Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Egy ilyen gépből szívesen csinálnék HTPC-t...ennyiért nagyon megérte, az biztos.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Picco válasza Samus (#1) üzenetére


Picco
addikt

Akkor keress USFF/USDT kulcsszora, sokkal kissebbek, halkabbak. Vagy Lenovo Tiny, ugyanaz a kategoria.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#3) wetomi válasza Samus (#1) üzenetére


wetomi
aktív tag

(#1) Samus: A legfontosabb paraméter nyilvánvalóan a vételár volt. De ezzel párhuzamosan az általánosan piszok jó minőség is fontos volt.

Ha a Displayporton, vagy akár egy külön VGA-val meg tudod oldani a manapság elterjedt multimédiás kimeneteket, akkor egy jó HTPC alapról van szó ilyen felszereltségről.

(#2) Picco: Igen, kisebb formátumban is találni piszok jó brand gépeket. Sőt... Nálam a meglévő hardverek (ram, SSD, HDD) miatt egyértelmű volt az SFF. Annál kisebb kategóriára váltva mindent cserélni kellett volna.

Ha valaki újonnan/használtan jut hozzá ilyen gépekhez, akkor piszok jó minőségeket és megfelelő teljesítményt kap. A kérdés, hogy milyen vételáron kapja ezeket meg.

Az utóbbi pár hétben megszaporodtak a használt üzleti gépeket javasló cikkek/fórium hsz-ek.

Én egyértelműen nem foglalnék állást ezek mellett sokmindentől függ az ésszerű választás. De mind a napi tapasztalatokat tekintve, mint az eddig megvásárolt két gépet tekintve maximálisan jó tapasztalataim vannak a használt üzleti gépekkel.

(#4) Picco válasza wetomi (#3) üzenetére


Picco
addikt

En ilyen refurbok erketesitesevel foglalkozom regota, akinek egy csicsa-sallang mentes megbizhato gep kell, annak ajanlom nezzen szet ebayen. Otthon is van jopar ceg akik ezekkel foglalkoznak, bar az araikat nem ismerem.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#5) wetomi válasza Picco (#4) üzenetére


wetomi
aktív tag

Így már értelek.

(#6) wetomi


wetomi
aktív tag

Annyiban kiegészíteném még a bejegyzést (így is elég hosszú, ezért csak itt a hsz-ek között), hogy a merevlemezek beépítése kicsit trükkös, de megoldható.

Az SSD mozgó alkatrész nélkül nem problémás, azt csak betettem az optikai meghajtó helyére, így a fekete rögzítő keret meg is fogja. Kis lötyögés nem árt neki.

Az adattároláshoz való 2,5"-es WD Scorpio Blacket benne hagytam a 3,5"-ös beépítő keretben mert anélkül esélytelen rögzíteni. A 3,5"-ös meghajtókat egy hajlékony műanyag keretbe kell beletenni, majd ezt egy fém vázba. Ezt lehet kivenni egészben a gépházból.

A hajlékony műanyag keretbe nem kell becsavarozni a meghajtót, hanem egy rezgéscsillapító gumiba illesztett fém pöcök rögzíti őket. Így még a hagyományos 3,5-ös HDD rezgései is elég jól csökkennek és csendesebb a gép az asztalon.

Ez a fém pöcök viszont éppen annyival volt vastagabb, hogy éppen ne férjen bele a 2,5/3,5-ös beépítőkeret furataiba. A megoldás az volt, hogy kicseréltem arra a csavarra, ami megfelelő hozzá. Ez azonban rövid volt, éppen csak átért rezgéscsillapító gumi másik oldalára. Végül némi erőkifejtés segítségével annyira összenyomtam a gumibetétet, hogy 3-4 menetig bele tudtam hajtani a furatba a csavart a csatlakozók felőli oldalon.

A két csavar éppen elegendően stabilan fogja a meghajtót, maradt rezgéscsillapítás is. Elfordulni pedig nem fog, mert a sata csatlakozókban a vezetékek is elég stabilan tartják. Szinte elveszik a nagy keretben a kis meghajtó.

(#7) #92063744


#92063744
törölt tag

Alma-b*ziként mondom, hogy a számítástechnikai ipar legjobb szerkezetei a Dell Optiplexek. Halk, alacsony fogyasztású, és elképesztően megbízható szerkezetek. Több cégről is tudok, ahol 100+ van belőlük, több helyen a régi, 2007 körüliek már a termelésre száműzve, ahol csak évi egyszer vannak kifújva. És bírják, nem kapcsolnak ki, nem melegednek túl, nem mennek tönkre.

Nekem is van kettő (lásd az aláírásomban), de egyszerűen képtelen vagyok megszabadulni tőlük. Pedig a Windows egyre gyűlöletesebb szerintem. :) És már szerverre sincs okvetlen szükségem.

(#8) Silεncε


Silεncε
őstag

Én egy 7010 MT-t használtam egy ideig fő gépnek (kb 3-4 hónap), sajnos laphibás lett (illetve nem tudom pontosan mi lett a baja, vagy táp vagy lap, valszeg nem bírta a 1050-et amit beletettem). A többi alkatrésze elvileg jó, tervezek is venni még egyet, amibe majd átpakolom a döglött gép alkatrészeit, második asztalinak tökéletesen elég lenne az i5 3470 ami benne van 8 giga rammal.

(#9) Picco válasza Silεncε (#8) üzenetére


Picco
addikt

Pedig birni szoktak a low profile 1050Ti-t, persze ezek sem csidagepek, nehanapjan megmurdel egy. Altalaban tap amugy.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#10) JHC


JHC
tag

Elég jók az i3-4xxx procik, a bene levő VGA mát támogat minden szükséges gyorsítást. A céghez én Fujitsu használt gépeket vettem, hasonló konfiggal. Bár Dell buzi vagyok amúgy, de ez egyetlen ok amiatt nem azt vettem, hogy egyedül a Fujitsu ad DVI kimenetet, (jó bár az Acer is ad, de az nem játszik). Mind a HP mind a Dell, csak a béna VGA csatit rakja ki hátulra. Nekem számít hogy milyen a kép a monitoron, és bizony észrevehető, mert élesebbek a betűk is. Én a Fujitsu-k közül az E420 E520 P720 típusúakat vettem. Sajna néha előfordult hogy zöld WD meghajtó volt a gépben, és bizony eléggé visszafogja a gépet. Egyetlen félelme a Fujitsu-kkal a tápegység volt, mert az ő gépeikben láttam először ilyen kiosztású tápot, de most már a HP 800-as gépeiben is ilyen van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.