőfelülete valami undoritóan giccses, három pixelből álló ikonokkal tarkitott förmedvény. Ráadásul nemcsak ronda, de beállitani is nehézkes.
- Egy csomó MIDI eszközt bepakolt, nem tudom, melyik kell nekem.
- RMAA teszt nem fut le, ''Cannot record WAV file properly'' feliratot kapok.
- Ha másik slot-ba teszem a kártyát, újra kell pakolni a driver-t.
- Végül: Blood1 szól, de éppoly torzan, mint amikor a Creative driver-ek voltak fenn, ám azokkal ellentétben, UFO: Enemy Unknown alatt most nincs zene.
Vagy inkább:
Komolyan mondom, ilyen szivás a Földön nincs! Még egy SP nélküli, ''Standard PC'' beállitással felhúzott Xp-vel próbálkozom, de egyre kevésbé bizok a sikerben...
[Szerkesztve] -
Joe_Black7
tag
Hali! Asszem ez az én helyem. Egy Sb Live! 5.1-es hangkártyám van (nem tudom pontosan, hogy melyik). Az a kérdés, hogy egy 5.1-es hangrendszer mellé be tudok-e rakni valahogy egy mikrofonos fülhallgatót. Mert van még két szabad hely (egy rózsaszín és egy világoskék) de elvileg az egyik line-in, a másik meg a microphone (ha ugyanaz a kettő akkor bocsi, nem vagyok egy nagy pro a témában). Tehát lehet valahogy az egyik line-in ből kimenetet csinálni? Elsősorban pénztárcakímélő ötletek érdekelnek (a cseréld le egy Audigy 2-re nem az!!
) -
choose
csendes tag
Igen ez nekem is eszembe jutott és megpróbáltam össze hasonlítani a Genius sw-5.1-es(fadobozos) el és bár ez egy Creative club mejik érné meg jobban szerintetek. A Gen ráadásul még olcsobb is. Valamint nem tudjátok lehet még hangfalakat sulinetre vásárolni?
-
törölt tag
A szatelitjeivel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Jól néznek ki, az biztos, de kiváncsi lennék arra is, hogyan szólnak. (Aztán lehet, hogy kellemesen lepődnék meg, bár a 80 dB jel-zaj viszony nem ezt látszik alátámasztani...)
Jó drága is, nem tudom összességében megéri-e az árát.
-
choose
csendes tag
Mit tudtok a Creative I-Trigue 5600 hangszoró szetről?

Mivel nem igazán lehet nálunk kapni csak igen elszorva és mellesleg milyen a teljesítménye? Szívesen venném a segítségeteket.
[Szerkesztve] -
Baboon
senior tag
Ez a SAL kábel engem is érdekelne bizony.
-
racing-01
csendes tag
up
-
racing-01
csendes tag
és a sony mennyibe van????
-
-
PARADIGM
csendes tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Qurva nehez volt szet szedni...!!

A hangszoro porvedo halojat kellet le szedjem ahoz hogy be ferjen a kezem a sub-ba.
Kabel a SAL-tol van, nem nagy szam de az ami rajta van gyarilag.....annal sokkal jobb.
Te sokkal jobb hejzetbe vagy, mert nem kell a szat-ot szetkapni ahoz hogy kabelt cserelj ! -
racing-01
csendes tag
volt??? most milyen van???

-
racing-01
csendes tag
köszi!!
1:1x már próbáltam szétszedni csak akkor nagyon nehezen akart kijönni belölle a cumó
2: nem akarom teljesen szétbarmonli mert akkor nincs rá gari
3: neked is ilyen cumó van???
-
racing-01
csendes tag
hi! Lenne 1 kérdésem de lehet, hogy hülyeség!!!!!!

A creative p5800-as rendszernek a mélynyomóját nem lehet esetleg valahogy feltuningolni??? -
AMD Power
titán
Ahogy elnézzem én nagyon szerencsés vagyok ezekkel a Creative cuccokkal! Semilyen pattogás, se sercegés se sistergés se semmit nem tapasztaltam eddig egyik Creative terméknél se!

-
törölt tag
Az nem APIC lesz? Az ACPI mintha a gép energiagazdálkodásával függene össze...

Sajnos annak idején nekem se segített, hiába állítottam át.
Viszont a GTA: Vice City alatt a beszédek most is ritka rosszul szólnak, a Lords of Magic sem egy nagy élmény.
Amúgy egyre inkább az SP2-es Xp-re gyanakszom, még a neve sem hangzik jól.
-
Egon
nagyúr
Nem olyan régi, bár ez relatív...
2002-es vagy 2003-as. Nem, nem kieg, hanem teljes game...
Az egyhez képest baromi sokat fejlődött a grafika pl. Három kieg. is készült hozzá egyébként. Olyan PIII-800 körül lehet a min. gépigénye.
Az ACPI-vel is próbálkoztam már anno (asszem most nincs átkapcsolva), anno nem segített. -
Raymond
titán
Ezt most felig vakon irom (elegendo info hianyaban):
A jatek eleg regi ha jol tudom, a 2-es egy kiegeszito (?). Tulsagosan nem lehet bonyolult a hangzas implementacio, de osszeakadas lehet valamivel. Jo volna ha valaki olyan irna be aki jatszik vele egy masik kartyan, akkor kiderulne mi a helyzet.
Az IRQ-kat a windows kezeli (van 15-nel nagyobb) ? Ha igen, jo lenne atkapcsolni sima ACPI modba hogy csak a 0-15-osoket hasznalja. Igy meg ha ket eszkoz ugyanazon is ven, kisebb az eselye hogy akadnak mint amikor a win iranyitja a dolgokat. -
Egon
nagyúr
Kicsit bővebben kifejtve:
A hardveres gyorsításnak 4 állása van. Alapból ugye fullon van, ott pattog. Ha eggyel lejjebb veszem, pattog. Ha még egyet lejjebb veszem, nem pattog, viszont egy csomó játékban szar lesz a hang (mivel eltűnik az EAX vagy az EAX 2, már nem emlékszem). Legalsó állásban pedig beszaggat. -
Egon
nagyúr
Azzal is próbálkoztam már. Nem igazán jött be.
Szerk.: ha nem driver, akkor konstrukciós hiba. És hajlamos vagyok a Creative sarának tekinteni a dolgot, mivel két tök különböző konfigomban is csinálta/csinálja. Hacsak nem az Abit lapok érdekes problémája ez a jelenség...
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
-
Egon
nagyúr
válasz
üzenetére
Sajna nem szűnt meg a pattogás a Disciples 2 alatt...

Sőt, talán még mintha többször is előfordulna, mint eddig...
Próbálkoztam azzal is, hogy minden ki- és bemenetet elnémítok, gyakorlatilag csak a wave meg a master nem volt letiltva, de úgy is pattog néha...
Továbbra is adott hanghatás végén, annak megszűntekor pattan egyet (főleg akkor, ha adott zenerészlet helyett egy másikat kezd el játszani, pl. ha bemegyek egy várba stb.).
Az az elméletem, hogy a driver hibájából kifolyólag történik mindez, de alaplap-specifikus, hogy milyen hatása van az adott beállításoknak (pl. midi letiltása).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- iPad topik
- Yettel topik
- Hálózati / IP kamera
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Dell Optiplex 3010 MT,G-870,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez hardveres úton működik?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)