Hirdetés

2023. január 30., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) renoirba


renoirba
csendes tag

Szerintem nagyon is jogos, hogy fizessen a facebook a mások által előállított hírek, tartalmak megjelenítéséért. Én nagyrészt a facen nézem a híreket, kényelmes, hogy egy platforomon vannak..

(#2) ledgeri válasza renoirba (#1) üzenetére


ledgeri
nagyúr

RSS?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#3) beyruth82 válasza renoirba (#1) üzenetére


beyruth82
addikt

A facebookon való megjelenés inkább a tartalom gyártóknak segítség és nem fordítva. A híroldalak számára a facebookos online elérhetőség generálja az olvasottságuk nagyrészét. Szerinted hányan olvasnának olyan csak a neten jelenlévő oldalakat mint a 24.hu,444.hu, telex.hu, stb, stb ha azok nem lennének jelen a facebookon? Én is a facebookon keresztűl nézem a kedvenc híroldalaimat mert így nem kell külön mindegyikre rákeresni vagy 8-10 alkalmazast használni. Méghogy a facebook fizessen? Szerintem inkább annak is örülhetnek a hiroldalak, hogy nekik nem kell fizetniük.

(#4) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Sőt az egész FB-ot meg is kéne szüntetni! Köszi!

(#5) gygabor88 válasza beyruth82 (#3) üzenetére


gygabor88
tag

Most nem találom hirtelen a cikket, de a googlenál valamelyik nagyobb európai médiacég kiperelte, hogy ne jelenjenek meg a hírei, aztán pár hónappal később laposkúszásban mentek vissza a guglihoz, hogy vegyék vissza őket, mert drámaian visszaesett a megtekintések száma. Utána még lehoztak egy cikket, hogy a világ rósz, mert gugli nélkül ők már nem tudnak létezni.

[ Szerkesztve ]

(#6) totron válasza renoirba (#1) üzenetére


totron
őstag

Álhíreket?

(#7) adlersson válasza totron (#6) üzenetére


adlersson
tag
LOGOUT blog

Ki mi iránt érdeklődik, ugyebár.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#8) -=MrLF=- válasza beyruth82 (#3) üzenetére


-=MrLF=-
senior tag

Én megfordítanám minek nézném a facebookon, ha van normális oldaluk is?
(nincs facebook fiókom és nem is lesz)

Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy lassan van amit csak ott lehet megnézni, mert az olyan trendi... :(((

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland

(#9) beyruth82 válasza -=MrLF=- (#8) üzenetére


beyruth82
addikt

Mert így sokkal, gyorsabb és egyszerűbb elerni őket. Van alkalmazása mindegyik híroldalnak szinte, de 8-10-12 alkalmazást kéne hozza letölteni.Igy egy helyen megvan mindegyik és a preferációdnak megfelelően dobalja fel az algorotmus. A facebook ma már nem trendi, inkabb snapchat, tik-tok, stb.

(#10) benedekco válasza beyruth82 (#9) üzenetére


benedekco
addikt

Ez a prefrerráció meg jól beszűkíti az embereket, buborékok alakulnak ki.
Én sem értem miért jobb Facebook-on olvasni a híreket, de ízlések és pofonok. :F
Illetve minek az alkalmazás mikor van böngésző?

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#11) cog777 válasza benedekco (#10) üzenetére


cog777
senior tag

"minek az alkalmazás mikor van böngésző?"
pontosan. csak mert trendi? en inkabb hatranyat latom, mint profilozas stb.

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#12) ergoGnomik


ergoGnomik
tag

@#10 benedekco, #11 cog777: minek az alkalmazás mikor van böngésző?

Egyszerű a magyarázat, amit frappánsan a ha csak kalapácsod van minden probléma szögnek néz ki mondás foglal össze. Ha a tartalomfogyasztásra csak egy arra alapvetően alkalmatlan eszközöd (mobiltelefon) van (mint az emberek jelentős részének), akkor azon kell valahogyan megoldani, hogy az eszköz alkalmatlansága ellenére is lehetséges legyen a fogyasztás. Erre valószínűleg az appok a jó megoldás. Amikkel viszont az a baj, hogy minden forrásnak külön-külön fel kellene tenned a digitális szemetét a telefonodra. Annál már az is jobb (hatékonyabb? kevésbé időpocsékoló? biztonságosabb?) a felhasználó szempontjából, ha ilyen fb félékkel aggregáltatja az őt érdeklő tartalmakat.

(#13) geekthink válasza beyruth82 (#9) üzenetére


geekthink
csendes tag

Alkalmazás? Ami rögtön a contact-list hozzáféréssel kezdi? Sohasem fogok fb appot tenni a telefonomra. A Google-t nem tudtam megkerülni, de a Metát igen. Fiókom van, néha sandboxban megnyitom.
Mi a baj a böngészővel? Abból csak egy kell.

“We are what we repeatedly do. Excellence, therefore, is not an act, but a habit.” – Will Durant

(#14) geekthink válasza ergoGnomik (#12) üzenetére


geekthink
csendes tag

Mi az a tartalomfogyasztási funkció amit egy appal meg tudsz csinálni, de egy böngészővel nem?
Egy jól optimalizált reszponzív weblapot fejleszteni gyorsabb és olcsóbb mint appokkal szarakodni. Minden módosításnál várni a store-ok engedélyeire, verziózni stb.
Tudom, mert mind a kettőt csináltam már. Az appok jó része eleve böngésző komponensben nyit meg weblapokat. Ugyanaz az élmény, csak teljesen hiányzik a kontroll a user kezéből, nincs címsor, nincsenek meg a böngészőben jól működő egyéb funkciók - könyvjelzők, kijelölés, reading mode, ad-block, stb.
Csak annak éri meg akinek megtérül az abszolút kontroll a user interakciói felett - ez a legtöbb hírsite-ra nem igaz, csak nagyon nagy cégekre.

[ Szerkesztve ]

“We are what we repeatedly do. Excellence, therefore, is not an act, but a habit.” – Will Durant

(#15) Gargouille válasza beyruth82 (#9) üzenetére


Gargouille
őstag

Ahogy többen is mondták van egy kifejezetten erre való alkalmazás (böngésző) a telefonodon, amiben az összes híroldalt (is) tudod olvasni, anélkül, hogy mindegyikhez külön appot kellene telepítened. A böngésző pont erre készült. ;)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#16) beyruth82 válasza Gargouille (#15) üzenetére


beyruth82
addikt

Gyorsabb, egyszerűbb a facebookon keresztül. Azonnal megjelennek a friss hírek, csak ráböksz és már a tartalomszolgáltató weboldalán vagy. Böngészőn keresztül is lehet de körülményesebb mindig rakeresni az oldalakra megnézni van-e friss cikk.

(#17) Gargouille válasza beyruth82 (#16) üzenetére


Gargouille
őstag

Csak két gondolat (meggyőzni nem akarlak):

1. A böngészőben van olyan funkció, hogy könyvjelző, ami megkönnyíti, hogy ne kelljen rákeresni az oldalakra.

2. Így viszont tulajdonképpen nem híroldalt olvasol, hanem egy facebook által megszűrt tartalmat kapsz.

Mindez egyáltalán nem gond, csak úgy fogalmaztál eredetileg mintha nem lehetne facebook nélkül híroldalakat látogatni, csak a saját alkalmazásokkal. De akkor ezek szerint csupán arra gondoltál, hogy kényelmetlen ha nincs előemésztve a tartalom. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#18) cog777 válasza beyruth82 (#16) üzenetére


cog777
senior tag

Nekem borzasztoan kenyelmetlen az FB. Sokszor nem kronologiai sorrendbe rakja elem a hireket es posztokat. En nem fogok egy masok altal ramkenyszeritett es eloszurt konyvaszt fogyasztani. FB-re nem pazarlom az idomet hogy megprobaljam "betanitani" - beallitani hogy nekem jo legyen.

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#19) beyruth82 válasza Gargouille (#17) üzenetére


beyruth82
addikt

A tartalomfogyasztók döntő többsége nem fogja böngészőben keresni a hiroldalakat és nem fog tucatnyi alkalmazast se letölteni. A legtöbb ember facebookon keresztül kattint a tartalmakra. A kedvelt oldalaknál ranyomunk a követésre és máris megjelenik a hirfolyamunkban minden egyes általuk megosztott hír.Nincsen szűrés, illetve te állíthatod be hogy melyik oldalak tartalma jelenjen meg a hírfolyamodba és nem a facebook szabalyozza. Ennél egyszerűbb, közvetlenebb es gyorsabb módja a tartalomfogyasztasnak nincsen. A híroldalaknak a facebook létszükséglet. Nélküle töredékére esne az olvasottságuk. Ezért nem kernek pénz és ezért elvetélt ötlet ez.

(#20) geekthink válasza beyruth82 (#19) üzenetére


geekthink
csendes tag

Ez nem igaz ebben a formában. FB-nak is kellenek a híroldalak, nem csak fordítva. Igen, ha egy hírsite nem jelenik meg többet FB-on lehúzhatja a rolót. De ha az összes közösen, törvények által biztosított globális szabályozáson keresztül kérhet többet az általuk előállított tartalomért akkor már fel tudnak lépni - ezért fél az FB az amerikai - legnagyobb, a többi ország hatóságai számára precedenst jelentő - piacot érintő döntéstől.
Jelenleg a piac torz az FB irányába és nem látszik jele sem annak, hogy magától korrigálni tudna - szabályozásra van szükség. A lehető legkevesebbre, de szükség van rá.

“We are what we repeatedly do. Excellence, therefore, is not an act, but a habit.” – Will Durant

(#21) totron válasza beyruth82 (#19) üzenetére


totron
őstag

Ennél egyszerűbb, közvetlenebb es gyorsabb módja a tartalomfogyasztasnak nincsen.
Bah. Van Google hírek is, ha már a csokorba szedettség kell. A mód inkább arról szól, hogy működik rajtad a Fb akarattya és az algoritmusai irányítanak. Elég annyi, hogy kézre álljon..

(#22) beyruth82 válasza totron (#21) üzenetére


beyruth82
addikt

Be lehet állítani, hogy melyik oldaltól mennyi tartalom jelenjen meg a hirfolyamban.Nem a facebook irányitja ezt hanem a felhasználó.

(#23) totron válasza beyruth82 (#22) üzenetére


totron
őstag

Nem akarsz érteni akkor vagy nem tudsz, hagyjuk.

(#24) beyruth82 válasza totron (#23) üzenetére


beyruth82
addikt

Az online hírtartalomfogyasztási statisztikák engem igazolnak. Az fb-n keresztül többen olvasnak híreket, mint alkalmazasokon, böngészőkön vagy bármi mason keresztül. A hírfolyam beállítasoknál mindent testre lehet szabni, nem az fb algoritmus szabja meg mit látsz hanem te magad. Ha valaki nem allít be semmit akkor igen a kattintásait figyelembe véve az algoritmus fogja szabalyozni, de ez szerintem a google hírkenél vagy bármi másnál is így van. A fogyasztót viszont ez sem érdekli akkor is fb-n keresztül fogja a híreket olvasni mert így a legegyszerűbb, leggyorsabb és fb-t szinte mindenki használ. Erre van igény, ez van. Vitatkozhatunk rajta, hogy jobb böngészőből de ez nem lesz hatással
százmilliók felhasználási szokásaira.

(#25) szupermacs válasza beyruth82 (#19) üzenetére


szupermacs
veterán

Minden általad követett oldalt ki tudsz tenni kezdőképernyőre, ráadásul nem kapsz annyi szemetet és reklámot és szűrt híreket, mint facebookon.

(#26) beyruth82 válasza szupermacs (#25) üzenetére


beyruth82
addikt

Ez minden bizonnyal így van de az átlag felhasználó nem fog evvel bajlódni. Inkabb átpörgeti facebookon azt ami nem erdekli és rányom arra ami igen.

(#27) trance89 válasza beyruth82 (#24) üzenetére


trance89
őstag

"Az online hírtartalomfogyasztási statisztikák engem igazolnak. Az fb-n keresztül többen olvasnak híreket, mint alkalmazasokon, böngészőkön vagy bármi mason keresztül."
Pont emiatt butul el a társadalmunk...

[ Szerkesztve ]

(#28) beyruth82 válasza trance89 (#27) üzenetére


beyruth82
addikt

Ezzel teljesen egyetértek. Gépek gondolkoznak helyettünk. Már semmit se kell megtanulni, megjegyezni, begyakorolni hiszen minden elérhető 1-2 kattintással. A tömegek elbutulása sajnos mérhető, kimutatható tény.

(#29) benedekco válasza beyruth82 (#24) üzenetére


benedekco
addikt

Ez oké, hogy a többségének jó a fb, de a többség nem jelenti azt, hogy jól csinálják, vagy hogy igazuk van, vagy hogy jó kis nekik. Tehát ez mint hivatkozási alap szerintem nem jó. A többség szereti a gyors éttermeket, mégse gondolnám, hogy alapjában véve ez egy jó módja az étkezésnek.
Ezzel nem azt mondom hogy a böngésző a legjobb, de nem látom a problémákat. Ugyanis nem gyorsan akarok tartalmaz fogyasztani hanem, híreket olvasnék. A tempó meg hülyeség, ez nem fútóverseny.
Re: ergonomic
Ha csavarhúzód akkor meg minden csavar. Nem értem.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#30) beyruth82 válasza benedekco (#29) üzenetére


beyruth82
addikt

Teljesen mindegy mi mit gondolunk vagy mi lenne a jó, mert úgyis az elérhetőség, olvasottság, lájk és kattintás szám dönt. Ma ebben mérnek mindent a virtuális világban. Ma már ott tartunk, hogy a facebook visszaszorulóban van a kép és videómegosztó platformokhoz képest. Snapchat, tik-tok, instagram,stb. Tudod miért? Mert ma már ott tartunk, hogy az emberek egy jelentős részének az is sok olvasni valót jelent amit egy facebookos poszt tartalmaz. Már azt is nehezére esik ertelmezni sokaknak. A még egyszerűbb, meg kevesebb agykapacitást igénylő képek, rövid videókat tartalmazó megosztások a népszerűek.Mert ezeknél már olvasni sem kell. Erre halad a világ sajnos.

(#31) Gynt


Gynt
lelkes újonc

Személyes tapasztalatom, hogy az ismerősök között a facebookot csak az idősebb korosztály használja (50+-tól felfelé a végelgyengülésig). A fiatalabb ismerősök (30 alatti korosztály) fent sincs az oldalon, a tizenévesek ráadásul soha nem voltak fent, nem is nagyon értik, hogy mire jó.
Az idősebbek egy része hagyományosan böngészőben használja a facebookot, de van aki csak a telefonon. Na ez a problémás. Többször szembesültem vele, hogy ezeknek az embereknek a facebook egyenlő az internettel. Néha nem is értik, amikor mondom, hogy nézze meg ezt vagy azt a honlapot.
Szóval, ha egy kicsit távolabb nézünk attól, amit mi értünk tartalomfogyasztás alatt, akkor láthatjuk, hogy ez így sok szempontból nem jó. Szóval fizessen nyugodtan a facebook a hírekért. Ugyanakkor simán lehet, hogy előbb-utóbb olyan hírek jelennek meg a felületen, amelyekért tényleg fizettek, ugyanakkor köszönőviszonyban sincs a valósággal. Akkor pedig az lesz a baj.

(#32) btprg válasza beyruth82 (#26) üzenetére


btprg
aktív tag

Az átlag felhasználó degenerált. Régen az emberek közül 80% a földet túrta, és a nagy részük nem is lett volna jó másra, a többi volt a mesterember, polgár, nemes. Ez a 80% most is igaz lehet, csak most átlag felhasználónak, átlag fidzse szavazónak mondják őket.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#33) beyruth82 válasza btprg (#32) üzenetére


beyruth82
addikt

Igen kb, bár a nemesek közt is voltak degeneráltak, ahogy ma is vannak az értelmiség tagjai között is :)

[ Szerkesztve ]

(#34) szupermacs válasza btprg (#32) üzenetére


szupermacs
veterán

Ez a topic sem maradt szardobálás-mentes. Gratulálok.

(#35) Thorgador válasza gygabor88 (#5) üzenetére


Thorgador
újonc

Akkor miért nem töröljük egyszerre a twittert, a google-t, az egész internetet és a világot? ;] Ha valakinek nincs rá szüksége, akkor nem használja, és kész.

Hakuna Matata

(#36) totron válasza beyruth82 (#24) üzenetére


totron
őstag

Nyetott ajtókat döngetsz. Annyit mondok csak, hogy hibás értékelés az, hogy egy integrálás az már jó. Pont ezért tud működni ez a fajta rendszer. :( De látom meg is beszéltétek már.

Nem tudom mi a szebb, ha egy generáció a Tök-Tök szintjébe nevelkedik bele és fizikálisan az idegpályák-szinapszisok egy jó része eleve ki sem alakul vagy ha valaki élete dereka táján rogyik le szellemileg.

(#29) benedekco, sokakat ismerek, akiknek az alapértelmezett beviteli sebesség az átfutás. Elmondásuk szerint így is bemegy az infó, s láss csodát, van, akinél tényleg, teszteltem a szövegértést. Na de a többségnek nem! S nem is céljuk. Hogy fognak így szép, kerek-kövér, tartalmas disszertációk születni, ha már az input kultúrája is erősen gyatra?

(#31) Gynt, Egy Fb-hírfolyam soha nem volt elfogulatlan, volt is, van is baj tehát. Egy párhuzamos valóságban, ahol csak betárcsázós internet van és azon belül is a látogatott oldalak szerint történik a számlázás, nos jól járnak a Fb-only felhasználók. Nem is nagyon tudom hibáztatni őket: ez az átok (Fb) a végtelenségig userfriendly, rá is cuppantak a tömegek, így kimaxolva az emberi gyarlóság és ösztönösség minden előcitálható bugyrát, ők ezen a ponton léptek be a rendszerbe, nem előbb. Így igen, nekik ez van meg. Hozzá kell tenni, hogy van értelmes dologra is használva, gondolok itt a tematizált, tudás alapú csoportokra, bár az ember ott is ember marad... Nem egyszerű. Ha valaki éjszakai műszakja közben véletlen rákönyökölne a Beszántás&Sóval Behintés gombra a Nagy Pulton, nem tudnék neheztelni rá.

(#32) btprg, ok, értem a gondolatot és van is igazság benne, hogy csak a címkék változnak és felesleges romantizálni, idealizálni az aktuális posványtól térben vagy időben eltérő mást, de a nemessy mivolt, mint olyan, hadd ne legyen már tulajdonság (mint képesség). Nem voltak azok tudósok, csak volt y a névben és a franciát betanulták persze, mint társalgási nyelvet, sok esetben merő sznobizmusból. Amire te gondolsz, az 1-1 kiművelt példányra vonatkozott, mikor nagyon megtolták az oktatást a sarj felé, hogy jobb party legyen, az ilyen mozzanatok előszeretettel kerültek aztán filmvászonra is, de általános nem volt.

(#35) Thorgador, attól a közgondolkodás, egymásra hatás marad az, ami. Sőt, aki kívül van, még arra is vetül a Nagy Teljesítmény dicsfényéből (hatásából).
Inkább egy olyan kimutatás volna az érdekes, hogy fajlagosan mit sikerült kinyernünk a technikából: mennyi Fb-nak köszönhető helyes tájékozottság egy ugyanolyan osztálybeli, x évvel azelőtti világlátásához képest.

(#37) fatal` válasza beyruth82 (#19) üzenetére


fatal`
félisten

Semmiféle tucatnyi dolgot nem kell letölteni, egy darab RSS olvasót kell.

(#38) beyruth82 válasza fatal` (#37) üzenetére


beyruth82
addikt

Igen de a netet napi szinten használok hány százaléka tudja mi az az rss? A facebookot hányan ismerik es használják? Nincs miről beszélni.

(#39) szupermacs válasza beyruth82 (#38) üzenetére


szupermacs
veterán

Most jól látom, hogy a kényelem és a komfortzóna harcol a szabad akarat és a fejlődés ellen?

(#40) fatal` válasza beyruth82 (#38) üzenetére


fatal`
félisten

Attól, hogy valamit sokan használnak valahogy az még nem lesz jó. Tehát az állításod téves: nem kell tucatnyi dolgot letölteni ahhoz, hogy egy helyen kövesd az összes híroldalt, amit szeretnél.

(#41) beyruth82 válasza fatal` (#40) üzenetére


beyruth82
addikt

Szóval se írtam, hogy jó a jelenleg elterjedt tartalom fogyasztasi szokás. Az viszont tény, hogy a facebookon egyszerűen hozzáférhetnek ezekhez a tartalmakhoz az emberek és a nagy többség így tájékozódik. A facebooktol való pénzkérést a tartalmaikért szerintem maguk a hiroldalak se támogatják mert a legtöbb olvasóhoz a facebookon keresztül jutnak el. Facebook nélkül jóval kevesebben olvasnák őket.

(#42) ergoGnomik válasza geekthink (#14) üzenetére


ergoGnomik
tag

Nem tartalomfogyasztási funkció. A kényelem, hogy nem kell tudni és érteni semmit, nem kell akarni semmit, nem kell erőfeszítést tenni semmiért. Nincs internet, nincs böngésző, nincs könyvjelző, nincs RSS, semmi. Rányom az app ikonjára és minden ott van a kezénél. Nem kell az agyát megmozgatnia semmiért. És ennek a továbbfejlesztése, hogy nem kell egynél több app sem, legyen ha van egyetlen egy, ami mindent elér neki.

Szerintem az a bajod, hogy rosszul veszed a mintát. Magadból és a környezetedből indulsz ki, hogy mindenki többé-kevésbé tudatos fogyasztó. Nem. Azokat a figurákat, akiket a jobban vagy rosszabbul sikerült paródiákban, mémekben és standup komédiában látsz vagy hallasz róluk ténylegesen létező hús-vér emberek alapján írják vagy szerkesztik meg és adják elő. Valóban létezik az a túlzott emberi egyszerűség, ami a fentieket kívánja és elvárja.

Egyébként szerintem az abszolút ellenőrzés a felhasználói interakciók felett mindenkinek megéri, aki el tudja adni a felhasználói adatait. És a hírekben csak azt lehet olvasni, hogy ez az igény egyre csak növekszik.

(#43) gregory91 válasza beyruth82 (#19) üzenetére


gregory91
senior tag

"A híroldalaknak a facebook létszükséglet. Nélküle töredékére esne az olvasottságuk."
Ha ez így lenne akkor nem kellett volna törölnöm a facebook oldalamat a gyenge elérése miatt.Ráadásul követelt x ezer forintot hogy elérje y embert a bejegyzéseim.
Ahha, nonprofit, hobbi célból készített TECH cikkeket írogattam(anno) reklámmentes tárhelyre(google webhelyek),arra nem fogok még pénzt is kidobni hogy reklámozza a bejegyzéseim.
Nem mellékesen a látogatások a keresési találatokból jöttek, nem a facebook átkattintásokból.
Szóval amit írsz, az egy egyértelmű baromság.

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#44) beyruth82 válasza gregory91 (#43) üzenetére


beyruth82
addikt

Nem lehet a te amatőr, semmilyen erőforrással nem támogatott, pár tucat embert elérő, hobbi oldalad alapul venni. A híroldalak profi újsagírokkal, publicistákkal iratják cikkeiket. Fizetnek az elérhetőségért, reklámozzák magukat (a facebookon is). A posztjaikat százak, ezrek osszák meg a saját idővonalukon és facebookos csoportok tucatjaiban. Ne viccelj már! 🙂
Én is csináltam facebookos zenekritikai oldalt, mindenféle támogatás vagy fizetés nélkül. Pár tucat követőt sikerült gyűjtenem meg posztonként pár db lájkot 2 év alatt. Volt egy párt is aminek alapító tagja voltam és egy időben a facebookon fizettünk, hogy reklámozzunk magunkat. Több ezres elérést, kattintást és lájkot kaptak a posztjaink, ahogy elkezdtünk pénzt áldozni rá és fizetni a facebooknak míg előtte alig párat. Rengeteg emberhez el lehet jutni facebookon csak bele kell tenni némi pénzt. Google keresés már meghaladja a legtöbb ember képességét 😂

(#45) gregory91 válasza beyruth82 (#44) üzenetére


gregory91
senior tag

Pedig az én példám elég jó alap hogy mire jó a facebook:Azért hogy fizessünk a facebooknak az elérésért,ott már bukik a facebook létjogosultsága.

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#46) beyruth82 válasza gregory91 (#45) üzenetére


beyruth82
addikt

A probléma ott van, hogy az egyszeri felhasználó pörgeti a facebookot és az ismik meg egyebek közt megjelenik neki xy hiroldal cikke ami esetleg felkelti az érdeklődését akkor rányom és olvassa. Ha teszik neki, érdekli a tematika akkor a facebookos oldalukat is lájkolhatja, néhanyuk még azt is beállítja, hogy minden megosztásukat feldobjon neki a facebook. Sokan kommemtelnek is alá. Ezek az emberek viszont nem fognak külön rákeresni a hiroldal weboldalára, rss hírolvasokra vagy google keresőre. Ilyen világot élünk. Én ertem mire akarsz kilyukadni, de a facebook jelenleg (még) megkerülhetetlen az elektronikus sajtó szempontjából.

(#47) btprg válasza beyruth82 (#44) üzenetére


btprg
aktív tag

Szóval ez akkor olyan mint a Tinder? Ha nem fizetsz, akkor elveszik az oldalad a zajban, de minél többet fizetsz, annál inkább nyomatja az oldaladat?

Biztos igazad van, hogy nagy üzletet lehet csinálni ezzel bizonyos embereket célozva. Mondjuk szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy értelmes ember csinál-e olyat, hogy meglát valamit egy hirdetésben, és ott rögtön megveszi, de ez már más téma, biztos sokaknál működik.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#48) beyruth82 válasza btprg (#47) üzenetére


beyruth82
addikt

Nem feltetelnül veszik el mert ha sokan megosztják csoportokban, saját profiljukon, aztán onnan masok megtovabb akkor a határ a csillagos ég. Viszont ha fizetsz érte a facebooknak akkor szinte garantált a sok megtekintés, kattintás.
Szerintem az internetes reklámok sokkal hatásosabbak mint a hagyomanyos tv-s, újságos, reklámtáblás, stb. Az interneten célzottan és személyreszabottan tolják eléd a reklámokat 0-24-ben. Minden virtualis mozdulatod figyelik az algoritmusok és ennek megfelelően dobják eléd a reklámokat. Jelenleg én ezt tartom a leghatekonyabb, legolcsóbb reklámfajtának.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.