Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
(őstag)

Nagyon jó volt a beszámoló :) Egyszer talán én is benevezek egy ilyenre. :K Gratulálok a kitartásodhoz,hogy végig csinaltad :R

Gigabyte b250m-ds3h lap+pentium g4560+2×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+ +Gigabyte rx 460 oc 4 gb+zalman z1 neo házikó :)

(#2) wetomi válasza Pécsi gyerek (#1) üzenetére


wetomi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Köszönöm szépen! A mostani kondíciómmal kemény volt. Ahogy elnézem az időközben elkészült statisztikákat, brutális idők születtek. Voltak sokan, nálam jóval keményebbek. Nekem most a teljesítés volt a cél.

Hogy érted azt, hogy egyszer majd benevez egy ilyenre? Téli túrára neveznél, vagy éjszakaira, vagy téli éjszakai túrára? Mindegyiknek van egy szépsége. :)

(#3) Pécsi gyerek válasza wetomi (#2) üzenetére


Pécsi gyerek
(őstag)

Igazából mindegy csak legyen benne kihívás.Lehet egy nappali 20 km es nehéz hegyi terepen,vagy szinte sík területen 50 km vagy bármi.Csak jó hosszú legyen😀

Gigabyte b250m-ds3h lap+pentium g4560+2×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+ +Gigabyte rx 460 oc 4 gb+zalman z1 neo házikó :)

(#4) wetomi válasza Pécsi gyerek (#3) üzenetére


wetomi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Így már értem! Mindenképpen ajánlom, hogy menj el egy hasonló túrára, nagy élmény. A távot azért a fizikai állapotodnak és a tapasztalatodnak megfelelően válaszd meg, ezzel is csökkentve a rossz élmény lehetőségét.

(#5) mickemoto


mickemoto
(senior tag)

2004-ben voltam egyszer egy nyári éjszakai teljesítménytúrán az Alpokalján, pont akor volt az Úniós csatlakozás, azon a napon. Ha jól emlékszem 45 és 50 kilóméter közötti távot tettünk meg, nyégy fős csapattal.
Nagy élmény volt ez tagadhatatlan, de én még olyan fáradt nem voltam életemben mint akkor a túra végén.
Akkor meg is fogadtam hogy többet ilyenen nem veszek részt, legalábbis nem abban a formában ahogyan mi azt abszolváltuk.
Mi az ország másik végéből érkeztünk a helyszínre, ami azt jelenti hogy reggel 6-kor indultunk vonattal a célállomásról és valamikor délután három körül értünk a rajt helyszínére, ami viszont csak este tíz , tizenegy tájékán kezdődött. Addig vetélkedők voltak illetve a tornatermet sem lehetett egyből elfoglalni ahol az úgynevezett szállásunk lett volna, amit persze mi nem vettünk igénybe.( bár nem tudom hogy ezzel mások hogy voltak)
Másnap délig tartott a túra, majd miután meg volt az eredményhirdetés, mi indultunk is vissza vonattal a kiindulási helyszínre, ami sajnos a máv híres megbízhatóságának hála egy lekésett csatlakozás miatt csak este tíz-tizenegy körülre sikerült.
42 óra ébrenlét alvás nélkül, ebből cirka 18 óra utazás és 12 óra gyaloglás. :W

(#6) wetomi válasza mickemoto (#5) üzenetére


wetomi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Olyan formában, amit leírtál, nem csodálom, ha elment a kedved a hasonló eseményektől. Gondolom nyáron a nagy meleg és a rövid éjszaka miatt másként kellett szervezniük a túrát. Egy dolog viszont a túra miatti fáradtság. Ha ennyire nyögve nyelősen megy az utazás, sok a holtidő, az teljesen felőrli az embert. Sokszor rosszabb a tétlenség.

Én kifejezetten szeretek vonatozni, de van az az utazási idő, átszállás mennyiség, vagy éppen fáradtság, amikor már nem optimális, amikor nem tud rajta pihenni az ember. Nem is tudom hogy bírtad ki azt a 42 órát.
Magamon már kitapasztaltam, hogy kb 30 óra ébrenlétig vagyok képben, bármit is csináljak addig, aztán zuhanórepülés. Egyszerűen agyhalott leszek, még ha fent is maradok, de szellemileg nagyon eltompulok.

(#7) mickemoto válasza wetomi (#6) üzenetére


mickemoto
(senior tag)

A mi esetünkben az ideális az lett volna szerintem ha egy nappal hamarabb érkezünk és utána egy napot még maradunk. Ha most mennék ilyen túrára sok mindent másképp csinálnék mint akkor. Persze utólag mindig okos az ember. :)

(#8) Jesus_Shaves


Jesus_Shaves
(kvázi-tag)

Tavaly voltam a 40km-esen, akkor nagyon rossz idő volt - előtte napokig eső, aztán havas eső, aztán fent sár majd hó, igazi nyalánkságok. Az ideiről lemaradtam, nagyon gyorsan betelik a limitált regisztráció.

(#9) wetomi válasza Jesus_Shaves (#8) üzenetére


wetomi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

(#7) mickemoto - Igen, így, hogy messziről utaztatok, egy éjszakát legalább a túra után jobb lett volna maradni. De kétségtelen, utólag okosabb az ember.

(#8) Jesus_Shaves - A tavalyi körülményekről sokat hallottam. Túra közben is beszélgettünk róla, ahogy Laci nézte az útvonalat, mi változott (a fordított irány miatt is) és aztán a célban is sokat beszéltek róla, no meg a túrabeszámolók... Szóval az elmondások alapján a tavalyihoz képest biztosan kényelmesebbek voltak a körülmények.

Gyorsan betelnek a helyek? Igen, sok őrült van, aki szereti a kihívásokat :D

A rendezőket megértem, hogy egyel csökkentetették a távok számát és hogy kevesebb embert egyszerűbb kezelni. Azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora "pusztítást" tudnak végezni a nagyobb csoportok az erdőben.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.