2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • III. oltás 20 évesen

    Ugyebár felvettem a második oltást. Írtam is a mellékhatásokról. Nem volt kellemes.

    Mégis rólam lehet tudni, hogy apukám 2 hetet töltött covid okozta tüdőgyulladással kórházban - szerencsére nem gépen csak oxigénmaszkon - ezért biztosan be fogom adatni a harmadik oltást.

    Na de hogy jutottam erre a következtetésre? Hiszen 20 éves vagyok. Valószínűleg nekem mint egyénnek semmi szükségem nem lenne egy harmadik dózisra. Ugyanakkor a héten elhunyt lélegeztetőgépen egy ismerősünk aki apukámnál jóval fiatalabb volt, még alapbetegséget se tudnak neki megjelölni. Rengeteg kétszer oltott haverom kapja el a vírust és ők is megszenvedik.

    Ezek alapján beregisztráltam harmadik oltásra. Amire végül nem mentem el mert pont együtt írtam a zh-t valakivel aki másnap pozitív pcr tesztet produkált és 10 napot töltött otthon lázasan.

    Következő héten is volt contactom de ezúttal vártam 4 napot és kihasználtam második kerületi ingyenes tesztelést. Ami negatív lett. Így már nem kellett félnem, hogy egy lappangó fertőzésre ráoltatok, hát el is mentem a Szent Margit Kórházba ahhol a két Szputnyikomra kaptam egy fél Modernát.

    Gondoltam, hogy ez normális nyugati vakcina, hátha nem lázasodom be. Tévedtem, hasmenés, 40 fokos láz, izomfájdalom gyötört 2 napig.

    Remélem megérte.

    Steve_Brown 2 éve 251

  • AMDGPU használata PRE-GCN kártyákon

    Amikor Llinuxot akar használni az ember mindig van egy "de" ami miatt végül elhasal az elhatározásai közt. Én is sokszor hasaltam el, most segíteni szeretnék, hogy ti könnyebben tudjatok felállni.

    A probléma a következő: Az AMD Radeon HD7700+ (Southern Islands) és az R7 200+ (Sea Islands) videókártyákhoz nem az AMDGPU driver települ, hanem a radeon(ATI). Ezzel csak annyi a probléma, hogy a mesa3D és a Vulkan API nem megy radeon driverrel. Az igazi probléma az, hogy a Steam által szolgáltatott Proton nem fog vele elindítani Windowsos játékokat.

    Én Manjaro-t használok így Archosok előnyben.
    Szóval, hogy is érjük el azt, hogy az operációs rendszerünk kernele az AMDGPU drivert használja?
    1.) Idő előtt nézzük meg, hogy az xf86-video-amdgpu, vulkan-radeon és a libva-mesa-driver telepítve van-e a rendszerünkre. Ehhez egyszerűen csak írjük be a nevüket a csomagkezelőbe. Itt még nem kell parancssorozni. Csak keressük meg őket az alkalmazásboltban-

    Folytatás...

    Steve_Brown 3 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.