Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
Nekem is volt egy szép élményem nemrég AHCI-IDE (-oda) tologatás miatt.
Az ismerősnek váratlan "kicsúszott" a rendszer a gépe alól (igen, XP.., mert ősrégi laptopot használ még).
Egyik pillantról a másikra nem bootolt, a(z újra)telepítő pedig azt írta ki, hogy "nincs azonosítható meghajtó a számítógépben". Miután mindent feladtam, mivel gyanakodtam valami fájlrendszeri csúnyaságra, utolsóként átraktam AHCI-ról IDE-re (fogalmam sincs, ki és milyen megfontolásból rakta erre anno, de működött vele.. ezek szerint..). Rögvest betöltött a rendszer, aztán még finomhangoltam neki és gyorsabb mint újkorában.:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
Live Linux nagyon hasznos, főleg ha usb3-as.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
bambano
titán
ha a linuxod nem élt túl egy ahci-ide-ahci menetet, akkor rosszul volt felrakva. az uuid-os rendszerben ezt már észre sem veszi.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
wetomi
aktív tag
Most, hogy nézem, az fstab-ot eszközazonosító alapján vannak csatolva a partíciók, nem UUID alapján. A Grub device mapban is eszköz id-t vélek felfedezni. Ez lenne a baj?
Ezek szerint ez az alapértelmezett, a mostani telepítéskor nem nyúltam bele, mert számomra megfelelőnek tűntek a beállítások.
-
bambano
titán
igen. a régebbi kernelek az ide cuccokat hda,hdb, stb néven nevezték, az scsi-t meg sda,sdb, stb. néven.
ettől feküdt meg, hogy az ahci-t egyfajta sata buszon tunnelezet scsi-ként értelmezi a kernel, ezért az ahci diszk az sda, az ide diszk meg hda.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
sto1911
veterán
Miert kellett resetelni a biost? Nem volt billentyuzeted? Eleg lett volna csak a vgat visszaallitani, nem?
-
wetomi
aktív tag
Köszi, igyekszem megjegyezni.
A Windows a betöltő képernyő alatt csak eldobta magát és újraindult, csökkentett módban pedig már nem néztem mennyire bőbeszédű. Ugyanakkor az indítási javító lehet, hogy írt hibakódot, de már nem emlékszem. A Grubból sem tudtam többet kisajtolni.(#9) sto1911
Jogos, furcsa módon éppen nem emlékeztem fejből a bios menüjének pontos szerkezetére, így az egyszerűbb megoldást választottam, meg is lett az eredménye -
bambano
titán
-
puttputt
őstag
Esetemben az volt a furcsa, hogy azonnal "elkapta" a BSOD képét..., azaz esélyem nem volt elolvasni, hacsak nem villászemű "Joe" vagyok.
Persze, az is egy jel.. Mármint, ha boot közben restartol és efféle a jelenség, akkor vagy a BIOS-t kell újraberhelni vagy OS-remount (i.e. reinstall). Persze, logikus módon gondolni kellene a memóriára vagy alaplapra is, mindenesetre az előbbi 2 mindenképp pénztárcakímélőbb, gyorsabb és kompromisszumkészebb mint a komolyabb beavatkozások. Szerencsére.:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
bambano
titán
én nem értek a windowshoz, erősen kapálózok, hogy ne is értsek, de ha nekem azt írja ki valami, hogy stop: 0x.. akkor az nálam a megállás helyét jelenti. ha azt akarja Bill, hogy azt a feliratot hibakódként értelmezzem, akkor azt írja oda, ne azt, hogy stop.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
puttputt
őstag
No igen, azok a jó kis hibakódok... Volt olyan céges gép - webszerver-jelleggel -, amin muszáj volt letiltani azt, hogy hagyja meg a BSOD-t, mert úgy legalább volt némi esély arra, hogy restart után újra felálljon a rendszer, legalábbis a webapp. Igaz, ott a hibák oka - mint kiderítettem - nem akármi volt, hanem az alulfeszelés. Egyébként, igen.. Ember legyen a talpán, aki Bill hibakódjain állandó jelleggel kiigazodik, pláne, ha 1-1 nem csupán 1 területet érinthet. Szerencsére azért vannak tipikusabbak; pl. a már említett 0x0000007B. Egyébként, amióta kifutogat az XP, már egész ritkán lehet velük találkozni. Legalábbis, a mondhatni.. atomstabil céges 430-asomat nem sikerült rávennem pályafutása során - amíg használatban volt nálam -, hogy bekéküljön. Persze, ez sem mindenképp az e-MeSe érdeme.
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
palyti
csendes tag
Sziasztok! Van egy AHCI-ban telepített windows 7, amit registryben átállított IDE-re, ez működik is, elindul IDE módban a windows, viszon elromlott a windows aktiválás és nem is tudom aktiválni sehogy sem. Hogy lehet ezt megoldani?
-
wetomi
aktív tag
Látom, hogy közben írtál már a Win 7 topicba, ott biztosan többet tudnak segíteni.
A bejegyzés alapján a kérdésedre válaszolva, sajnos nincs ötletem mi lehetett a gond, én annak idején nem találkoztam ilyen problémával. Még mindig tisztán él benne az a szívás...
Emlékeim szerint az aktivált Windows az alaplap cserére lehet csak kényes, az minősül(t) olyan alapvető alkatrész cserének, amivel elveszthette az aktiválást, vagy valami ilyesmi... Az IDE/AHCI mód változtatásnak viszont csak nem kéne ilyen szinten bekavarni. Bár sose lehet tudni
De mondom a Win 7 topicban, biztosan akadnak többen is akik képben vannak, én már alig berhelem a Windows, csak használom.
-
palyti
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo 13w Yoga x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 5 5625U 16/512 WUXGA +Toll
- Leárazva! Új Dell XPS 13 9315 Prémium Érintős Profi Ultrabook 13,4" -60% i7-1250U 16/512 4K+ Iris Xe
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- PlayStation 4 Slim 500GB, SW:11.00! gyönyörű szép állapotban, 6 hó teljeskörű garanciával, üzletből!
- PlayStation 4 Slim 500GB Gold Edition, 6 hónap teljes és 1 év SW garanciával üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen