2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ryzen 1600 alap undervoltage vélemény

    Az egyszerű felhasználó felett van az aki nem elégszik meg az alkatrészek gyári beállításával.
    Sokan vagyunk akik hallottunk már az overclockról, kicsit kevesebben vagyunk akik tudjuk mit is jelent és még kevesebben akik tudjuk hogy kell csinálni.

    Megszokhattátok tőlem, hogy nem írok mély szakmai posztokat, nem vagyok szakbarbár és kontár sem. De nem megyek bele mély BIOS beállításokba és trükkökbe azon túl, hogy memóriatuningnál pár mV az SoC-be jót tud tenni a műveletnek.

    Szóval amikor elhatározzuk, hogy belenyúlunk a gépünk órajeleibe/feszültségeibe két iskolát tudunk követni:
    -Overclock: A cél a nagyobb teljesítmény elérése, egy nagyteljesítményű alaplapi ellátó áramkör és egy jó hűtő kell hozzá, hogy érdemi teljesítménynövekedést tudjunk realizálni. A Ryzenek gyári hűtője és a B350-es alaplapok áramköre alkalmas minimális tuningra ha a szilícium lottó jól jön ki, de a talán a Dark Rock (esetleg Pro) 4 hűtési teljesítménye elegendő az érdemi tuninghoz. Aminek viszont teljes a létjogosultsága.
    -Undervoltage:A cél a lehető legkissebb teljesítményvesztéssel alacsonyabb feszültségeken üzemeltetni a CPU-t. Így megnövelni annak élettartamát, csökkenteni üzemi hőfokát.

    Folytatás...

    Steve_Brown 4 éve 11

  • A1 B jogosítvánnyal (B125)

    A mai felgyorsult forgalomba nem elég a 4KW teljesítményre korlátozott segédmotorkerékpár kategória. Mindezek mellett ehhez a teljesítményhez a motorunknak általában kétüteműnek kell lennie, aminek az üzemeltetése drága és büdös. Ezért az A1 kismotor kategória mentőövként szólgálhat sokaknak, akik szeretnék a forgalom ritmusát tartani, megtartva a segédmotorok kedvező fogyasztását de elhagyva drága üzemeltetésüket.

    SMKP:
    Előnyök:
    -Minimális kötelező biztosítás.
    -Átiratási költség és műszaki vizsga, ezzel együtt rendszám hiánya.

    Hátrányok:
    -Gyakran kétütemű: drága 2T olaj, rövidebb élettartam, nagyobb rázkódás és zajkibocsájtás.

    Kismotor:
    Előnyök:
    -Nagyobb teljesítmény.
    -2 személy szállítása
    -Nagyobb kényelem és biztonság

    Hátrányok:
    -Átiratás, műszaki vizsga, rendszám
    -Drágább kötelező biztosítás

    A képzés ára:
    Általában a képzés díja 45.000 forint + a mindenkor érvényben lévő vizsgadíjak és az új jogosítvány igénylésésének ára. (KRESZ 4500ft, forgalmi vizsga 11000ft, új jogosítvány 4500ft.)

    Folytatás...

    Steve_Brown 4 éve 38

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.