Hirdetés

2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Robert07


Robert07
aktív tag

Erdekes, annyira nem ertek a routerekhez, viszont en azt inkabb nem ajanlanam, hogy mindig leallitsd a merevlemezt, ha nincs szukseg ra, mert a ki-be kapcsolasi ciklusok rosszabbak neki, mintha folyamatosan menne, es szerintem nem olyan zavaro a hangja, hogy azert kellene leallitani. Masreszt pedig ha seedelsz, akkor ugyis bekapcsolva kell tartani.

Amugy azt hittem, hogy azert nem a HDD-n van az oprendszer, hanem van neki legalabb egy kulon flash chip, es a HDD nelkul is lehet hasznalni a routert, illetve lehet benne HDD-t cserelni mindenfele trukkozes nelkul.

(#2) Victoryus válasza Robert07 (#1) üzenetére


Victoryus
addikt

Képes hdd nélkül is működni tomatoval vagy ddwrt-vel, de a gyári rendszer állandóan használja. Én is lazán kikaptam belőle a hdd-t, erre bekapcsolás után csak vörös led. Hát, erről ugye nem szóltak a tesztek. Ezért is kéne rá valami normális rendszer.
Hát, most folyamatosan megy a hdd, mert amúgy egy nap alatt kb 100-al nőtt a ki/bekapcsolások száma, úgy, hogy csak este volt bekapcsolva a router.
Seedelni meg nem seedel semmit vissza, átvágja a torrent oldalt, ott nem is látszik, hogy letöltött bármit.

[ Szerkesztve ]

Eladó Legók: 42139 All terrain vehicle, 42057 Ultralight heli, 42061Telehandler

(#3) quarros


quarros
tag

Úgy nézem neked ez kéne: [link]
De nem fogod tudni meguszni a soros port csatlakoztatása nélkül.
(Mint álltalában routereknél)
A te esetedben szerintem a tftp megoldás segit majd.

[ Szerkesztve ]

(#4) Jancsi válasza Victoryus (#2) üzenetére


Jancsi
aktív tag

A DD-WRT-t nem ajánlom. Feltettem rá és a wifi 4MB/s-re lassult, függetlenül attól, hogy milyen módban vagy melyik sávon/frekvencián próbálom (az eszközök közözz nem volt 1 méter távolság és szabad rálátás).
A ventilátort még rosszabbul kezeli mint a gyári rendszer, amint elindul felbőg a venti és hangosabb mint az asztali gépem.
Most próbálom visszatenni a gyári szoftvert, de akárhogy nyomom a reset gombot, nem kezd el villogni narancssárgán a LED, hanem folyamatos narancssárgáról kékre vált,majd indul a DD-WRT.

A telepítés nekem ezen leírás alapján ment, igaz csak többszöri nekipróbálkozásra [link].

(#5) Victoryus válasza Jancsi (#4) üzenetére


Victoryus
addikt

Köszi az infót!
Nálam az volt a baj, hogy a 64bites windowst nem szereti a cfe, 32 bites win7 enterprise-zal egyből bejött a weblap. Egyelőre itt tartok, a tomatoról keresek minél több infót. Cfe után recovery üzemmódban marad a következő teljes indításig, jól megijesztett. Kék led, de semmi internet...

Más:
A fekete részt hogy lehet szétszedni? Gondolom szét lehet, mert egy picit mozog. Passzív hűtést akarok rá tenni, vagy halkabb ventilátort.

Eladó Legók: 42139 All terrain vehicle, 42057 Ultralight heli, 42061Telehandler

(#6) Victoryus


Victoryus
addikt

Felment a Tomato, eddig minden szép és jó, megy a beépített merevlemez nélkül is. Venti alapon megy. Transnission van benne, az is ok, meg a samba is.

Eladó Legók: 42139 All terrain vehicle, 42057 Ultralight heli, 42061Telehandler

(#7) yoshi77


yoshi77
csendes tag

Ha szépen működik, szívesen olvasnék egy összefoglalót, hogyan tudtad megoldani. Én is vettem egy ilyet a Gearbestről, de vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban.

(#8) Victoryus válasza yoshi77 (#7) üzenetére


Victoryus
addikt

Írom, kb 2 hét mire kint lesz címlapon. A gyári rendszere nekem se tetszett.
Nagyjából a telepítés menete, majd teszek bele képeket is. A 4pda.ru oldalon van leírás, meg a xiaomi.eu-n, bár az ddwrt.

"Ha szeretnénk a gyáritól eltérő operációs rendszerrel használni, akkor első lépésben ssh jogot kell szereznünk rá. Ehhez szükségünk lesz Mi fiókra is. Legegyszerűbb, ha már van ilyenünk akkor a Xiaomi saját mobilos alkalmazásával használni.
Ezután a hivatalos oldalról töltsük le az ssh hozzáférést biztosító fájlt. miwifi_ssh.bin Ehhez kell majd az Mi fiók belépés, mert minden routernek saját jelszót adnak.

A router hivatalos oldaláról[link] szükségünk lesz egy developer romra, mivel csak erre telepíthető az ssh. Töltsük le. A router webes felületéről telepíthető.
Sajnos ebben csak kínai nyelv van, de nem probléma, mivel ez csak egy frissítés, így a beállítások megmaradnak. Tehát ha minden jól megy, elepítés után is lesz internet, wifi. Legrosszabb esetben a telefonos klienssel is beállítható a router, az marad angol.

Ha sikerült, akkor következik az miwifi_ssh.bin. Ezt másoljuk rá egy lehetőleg üres pendrivera. Kapcsoljuk ki a routert, áramtalanítsuk. Csak ezután csatlakoztassuk a pendriveot!
Nyomjuk be a reset gombot, és adjuk vissza az áramot a routernek! A reset gombot addig kell benyomva tartani, amíg a sárga led nem kezd el villogni. Ekkor el kell engedni, és telepíti a fájlt, majd újraindul. Ha újra kék a led, akkor már ki is lehet próbálni, elvileg menni fog, a 22-es porton.

Ha igen, akkor következik a CFE mini web server telepítése. Láttam olyan leírást is, ami szerint van rajta alapból, az enyémen nem volt. Egy próbát megér...

Adjunk fix ip címet a számítógépnek, mondjuk 192.168.1.2-őt. 255.255.255.0
A routert pingeljük a ping -t 192.168.1.1 paranccsal. Amikor 100-as ttl-el reagál, akkor fut majd a CFE.
Szóval megint teljes áramtalanítás, majd benyomott reset gombos indítás. Kb 10 mp-ig kell nyomni. (usb-s eszköz ne legyen, meg célszerű a wan kábelt is kihúzni)
Ha van cfe, akkor a pingelésből kiderül. Valamelyik böngészőben nyissuk meg a 192.168.1.1-es weboldalt."

[ Szerkesztve ]

Eladó Legók: 42139 All terrain vehicle, 42057 Ultralight heli, 42061Telehandler

(#9) glocker


glocker
tag

Sziasztok!

Gondolkodom egy ilyenen, de egyelőre sajnos semmit sem tudok róla...

Otthoni környezetben kb. ezekre kellene:
- router kb. 10 eszköz számára
- Wifi eszközök kb 6-7
- Transmission kliens (50MBit le / 5MBit fel)
- Samba
- DLNA
- SFTP
- FW
- QoS
- DDWRT, OpenWRT vagy hasonló firmware

Mik a tapasztalataitok?!

Előre is kösz!
:R

bocs a béna kérdéseket :-(

(#10) Victoryus válasza glocker (#9) üzenetére


Victoryus
addikt

Ezeket tudja. Bár én nem használom a dlna-t, ftp-t, qos-t.
Transmission nálam 100/50-es digivel stabilan tartja a 8/8MB/s sebességet. Plusz közben még hallgattam zenét is a hdd-ről.
Tomato rendszer van rajta nálam.

Eladó Legók: 42139 All terrain vehicle, 42057 Ultralight heli, 42061Telehandler

(#11) wocsok válasza Victoryus (#10) üzenetére


wocsok
tag

Szia! Írnál a frissítésről még pár sort? Azt írtad lesz róla cikked. Ne olyan régen szereztem be egy ilyet, de nem olyan jó mint vártam. A gyári rendszer elég bug-os szerintem. Torrent sem megy túl jól, DLNA sem szerkeszthető... Vissza lehet csere után a gyári rendszerre térni egyébként?

(#12) Victoryus válasza wocsok (#11) üzenetére


Victoryus
addikt

Kész a cikk, több mint 2 hete várólistán van.
Szerintem vissza lehet tenni az eredetit de még nem próbáltam.

Eladó Legók: 42139 All terrain vehicle, 42057 Ultralight heli, 42061Telehandler

(#13) Victoryus válasza Victoryus (#12) üzenetére


Victoryus
addikt

Custom rom telepítése

Ha szeretnénk a gyáritól eltérő operációs rendszerrel használni, akkor első lépésben ssh-jogot kell szereznünk rá. Ehhez szükségünk lesz Mi-fiókra is. Legegyszerűbb, ha már van ilyenünk például a telefonunkon - a Xiaomi saját mobilos alkalmazásával egyszerű használni.
Ezután a hivatalos oldalrólltöltsük le az ssh-hozzáférést biztosító fájlt. miwifi_ssh.bin Ehhez kell majd az Mi-fiók belépés, mert minden routernek saját jelszót adnak.

A router hivatalos oldaláról szükségünk lesz egy developer romra, mivel csak erre telepíthető az ssh. Töltsük le! A router webes felületéről telepíthető.
Sajnos ebben csak kínai nyelv van, de nem probléma, mivel ez csak egy frissítés, így a beállítások megmaradnak. Tehát, ha minden jól megy, telepítés után is lesz internet, wifi. Legrosszabb esetben a telefonos klienssel is beállítható a router, az marad angol.

Ha sikerült, akkor következik az miwifi_ssh.bin. Ezt másoljuk rá egy lehetőleg üres pendrivera. Kapcsoljuk ki a routert, áramtalanítsuk. Csak ezután csatlakoztassuk a pendrive-ot!
Nyomjuk be a reset gombot és adjuk vissza az áramot a routernek! A reset gombot addig kell benyomva tartani, amíg a sárga led nem kezd el villogni. Ekkor el kell engedni, és telepíti a fájlt, majd újraindul. Ha újra kék a led, akkor már ki is lehet próbálni az ssh-t (putty), elvileg menni fog a 22-es porton.

Ha igen, akkor következik a CFE mini web server telepítése. Láttam olyan leírást is, ami szerint van rajta alapból, az enyémen nem volt. Egy próbát megér...

Adjunk fix ip-címet a számítógépnek, mondjuk 192.168.1.2-t. 255.255.255.0
A routert pingeljük a ping -t 192.168.1.1 paranccsal. Amikor 100-as ttl-el reagál, akkor fut majd a CFE.
Szóval megint teljes áramtalanítás, majd benyomott reset-gombos indítás. Kb 10 mp-ig kell nyomni. (usb-s eszköz ne legyen, meg célszerű a wan kábelt is kihúzni)
Ha van CFE, akkor a pingelésből kiderül. Valamelyik böngészőben nyissuk meg a 192.168.1.1-es weboldalt.
A megjelenő oldalon tallózás, és feltöltés. A folyamat gyorsan végigmegy, de a telepítéssel eltölt 1-2 percet akár. Ha minden jól sikerült, akkor a szokásos kék led fogad a folyamat végén, és a 192.168.1.1-en tudunk belépni a tomato webes felületére.

A tomatoba a root admin párossal kell belépni és egyből törölni az nvramot:
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory(thorough) -> OK
Újraindul és lehet configolni.
Újraindulás közben lehet, hogy átmenetileg bejön a CFE, de nyugi, túl fog rajta lépni.

Nálam a CFE kizárólag 32 bites Windows alatt működött! 64 bites Windows 10 és Windows 7 alatt semmilyen weboldal nem jött be a 192.168.1.1-re, hiába ment a pingelés hibátlanul!
A másik, amibe még belefutottam, hogy a CFE miatti kb. ötödik újraindítás után már nem volt ssh-jogom! Most, hogy a Tomato felment, újra működik! Szóval csak saját felelősségre! Elvileg simán visszaállítható a gyári állapot, ha megvannak az eredeti partíciók a merevlemezen és visszatesszük CFE-vel az eredeti firmwaret, ezt nem próbáltam!

Hasznos oldalak:

Az oroszoknak van a legtöbb tapasztalatuk erről a routerről, meg a firmware telepítésről. Oroszul kell nekik írni, akkor segítenek is! Orosz nyelvtudás nélkül viszont a captcha kicsit nehéz lesz!
4pda Xiaomi fórum
4pda Xiaomi R1d fórum

Xiaomi SSH letöltés
Xiaomi R1d hivatalos oldal
Broadcom cpu-val szerelt routerekről...
Xiaomi.eu fórum (nem segít igazából senki, kb. mindenki read only
Tomato firmware

Eladó Legók: 42139 All terrain vehicle, 42057 Ultralight heli, 42061Telehandler

(#14) wocsok válasza Victoryus (#13) üzenetére


wocsok
tag

Köszönöm szépen!!! Még adok egy kis időt a gyári rendszernek, aztán lehet nekiugrok, ha már nagyon nem tetszik...

(#15) adorjant


adorjant
senior tag

Én is fontolom egy ilyen router beszerzését, de a gyári rendszertől tartok a tesztek alapján,viszont ha a tomato ugyanúgy működik/konfigurálható,mint az egyéb eszközökre,akkor az nagyon meggyőző számomra :)
4G support is van általa,azt próbálta már valaki?

(#16) hunaqua


hunaqua
addikt

Tomato alatt milyen sebességre lehet képes mondjuk Digi 1000-el?

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Raspberry Pi

(#17) Papamaco válasza Jancsi (#4) üzenetére


Papamaco
tag

Helló.
Neked sikerült vissza állítani a gyári firmware-t az R1D-n?
Nálam is ugyan az a helyzet,hiába resetelem,nincs villogó naracssárga led,csak sima,majd átvált kékre.
:R

(#18) Jancsi válasza Papamaco (#17) üzenetére


Jancsi
aktív tag

Utólag jutott csak eszembe, hogy anno nem néztem meg a wifi beállításokat tüzetesebben. DD-WRT alatt, így benne van a pakliban, hogy csak 20MHz-es csatorna szélességgel versenyzett, ha az volt az alapértelmezett.

Melyik image van a pendrive-on?
A DD-WRT Forum-on lévő miwifi-stock.bin-el nem fog menni, mint utólag kiderült az egy flash image. /* ami nagyon jól jött később [link] */
Ha jól rémlik akkor az innen letöltött image-ből állította vissza a rendszert, csak át kellett nevezni miwifi-stock.bin-re (azzal számolj, hogy a HDD-t legyalulja)

(#19) Papamaco válasza Jancsi (#18) üzenetére


Papamaco
tag

A gyári firmware van a pendrive-n,de mint írtam is,hiába próbálom a resetelést,nem csinál villogó narancs sárga ledet,folyamatosan világít,majd át vált kékre,tehát nincs recovery mod a resetnél.
Ha odáig eljutnék,hogy legyen recovery mode,akkor talán sikerülne a visszaállítás is.

(#20) esicyhun


esicyhun
tag

Én is feltettem a FreshTomatot-t. Mivel éjszakai műszakban (amíg a család alszik) történt az okosítás, még semmit nem próbáltam ki rajta, de remélem működik. Ami furcsa, hogy egy reboot, vagy bekapcsolás kereken 4 percig tart: mindig a CFE jön be, majd ez vár egy ideig, utána indul a normál rendszer. WAN nincs bedugva, lehet akkor működik így. Na mindegy, kipróbálom részletesen, ha lesz idő.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.