2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • IDE, oda, AHCI!

    Nagyon sok időt töltöttem el, tulajdonképpen fölöslegesen egy apróság miatt, amire a fene se gondolt volna. Legalábbis én nem. Előre szólok, hosszú és fárasztó írás következik.

    Történt, hogy a múlt héten szerdán nálam járt bő másfél órára egy videokártya kipróbálásra. Nem maradt nálam, nem is kellett, csak ki akartam próbálni. Normál leállítás után kiveszem, gépet összerakom, indítom, de miután látom, hogy nincs kép, akkor jutott eszembe, hogy a biosban nem állítottam vissza az IGP alaplapi kimenetét.

    Nem volt kéznél fémpöcök, így a powergombothosszannyomós leállítás után áramtalanítás és az alaplapi elem kivételével terveztem resetelni a beállításokat. Egy újabb képtelen indítás után rájöttem, hogy ez nem működik, véletlenül a resetet nyomtam meg, újraindul, majd leállítottam normálisan. Egy kés hegyével végül sikerült a biosreset és végre volt képem.

    Gyorsan beállítottam azt a pár apróságot, amit megszoktam, majd indítás után látom a Grub2 rendszertöltő üzenetét, miszerint ismeretlen fájlrendszert lát, ezzel ténnyel pedig nem volt hajlandó folytatni a rendszertöltés műveletét.

    Folytatás...

    wetomi 10 éve 17

  • Húsvéti téblábolás a Lom-hegytől a Kevélyekig

    Húsvét vasárnap egy számomra komoly útvonalat jártam végig a gyönyörűen kizöldült Pilisben.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 10 éve 26

  • Nem mindegy, hogy eltévedtem, vagy csak nem tudom hol vagyok

    A kettő szerintem nem ugyan az. Egy szerencsés véletlen folytán alakult szombatomról írok pár szót.
    A legutóbbi, félbeszakított kirándulás óta kezdett rendbejönni a térdem. Nem nyúztam túlságosan, csak bringáztam, de nem tapasztaltam problémát, mehetnékem volt ismét.

    Alg fórumtárs és a gugli Panoramio által kiadott képek meghozták a kedvem a Nagy-Kopasz tetején álló Csergezán-kilátóhoz. Nagykovácsi közel van, nem jártam még a környéken, az útvonal gyorsan összeállt: Máriaremetéről indulva megnéznézem a Remete-szurdokot, majd Nagykovácsi felett a Zsíros-hegy és Nagy-szénás. Majd délnek fordulva a Nagy-Kopasz, a Tarnai pihenő és a piros jelzésen vissza Hűvösvölgy és a Hárs-hegy lábához. Nem túl nehéz ~24 km-es túrának ígérkezett kb. 650 méter szinttel, ez nem sok.

    Budai-hegység térképem nem volt ezért egyszerűen egy A4-es papírra írtam magamnak egy itinert.
    Napok óta piszkált már, hogy nem találom a Pilis-Visegrádi-hegység térképemet. Ez most nem kellett ugyan, de szeretem a helyén tudni a dolgaimat. A hét közben túlságosan nem foglalkoztam vele, de péntek este odáig jutottam, hogy felforgattam a szobámat, hol lehet. Végül eszembe jutott, hogy legutoljára a szkennerben hagytam.

    Folytatás...

    wetomi 10 éve 3

  • Felemás vasárnap fél túrával

    Nem is az eső volt a probléma, hanem a térdem...

    Dömösről indulva Prédikálószék és Pilisszentlászlón keresztül Vörös-kő és Leányfalu volt a tervezett útvonal. A rossz időjárás biztos bekövetkeztének teljes tudatában indultam el. Nem félek az esőtől. Álmosan pislogtam kifelé a busz ablakán. Szentendrénél piszok nagy zuhi volt reggel 7 körül, de Dömösre érve elcsendesedett. Megfordult a fejemben egy rövidítés, mert visszafordulni nem akartam, hiszen egy kis esőtől semmi baja sem lesz az embernek. A Rám-szakadék esőben nagy élmény lehet, Dobogókőről pedig busszal már hazajöttem volna. Végül mégis bevállaltam a meredek emelkedőt Prédikálószék felé.

    Tavaly kétszer is jártam erre, de akkor fentről lefelé jöttem ezen az útvonalon. A meredeksége ugyan nem változott, de felfelé az eső áztatta kaptató elég izgalmas volt, még inkább fárasztó, de leginkább csúszós. A völgyben vagy már felhők, vagy még köd volt, nagyon különleges érzés kerülgetett a látványától, ahogy ki-be úszik a fák közé. Hiába a nappali világosság, egészen horror filmes volt.

    Folytatás...

    wetomi 10 éve 10

  • Fel a csillagokba!

    Avagy saját terveim megvalósítása papírmakett formájában a kedvenc TV sorozataim világa alapján.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 87

  • Könnyű ebéd az Urak Asztalánál

    Volt néhány fárasztó kaptató, de átlagos kondícióban még teljesíthető, aki teheti, menjen, mert zöldülés után még szebb!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 10 éve 22

  • Pilis-tető a tavasz első napján

    A meteorológiai tavasz első napján gyönyörű időben volt szerencsém túrázni egyet a Pilis-tetőn és környékén.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 10 éve 15

  • Holdvilágból Szentendrére

    Kora tavaszi sárdagasztás az ébredő erdőben

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 10 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.