2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Öregecske AM2-es szívátültetés után

    Az elmúlt években a saját gépemet nem fejlesztettem plusz ramon kívül mással, mert a teljesítményét elégnek éreztem. Az otthoni, családi gép ugyanakkor méltatlanul a háttérbe szorult, közel 8 éves korára már igencsak eljárt felette az idő, hiszen az összerakása óta nem történt a teljesítményét érintő érdemi változtatás.

    Annak idején sem volt csúcsgép, a mai világban azonban már sok esetben kevésnek érződött az 1 magos 2,2 GHz-es AMD Athlon 64 3500+ processzor, de a 2 GB ram is szűkössé vált. Az 5 éve telepített Windows 7 ugyanakkor meglepően jó állapotban van a gondoskodó karbantartásnak köszönhetően. A konfiguráció teljes értékűen használható még így is, egyszerűen csak kényelmetlenné vált már a lassúsága. Kezdeni kellett vele valamit...

    Konfiguráció:
    Processzor: AMD Athlon 64 3500+ (1 mag, 2,2 GHz)
    Memória: 2*1 GB DDR2 800 MHz Kingmax (~735 MHz)
    Alaplap: Gigabyte GA-MA690VM S2
    Merevlemez: Samsung HD160HJ 160GB SATA2
    Tápegység: FSP 350 PNF
    VGA: integrált ATI X1200

    Folytatás...

    wetomi 9 éve 6

  • Válogatás tavaszról

    Néhány korábbi túrámról írt bejegyzésemben elég sokat szövegeltem. Ha az útvonal és az élmények eléggé kikerekítették a napomat, jól esett utólag összeszedni a gondolataimat és megosztani őket. Talán azért is volt erre szükségem, mert legtöbbször egyedül túrázok és ha nem is vágyok közben társaságra, jól esik megosztani az élményeket. Ebből a szempontból most rendhagyó és sokkal emészthetőbb leszek: egy egyszerű válogatást állítottam össze idei képeimből.

    A használt technika egy Sony Xperia Z1 Compact. Utómunka a gyíkos képek megvágásán kívül nincs, mindössze csak átméreteztem a 8 MP-es fotókat az itteni felhasználáshoz. Beszéljenek hát a képek:


    2015.04.06. - Budaörs, a Huszonnégyökrös-hegy magányos fája


    2015.04.18. - Urak Asztala, magányos őrtorony a lérak bázis peremén

    Folytatás...

    wetomi 9 éve 3

  • Látogatás a Magas-Börzsönyben

    Hosszú évekkel ezelőtt jártam utoljára a Börzsönyben, de már régóta vissza akartam jutni. Tavaly végül már több okból nem volt rá alkalmam, de az idén nem halogattam tovább.

    Elsődleges úti célként egyértelműen adott a Csóványos és Nagy Hideg-hegy, már csak a részleteket kellett kitalálni. Továbbra is egy napos utat terveztem, amelyen sokat egyszerűsít, hogy vonattal elég jól elérhető Börzsöny keleti és déli része. Nem utolsó sorban a térségben fennmaradt kisvasutak egyikén is szerettem volna utazni.

    Az útvonal végül már egy évvel ezelőtt elkészült, de csak most jutottam oda, hogy vonatra üljek és végig járjam. A program nagy vonalakban a következő lett: Diósjenő – Csóványos – Nagy Hideg-Hegy – Kisinóc – Királyrét.

    5:48-kor indultam a Nyugatiból, majd a váci átszállást követően a Verőcétől felfelé, a völgyben kaptató, majd Berkenye lankáin szusszanó 2 darab galaktikus kispiros Bz motorkocsiból álló szerelvény megalapozta a kirándulás jó hangulatát és az én kedvemet is.

    Folytatás...

    wetomi 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.